Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?
Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:
Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."
Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:
Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,
Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:
Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.
Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.
Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.
Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:
https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI
Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.
Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.
Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?
"Semmiféle lájtosságról nincs szó, egyszerűen hazudtál, amikor azt állítottad: a zsidóknak meg van tiltva, hogy keresztény templomba menjenek."
Mond te süket vagy? Esetleg nem értesz angolul? Az alábbi videókban szereplő két rabbi kicsit ismertebb mint a magyar rabbik és azt mondják, még csak be sem tehetik zsidók a lábukat keresztény templomba és azt is mondja a keresztények bálványimádók. Hallgasd meg:
https://www.youtube.com/watch?v=moRM1YFdvyI
https://www.youtube.com/watch?v=JI_JlxTbeEk
Az iszlám nem tiltja ugyan hogy bemenjünk keresztény templomba, de mondjuk én nem mennék be egy szentháromsághívő irányzat templomába ahol bálványokat imádnak. Én tejesen megértem ha zsidók ezt tiltják.
"Mindenesetre akit linkeltem egy ismert rabbi"
Honnan ismert? Esetleg ő az izraeli főrabbi? A magyar főrabbi miért számít kevésbé? Milyen kutatást végeztél, mely alapján kijelented, hogy a magyar rabbikat leszámítva a világban minden egyes rabbi úgy vélekedik, mint az általad linkelt?
"Egyébként továbbra is várom hol van..."
Mi meg továbbra is várjuk, hogy idézd a Bibliából azt az egyértelmű és világos *parancsot* vagy *törvényt* (már ha érted ezen szavak jelentését), mely szabályozza az ima módját az általad véltek szerint. Jó lenne ha idéznéd, mert az állítottad, hogy van. Eddigiek alapján hazudtál.
"Honnan ismert? Esetleg ő az izraeli főrabbi? A magyar főrabbi miért számít kevésbé? Milyen kutatást végeztél, mely alapján kijelented, hogy a magyar rabbikat leszámítva a világban minden egyes rabbi úgy vélekedik, mint az általad linkelt?"
Egyrészt saját youtube csatornáik vannak és ismertebbek. Másrészt a videókban megmagyarázzák mire hivatkozva mondják hogy zsidóknak tilos keresztény templomba menniük, például a Talmudra hivatkoznak.
"Mi meg továbbra is várjuk, hogy idézd a Bibliából azt az egyértelmű és világos *parancsot* vagy *törvényt* (már ha érted ezen szavak jelentését), mely szabályozza az ima módját az általad véltek szerint. Jó lenne ha idéznéd, mert az állítottad, hogy van. Eddigiek alapján hazudtál."
Ha nem tudsz idézni a Bibliából olyan verset amiben Jézus parancsolja hogy ő Isten és imádni kell, akkor az én 80-90 %-os bizonyításom is bőven elég kellene hogy legyen nektek keresztényeknek. Konkrétan rengeteg bibliai vers cáfolja Jézus istenségét de ti mégis a keresztény vallás alaptételévé tettétek ezt. Akkor mi a probléma? :)
"Egyrészt saját youtube csatornáik vannak és ismertebbek."
Neked is lehet youtube csatornád, semmivel se lennél szavahihetőbb vagy elismertebb. A laposföld hívőknek is van youtube csatorna, akkor tényleg lapos a Föld?
"például a Talmudra hivatkoznak"
A Talmud nem része az Ószövetségnek, ez a hivatkozás sokat nem jelent.
"Ha nem tudsz idézni a Bibliából olyan verset amiben Jézus parancsolja hogy ő Isten és imádni kell, akkor az én 80-90 %-os bizonyításom is bőven elég kellene hogy legyen nektek keresztényeknek."
Nagyszerű, de a kérdés az, hogy idézel ilyen törvényt vagy sem.
Egyébként itt össze van szedve számtalan bibliai vers, amiben Jézus saját magáról beszél, ezekből egyenesen következik, hogy ő Isten:
Viszont ne tereld el a témát, hanem idézd az imáról szóló törvényt/parancsot.
"Meg egyébként is, például nincs egy olyan vers a Bibliában amiben Jézus kijelenti hogy ő Isten és imádni kell." Ezt már leírtad, de nem tudom mi köze a témához. Írd ki külön kérdésként, vagy olvasd el a válaszokat, amik a hasonló kérdésre érkeztek. Vagy olvass utána. Már két linket is kaptál erről, ha jól látom.
