Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mohamednek angyal jelent meg...

Célpont... kérdése:

Mohamednek angyal jelent meg vagy sátán?

Figyelt kérdés

2021. júl. 17. 11:34
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
 201/353 anonim ***** válasza:
90%
Waraqah ibn Nawfal nem az egyetlen pap ismerőse volt Mohamednek. Ott volt még Beth Qustan-i Szent Gábriel, Tur Abdin apátja. Ahogy terjedt, hogy Mohamednek kinyilatzkotatta Isten szavát Szent Gábriel, azt emberek azt hitték, hogy Gábriel arkangyalról van szó.
2021. júl. 26. 13:45
 202/353 anonim ***** válasza:
28%

"Oké Abdullah! De itt van a te muszlim hittestvéred (elvileg az) és nagyon nem vagy egyetértésben ezt illetően!"

"Én megfigyeltem azt hogy hiába vagytok ti ketten muszlimok még is rendkívüli módon különböztök egymástól!"

Muszlim Testvérem időt és fáradságot nem sajnálva, érvel tárgyi kérdésekben is.

Sajnos én nem vagyok elég felkészült, és türelmes ehhez. Nem olvasok Bibliát, nem készültem fel, hogy melyek a konkrét gyenge pontjai a jelenleg használatos Biblia változatoknak.

Az az igazság, hogy olyan vadállati stílusban nyílvánulnak meg nagyon sokan az itteni keresztények közül, hogy gyakran megbánom, hogy próbálok tapintatos lenni.

Abban 100 %-ig biztos vagyok, hogy Iszlámot rágalmazó, és gyalázó kérdések, akkor is lennének, ha mi ketten itt sem lennénk. Vannak primitív emberek akiknek ez maradt "élvezetként" sivár evilági életükben, hogy kigúnyolják azokat, akikkel szemben fölényben érzik magukat. Isten előtt azonban mindannyiunknak elszámolása lesz a Feltámadás Napján.

Allah gyors az elszámoltatásban !

Azt gondolom, hogy általában az Iszlám világ sokkal egységesebb, mint azt a keresztények gondolnák. Az a benyomásom, hogy a legtöbb konfliktus a muszlim világon belül, a nagyhatalmaknak köszönhető. (USA, Kína, Oroszország, Franciaország stb)

Úgy látom, hogy a keresztények örvendeznek, ha a muszlimok között ellentétet fedeznek fel. Azonban én azt gondolom, hogy ezeket az ellentéteket gyorsabban el lehetne simítani mint a legtöbben gondolnák.

Nem követem a világpolitikai részleteket, de az nagyon könnyen belátható, hogy a keresztény-nyugati világnak elemi érdeke, hogy megossza az Iszlám világot és ellentéteket szítson közöttük.

"Ahmadijja, szunnita, számomra muszlim muszlim. Nabeel Qureshi pedig nem hazudozott."

Bevallom korábban nem is tudtam, hogy létezik ahmadijja vallás.

Amennyiben Mohammed (béke legyen vele) után még egy prófétát elfogadnak, mint újítót, akkor szerintem sem muszlimok.

Abdullah

2021. júl. 26. 19:42
 203/353 anonim ***** válasza:
72%

"Nem olvasok Bibliát"

Múltkor azt hazudtad, hogy keresztény voltál, nem?

2021. júl. 26. 20:13
 204/353 anonim ***** válasza:
28%

#203: Már elmondtam milliószor, hogy jobbára csak az evangéliumokat olvastam, mert a többi számomra olvashatatlan volt. Se eleje, se hátulja az egésznek, össze van dobálva benne, minden össze nem illő dolog.

Muszlim vagyok, miért olvasnék Bibliát ? Nem érdekel az engem :)

Abdullah

2021. júl. 26. 20:29
 205/353 anonim ***** válasza:
94%

"Muszlim vagyok, miért olvasnék Bibliát ? Nem érdekel az engem :)"

Nyilván akkorra értettem, amikor állítólag keresztény voltál, amit én erősen kétlek. Ne játszd a hülyét.

"Se eleje, se hátulja az egésznek, össze van dobálva benne, minden össze nem illő dolog."

Gondolom most a Koránról beszélsz, amiben például Noé történetét is 3-4 helyről kell összeollózni, mert szét van benne dobálva. A Bibliában jellemzően kronológiai sorrendben követik egymást a történetek, mind egészben van.

