Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?
Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:
Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."
Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:
Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,
Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:
Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.
Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.
Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.
Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:
https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI
Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.
Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.
Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?
"Az hogy egyes rabbik bementek, egy dolog de általában véve úgy van ahogy írtam."
Ha 4 felhozott példából 3 nem téged igazol, akkor hogy lehet általában véve úgy, ahogy te írtad? Érted az "általában" szó jelentését, esetleg online szótár kell hozzá?
"Nem hazudozom! Egyébként azzal hogy ezt hajtogatod csak megerősítesz abban hogy bizony igazam van! Nem ártok magamnak ,még is mivel ártanék?"
Dehogynem. Szerinted ha valaki hazudozik, nem árt magának? Ráadásul egy ilyen fontos kérdésben.
"Az előtt vagy után amikor az ima közbeni testtartásról van szó!"
Megint mellébeszélsz. Én megjelöltem melyik versek bizonyítják az állításom.
"Tudod a keresztények Krisztus tanítását és az apostolok tanítását veszik alapul. Ha nem azt vennék alapul akkor nem beszélhetnénk keresztényekről. A keresztény tanítások pedig a Bibliában vannak így teljesen logikus és érthető hogy ezeket veszik figyelembe!"
A keresztények az egyház hazugságait veszik alapul. Hol mondta Jézus hogy ő Isten és imádni kell? Soha nem mondott ilyet. Ez az egyház hazugsága te pedig ezt követed.
"Amibe nem tartozik bele az imádkozás közbeni testhelyzet mivel ilyesmire nem térnek ki a Bibliában amely a keresztények szent írásait tartalmazza!"
Még a saját Bibliádat is megtagadod. Te bajod.
"A Koránban nincs ilyesmi ha nagyítóval keresed akkor sem találsz ilyesmit! Még a 10 parancsolat sincs benne szó szerint!"
Olvastad a Koránt? Nem. Akkor miről is beszélsz? A 10 parancsolat benne ha nem is szó szerint.
"Ha tényleg úgy lenne ahogyan azt állítod akkor a muszlimok a Korán mellett használnák a Bibliát is."
A Biblia tele van pogány hamisítással? Egyistenhívő muszlimoknak miért kellene használniuk?
"Nem vagyok bálványimádó! És igen fontos az üzenet. Az üzenet pedig nem más mint az hogy Jézus legyőzte a világot és a halált. Van megmentés és bűnbocsánat!"
Vagyis bálványimádó vagy. Áruld már hogy hihet valaki egy ilyen pogány hamisításban? Isten megszületett emberként aztán megölette magát mert csak így tud megbocsátani egy olyan bűnért amit el sem követtem. Ez neked a nagy igazság?
"Azért pont Jézushoz ragaszkodom mert Ő név szerint van említve! Ennyire egyszerű és logikus. Erre magadtól is rá kellett volna jönnöd. Egyszerűen elképesztő hogy ilyen pitiáner dologra nem vagy képes rájönni. Pedig ez tényleg csak puszta logika és semmi más!"
A Korán vagy 25-30 prófétát említ név szerint és mindegyikről ír valamennyit de egyiknek sem írja le a teljes életét. Mohamed próféta életé sem. Miért kellene?
"Azért nem Ezékiel próféta életét hiányolom mert nem vagyok Ezékiel követő ez is puszta logika."
Ezékiel Isten prófétája. Mondjuk nem meglepő hogy egy bálványimádó mint te nem követi.
"A Koránban ,Jézussal kapcsolatos információk száma a nulla felé konvergál! Ergo ha jobban megakarjuk ismerni Jézust és az Ő TANÍTÁSAIT ,CSELEKEDETEIT ,CSODATÉTELEIT ,IMÁDSÁGAIT akkor csak is egy dolgot tehet az ember. Logikusan nézve ,el kell olvasnia az Bibliában! Mivel a Koránban szinte semmit nem írnak róla így teljesen logikus hogy abból nem is tudja megismerni hiába akarja!"
Amit a Koránban olvashatsz nagyrészt Jézus is tanította. Ez az amit nem vagy képes felfogni. És akármelyik próféta ugyanezt tanította.
"A keresztények egy Istenben hisznek a mennyei Atyában a világmindenség teremtőjében aki az embert is teremtette!
Azt írod hogy a többsége. Akkor gondolj a kisebbségre! Egyébként meg engem nem érdekel hogy mit hisz vagy gondol a többség!"