De, kapásból írok neked olyan verset a Bibliából, ami kizárja az iszlámos verziót. Ezeket Jézus mondja:
"Mert ahogy az Atya feltámasztja a halottakat, és életre kelti őket, úgy a Fiú is életre kelti azokat, akiket akar. Az Atya nem is ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta át, hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, ahogyan az Atyát tisztelik. Aki nem tiszteli a Fiút, az nem tiszteli az Atyát sem, aki őt elküldte." Ján 5:21-23
"Mert ahogyan az Atyának van önmagában élete, úgy a Fiúnak is megadta, hogy élete legyen önmagában. Sőt arra is adott neki hatalmat, hogy ítéletet tartson, mert ő az Emberfia." Ján 5:26-27
"Jézus így felelt nekik: Bizony, bizony, mondom nektek, mielőtt Ábrahám lett volna, én vagyok." Ján 8:58
"A ki engem látott, látta az Atyát" Ján 14:9
"Jézus pedig hozzájuk lépett, és így szólt: Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön." Máté 28:18
Azt sem érted, hogy nem az a fő baj, hogy leírásokkal érvelsz, hanem az, hogy más leírás ennek ellent mond. Amikor más áll, ül, fekszik, felemeli a kezét, égre néz és úgy imádkozik, az is ugyan olyan létező leírás a Bibliában, mint amit te idéztél. Ezek a te idézeteiddel egyenértékű szövegek. Nem az a fő baj, hogy leírás, hanem az, hogy van ellenpélda. Az, hogy nincs parancsba adva, egy másik érv és jogos, mert ha ez kötelező lenne és olyan fontod helyet foglalna el a hitben, akkor logikus, hogy lenne valahol nyoma egy hasonló parancsnak. Legalább utalás szintjén, mint ahogy más dolgoknak van. Le lehetne vezetni, de nem lehet. Ez több probléma egyszerre, több szempont, amit összemosol. Egyik szempontból is hibás, amit írsz, meg a másikból is. Egyszerűen fogalmazva: Ha parancs, miért nincs leírva? Ha követendő példa, akkor mi van az ellenpéldákkal?
Azzal, hogy parancs, nem tudsz érvelni, mert ilyen parancs nincs.
Azt mondod, a próféták élete adja meg a példát. Ezzel az a baj, hogy a Bibliában ellenpéldák is vannak az állításodra, vagyis nem igaz, hogy mindenki így imádkozott. Erre te azt mondod, mert azok nem imák. Akkor kapunk egy újabb problémát: Ezt mi bizonyítja a Bibliában? A válasz: Semmi. Ez már meg lett cáfolva. Így pedig ott tartunk, hogy nem tudsz azzal mit kezdeni, hogy mások, máshogy imádkoztak, egyszerűen csak tagadod, mindenféle bizonyíték nélkül.
Vidiripi
"Nem tudsz beletörődni hogy amiben eddig hittél az nem igaz."
Állj meg egy kicsit! Te vagy az aki olyan kérdést írt ki amiben vádolja a keresztényeket!
Te vagy az aki nem fogadja el hogy a Bibliában mi a parancs vagy tanítás és mi nem az!
"Minden muszlim aki olvassa ezeket a verseket, ugyanerre a következetésre jut mint én. Ebben nincs semmi különös."
Ez nem így van! Mert sok olyan ember van aki muszlim volt és keresztény lett! Nem mindegyik muszlim jut arra a következtetésre mint amire te jutottál. Rosszul állsz hozzá azért jutsz más következtetésre.
"Naponta tesznek fel olyan kérdéseket amiben a keresztényeket sértegetik, provokálják. Ezekhez mégsem írtok 800 választ."
És ha megvizsgáljuk ezeket a kérdéseket ,akkor azt látjuk hogy a kérdés kiírója folyamatosan írja az észrevételeit?
"Szerintetek ehhez nem kell kötelezővé tenni, mert emberek maguktól is így imádkoznak. A valóság viszont az hogy magától senki nem fog így imádkozni. Ti így imádkoztok? Nem. Tehát ti keresztények bizonyítjátok hogy az emberek maguktól nem imádkoznak így. A Bibliából viszont azt látjuk hogy mindenki így imádkozott ami csak úgy lehetséges ha kötelező volt. Na ezt hívják logikus érvelésnek."
Na ezért kellene elolvasnod az evangéliumokat. Ez teljesen logikus lenne ha megakarnád érteni. De nem akarod. így az a logikus ha nem olvasod el. És mivel nem akarod így azt szajkózod hogy kötelező ,de attól hogy ezt szajkózod még nem lesz az! Te vagy az akit ez irritál. Abban hiszel hogy Jézus a muszlimokhoz fog menni amikor vissza jön! Ha ebben hiszel akkor miért is írsz folyton olyanoknak akiket nem tudsz meggyőzni az igazadról? Most hol a logikád?
