Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Sátán hibával lett megteremtve...

Sátán hibával lett megteremtve? Vol.2

Figyelt kérdés

Előzmény:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

Gondolkoztam, és 3 lehetséges választ találtam megfejtésként, és sajnos mind a 3 kifogásolható is, viszont szeretném, ha ezeket a gondolat meneteket vinnénk tovább ebben az "új" kérdésben.

--------------------

1. lehetséges megoldás:

Isten direkt módon tette Sátánba ezt a nagyon picike kis hibát, ami miatt gőgös lett és fellázadt.

(vagy teremtésekor, vagy utólag, szerintem mindegy)

Konklúzió:

Isten ezzel nyílvánvalóan gonosz dolgot tett volna, de ha a Bibliában hiszünk és egy tökéletes/jó Istenben, akkor ezt az elméletet kizárhatjuk.

--------------------

2. lehetséges megoldás:

Sátán maga teremtette meg, saját magában ezt a kis hibát, ami gőgöt majd fellázadást eredményezett.

Semmi nincs teremtés nélkül, se jó, se rossz, se hibák. Sátánba mégis valahogy belekerült, és ha nem Isten volt, akkor Sátánnak kellett lennie...

Konklúzió:

Ha megintcsak a Bibliában hiszünk, akkor szó sem lehet arról, hogy Sátánnak bármilyen szinten is teremtői hatalma lenne, főleg nem olyan teremtői hatalma, amivel képes lenne az egész teremtést elrontani.

Főleg nem szolgáló, angyali státuszban.

--------------------

3. lehetséges megoldás:

Magától, véletlenszerűen jött létre a hiba Sátánban, ami miatt gőg és fellázadás történt.

Konklúzió:

Ha véletlenszerűen jöhettek volna létre ilyen hibák a teremtésben, akkor az azt jelentené, hogy Isten nem tökéletes, és a teremtése sem sikerült tökéletesre.

Ha a Bibliában hiszünk, amely az elejétől a végéig egy tökéletes Istent jelent ki, akkor ezt az elméletet is kizárhatjuk megintcsak.

--------------------

Gondolkoztam rajta elég sokat, és csak ezt a 3 megoldást találtam, és mind a 3 ellentmondásos, és csak kizárni tudja egyik a másikat, vagy éppen önmagukat.

Nem tudom elképzelni azt, hogy bármi más megoldás lehetne még ezeken kívül...

2021. jún. 23. 12:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/167 anonim ***** válasza:
43%

A 25ös válasz erre jött

"Allah nem mondja hogy tegyél rosszat. Sőt, azt mondja ne tegyél rosszat."

2021. jún. 24. 17:15
 42/167 anonim ***** válasza:

"Akkor annak sem lenne köze a szabad akarathoz, ha olyan világban élnénk ahol egyszerűen nem megoldható bármi rossz elkövetése sem."

Úgy érted hogy mondjuk dönthess úgy hogy meggyilkolod a szomszédod, de ha megpróbálod akkor nem sikerüljön?

2021. jún. 24. 17:23
 43/167 anonim ***** válasza:
100%

"Úgy érted hogy mondjuk dönthess úgy hogy meggyilkolod a szomszédod, de ha megpróbálod akkor nem sikerüljön?"

Például.

2021. jún. 24. 17:25
 44/167 anonim ***** válasza:
43%
Értem. A helyzet az hogy ezzel ugyanúgy bűnt követnél el, mert az is bűn ha megpróbálod meggyilkolni a szomszédod, de nem sikerül.
2021. jún. 24. 17:31
 45/167 anonim ***** válasza:
45%

"A 25ös válasz erre jött"

Ja értem. Tehát megpróbáltad behazudni hogy abban a versben Allah rosszra szólítja fel az embereket. Persze ha elolvasod a következő néhány verset kiderül hogy azokról van szó akik megtámadták a muszlimokat Mohamed próféta idején.

2021. jún. 24. 17:34
 46/167 anonim ***** válasza:

Korán (8:39): „Vágjátok le őket addig, hogy ne legyen zaklatás [fitna – zavarodottság, hitetlenség], s legyen az egész hitvallás Allahé.”

Egyes fordítások a „fitna” szót zaklatásnak értelmezik, de a hagyományos értelmezését ennek a szónak nem támasztja alá a történelmi kontextus (lásd a 2:193-asról szóló jegyzetet). A mekkaiak egyszerűen nem engedték Mohamednek, hogy a ’Haj’ alatt belépjen a városukba. Más muszlimoknak engedélyezték az odautazást – csak nem, mint felfegyverzett csoport, mivel Mohamed háborút üzent Mekkának a kitoloncolása előtt. A mekkaiak a saját vallásukat is védték, hiszen Mohamed célja az volt, hogy elpusztítsa a bálványaikat és erővel vezesse be az iszlámot (amit később meg is tett). Ezért ennek a versnek a lényeges része az, hogy harcolni kell, amíg „az egész hitvallás Allahé”, azaz az erőszak indoklása az ellenfél hitetlensége volt. A Sira szerint (Ibn Ishaq/Hisham 324) Mohamed továbbá kifejti, hogy „Allahnak nem lehet vetélytársa”.

2021. jún. 24. 17:37
 47/167 anonim ***** válasza:
100%

"A helyzet az hogy ezzel ugyanúgy bűnt követnél el, mert az is bűn ha megpróbálod meggyilkolni a szomszédod, de nem sikerül."

Az lehet, de akkor legalább csak én szívnék a saját hülyeségem miatt. Az legalább egy igazságosabb rendszer lenne.

2021. jún. 24. 17:40
 48/167 anonim ***** válasza:
20%

37

"nem lenne tele a világ összetört szívekkel, szerelmi csalódásokkal"

Már megbocsájts, de ha valaki szomorú, összetört szívű az valaminek a következménye, és nem azért van, mert úgy akarta érezni magát.

Rossz döntést hozott, és ez vezetett szomorúsághoz.

Tehát magának, vagy egy másik embernek a rossz döntése okoz károkat.

2021. jún. 24. 17:48
 49/167 anonim ***** válasza:

"Rossz döntést hozott, és ez vezetett szomorúsághoz."

Nem igazán. Azt sem tudod eldönteni hogy beleszeretsz-e valakibe, ez jön magától. És sokszor nem kölcsönös. Mert se az érzelmeid, se a vágyaid nem döntés kérdései.

2021. jún. 24. 17:53
 50/167 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

Tehát a szabad akaratnak egyedüli lehetséges megoldása az, ha gonoszságot is tehetsz????

ÉRDEKES!!!

Egy véletlen szám generátor elvileg szabadon választ ki egy számot a beállított határok között.

Ugye nem állítod azt, hogy CSAK akkor teljesül a szabad választás, ha vannak negatív számok is a lehetséges tartományban???

A lottószám generátor 1 és 90 közötti számokat képes előállítani, mégsem gondolod azt, hogy nincs szabad választása csak azért mert a 90 fölötti és az 1 alatti számtartomány számai nem szerepelnek a lehetséges választások között!

2021. jún. 24. 17:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!