A keresztények nem egy Istenben hisznek hanem háromban. Legalább is a szentháromság hívők.
"De igen a keresztények is imádkoznak csak nem úgy imádkoznak mint a muszlimok!"
Keresztények nem imádkoznak. Te soha életedben nem imádkoztál. Az legfeljebb fohász.
"És ebbe te belefogsz betegedni? Egyébként csak azért gondolod így mert nem veszed figyelembe azt hogy Jézus Krisztus mit tanított!"
Az igazi Jézus tanítását veszem figyelembe te pedig a pogány hamisítás Jézust. Ez a különbség.
"Nem! Te nem vagy nyugodt. Indulatok vannak benned düh ,harag ,méreg háborúság! És bizony ezekkel az érzelmekkel saját magadnak ártasz és könnye lehet hogy amikor olyan méreteket ölt benned ez a dolog akkor már a közvetlen környezetedre is hatással lesz! Sőt a szeretteidre! Ne így legyen!"
Ti keresztények vagytok azok akik iszlámellenes gyülöletkeltést folytattok. Szóval amiket írtál, rátok igaz. Én csak szembesítelek az igazsággal.
"Ez a probléma! Te azt hiszed hogy senki nem imádkozik így mert nem hisszük és nem valljuk hogy parancsba van adva az hogy így kell imádkozni. De ez nem azt jelenti hogy akkor nem is imádkozunk így. Én magam is imádkoztam már térdelve!"
Az hogy valamikor életedben egyszer letérdeltél még nem azt jelenti hogy így imádkoztál. Itt egy rituális imáról van szó.
"Egyébként teljesen mindegy hogy te mit hiszel! Az nem fogja befolyásolni a keresztényeket illetve azon hívőket akik imádkoznak hogy úgy imádkozzanak ahogy azt te írod! Azért mert nem HISZNEK BENNE HOGY ÍGY KELL! A keresztények úgy hiszik hogy alázatosan és szívből kell imádkozni és nem kötelező jelleggel."
Nem én hiszem. A Biblia írja ami titeket nem érdekel.
"Egy muszlimnak lehet több felesége de egy kereszténynek csak egy felesége lehet! (Salamonnak sok felesége és ágyasa volt)"
Ez például hol van leírva a Bibliában?
"Nem az van a kereszténységben hogy mindenki azt tesz amit akar!"
Dehogynem. Mindenki kedvére válogat a Bibliából.
"Tudod a kereszténység Krisztus tanításán alapszik. Jézus Krisztus tanítása pedig nem külsőségekben nyilvánul meg! Olvasd csak el Jézus és Nikodémus beszélgetését! (János 3. fejezet)Vagy olvasd el azokat a részeket amikor a farizeusok és Írástudók mindenáron meg akarják fogni valamivel."
Ha neked a rituális ima külsőség akkor azt jelenti halvány lila gőzöd nincs miről is beszélsz.
"És ezek a dolgok rád is vonatkoznak! Még akkor is ha neked ez nem tetszik. Te vagy az aki válogat ez igaz a Bibliában azt meg belehamisították! Te válogatod meg te emelsz kifogást olyan dolgok ellen ami benne van a Bibliában de nem tartod igaznak!"
Én megtehetem hogy válogatok a Bibliából. Ti keresztények viszont nem tehetitek meg hogy figyelmen kívül hagyjátok az általam mutatott verseket de mégis ezt teszitek. Magyarul megtagadjátok a Bibliát.
"De azt állítod hogy az imádkozást nem állva végzik hanem arcra borulva!"
Ne vagy képes felfogni hogy egy rituális imáról van szó amiben különböző testhelyzetek vannak? Több videót is linkeltem korábban. Nézd meg azokat.
"Tudod kereszténység a kereszténység tanításai az Újszövetségben találhatóak. Neked ugye megy a magyar nyelv értő olvasása és a logika is."
És? Keresztények szerint az Ószövetség is Isten szava.
"De Jézus tanításai egyértelműen és egységesen fent maradtak az Írásokban! Te miért nem követed Jézus tanításait mindenben?
Miért nem ismered el hogy Jézus Krisztus az egyetlen út ember és Isten között?
Miért nem fogadod el Isten ajándékát a megváltást? Miért nem élsz az isteni kegyelemmel? Miért nem ismered el hogy bűnös ember vagy akinek szüksége van a megváltásra?"
