Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem úgy...

Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?

Figyelt kérdés

Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:

Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."

Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:

Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,

Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:

Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.

Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.

Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.

Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:

https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI

Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.

Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.

Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?

2020. okt. 4. 11:46
❮❮ ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... ❯❯
 871/960 anonim ***** válasza:
100%

""Nem, mert hibák vannak az állításodban." Na és aztán?"

Még az sem érdekel, ha hibás az állításod? Szép. Ez felér egy beismerő vallomással. Az sem zavar, hogy az állításod hibás és lyukas, mint az ementáli, a lényeg, hogy valamivel támadhasd a keresztényeket. Az, hogy a háromsággal jössz, nevetséges és csak egy kétségbeesett terelés. Gondolom, magadban úgy logikázol, hogy "hát ezek bálványimádók, kizárt hogy igazuk legyen bármiben is". Holott a két dolognak semmi köze egymáshoz. Ha feltételezed, hogy a keresztények tévednek a háromság kapcsán, abból nem következik, hogy ebben a kérdésben is tévednek. Többször vádoltál már azzal, hogy csak magamat nyugtatgatom és nem akarom bevallani, hogy a muszlimoknak valamiben igazuk van. Szerintem ez rád lehet igaz és igazából a saját belső félelmeidet és szorongásodat vetíted ki rám. Nekem ilyen eszembe se jutott, de te már többször is emlegetted és ettől a feltevéstől nem tudsz elszakadni, szóval biztos, hogy van benned valami, ami gátolja, hogy másként gondolkodj ebben a dologban. Ráadásul képtelen vagy elszakadni a saját elképzeléseidtől és más szempontból is vizsgálni a dolgokat, ez is egy benned lévő akadály.

Egyébként ha annyira érdekel a háromság, írd ki egy külön kérdésbe és vitasd meg ott. Az imához semmi köze.

Nem érdekel tovább a kérdés. Komolytalan az egész. Amikor már azon a szinten tart a beszélgetés, hogy "bezzeg ebben hiszel, akkor ezt miért nem hiszed el..." engem már nem érdekel. Arról nem is beszélve, hogy a tények ellenére ugyan azt fújod, mintha senki nem mondott volna semmit. Bőven kaptál válaszokat, még a felvetett kérdéseid kapcsán is, így egy szót se szólhatsz. Ha érdekel az igazság, elgondolkozol rajtuk, ha nem, nem. Remélem egyszer majd megértesz valamit a leírtakból, ha nem most, talán egyszer majd visszaolvasod és majd akkor.

Egyébként csak kíváncsiságból mondom, mert ez még érdekes, kérlek linkelj már egy cikket vagy valamit, ahol azt írják vagy mondják, hogy az Éden kert a mennyben volt. Kik állítják ezt? Hadd olvassam el vagy hadd hallgassam meg őket. Ez nekem egyáltalán nem rémlik sehonnan, pedig nem vagyok egy tájékozatlan valaki. Nem mondom, hogy nem lehetséges, de több okból is kétkedve fogadom a dolgot. Azt írtad "részben a mennybe" ez pedig elgondolkodtatott és szerintem lehet, hogy félreértesz valamit. Szeretném magam is megvizsgálni, hogy miről is beszélsz. Én hoztam neked bizonyítékot, ami alapján vitathatatlan, hogy a muszlimok egy része az Éden kertet a mennybe helyezik el, mutass valami hasonlót kérlek.

2020. dec. 10. 17:48
 872/960 anonim ***** válasza:

"Akkor megválaszolom én. Nincs olyan vers a Bibliában amiben Jézus kijelenti hogy "Isten vagyok, imádjatok" így a Korán nem lehet hamisítás mikor azt írja Jézus nem Isten hanem próféta."

Továbbra se ez a kérdés, nem tudsz ettől elvonatkoztatni? Egyébként az Újszövetség Istennek nevezi Jézust több helyen is, de most ez mellékes. E mellett prófétának is nevezi Jézust, de ez is mellékes.