"...az iszlám szerint Isten nem Jézus biológiai apja mint a keresztény vallásban. Köze nincs egymáshoz a kettőnek."
Na ebben egyetértenek a keresztények és a muszlimok. A keresztények sem tartják Istent Jézus biológiai apjának. Abszurd is lenne mivel Isten nem hús és vér!
"Lehet majd elolvasom de semmin nem változtat. Ti azt mondjátok olvastátok, de semmivel nem tudtátok megcáfolni az állításomat."
De igen! Épp annak a hiánya hogy nincs ott aminek állításod szerint ott kellene lennie! Ha nincs az arra bizonyíték hogy nem támasztja alá az állításodat ezt a témát illetően! Tehát nem támasztja alá hogy kötelező egy bizonyos testhelyzetet felvenni imádkozás közben!
Nincs ilyen utasítás ,tanítás a Bibliában! És a keresztények a Bibliát tartják a szentnek!
"Olyat mondtam hogy szerencsétlen az egyik válaszolónak mert egyszerűen az. Nem érdekli a vers valódi mondanivalója csak azt nézi hogy engem cáfolhasson mindenáron."
Azt nekem írtad! És Egyébként a tények makacs dolgok. És te kiakadtál a tényekre illetve arra hogy ezzel szembesítelek!
Szembe kell nézned az igazsággal! Majd el jön ennek is az ideje!
"Őt nem érdekli hogy helyesen értelmezze a verset. Sőt, az sem érdekli ha tévesen értelmezi csak engem akar megcáfolni, olyan áron is hogy más értelmet ad a versnek."
Máté 5:44 Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket,
- Te szereted az ellenségeidet áldod őket ,jót teszel velük ,imádkozol értük?
"Az "állva" nem azt jelenti hogy végig állt mikor imádkozott, hanem megállt imádkozni egy olyan helyen ahol sokan látják."
És még engem nem érdekel hogy helyesen értelmezzek egy verset!
- Ha állt az illető akkor sokkal többen látják! Ez puszta logika muszlim barátom. Nem több mint józan paraszti ész!
"Aztán az iszlám szerint nem járhat halálbüntetés az iszlám vallás elhagyásáért. Ez totálisan ellentétes a Koránnal. Egy-két országban papíron létezik de ez nem az iszlám szerinti törvény hanem saját elképzelés és egyébként a gyakorlatban nem alkalmazzák."
Ennek ellenére még is van hogy megölik azt aki elhagyja az iszlám vallást! Az ő figyelmüket kellene inkább felhívnod a hazugságokra.
Hiszen akkor az iszlám és Mohamed nevében terjesztenek és cselekednek hazugságokat! Úgy hogy közben még embert is ölnek. De igen ,alkalmazzák a gyakorlatban ,sajnos!
"Neked is lehet youtube csatornád, semmivel se lennél szavahihetőbb vagy elismertebb. A laposföld hívőknek is van youtube csatorna, akkor tényleg lapos a Föld?"
A rabbi videóit többen nézték meg mint ahány zsidó vallást követő él Magyarországon. Egyébként mindkét videóban megindokolják. Nézd végig.
"A Talmud nem része az Ószövetségnek, ez a hivatkozás sokat nem jelent. "
A Talmud az Ószövetség magyarázata a zsidó vallásban.
"Nagyszerű, de a kérdés az, hogy idézel ilyen törvényt vagy sem."
Idéztem. Ezekre azt mondtátok nem törvény hanem leírás.
"Egyébként itt össze van szedve számtalan bibliai vers, amiben Jézus saját magáról beszél, ezekből egyenesen következik, hogy ő Isten"
Ne következtetéseket vonj le. Mutasd meg azz a parancsot a Bibliában amiben Jézus azt mondja "Isten vagyok, imádjatok"
"Viszont ne tereld el a témát, hanem idézd az imáról szóló törvényt/parancsot."
Ez nem terelés. Ha ti a nagy semmire azt váljatok hogy Jézus Isten és ez a keresztény vallás alapja akkor milyen alapon követelsz törvényt az imára vonatkozóan? :) A rituális ima sokkal jobban bizonyítható mint Jézus istensége, mégis az előbbit elutasítjátok, az utóbbi pedig a kereszténység alapja. Nem érzed úgy hogy ez nevetséges?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!