Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mohamednek angyal jelent meg...

Célpont... kérdése:

Mohamednek angyal jelent meg vagy sátán?

Figyelt kérdés

2021. júl. 17. 11:34
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
 161/353 anonim ***** válasza:
26%

#160:

Én azt gondolom, hogy a Szent Koránra támaszkodva rengeteg dolog van, amiben egyetérthetek bármelyik siíta testvéremmel. Személyszerint pedig nagyon tisztelem Ali ibn abi talib kalifát aki a negyedik igaz úton vezérelt kalifa volt a szunnita iszlámban.

Tehát én szunnitaként is nagyon tisztelem Alit.

De abban biztos vagyok, hogy a te lelked nem nyugszik, és továbbra is mindenféle otromba gorombaságot fogsz a fejünkhöz vágni. Amitől persze te is csak egyre mélyebbre süllyedsz.

Abdullah

2021. júl. 25. 19:00
 162/353 anonim ***** válasza:
96%

"Volt màr olyan hogy egy magàt teológusnak nevező keresztény írt valamit, én elhittem neki amit írt. Legközelebb leírtam màs keresztényeknek, akik közölték hogy mindez hülyeség, és persze én nem értek hozzà :D

Nincs két keresztény aki egyformàn értelmezné a Bibliàt. De mindenki azt gondolja hogy az ő értelmezése az igazi.

A muszlimoknàl ez messze nincs így. Rengeteg dologban többnyire egyetértünk azt gondolom. A Koràn Isten szava."

1. Bárki írhatja névtelenül, hogy teológus.

2. Az eltérő egyházak egyes kérdésekről eltérően gondolkoznak. Tudni kéne, hogy milyen kérdésben nyilvánult meg az illető, saját vagy hivatalos véleményt fogalmazott meg és ki mondta rá, hogy hülyeség? Egy másik teológus vagy egy másik egyház tagja és ha igen, melyiké? Vagy egyszerűen a szomszéd tizenéves gyerek, akinek fogalma sincs az egészről és unalmában itt írogat? Ezért mondom mindig, hogy ez az oldal hasznavehetetlen. Ha valakit ténylegesen foglalkoztat egy kérdés, akkor hivatalos álláspontot keressen, ne névtelenek véleményét kérje ki, akiknek ellenőrizhetetlen az állítása.

3. A muszlimok sem értenek rengeteg mindenben egyet. Erre a legjobb példa a másik válaszoló, aki a Magyarországi Muszlim Egyházának oldaláról leírt infókat nevezte gondolkodás nélkül hülyeségnek. Szóval Abdullah, ha esetleg hozzájuk tartozol, akkor jobb ha tudod, hogy muszlim barátod szerint teljes hülyeségekben hiszel és hazugságokban. Továbbá pl. Dr. Shabir Ally muszlim imám állításaira is mondta már, hogy nem igaz. Ez a nagy egyetértés? Vannak akik szerint pl. az egész szufizmus hülyeség stb. Szóval ne állítsuk már be az iszlámot valami nagy egyetértésben lévő egységes tömbnek. Vannak közös pontok, persze, mint a kereszténységben is, de vannak kérdések, amikben egyes muszlimok teljesen ellentétes állásponton vannak. Szóval egyáltalán nem jogos a kritikád, mert ez az iszlámban ugyanúgy meg van.

2021. júl. 25. 19:25
 163/353 anonim ***** válasza:
36%

Ha te egyetértesz a másik irányzattal (mézes-mázosan előadod, hisz' az iszlámban szabad hazudni a hittérítéskor a "gyaur" hitetleneknek többek között!), attól még ők ölik egymást! A te mézes-mázas egyetértésed ezt sajnos nem változtatja meg!

Az irak-iráni háború főként a síita-szunnita vallási ellentét miatt robbant ki 1980-ban, és a 8 évig tartó gyilkolás közel egy millió áldozatot követelt, köztük 16-17 éves gyermekkatonák életét is.

[link]

Az én lelkem alapvetően nyugodt. Akkor kevésbé valóban, amikor látom, hogy egy hamiskás rablóvezér által leírt és terjesztett hamis vallás - amely már oly sok szenvedést okozott itt Magyarországon, és máshol is - van propagálva.

Mohamed hamis próféta és rablóvezér még a saját furcsa, olykor liberális, megengedő tanaihoz sem volt hű: maximum négy feleséget engedett a híveinek, erre neki volt 11! 52 éves korában a vén pedofil elvett egy 6 éves, óvodás korú kislányt feleségül. Ez volt a 11-edik "felesége" a vén kujonnak a meglévő 10 mellé. Ehhez még annyi tartozik, hogy az arab "szent iratok" szerint a vén kujonnak állandóan spermafoltos volt a ruhája, az óvodás kislány törölgette. Igazi példakép ez a sátántól ihletett rablóvezér!

2021. júl. 25. 19:25
 164/353 anonim ***** válasza:
92%
162. vagyok. Az egyik kedvencemet kifelejtettem. pl. Mohamed életében, szerinte a Banu Qurayza törzs férfi tagjainak a kivégzése meg sem történt. Soha nem arról vitázik, hogy jogos volt-e az eset vagy sem, hanem akárki, akármit is állít, az meg sem történt! Benne lehet Korán kommentárokban, mint Korán versek magyarázata, tudósok beszélhetnek róla, imámok, iszlám szakértők által összeállított könyvben benne lehet stb., teljesen mindegy, mert hülyeség, meg sem történt.
2021. júl. 25. 19:35
 165/353 A kérdező kommentje:

Ez zárásnak nagyon jó hozzászólás. Köszönöm a válaszokat

2021. júl. 25. 19:35
 166/353 anonim ***** válasza:
26%

#162:

"Szóval ne állítsuk már be az iszlámot valami nagy egyetértésben lévő egységes tömbnek. Vannak közös pontok, persze, mint a kereszténységben is, de vannak kérdések, amikben egyes muszlimok teljesen ellentétes állásponton vannak. Szóval egyáltalán nem jogos a kritikád, mert ez az iszlámban ugyanúgy meg van."

Leírtam a saját személyes tapasztalataimat. Lényegesen kisebbnek látom a nézeteltéréseket mint a keresztényeknél. Az Iszlám valamilyen szinten sokszínű, és ettől szép. De én úgy látom, hogy az alap dolgokban a muszlimok többnyire egyet szoktak érteni.

Abdullah

2021. júl. 25. 19:36
 167/353 A kérdező kommentje:
Abdullah te melyik kartelhoz tartozol, a sítához vagy a szunitához?
2021. júl. 25. 19:39
 168/353 anonim ***** válasza:
28%

#163:

Nagyon örülök, hogy a már 1000 alkalommal megbeszélt, és megmagyarázott témákat újra felhozod, mintha mi sem történt volna. Pontosan erre számítottam tőled.

Egyébként pedig azt sem tudod miről beszélsz.

Abdullah

2021. júl. 25. 19:41
 169/353 anonim ***** válasza:
28%

#167: Látom nem sokat vesződsz a kommentek olvasásával. Provokáció volt a célod semmi más igazam van ?

Abdullah

2021. júl. 25. 19:43
 170/353 A kérdező kommentje:
Abdullah nem te vagy a kérdező!
2021. júl. 25. 19:47
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!