Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem úgy...

Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?

Figyelt kérdés

Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:

Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."

Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:

Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,

Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:

Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.

Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.

Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.

Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:

https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI

Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.

Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.

Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?

2020. okt. 4. 11:46
❮❮ ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... ❯❯
 821/960 A kérdező kommentje:

Egy része ott van a kérdés alatt. A többit keresd ki magad.

Na most akkor idézed amit kértem vagy elfogadod hogy nincs ilyen parancs a Bibliában?

2020. dec. 2. 20:12
 822/960 anonim ***** válasza:
100%
Kérdésben egyetlen egy parancsot se látok, ezért gondoltam, hogy a fél ezer hozzászólásod közül legalább egyikben lesz. Bocsi, de nem fogok annyit elolvasni. Tőled sokszor egy is majdnem fizikai fájdalommal jár.
2020. dec. 2. 20:17
 823/960 A kérdező kommentje:
De még mindig adós vagy a Jézus istenségére vonatkozó paranccsal. Szívesen elolvasnám ha idéznéd.
2020. dec. 2. 21:03
 824/960 anonim ***** válasza:
100%
Miért vagyok adós? Nem ígértem ilyet. Te ellenben azt állítottad, hogy létezik az imádságot illetően egy parancs, amit nem akarsz idézni.
2020. dec. 2. 21:05
 825/960 A kérdező kommentje:
Jó, mivel nem idéztél ilyen verset, úgy veszem hogy nincs. Ha pedig nincs, miért kéred tőlem számon mikor parancs nélkül is simán a vallásotok alapjává tettétek Jézus istenségét és imádatát? A rituális kötelező ima sokkal inkább bizonyítható a Bibliából mint Jézus istensége.
2020. dec. 2. 21:14
 826/960 anonim ***** válasza:

"Jó, mivel nem idéztél ilyen verset, úgy veszem hogy nincs."

Felfogtad, hogy én sose állítottam azt, hogy lenne ilyen?

"Ha pedig nincs, miért kéred tőlem számon"

Azért te sekélyes idióta, mert azt állítottad, hogy van.

Beismered, hogy hazudtál és hazug vagy, esetleg idézel ilyen parancsot?

2020. dec. 2. 21:21
 827/960 A kérdező kommentje:

"Felfogtad, hogy én sose állítottam azt, hogy lenne ilyen?"

Ha nincs ilyen parancsa a Bibliában saját bevallásod szerint sem, miért hiszel egy ilyen pogány hazugságban?

"Azért te sekélyes idióta, mert azt állítottad, hogy van."

Nyugalom, sarokba szorítottalak, de sértegetés helyett inkább próbáld meg érvekkel kivágni magad. Szóval Jézus istenségét vallod a nagy semmire, de a 80-90%-ban bizonyított kötelező rituális imát miért tagadod meg?

"Beismered, hogy hazudtál és hazug vagy, esetleg idézel ilyen parancsot? "

Ez most komoly? Minek neked parancs ezek után? :) Amúgy van parancsa mert a próféták élete mind tanítás. Azt áruld el hogy miért vallasz egy pogány hamisítást nulla bizonyítékkal és tagadod meg a rituális imát amit a Biblia szerint is Isten parancsolt?

2020. dec. 2. 21:37
 828/960 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nincs ilyen parancsa a Bibliában saját bevallásod szerint sem, miért hiszel egy ilyen pogány hazugságban?"

Abban hiszek, amiben akarok, szerintem ehhez neked semmi közöd. Ha akarnék, a repülő unikornisokban is hihetnék.

"Minek neked parancs ezek után?"

Azért, mert azt hazudtad, hogy van ilyen parancs a Bibliában.

"a rituális imát amit a Biblia szerint is Isten parancsolt"

Hol parancsolta Isten a Bibliában? Idézd már a parancsot, amire hivatkozol és ne azzal foglalkozz, hogy én mit hiszek.

Ugyanis a kérdés erről szól, nem arról, hogy jóskapista vagy akár én mit hiszünk.

Idézed végre sok száz hozzászólás után?

2020. dec. 2. 21:43
 829/960 tgt ***** válasza:
100%

Kérdező:

Azt írod:

„Tudom mi az a Talmud, amit sok zsidó be is tart.”

Úgy látom, nem tudod, mi az a Talmud. Mint már írtam, a Talmud a rabbik vitáit tartalmazza. Egymással ellentétes érvek és vélemények vannak leírva benne. Éppen ezért nem lehet a Talmudot betartani, hiszen ha az egyik rabbi véleményével egyetértesz, a másikét el kell utasítanod.

Azt írod:

„Ez a két rabbi általánosan állítja hogy minden zsidónak tilos.”

Nem igaz. Az egyik rabbi szerint nem szabad zsidónak belépni keresztény templomba, a másik rabbi szerint szabad. Tehát a két rabbi vitatkozik egymással a kérdésről.

Azt írod:

„Rákerestem és ez a zsidó oldal is azt írja zsidóknak tilos keresztény templomba menni. Az illető feltesz egy olyan kérdést hogy a rabbi akihez jár azt mondta tilos, a válaszoló rabbi pedig megerősíti. Híres rabbikra hivatkozik mint Maimonidész akik szerint szintén tilos zsidóknak keresztény templomba bemenni. Szóval ez az általános nézet zsidók esetében.”

Szerintem nem olvastad el elég figyelmesen a belinkelt oldalt. Nincs ilyen általános nézet, vagy kötelező előírás a zsidóknak a keresztény templomba való belépésről. Két, egymással ellentétes vélemény van benne leírva.

Látom, nagyon szereted terelni a témát, de most már légy szíves idézd be azokat a törvényeket és parancsolatokat, amelyek előírják, hogy a keresztényeknek úgy kell imádkozni, ahogy a muszlimoknak.

2020. dec. 3. 06:04
 830/960 A kérdező kommentje:

"Abban hiszek, amiben akarok, szerintem ehhez neked semmi közöd. Ha akarnék, a repülő unikornisokban is hihetnék."

Te a Bibliában hiszel. Ezt állítod, én pedig teljesen jogosan azt kérdezem miért nem tartod be ha ebben hisze.

"Azért, mert azt hazudtad, hogy van ilyen parancs a Bibliában."

Ez nem hazugság. Ott a parancsa csak ti keresztények letagadjátok.

"Hol parancsolta Isten a Bibliában? Idézd már a parancsot, amire hivatkozol és ne azzal foglalkozz, hogy én mit hiszek."

De minek kövek követelsz parancsot ha Jézus istenségére sincs parancs mégis ebben hiszel? Akkor nem kell neked semmilyen parancs. Magyarul mindegy nektek van-e parancs vagy nincs a Bibliában. Kedvetekre válogattok.

2020. dec. 3. 09:36
❮❮ ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!