"Akkor mutatnál olyan korabeli forrást ami azt írja aki meghalt a kereszten az biztosan Jézus? Egyáltalán olyan forrás is alig van ami megemlíti Jézust."

A legkorábbi forrás erről a Biblia, a későbbi zsidó és római források is ezt a bibliai nézetet támasztják alá. Most én állíthatom azt is, hogy muszlim terroristák Jézust lefejezték. Pont annyira hiteles állítás, mint a Koráné.

"Ez valami érdekes keresztény logika lehet. Akkor biztos mindig annak van igaza aki előbb mondja"

Igen, a történelem esetében általában a korábbi forrásokat tekintjük hitelesnek, a későbbieket, amik ezektől jelentősen eltérnek hívjuk hamisításnak. Például Lukács evangelista így kezdi:

"Mivel már sokan megkísérelték rendben elbeszélni a köztünk végbement eseményeket, amint előadták azt nekünk azok, akik kezdet óta szemtanúi és szolgái voltak az igének, jónak láttam én is, miután mindennek elejétől fogva gondosan a végére jártam, neked, kegyelmes Teofil, sorrendben leírni, hogy jól megismerd azon dolgoknak bizonyosságát, amelyekre téged oktattak."

Tehát Lukács fogta magát és összegyűjtötte a még élő szemtanúktól, hogy mikor, mi és hogyan történt. Mivel tanult ember volt (egyes feljegyzések szerint orvos), ezért valószínűleg kellő alapossággal tette ezt. Mohamed milyen szemtanúkkal beszélt? Semmilyennel, az ujjából szopta ki, hogy nem úgy történt, ahogy a szemtanúk látták, hanem ahogy azt ő kitalálta. Pont annyira hiteles Mohamed, mintha én most kitalálnék róla egy történetet.

2020. dec. 10. 18:03
 873/960 A kérdező kommentje:

"Ez egyértelműen hazugság, amiért bocsánatot kéne kérned. Nincs semmiféle tiltás a zsidó vallásban arról, hogy a zsidók nem léphetnek be keresztény templomba. A keresztény templomba való belépés önmagában nem bálványimádás."

Öt rabbi véleményét mutattam. Mind az öt úgy látja tilos részt venni bálványimádók szertartásain. Ehhez képest szerinted meg van engedve. Ötből négy rabbi szerint még belépni is tilos egy keresztény templomba és a legismertebb rabbikra hivatkoznak mint Maimonidész akik szerint szintén tilos és a Talmudot sem viccből írták. Szóval én nem fogok bocsánatot kérni ezért, te pedig gondolkozz el azon miért veszel részt bálványimádó szertartásokon és egyáltalán mi keresnivalód van egy szentháromsághívő templomban ha egyistenhívőnek vallod magad.

"Ha egy vallásos zsidó embernek meghal a keresztény barátja, egész nyugodtan elmehet a temetésére akkor is, ha a szertartást pap végzi. Ezzel ő nem követ el semmiféle bálványimádást."

Templomról beszéltünk.

Pontosan nem tudom mi hangzik el egy keresztény temetésen de ha a pap elkezd atyafiúszentlelkezni, már bálványimádás.

"Amúgy pedig jó lenne, ha arra koncentrálnál, hogy előkeresd azokat a törvényeket, rendeleteket és parancsolatokat, amelyek arról szólnak, hogy a keresztényeknek úgy kell imádkozniuk, mint a muszlimoknak. Ez már a 87-dik oldal, és még egyet sem mutattál be ezekből. Jó lenne, ha produkálnál valamit, mert a végén még szégyenben maradsz."