Mi ez a gagyi térítő szöveg? Valami misszionárius oldalról szedted? :) Engem csak tényekkel, logikus érveléssel lehet meggyőzni. Az ilyen próbálkozás csak megmosolyogtat :)
"Még az általad belinkelt wikipédia oldal is megcáfol téged. Máté, Márk és Lukács evangéliumának keletkezését 60 és 70 közé teszi, Pál leveleit 50 és 90 közé, és így tovább. Tehát az újszövetségi iratok a Jézus keresztre feszítése utáni néhány évtizedben készültek, még a szócikk szerzője szerint is."
Ezek az időpontok csak feltételezések. Semmi pontost nem lehet kijelenteni. És nem is lehet tudni ki írta a Biblia könyveit. A cikk is így fogalmaz hogy Pál nevét használó ismeretlen személy vagy bizonytalan szerző, János vagy egy János nevű ismeretlen személy stb.
"addig az újszövetség könyveiből 25000 kézirat maradt fenn, vagyis az Újszövetség rendelkezik a legtöbb kézirattal az ókori művek közül."
És a kéziratok között több százezer eltérés van.
"Úgy látom, továbbra sem tudsz egyetlen bibliai parancsot, törvényt vagy rendeletet sem felmutatni, ami azt bizonyítaná, hogy a keresztényeknek úgy kéne imádkozni, mint a muszlimoknak. Csak tereled a témát, hogy ne lepleződjenek le a hazugságaid."
A témát ti tereltétek el. Még ebben is hazudsz.
"A tudatlanság erősen feltételezhető. Először is nincs kifejezetten Jézus imánk, szerencsésebb lett volna Szűz Máriát mondanod, mert van Szűz Mária imánk. Másodszor ha Jézushoz imádkoznánk ugyanúgy Istenhez imádkoznánk, mert az Atya Krisztusban van és Krisztus az Atyában. Ők lélekben Egy Isten."
Nem érted a kérést? Mutass egy olyan törvényt a Bibliából amiben maga Jézus utasít hogy ő Isten ezért imádni kell. Az meg hazugság hogy nem Jézust imádjátok. Az hogy van Szűz Mária imátok csak megerősíti hogy elkövetitek a bálványimádás bűnét.
"A mi szent egység tanunk hármas személyét egy Istenben határozzuk meg."
Ez három különálló istenséget jelent. Nem vagytok egyistenhívők.
"Egyik ismerősömmel évekig beszélgettem a kereszténységről és nem azért, mert féltem, hogy igaza van, hanem mert úgy gondoltam téved. Ha te eleve úgy gondolod, hogy valaki csak azért mond valamit, mert tudja, hogy hazudik, de ezt nem akarja beismerni, akkor sosem fogsz a másikra rendesen figyelni."
Te elsősorban nem engem akartál meggyőzni hanem magadat. Nem miattam jöttél vissza és írtál újra és újra, hanem magadnak akartál bizonyítani. Nem akarod beismerni magadnak hogy tévedsz. Minden alkalommal mikor visszajöttél írni, gondoltad hogy találsz valami választ ami megnyugtat téged, de hidd el, nem leszel sohasem nyugodt ha egy hazugságban hiszel. Ez biztos.
"Átfogalmazva, téged igazából nem érdekel az igazság. Nem akarod mindenáron kikutatni a válaszokat, hogy megtudd az igazat. Te beéred annyival, hogy elolvasod a kommenteket és ha neked nem tetszik , amit írnak, akkor ennyi, le van tudva az ügy."
Hogyne érdekelne az igazság. Muszlim vagyok egy keresztény többségű országban ahol muszlimok ellen folytatnak gyülöletkeltést államszinten. Szerinted bevállalnám ezt ha nem tudnám hogy az iszlám az igaz. A kérdésemmel kapcsolatban pedig láthatod hogy alaposan utánanéztem és sok bibliai verset hoztam és meghallgattam minden keresztény választ.
"Nem ezt mondjuk. Nem minden keresztény imádkozik magától így és nem is kell nekik. Van aki igen, van aki nem. Ez nem mérőzsinór, hogy aki leborulva imádkozik az jó, aki nem az nem. Ez csak neked számít. Az embereknek más a habitusa, kultúrális háttere, máshogy fejezik ki az érzéseiket stb. De, ez nem baj! A Bibliában van, aki állva imádkozott, van aki ülve, van aki leborulva és mind el lett fogadva."
