Ateisták vannak vallásos emberek akik nem, vagy nem egészen fogadják el az evolúciót. Miért fáj ez nektek?
"Aztán ha visszakérdeznek, természettudományos eredmények helyett idéz valami áltudományos Werner Gitt vagy Kent Hovind agymenést..."
Esetleg Michael Behe is szóba jöhet még, az ilyen embereknél. Ha jól gondolom, valahogy hozzátkötik az E-coli baktérium ostorát, amit evolúciótagadó érvként próbálnak bemutatni.
Természetesen az ostorral semmit sem tudnak cáfolni, ugyanolyan fals érv, mint a szem, amire ha jól tudom azért hivatkoznak, hogy az nem alakulhatot ki magától.
Amúgy az evolúcióval kapcsolatos kritikáknak Charles Darwin egy külön fejezeteket szánt A fajok eredete egy későbbi kiadásában, ez van Magyarországon kereskedelmi forgalomban. Ajánlom az evolúciótagadónak (is) olvasásra, hogy maga Darwin miz szólt az evolúciótagadó évekhez. :)
Sok embernek fáj, ha nem fogadják el szó szerint a vallását.
Régen volt lapos Föld társaság is, Amerikában, és nagyon vicces cikkeket adtak ki. Például képeket a gömbölyű Földről, ahol hiába kapaszkodnak az emberek, és lobog a hajuk a menetszélben.
"Ateisták vannak vallásos emberek akik nem, vagy nem egészen fogadják el az evolúciót. Miért fáj ez nektek?"
NEm fáj, hanem rettegnek, mivel az evolúció volt az egyetlen dolog, ami életben tartotta a materializmust, de mára kiderült, hogy az evolúció egy marhaság, tudománytalan materialista paradox dogma.
"Például amikor Kreatti (egy rossz hírű kreacionistája az oldalnak)c"
Én lennék az a kreacionista, de nincs rossz hírem, csak szeretné ez a szerencsétlen agyhalott kiskutyám, aki évek óta hűségesen követ és szidalmaz, mert tudja, hogy az összes vitát megnyertem és könnyedén padlóra küldöm bár mikor a teljes materializmust.
"természettudományos eredmények helyett idéz valami áltudományos Werner Gitt vagy Kent Hovind agymenést..."
ÉS a hazugság a fegyverük. Igen ritkán, talán egyszer kétszer idéztem Hovindot, nincs rá szükségem, ugyanis egyrészt természettudományos diplomám van, másrészt magam járok utána a dolgoknak, nincs szükségem idézetekre. A szerencsétlen agyhalott magából indul ki. Nincs egy értelmes gondolata sem, csak szidalmaz engem + idézgeti Dawkinst és mondogatja: "igaza van, mert ő egy igaz tudós".
"Csatlakozom az első válaszolóhoz. Az nem érdekel, hogy valaki butaságokban hisz, de tartsa meg magának."
És ennek ellenére mégis beszéltek az evolúcióról és a materializmusról, pedig köztudottan marhaság.
"Nem fáj nekem, és nem is zavar. Az viszont már zavarna, ha be akarnák vinni az iskolába, biológia órára a tudományos köntösbe csomagolt vallási nézeteiket. Ott ugyanis semmi keresnivalója nincs."
Szegénykém, a másik rettegő. Ha a természetes világ intelligencia által jött létre, akkor igenis meg kell említeni az intelligens tervezést és be is kell mutogatni. Ez nem igazán vallásosság.
Látható, hogy a materialisták félnek, és azt sem tudják, hogy mit beszélnek. Amúgy nem egy nagy kunszt természettudományos és logikai vitát nyerni velük szemben. Mondasz egy logikus cáfolatot és máris személyeskedni kezdenek
"Ha jól gondolom, valahogy hozzátkötik az E-coli baktérium ostorát, amit evolúciótagadó érvként próbálnak bemutatni."
Látod kérdező, fogalmuk sincs semmitről,de azt kijelentik, hogy "hülyeség". Nem az E-coli ostorát, hanem az egyszerűsíthetetlen összetettséget bizonyítja, ami az evolúció egyik cáfolata a sok millió közül
"Természetesen az ostorral semmit sem tudnak cáfolni, ugyanolyan fals érv, mint a szem, amire ha jól tudom azért hivatkoznak, hogy az nem alakulhatot ki magától."