Legalább megnevettetsz az ilyen hozzászólásokkal :)

2020. dec. 10. 18:59
 874/960 tgt ***** válasza:
100%

Kérdező:

Azt írod:

„Öt rabbi véleményét mutattam. Mind az öt úgy látja tilos részt venni bálványimádók szertartásain. Ehhez képest szerinted meg van engedve. Ötből négy rabbi szerint még belépni is tilos egy keresztény templomba és a legismertebb rabbikra hivatkoznak mint Maimonidész akik szerint szintén tilos és a Talmudot sem viccből írták. „

Megbeszéltük az imént: a zsidó vallásban a rabbi véleménye nem általános szabály, csupán a rabbi véleménye. Ügyes vagy, hogy öt rabbi véleményét is megtaláltad, de ez csupán öt rabbi véleménye és nem törvény. A Talmudot pedig valóban nem viccből írták, ugyanis az egy vitairat, ahol egymástól eltérő vélemények vannak leírva, éppen ezért nem is lehet a Talmudot követni, hiszen ha az egyik véleményt elfogadod, a másikat el kell utasítanod. Maimonidesz pedig valóban nagy vallásfilozófus volt, de még az ő szava sem törvény egy zsidó számára sem, csupán egy nagy vallásfilozófus véleménye. Nem véletlen, hogy a Tizenhárom alapelv című munkájában minden alapelv úgy kezdődik: „Hiszem, teljes hittel…” vagyis ezek az elvek Maimonidesz elvei, nem kötelező ezeket egy zsidónak sem vallani, lehet vitatkozni vele, és akár el is lehet utasítani.

Azt írod:

„ Szóval én nem fogok bocsánatot kérni ezért, te pedig gondolkozz el azon miért veszel részt bálványimádó szertartásokon és egyáltalán mi keresnivalód van egy szentháromsághívő templomban ha egyistenhívőnek vallod magad.”

Azért kéne bocsánatot kérned, mert hazudtál, ilyen egyszerű. Az imént pedig leírtam, hogy egy nem katolikus embernek milyen okai lehetnek, hogy részt vegyen egy katolikus szertartáson.

Azt írod:

„Pontosan nem tudom mi hangzik el egy keresztény temetésen de ha a pap elkezd atyafiúszentlelkezni, már bálványimádás.”

Igen, egy katolikus temetésen a pap „atyafiúszentlelkezik”. Ha valaki nem katolikus, nem kell keresztet vetnie, nem kell együtt imádkoznia, nem kell énekelnie, a rituálékat nem kell végrehajtania, de kellő tisztelettel részt vehet a temetési szertartáson. A bálványimádás pedig nem úgy történik, hogy bemegy a füledbe az „atyafiúszentlelkezés” és te bálványimádó leszel, hanem az minden esetben tudatos döntés.

Azt írod:

„Legalább megnevettetsz az ilyen hozzászólásokkal :)”

Örülök, hogy megnevettettelek, de ha kinevetted magad, esetleg beidézhetnéd a Bibliából azokat a parancsolatokat, amik előírják a keresztényeknek, hogy úgy imádkozzanak, mint a muszlimok.

2020. dec. 10. 20:16
 875/960 A kérdező kommentje:

"Még az sem érdekel, ha hibás az állításod? Szép. Ez felér egy beismerő vallomással. Az sem zavar, hogy az állításod hibás és lyukas, mint az ementáli, a lényeg, hogy valamivel támadhasd a keresztényeket."

Miért próbálod meg kiforgatni amit írtam? Azt írtam 80-90%-ban bizonyítottam az állításom. Keresztények ennél jóval kevésbé vagy konkrétan 0 százalékban bizonyított állításokat tettek a vallásuk alapjává mint Jézus istensége, ezért az én állításomat simán el tudnátok fogadni. Szóval nem az én állításom az ami hemzseg a hibáktól hanem a keresztény tanítások, de ezekkel mégsincs problémátok.