Látom még mindig ott tartasz hogy ez egy népszokás. Ha szerinted a Biblia népszokások gyüjteménye, és szerinted Isten prófétái népszokásokat tanítottak az embereknek, nem tudok ezzel mit kezdeni. Ezek szerint ez a legjobb amit fel tudsz mutatni? És ez a válasz megnyugtat téged? És kb egy keresztény sem imádkozik így. Azok a keresztények akik mégis mint a videóban, nagyon kevesen vannak és azért imádkoznak így mert úgy gondolják így kell imádkozni. Magától senki nem imádkozik így.
"Te nagyon leegyszerűsíted a dolgokat. Úgy csinálsz, mintha az emberek robotok lennének, akik csak azt hajlandók végrehajtani, amit beléjük programoztak, kötelezővé tettek a számukra. Már írtam, hogy volt, hogy leborulva imádkoztam, pedig tudom, hogy nem kötelező. Ezért is tudom biztosan, hogy tévedsz. Mert ezen az egy gondolaton nyugszik az egész érved, ez pedig téves."
Gondolom azt tudod hogy Istennek vannak parancsai és azt várja hogy ezeket betartsuk. Igaz? Ha te betartod Isten parancsait akkor szerinted robot vagy? Ez is vicc kategória válasz. Muszlimok azért imádkoznak így mert ez Isten parancsa.
"Az írtam ez a többi keresztényre is igaz, sőt rám is. Ráadásul ez egy érdekes érv. Ha másoknak szabad, akkor neked miért ne?"
Nem azt mondtam hogy ha másoknak szabad, akkor nekem is hanem azt hogy ha keresztények teszik, téged nem zavar.
"Úgy látom, te azzal igazolod önmagadat, hogy válaszolnak neked az emberek."
Majd ha azt látom hogy minden, általatok, keresztények elleni támadásnak vélt kérdéshez 800 hozzászólást írtok, akkor lehet elhiszem hogy miattam válaszoltatok ennyit. Addig viszont maradok annál hogy nem tudtok megbékélni az igazsággal.
"Remélem minél előbb elolvasod és adja Isten, hogy meglásd a benne lévő Igazságot :)."
Nem tagadtam soha hogy a Bibliában van igazság, de a Koránban milliószor több igazság van.
"De még ha nem is fegyelmeztettem volna, ez az igazságon nem változtat, hogy benned tényleg volt gyűlölet. És nem az volt a baj, hogy valakit hazugnak gondoltál, ez csak egy vélemény lett volna, hanem az a baj, hogy a keresztényeket összegyűjtötted és összegyúrtad, és így a keresztényeket nevezted hazugnak, ez pegig előítéletből és előgyűlöletből fakadt."
Keresztényeknek nehezükre esik az igazmondás. Ezt látom. Ez nem gyűlölet. Ez a saját tapasztalatom. Inkább nektek kellene elgondolkodni ezen hogy kívülállók ezt látják és gondolják a keresztényekről.
"Én nem azzal vitatkozok, hogy nem az az igazi iszlám vallás, amit te hiszel. Én ezt elfogadom, hogy az iszlám egy békés vallás és nincs halálbüntetés, viszont akkor e is fogadd el, hogy akik a kereszténység nevében öltek ártatlan embereket, azok nem igazi keresztények voltak. Ha nem fogadod el, akkor mi is mondhatjuk, hogy a te vallásod miatt ölnek meg ártatlan embereket, például itt:"
Több dolog. Az iszlámban adható halálbüntetés erőszakos bűncselekmények esetében mint például az emberölés, de a hit elhagyásáért nem. A Biblia tele van népirtása felszólító verssel. Nők és gyerekek megölésére ad parancsot a Biblia több helyen. Például:
Mózes 4 31:17-18. Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket, s ugyanígy öljétek meg az összes olyan asszonyt is, aki már volt együtt férfival. De a fiatal lányokat, akik még nem voltak együtt férfival, hagyjátok magatoknak életben."
Az ilyen verseket én hamisításnak tekintem a Bibliában. Isten soha nem adna ilyen parancsot. Viszont, akik a kereszténység nevében öltek ártatlan embereket azok pontosan ezt tették amit az ilyen versek parancsolnak, így nem mondhatom hogy azok nem igazi keresztények.
