Mohamednek angyal jelent meg vagy sátán?
A bibliai kinyilatkoztatás könyve lezárult, erre utalnak az alábbi versei:
"
Csodálkozom, hogy Attól, aki titeket Krisztus kegyelme által elhívott, ily hamar más evangyéliomra hajlotok.
Holott nincs más; de némelyek zavarnak titeket, és el akarják ferdíteni a Krisztus evangyéliomát.
De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is néktek valamit azon kívül, amit néktek hirdettünk, legyen átkozott.
Amint előbb mondottuk, most is ismét mondom: Ha valaki néktek hirdet valamit azon kívül, amit elfogadtatok, átkozott legyen.
"
Ezen igeversek alapján a bibliai kijelentésekhez hozzátoldó, hamisító hamis próféták átkozottak, mert olyat tanítanak, amit Krisztus apostolai nem tanítottak. Mohammed is egy ilyen átkozott hamis próféta.
#139:
"Az egy dolog, de úgy is hazudnak, mint más levegőt vesz..."
Itt többes szám harmadik személyt használsz.
"Ráadásul értelmi képességeivel is baj van,"
Itt egyes szám harmadik személyt.
"mert alapvető, egyszerű dolgokat képtelenek felfogni."
Itt megint többes szám harmadik személyt.
Szóval ha már ilyen "kedves" vagy hozzánk, akkor nézz a tükörbe is néha.
Mondjuk én mit nem tudok felfogni ? Nyeljem be az egyik keresztény dogmát ? Nem fogom.
Abdullah
Igen, azért váltakozik kicsit, hogy hol T/3 hol T/1, mert gondolkodtam közben, hogy mind a kettőtökre igaz-e, amit írok vagy csak a másik muzulmánra. Az biztos, hogy rá inkább igaz, de számtalan alkalommal írtad már, hogy inkább rá hallgassunk, mert ő jobban tudja, így rád is igaz közvetett módon.
Nem kell semmilyen keresztény dogmát benyelned. Tudod felfogni és elfogadni két különböző dolog. Fel lehet fogni valami a nélkül is, hogy elfogadnád, sőt úgy is el lehet fogadni valamit, hogy nem teljesen érted meg. Bevallom, egyetemen volt egy két dolog, amit nem igazán fogtam fel, csak elfogadtam, hogy úgy van és kész.
#140:
"Az egy keresztény hazugság hogy a Korán nem írja hogy meg lett hamisítva a Biblia, ha erre gondolsz. Ezt nem kell egy imamnak sem tanítania mert egyértelműen ott van a Koránban."
Nem írja, csak bele magyarázzák az imámjaitok ti pedig agyatlanul elhisztek nekik mindent."
De képzeld írja a Korán. Légy olyan kedves, ne magyarázd már el nekünk muszlimoknak, miről szól a Korán.
"Most azt állítod, hogy már akkor meg lett változtatva a Tóra? És ezt Isten olyan sokáig annyiban hagyta? Komolyan ebben hiszel?"
Amikor Jézus beteljesítette prófétai küldetését, már meg volt hamisítva a Tóra én így tudom. A magam részéről teljesen komolyan ebben hiszek.
"Mit mondott Tamás Jézusnak? Én Uram és én Istenem! Mit válaszolt Jézus? Ne imádj engem, nem vagyok Isten? Nem, pedig itt lett volna a tökéletes alkalom, hogy tisztázza a dolgot."
Tökéletesen abszurdnak tartom, hogy a Mindenható Isten, ember formájában lejöjjön a földre személyesen, és itt 32 évig egyen, igyon >>> konkrétan bort vedeljen a halandó emberekkel együtt.
Az a véleményem, hogy ez a Hatalmas és Egyetlen Isten meggyalázása, és kigúnyolása.
"Nézzétek csak Isten ott mászkál éppen az utcán a sarujában amit a szomszéd cipésztől vett..." Hát komolyan mondom gyalázat az egész keresztény tanítás. Ti nem tisztelitek az Irgalmas és Könyörületes Istent !