Annyira nem falsz, mivel sem az ostor, sem a szem evolúciós kialakulását még nem sikerült bizonyítani. Annyit mesélnek, hogy egy fényérzékeny sejt besüllyedt, majd idővel kialakult a szem. Csakhogy a látás nem korlátozódik kizárólag a szemre, de ez a tudománytalan evósokat nem izgatja
"be akarják tiltani az evolúció oktatását az iskolákban, ami nyilvánvalóan egy abszolút tudományellenes törekvés"
Most már beláttuk, hogy nem tudománytalan törekvés.
Kérdező, ne tévesszen meg, hogy sokan írtak, kb. 1-2 ember van emögött, csak több acc-ról írnak
"A logikus gondolkodás hiánya zavar, hiszen egyszerűen csak rá kell nézni az ember és az emberszabású majmok közötti hasonlóságra"
Látod, kérdező. Még mindig sokan a majomtól való származásunkban hisznek, pedig, hála nekünk, kreacionostáknak, ezt már kénytelenek voltak kukázni. És csak egy dilettáns érvel úgy "tudományosan", hogy csak rá kell nézni. Mintha csak külső morfológiából állna a biológia, a genetika és az élettan
"A gyerekeknek az államilag elismert, hivatalos tudományos álláspontot kell oktatni."
Még ha hazugság is
"Ajánlom az evolúciótagadónak (is) olvasásra, hogy maga Darwin miz szólt az evolúciótagadó évekhez."
Könnyedén cáfolták is ezeket
Kérdező!
Olvasd el az előzőt.
Az ilyen emberek döntenek a sorsomról szavazásnál, vagy szolgáltatónál, kórházban, vagy akár a parlamentben, ha bekerülnek.
Némelyik, ha tehetné, már a máglyát izzítaná.
Sem az E-coli baktériumot, sem a szemet nem lehet evolúcióellenes érvként felhasználni. Ha jól emlékszem, egy neoprotensatáns, evolúciótagadó gyülekezet előadásában hallottam arról, hogy majd a szemet majd tárgyalni fogják. Az nem maradt meg, hogy pontosan mit mondtak a szemről, de az igen, hogy az ember genetika hasonlóságáról, meg egy faj egyik részének a kialakulásáról mennyire komolytalan dolgokat mondtak (ez utóbbi esetben az előadó röhögve beszélt, ami inkább azt jelzi, hogy mennyire nem érti az evolúciót, nem pedig azt, hogy mennyire értelmetlek az evolúció.)
Azt meg nem igazán értem, (és lehet jobb is), hogy milyen gondolataid vannak arról, hogy a hivatalos tudományos álláspont hazugság.
Talán azt gondolod, hogy az oktatási minisztérium meg a Magyar Tudományos Akadémia (akinek vallásos az elnöke!) összegfogott, és dörzsölgetik a kezüket, hogy "csakazértis" beadják az evolúciót, hogyha a tudják, hogy a bibliai teremtéstörténet az igazi, és ezzel az egyetemi képzéseken megtévesztik a leendő tanárokat?
Vagy talán azt gondolo, hogy a biológia tanárok "tudják, mi az igazság", de BELEHAZUDNAK a diákok szemébe, így az enyémbe is?
Vagy miféle sötét elméleted van arról, hogy biológia órán nem a zsidó-keresztény teremtéstörténetet oktatják, hanem azt, ami a tudományos közösség által el van fogadva?
"Az ilyen emberek döntenek a sorsomról szavazásnál, vagy szolgáltatónál, kórházban, vagy akár a parlamentben, ha bekerülnek."
És máris megy a rinyálás. Örülj neki, h a sok suttyó helyett mi gondolkodunk:)
"Némelyik, ha tehetné, már a máglyát izzítaná."
Ne magadból indulj ki. Tudom, h az egód nehezen fogadja ezt be, de nem igazán érdekelsz senkit, pláne nem annyira, h máglyára küldjenek. Mi toleránsabbak vagyunk, mint a híres liberálisok
#18!
A #16-os író Kreatti, ennek az oldalnak a legsötétebb trollja.
Értelmes - de főleg: igaz - választ tőle nem fogsz tudni kicsikarni.
Ő egy igazi sakkozó galamb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!