A videó amit linkeltél egy lincselés ha minden igaz Afganisztánban. Nem az afgán hatóság ítélt valakit halálra mert kitért az iszlámból. Továbbá nagy mértékben a keresztény világ tehet arról hogy Afganisztán ma ilyen. Először a szovjetek támadták meg, mire az USA a tálibokat segítette hatalomra, majd a tálibokra hivatkozva támadta meg az országot. Tehát az hogy ma Afganisztán nagy részét iszlamista szélsőségesek uralják, az a keresztény világ műve.
"Én megtehetem hogy válogatok a Bibliából. Ti keresztények viszont nem tehetitek meg hogy figyelmen kívül hagyjátok az általam mutatott verseket de mégis ezt teszitek." Nem válogathatsz a Biblia verseiből, ha a Biblia rendszerén belül érvelsz. Csak akkor teheted ezt, ha nem keresztény szemszögből közelítesz a kérdéshez. Te a leírásod szerint a keresztény rendszert veszed alapul, ami alapján viszont ideiglenesen neked is el kell fogadnod a teljes Bibliát és figyelembe venned. De ezzel a feltétellel már nem tudod igazolni az állításodat, így az elbukott. Külsősként gondolhatsz mást, de akkor már nem belülről érvelsz, hanem kívülről. Ezért a válaszaidat nem lehet komolyan venni, mivel nem felelnek meg annak a kritériumnak amit te állítottál fel. Így nincs bizonyító erejük azoknak a verseknek, amiket felhoztál, mert cáfolhatók más bibliai részekkel. Vagyis önellentmondásos az állításod, logikai hiba van benne.
Te mondhatod, hogy szerintem azok a részek nem igazak, de akkor már nem keresztény szempontból érvelsz. Azt is mondhatod, hogy azok nem imák voltak, de akkor megint nem veszed figyelembe a kereszténységet, ráadásul hol van erre a bizonyíték a Biblián belül? Nem külsős érvre hivatkozva, hogy "mert az iszlám azt tanítja", hanem belső érvként, a Bibliából bizonyítva.
Ha ezt tényleg nem látod és nem is vagy hajlandó beismerni, akkor az igen sajnálatos, mert ez álltalános dolog, nem csak ezt a témát érinti.
Kérdező:
Azt írod:
„Az hogy egyes rabbik bementek, egy dolog de általában véve úgy van ahogy írtam. Bizonyára a magyar rabbik eléggé lájtosan állnak hozzá.”
Semmiféle lájtosságról nincs szó, egyszerűen hazudtál, amikor azt állítottad: a zsidóknak meg van tiltva, hogy keresztény templomba menjenek.
"Ha 4 felhozott példából 3 nem téged igazol, akkor hogy lehet általában véve úgy, ahogy te írtad? Érted az "általában" szó jelentését, esetleg online szótár kell hozzá?"
úgy hogy te magyar rabbikra hivatkozol. Lehet ők is olyan lájtosan értelmezik a vallásukat mint a magyar keresztények. Mindenesetre akit linkeltem egy ismert rabbi és azt mondja zsidók be sem mehetnek keresztény templomba. Egészen pontosan szentháromsághívő templomba.
"Csak akkor teheted ezt, ha nem keresztény szemszögből közelítesz a kérdéshez. Te a leírásod szerint a keresztény rendszert veszed alapul, ami alapján viszont ideiglenesen neked is el kell fogadnod a teljes Bibliát és figyelembe venned. De ezzel a feltétellel már nem tudod igazolni az állításodat, így az elbukott."
Egy olyan verset nem tudtatok mutatni a Bibliából ami megcáfolna. És azokat a verseket amiket mutattam megtagadjátok. Itt tartunk.
"Külsősként gondolhatsz mást, de akkor már nem belülről érvelsz, hanem kívülről. Ezért a válaszaidat nem lehet komolyan venni, mivel nem felelnek meg annak a kritériumnak amit te állítottál fel. Így nincs bizonyító erejük azoknak a verseknek, amiket felhoztál, mert cáfolhatók más bibliai részekkel. Vagyis önellentmondásos az állításod, logikai hiba van benne."
Meg egyébként is, például nincs egy olyan vers a Bibliában amiben Jézus kijelenti hogy ő Isten és imádni kell. Mi több, sok vers kizárja Jézus istenségét. Mégis a keresztény vallás alapja Jézus istensége. Tehát nem értem mit problémázol a 80-90%-ban bizonyítottam az állításom, miközben Jézus istenségére még 10%-ban sincs bizonyítva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!