"Az, hogy a háromsággal jössz, nevetséges és csak egy kétségbeesett terelés. Gondolom, magadban úgy logikázol, hogy "hát ezek bálványimádók, kizárt hogy igazuk legyen bármiben is". Holott a két dolognak semmi köze egymáshoz. Ha feltételezed, hogy a keresztények tévednek a háromság kapcsán, abból nem következik, hogy ebben a kérdésben is tévednek."

Szóval sem állítottam ilyet. Azt írtam ha a 0 százalékban bizonyított Jézus istensége alaptanítás a keresztényeknél akkor nem lehet számotokra probléma egy 80-90%-os Biblián alapuló bizonyítás.

"Többször vádoltál már azzal, hogy csak magamat nyugtatgatom és nem akarom bevallani, hogy a muszlimoknak valamiben igazuk van."

Továbbra is így gondolom. Most is magad miatt vagy itt, nem miattam. Azért jössz mindig vissza hogy háta ez alkalommal elő tudsz állni valamivel ami megfordítja a dolgot és meg tudod magad nyugtatni. Úgy érzed ha így mész el, az olyan mintha beismernéd, tévedtél és a muszlimoknak van igaza. Nézd, én tényleg megértem hogy nem könnyű szembesülni azzal hogy amiben egész idáig hittél az téves. Te is belül tudod hogy így van, tudod hogy tévedsz, mégha nem is ismered be sem másnak sem magadnak. Azt is tudod hogy ezzel magadnak ártsz. Ha ragaszkodsz ahhoz hogy 2+2 egyenlő 5, ki fog megbukni matek vizsgán? És képzeld el helyzetet mikor az Ítélet napján szembesülsz azzal hogy tévedtél, amit egyébként már amúgy is tudtál, de nem akartad beismerni. Vajon mennyire fogod sajnálni hogy az egódat helyezted az igazság elé?

"Szerintem ez rád lehet igaz és igazából a saját belső félelmeidet és szorongásodat vetíted ki rám. Nekem ilyen eszembe se jutott, de te már többször is emlegetted és ettől a feltevéstől nem tudsz elszakadni, szóval biztos, hogy van benned valami, ami gátolja, hogy másként gondolkodj ebben a dologban. Ráadásul képtelen vagy elszakadni a saját elképzeléseidtől és más szempontból is vizsgálni a dolgokat, ez is egy benned lévő akadály."

Nem vetítek ki semmit. Elmondtam miért írtam ki a kérdést. A keresztények hazugságokon alapuló iszlámellenes gyülöletkeltést folytatnak globálisan. Én részemről azzal válaszolok hogy szembesítem a keresztényeket az igazsággal. A Bibliával bizonyítom hogy az iszlám vallás az igaz. Szerintem ez elég jó válasz a gyűlöletkeltésre.

"Egyébként ha annyira érdekel a háromság, írd ki egy külön kérdésbe és vitasd meg ott. Az imához semmi köze."

Már megtettem. Abból is ilyen szép hosszú beszélgetés lett. Azok a keresztények sem tudták ott hagyni a vitát, ugyanazért amiért te sem.

"Nem érdekel tovább a kérdés. Komolytalan az egész. Amikor már azon a szinten tart a beszélgetés, hogy "bezzeg ebben hiszel, akkor ezt miért nem hiszed el..." engem már nem érdekel."

Ez így nem igaz. Leírtam hogyan értem értettem.

"Arról nem is beszélve, hogy a tények ellenére ugyan azt fújod, mintha senki nem mondott volna semmit. Bőven kaptál válaszokat, még a felvetett kérdéseid kapcsán is, így egy szót se szólhatsz. Ha érdekel az igazság, elgondolkozol rajtuk, ha nem, nem."

Ez sem igaz. Amiben igazatok volt, azt elismertem. A héber szavak jelentése nem egészen passzol az állításomhoz, de adtam erre magyarázatot és ezért mondom hogy nem 100%-ban bizonyítottam hanem 80-90%-ban.