Dicsőség Allahnak a Teremtmények Urának és a Világok Királyának ! Mennyire felette áll Ő annak amit ti kitaláltatok !
Abdullah
"A Mahdinak vallotta magát, a próféta Rasūl a messiás pedig Masih arabul ha nem tévedek."
Ghulam Ahmad az ahmadija vallás alapítója azt állította magáról hogy resul tehát próféta és hogy Allahtól kinyilatkoztatásokat kap. Ez teljesen ellentétes az iszlám vallással. Meg ilyeneket álíltott hogy Jézus továbbá élt és Indiába ment pedig a Korán ízt írja Allah megához emelte. Sokat elmond róla hogy édekes módon fényezte Nagy-Britanniát és a királynőt. Én valószínűnek tartom a brit ügynök volt aki a muszlimokat akarta megtéveszteni.
"De miért Sahih besorolású az a hadísz?"
Ki szerint Sahih besorolású?
"Ha nem volna az nem is kellene a hadísz irodalom."
Az iszlám az élet minden területére vonatkozik. Ha minden részlet a Koránban lenne leírva többszázezer oldlas könyvet kapnánk. A próféták a gyakorlatban alkalmazták a Korán parancsait, ezeket olvashatjuk a hadiszokban.
"Akkor nem tekintenék eretneknek a muszlimok azokat a muszlimokat akik csak a Koránt fogadják el de a hadíszokat nem."
Hadiszok nélkül nem tudnánk hogyan alakalmazzuk a gyakorlatban a Koránban leirtakat, ezért szükségesek a hadiszok de csak azok amik valóban hitelesek.
"Az pont elég, ott tér át a legtöbb muszlim. Nyugaton pedig a bevándorlás miatt növekszik az iszlám, alig van olyan nyugati ember aki át tér az iszlámra."
Te ezeket honnan húzod elő? :) Sehol nem térnek át tömegesen muszlim a keresztény vallásra. Nyugaton pedig az iszlám a leggyorsabban terjedő vallás és nem a bevándorlók miatt.
"Nem imádok három Istent."
Nem hiszel a szentháromságban? Mert ha hiszel akkor három istenséget imádsz.
"Ez a baj az iszlámmal. :)"
Miért baj az hogy az iszlám szerint Jézus nem halt meg? Így nem tudná átvállalni a bűneidet hogy lazán besétálj a mennyországba számonkérés nélkül?
"Nem kell Mohamed próféta, mert Krisztus a második eljövetelekor befelyezi amit elkezdett."
Akkor nem ismered a Bibliát. Jézus azt mondja más fogja elmondani a teljes igazságot, tehát nem Jézus.
"Mintha a falnak beszélnének azok, akik neked válaszolgatnak. Tényleg szélmalomharc neked bármit is írni. Teljesen mindegy mit magyaráznak neked az egyik kérdés alatt, a másiknál kezded előröl ugyan azt a szöveget, mintha mi sem történt volna."
Mert nem érkezett válasz csak mellébeszélés. Mi a helyzet a Jézus előtt élt nem zsidó emberekkel. Őket hogy tudja megváltani Jézus ha egyszer nem is ismerik Jézust. Az igaz hogy ezt már kérdeztem keresztényektől és akkor ilyesmi válasz jött hogy Jézus lemegy a poklba és ott megkérdezi ki akar benne hinni :) Vicc kategória.
"Tudományos tényeket, persze...ha belemagyarázod a szövegbe. Egyénként meg olyan dolgok vannak benne, amit kb. mindenki tudott abban az időben amikor íródott."
Olyan dolgokról ír a Korán amiket akkoriban nem tudhattak. Nincs semmi belemagyarázás.
"A szupermagas erkölcsi tanítások meg szintén nem haladják meg a kor szintjét."
A Korán olyan magas erkölcsi tanításokról ír amit sok esetben csak a 20. században ért el a nem muszlim világ.
