Mohamednek angyal jelent meg vagy sátán?
A kereszténység és az iszlám is úgy kap értelmet,hogy mennyire,de legfőképp mennyien veszik komolyan.És akik komolyan vették fel is használták háborúk és üldöztetések ürügyén.Azt állítom,hogy ha akármelyik vallás alkalmas arra,hogy hívei öldöklést kezdeményezzenek,akkor azzal baj van.
De mi más értelme lenne a vallásoknak a hatalomgyakorláson kivül?Mert a tanaik simán alapvető értékek amik nélkülük is felfoghatók(itt nem a túlvilági igérgetésre gondolok...)
Ha aszerint ítélünk, hogy mennyi vért ontottak a vallások nevében, akkor a vallások több rosszat hoztak, mint jót.
Vidiripi
"De képzeld írja a Korán. Légy olyan kedves, ne magyarázd már el nekünk muszlimoknak, miről szól a Korán."
Ez tetszik Abdullah! Nagyon tetszik!
De azért a muszlimok elmagyarázhatják nekünk hogy miről szól a Biblia és hogyan kell érteni! És ezt mi ne vegyük a kereszténységről való hazudozásnak!
Nagyon jó!
"Amikor Jézus beteljesítette prófétai küldetését, már meg volt hamisítva a Tóra én így tudom. A magam részéről teljesen komolyan ebben hiszek."
Mi meg abban hiszünk (hívők) ,hogy nincs meghamisítva a Biblia! És teljesen komolyan gondoljuk!
Én személy szerint meg elfogadhatatlannak tartom azt hogy állítólag Allah több ezer prófétát küldött és csak Mohamed idejében sikerült úgy leírni az isteni kinyilatkoztatást hogy az nem lett meghamisítva!
- Hát milyen isten az ilyen hogy több ezer prófétája közül csak egyetlen egy esetében sikerült lejegyezni a kinyilatkoztatását?
Nem ismeri a teremtményeit? Nem tudja kiválasztani a megfelelő embereket?
Én személy szerint úgy látom hogy több ezerszer elbukott mire egyszer összejött neki!
"Tökéletesen abszurdnak tartom, hogy a Mindenható Isten, ember formájában lejöjjön a földre személyesen, és itt 32 évig egyen, igyon >>> konkrétan bort vedeljen a halandó emberekkel együtt."
Jézus nem vedelt bor! Ez így hazugság! Én meg azt tartom abszurd dolognak hogy csecsemőként és gyerekként bort adtak volna Jézusnak!
"Dicsőség Allahnak a Teremtmények Urának és a Világok Királyának ! Mennyire felette áll Ő annak amit ti kitaláltatok !"
Ő az aki elküldött több ezer prófétát és a hited szerint több ezerszer meghamisították a szavát?
Ezzel szemben az én Istenem gondoskodott arról hogy fent maradjon az Ő szava írott formában és bizony az nem lett meghamisítva! Sőt az Ő szavának írott formája több ezer példányban megmaradt és több nyelven ,országokban és földrészeken egyaránt!
És mindezt úgy hogy híveit már a kezdetektől fogva üldözték az Írásokat pedig amit az üldözők felleltek azokat elégették. De még is fent maradt! Az iszlám soha nem szenvedett el ilyen üldöztetést!
"Ez tetszik Abdullah! Nagyon tetszik!
De azért a muszlimok elmagyarázhatják nekünk hogy miről szól a Biblia és hogyan kell érteni! És ezt mi ne vegyük a kereszténységről való hazudozásnak!
Nagyon jó!"
A magam részéről ritkán szoktam megmondani hogyan kell érteni a Bibliàt. Ha ilyet is teszek, azt inkább az Iszlámot ért gyalàzkodàs miatt teszem.
Nem igazán érdekel a Biblia. Csak azt figyeltem meg, hogy ahàny keresztêny annyiféleképpen értelmezi a Bibliàt. És mindegyikük nagyon magabiztos.
Abdullah
Volt màr olyan hogy egy magàt teológusnak nevező keresztény írt valamit, én elhittem neki amit írt. Legközelebb leírtam màs keresztényeknek, akik közölték hogy mindez hülyeség, és persze én nem értek hozzà :D
Nincs két keresztény aki egyformàn értelmezné a Bibliàt. De mindenki azt gondolja hogy az ő értelmezése az igazi.
A muszlimoknàl ez messze nincs így. Rengeteg dologban többnyire egyetértünk azt gondolom. A Koràn Isten szava.
Abdullah
"A muszlimoknàl ez messze nincs így."
A muszlimoknál is van több eltérő irányzat, akik másként értelmezik a Korán egyes részeit.
Noéval kapcsolatban idéztem már okoskának az iszlam.com oldalról, amire lényegében azt írta, hogy hülyeség. Ezek szerint még az ilyen nagyon alapvető dolgok értelmezésében is vannak eltérések az iszlámon belül, egyik muzulmán teológus így, másik úgy látja.
#156: Egyàltalàn nem ez a tapasztalatom. Inkább megdöbbentően ugyanúgy szoktunk gondolkodni sok mindenről, még akkor is ha nem ismerjük egymást.
Abdullah
#159: Szorgalmi imákra, önkéntes böjtölésre, kegyes cselekedetekre szoktak felhívni minket, például tegyél valami jót a szomszédodért, adakozz a szegényeknek.
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!