"Remélem egyszer majd megértesz valamit a leírtakból, ha nem most, talán egyszer majd visszaolvasod és majd akkor."

Szerintem mindketten értjük a leírtakat és tudjuk hogy kinek van igaza.

"Egyébként csak kíváncsiságból mondom, mert ez még érdekes, kérlek linkelj már egy cikket vagy valamit, ahol azt írják vagy mondják, hogy az Éden kert a mennyben volt. Kik állítják ezt?"

Ha csak gyk-n rákeresel kapásból lesz néhány eltérő állítás ahogy általában a keresztény tanításoknál.

2020. dec. 10. 20:29
 876/960 anonim ***** válasza:
100%

"Azt írtam ha a 0 százalékban bizonyított Jézus istensége"

Amúgy miért hazudsz ebben is? Bár továbbra se a kérdés tárgya, de azért elég sok helyen Istennek nevezi a Szentírás.

"Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige ... S az Ige testté lett, és közöttünk élt. Láttuk dicsőségét, az Atya Egyszülöttének dicsőségét, akit kegyelem és igazság tölt be."

"Övéik az atyák, és test szerint közülük származik Krisztus, aki mindenek fölött való, mindörökké áldott Isten, Amen."

"Tamás fölkiáltott: „Én Uram, és Istenem!”"

"Ő Isten formájában volt, és az Istennel való egyenlőséget nem tartotta olyan dolognak, amelyhez föltétlenül ragaszkodnia kell, hanem kiüresítette magát, szolgai alakot öltött, és hasonló lett az emberekhez. Külsejét tekintve olyan lett, mint egy ember."

"Mert benne lakik testi formában az istenség egész teljessége, s benne lettetek ennek a teljességnek részesei."

"A Fiához ellenben e szavakkal fordul: Isten, trónod áll örökre, királyi pálcád igazságosság vesszője."

"Simon Péter, Jézus Krisztusnak szolgája és apostola azoknak, akik velünk együtt ugyanolyan mértékben részesültek a mindennél értékesebb hitben Istenünk és Megváltónk, Jézus Krisztus igazságosságában."

"Tudjuk, hogy az Isten Fia eljött, és megadta nekünk a belátást ahhoz, hogy megismerjük az Igazat. Mi az Igazban vagyunk, az ő Fiában, Jézus Krisztusban. Ő az igaz Isten és az örök élet."

Ezeken, s még több más helyen a Biblia konkrétan Istennek mondja Jézust. Akkor milyen 0%-ról hadoválsz mindig? Ellenben egyetlen parancsot nem idéztél az imára vonatkozóan.

"A Bibliával bizonyítom hogy az iszlám vallás az igaz. Szerintem ez elég jó válasz a gyűlöletkeltésre."

Nem, ez csak egy ócska, aljas, sunyi, gonosz provokáció.

2020. dec. 10. 20:46
 877/960 A kérdező kommentje:

"Továbbra se ez a kérdés, nem tudsz ettől elvonatkoztatni? Egyébként az Újszövetség Istennek nevezi Jézust több helyen is, de most ez mellékes. E mellett prófétának is nevezi Jézust, de ez is mellékes."

Akkor most Istennek nevezi vagy prófétának? :) Amúgy meg nem azt kérdeztem hogy más minek nevezi Jézust hanem hogy Jézus mikor mondta magáról hogy Isten vagyok, imádjatok? Ha meg prófétának nevezi az Újszövetség akkor az megegyezik a Koránnak, tehát a Koránban nincs hamisítás.

"A legkorábbi forrás erről a Biblia, a későbbi zsidó és római források is ezt a bibliai nézetet támasztják alá. Most én állíthatom azt is, hogy muszlim terroristák Jézust lefejezték. Pont annyira hiteles állítás, mint a Koráné."