2021. júl. 26. 20:44
 206/353 anonim ***** válasza:
28%

#205: jaj, mert nagyon nehéz ám itt kereszténnyé válni :D Csecsemőként megkeresztelnek, aztán meg mész a többi keresztény után. Követed a nyájat.

Tényleg ez aztán hihetetlen, hogy keresztény voltam, egy keresztény országban. :D

Gondolom, most az a rész jön, hogy én sosem voltam "igazi keresztény" :D

Nem mintha ez számítana bármit is.

Allahnál keresek menedéket, a rosszakaróim elől.

Abdullah

2021. júl. 26. 20:54
 207/353 anonim ***** válasza:
97%

"Ha tisztában vagy azzal hogy több verzió létezik, ti keresztények miért hazudjátok hogy biztosan 9 éves volt?"

Ezt már nem is értem. Attól hogy én tisztában vagyok valamivel, az nem jelenti azt, hogy más is. Miért alkalmazod rám, hogy "ti keresztények hazudjátok", amikor én nem hazudtam? Szimplán általánosítasz és gyűlölködsz.

Továbbá, ha léteik ilyen verzió, akkor tulajdonképpen létezik ilyen verzió, csak te pont nem hiszel benne. Akkor ne vedd magadra. De ettől függetlenül van olyan muszlim aki ebben hisz, ezt nem tagadhatod, vagyis nem lehet azt mondani, hogy alaptalan hazugság, ilyen az iszlámban nincs és nem is volt. Ahogy mondtam ebben a kérdésben megosztott az iszlám és nem valamikor a régmúltban, hanem a jelenben. Itt Magyarországon is simán lehet találni olyan muszlim személyt, aki azt gondolja, hogy 9 éves volt. Egyénként engem különösebben már nem izgat ez a kérdés, mert ha teszem azt Aisha 19 éves volt, vagy már 29 két gyerekkel, az én szememben akkor sem fog megoldódni egy csapásra minden probléma Mohamed körül. Nem emiatt nem vagyok muszlim. Ha csak ennyi lenne a problémám, akkor én is megmondanám, hogy hülyeség, biztos 19 volt és mennék elmondani a hitvallást.

Amúgy az nem szép dolog, hogy általánosítanak az emberek és nem értik, hogy nem mindenki hiszi azt, hogy Aisha 9 volt.

"Utal rá de a Korán nem írja a foglyok tömeges kivégzését, aniről csak a hadiszban van szó." És nem is azt írtam, hogy ilyen le van írva a Koránban. A Koránban eleve alig van valami Mohamedről. Nem az életrajza van benne rögzítve. Igen, a hádíszokban van szó erről pontosabban, amiket sokan elfogadnak hitelesnek. Te nem fogadod el ezt hitelesnek, mások meg igen és még Koránokban is szerepel lábjegyzetként. Vagyis ebben a kérdésben sincs egységes vélemény.

2021. júl. 26. 20:55
 208/353 anonim ***** válasza:
96%

"Sajnos én nem vagyok elég felkészült, és türelmes ehhez. Nem olvasok Bibliát, nem készültem fel, hogy melyek a konkrét gyenge pontjai a jelenleg használatos Biblia változatoknak."

Abdullah elárulok valamit, ő sem. Nem olvas Bibliát és nem elég felkészült. Bele-bele olvasgatott a Bibliába és kiragad részeket, amiket félremagyaráz. Ti ezen kérdés kapcsán rettenetesen felháborodtatok, amikor valaki ezt tette a Koránnal.

2021. júl. 26. 20:58
 209/353 anonim ***** válasza:
94%

Ha nem gyakoroltad a vallásod, akkor eléggé félrevezető magad volt kereszténynek nevezni. Márpedig láthatóan nem gyakoroltad, mert a Szentírást se ismered egyáltalán.

A rosszakarók sajnos itt gyakran ti vagytok muzulmán barátoddal.

2021. júl. 26. 21:00
 210/353 anonim ***** válasza:
28%

#209: Haha :D

Elég kevés keresztény létezik ma a világon, ha csupán azok számítanának kereszténynek akik mondjuk legalább egyetlen egyszer végigolvasták a Bibliát életükben.

A statisztikákban szereplő keresztények számát legalább 100-al oszd el sztem.

A Képes Bibliát pedig végigolvastam :P

Abdullah

2021. júl. 26. 21:04
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!