"Mohamed lazán végig háborúzta az életét,"
Mert rá lett kényszerülve önvédelemből. Keresztények meg behazudják hogy erőszakkal terjesztette az iszlámot.
"Az alapok ott voltak, Mohamed csak összefogta ezt az egészet."
Ha ez ennyire könnyű Jézusnak miért nem sikerült? Jézusnak alig volt néhány követőjr pedig ő az egyistenhívő zsidókhoz érkezett egy vizonylag fejlett területre. Mohamed prófétta viszont egy civilizálatlan területen, a többistenhívő félnomád arabokhoz érkezett akik törzsi szokások szerint éltek és mégis halálakor már többszázezer muszlim ember volt, akik rövissel utána létrehozták a világ legfejlettebb államát kultórális, tudományos, társadalmi és gazdasági téren egyaránt.
"Érdek volt az egész. Az egész fellépése és a sok "megtérés" tulajdonképpen egy nagy hatalmi játszma volt. Volt aki érdekből, volt aki kényszerből csatlakozott hozzá, meg biztos voltak páran akik el is hitték."
Keresztényeknél bizonyára így is volt de nem muszlimoknál. Persze előfordulhatott de nem ez volt a jellemző. Kezdjük ott hogy Mohamednek prófétasga előtt mindene megvolt. Családja, gyerekei, vagyona, megbecsülték és tisztelték Mekkában. 40 évesen miért kockáztatná mindezt, sőt még az életét is, úgy hogy egymaga szembefordul mindenkivel? Erre csak egy próféta képes.
"Én is muszlim vagyok, talán gond?". és mivel Hamza nagy harcos volt és nem mertek vele újat húzni, ezért elment a kötekedő és a slepje. Mivel Hamza pedig nem olyan volt, aki visszavonja a szavát, mivel az araboknak is volt egyfajta íratlan becsület kódexük, innentől kezdve Hamza muszlim volt, hiszen azt mondta,"
Tehát szerinted Hamza nem is volt muszlim csak behazudta, meg mindenki más is érdekből meg kényszerből lett muszlim :) Látos ezért mondom hogy ti keresztények hazudoztok mint a vízfolyás. A muszlimoknak mindenüket hátrahagyva menekülniük kellett Mekkából mert életveszélyben voltak. A medinai időszakban a mekkaiak 10 ezer fős hadsereggel támadtak a muszlimokra és a szövetséges zsidók is elárulták őket, tehát az erőviszonyok még akkor is a mekkaiaknak kedveztek.
"Másfelől meg eltudom képzelni, mekkora mély meggyőződésből fakadhatott a megtérése és Mohamed követése."
Szeritem nem tudod elképzelni mert a te keresztény vallásod többnyire erőszakkal terjedt. Egy rövid, kezdeti időszakot kivéve a keresztény vallás keresztény országok gyarmatain terjedet vagy keresztes hadjáratok révén ahol az embereket erőszakkal kényszerítették az áttérésre. Persze a keresztények behazudják hogy az iszlám tejdet így.
#146: Szànalmas az ilyen jellegű színészkedés.
Abdullah
#148: Sem az Iszlám sem pedig a kereszténység önmagában sohasem okozott szenvedést a vilàgnak. A szenvedést emberek okoztàk, akik valamit mindenképpen felhasznàlnak ürügyként. Legyen az vallàs, ideológia, politikai, gazdasági érdek stb.
Abdullah
Az iszlám mérhetetlen sok szenvedést okozott a világnak. 1456, 1552, stb.
Magyarok ezt tudjuk, ez az Allah nevű hamis isten és a Mohamed nevű hamis prófétáján keresztül a sátán a gyilkolás és az embergyűlölet mérgét csepegtetette (vagy inkább öntötte) bele az emberiségbe.
Ezért halljuk a legtöbb muszlim terrorista gyilkolásakor az "Allah akbar" kiáltást, amellyel az embergyilkos sátánt dicsőítik, hogy milyen nagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!