Nincs semmiféle korabeli római forrás ami szemtanuk leírásán alapulna. Legfeljebb a Biblián alapuló későbbi források lehetnek. A Biblia szava van szemben a Korán szavával. Na most tudjuk hogy a Bibliát össze vissza hamisították a Korán pedig változatlan. Azt is tudjuk hogy a próféta Jézus sokkal logikusabb, hihetőbb mint az istenség Jézus. Meg általában a Korán összehasonlítva sokkal hitelesebb, hihetőbb, logikusabb, erkölcsösebb mint a Biblia. Szóval egyértelmű hogy a Korán állítása igaz.

"Igen, a történelem esetében általában a korábbi forrásokat tekintjük hitelesnek, a későbbieket, amik ezektől jelentősen eltérnek hívjuk hamisításnak. Például Lukács evangelista így kezdi"

Ez pont azt bizonyítja hogy a Bibliát meghamisították. Ha Lukács evangelista is már életében azt mondja sokan elmondták ezeket a történeteket másképpen.

"Tehát Lukács fogta magát és összegyűjtötte a még élő szemtanúktól, hogy mikor, mi és hogyan történt. Mivel tanult ember volt (egyes feljegyzések szerint orvos), ezért valószínűleg kellő alapossággal tette ezt."

Először is, Lukács sosem látta Jézust, ő maga nem szemtanú. Meg egyébként is nem tudjuk valójában ki írta Lukács evangéliumát. Az írója ismeretlen. Ha ő is írta, akkor Jézus után minimum 30-40 évvel később írta le. Honnan tudod hogy alaposan utána járt? Meg honnan tudod hogy amit ma olvasunk az ugyanaz mint amit Lukács leírt? Szóval ezer sebből vérzik.

"Mohamed milyen szemtanúkkal beszélt? Semmilyennel, az ujjából szopta ki, hogy nem úgy történt, ahogy a szemtanúk látták, hanem ahogy azt ő kitalálta. Pont annyira hiteles Mohamed, mintha én most kitalálnék róla egy történetet."

Akkor ilyen alapon honnan tudod hogy Mózeshez Isten szólt a csipkebokorból? Honnan tudod hogy Jézus feltámadt? Ki látta? Honnan tudod hogy eljött a szentlélek? És még reggelig lehetne folytatni.

2020. dec. 10. 21:04
 878/960 anonim ***** válasza:
100%

Egyetlen egy forrást nem adtál, tehát várom továbbra is. A Korán lehet egy légből kapott mesekönyv is, Mohamed milyen forrásokra hivatkozva írta le, hogy Jézus pl nem halt meg a kereszten? Hol vannak ezek az írások? Lukács azt írta, hogy szemtanúk beszámolója alapján írta. Mohamed mi alapján írta? Forrást kértem, nem a véleményedet kérdeztem.

Amúgy Mohamed kecskéket hágott és teve kancáktól születtek nekik torzszülött fattyai.

S ez biztos igaz, mert most leírtam. Lehet ezt a Korán nem írja, de én igen, tehát egy-egy.

Nem tudom érted-e a problémám ezen a példán keresztül.

2020. dec. 10. 21:15
 879/960 A kérdező kommentje:

"Amúgy Mohamed kecskéket hágott és teve kancáktól születtek nekik torzszülött fattyai."

"Nem tudom érted-e a problémám ezen a példán keresztül."

Értem én a problémád :) Szembesítettelek az igazsággal, ami neked nem tetszik és ilyen primitív megnyilvánulásokban jelentkezik.

2020. dec. 10. 22:07
 880/960 anonim ***** válasza:
100%
De ugye akkor elfogadod, hogy igazam van Mohameddel kapcsolatban? Hiszen én ezt állítom, le is írtam. Meg olyan logikusnak is tűnik számomra. Szóval biztos igaz és így volt, innentől már ez történelem. Mit számít, hogy én vagyok az első aki ilyet írt. Ez a te logikád.
2020. dec. 10. 22:15
❮❮ ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!