Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?
Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:
Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."
Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:
Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,
Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:
Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.
Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.
Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.
Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:
https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI
Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.
Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.
Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?
"Úgy látom, nem tudod, mi az a Talmud. Mint már írtam, a Talmud a rabbik vitáit tartalmazza. Egymással ellentétes érvek és vélemények vannak leírva benne. Éppen ezért nem lehet a Talmudot betartani, hiszen ha az egyik rabbi véleményével egyetértesz, a másikét el kell utasítanod."
Sok rabbi véleménye pedig az hogy zsidók nem mehetnek keresztény templomba. ezen mit nem értesz?
"Nem igaz. Az egyik rabbi szerint nem szabad zsidónak belépni keresztény templomba, a másik rabbi szerint szabad. Tehát a két rabbi vitatkozik egymással a kérdésről."
Akkor te nem fogtad fel. A kérdés kiírója azt írja egy rabbi mondta neki. Erre a válaszoló rabbi megerősítette hogy nem szabad. Híres rabbikra hivatkozik mint Maimonidész akik szerint szintén tilos zsidóknak keresztény templomba bemenni. Szóval ez az általános nézet zsidók esetében mégha nem is mindenki ért egyet.
Nem válaszoltál arra hogy egyistenhívő ember miért menne be bálványimádók templomába? Te bemennél? Részt vennél egy szentháromság templomban misén?
"De minek kövek követelsz parancsot ha Jézus istenségére sincs parancs mégis ebben hiszel?"
Azért öreg, mert te azt hazudtad sokszor, hogy van ilyen parancs, mégse mutattál egyetlen ilyen parancsot se. Én pedig sose mondtam, hogy Jézus istenségére lenne parancs, ezt csak te szajkózod. Nem is tudsz tőlem ilyen állítást idézni. Egyszerűen szánalmas vagy.
"Azért öreg, mert te azt hazudtad sokszor, hogy van ilyen parancs, mégse mutattál egyetlen ilyen parancsot se. Én pedig sose mondtam, hogy Jézus istenségére lenne parancs, ezt csak te szajkózod. Nem is tudsz tőlem ilyen állítást idézni. Egyszerűen szánalmas vagy."
Ha nincs Jézus istenségére parancs a Bibliában, miért hiszel benne? :) Ha pedig parancs nélkül is elhiszel valamit a Bibliából, miért nem hiszed el a kötelező rituális imát? :)
Vidiripi
"Te a Bibliában hiszel. Ezt állítod, én pedig teljesen jogosan azt kérdezem miért nem tartod be ha ebben hisze."
Ööö...izé...a Bibliában nem kell hinni! Tudjuk hogy a Biblia létezik ,könyvesboltokban is lehet kapni!
Kérdező:
Azt írod:
„Sok rabbi véleménye pedig az hogy zsidók nem mehetnek keresztény templomba. ezen mit nem értesz?”
Sok rabbi véleménye az, hogy a zsidók bemehetnek keresztény templomba. ezen mit nem értesz? Nincs egységes szabályozás, csak különböző vélemények vannak.
Azt írod:
„Akkor te nem fogtad fel. A kérdés kiírója azt írja egy rabbi mondta neki. Erre a válaszoló rabbi megerősítette hogy nem szabad. Híres rabbikra hivatkozik mint Maimonidész akik szerint szintén tilos zsidóknak keresztény templomba bemenni. Szóval ez az általános nézet zsidók esetében mégha nem is mindenki ért egyet.”
Sajnos, te nem fogtad fel. Nem igaz, hogy általános nézet, hogy nem mehet be keresztény templomba egy zsidó vallású ember. Olvasd már el a honlapot, amit linkeltél.
Azt írod:
„Nem válaszoltál arra hogy egyistenhívő ember miért menne be bálványimádók templomába? Te bemennél? Részt vennél egy szentháromság templomban misén?”
Sokféle oka lehet annak, hogy egy zsidó vallású ember bemegy egy keresztény templomba. Például meghívják esküvőre, vagy gyászszertartásra. Vagy érdekli a történelem, építészet, művészettörténet, festészet, vallástörténet, stb. Semmi nem tiltja, hogy bemenjen. Egy keresztény ember is bemehet egy zsinagógába, ugyanezen okok miatt.
"Próbáld már meg elolvasni, hogy miről szól a kérdésed. Ennyire debil ne legyél azért. Egyébként konkrétan 0%-ban bizonyítottál itt bármit is. Számos idézett lett hozva, ahol éppen állva imádkoznak vagy kezeket ég felé tartva, illetve sok más testhelyzetben. Semmit se bizonyítottál. Én is mutattam több ilyen idézetet. Ha akarod, keresd vissza."
Elmondtam hogy ez teljesen belefér az ima fohász felosztásba. Egyébként meg még akkor is simán elhihetnéd ha 0%-ban bizonyítottam volna mert Jézus Istensége 0%-ban van bizonyítva mégis ez a keresztény vallás alapja és foggal körömmel ragaszkodok ehhez a pogány hamisításhoz.
"Sok rabbi véleménye az, hogy a zsidók bemehetnek keresztény templomba. ezen mit nem értesz? Nincs egységes szabályozás, csak különböző vélemények vannak."
Magyar rabbiról mutattál egy cikket aki részt vett keresztény templomban egy misén. Na most kérdeztem hogy egyistenhívő ember miért vesz részt egy bálványimádó szertartáson? Ahogy mondtam úgy tűnik a magyar rabbik eléggé lájtosan veszik a vallásukat.
A cikk ismert rabbikra hivatkozik akik szintén úgy vélekedtek hogy tilos zsidóknak keresztény templomba menni.
This body of opinion spans the generations and comprises leading medieval Sephardic and Ashkenazi rabbis such as Maimonides, Rashba (Rabbi Solomon ben Aderet), Ritba (Rabbi Yom Tov ibn Asevilli) and Rosh (Rabbi Asher ben Yechiel), as well as contemporary halachists including Rabbis Moshe Feinstien, Ovadia Yosef and Eliezer Waldenberg.
"Sajnos, te nem fogtad fel. Nem igaz, hogy általános nézet, hogy nem mehet be keresztény templomba egy zsidó vallású ember. Olvasd már el a honlapot, amit linkeltél."
A kérdés kiírója azt írja egy rabbi mondta neki. Erre a válaszoló rabbi megerősítette hogy nem szabad. A másik rabbi meg azt mondja attól függ miért mész oda.
"Sokféle oka lehet annak, hogy egy zsidó vallású ember bemegy egy keresztény templomba. Például meghívják esküvőre, vagy gyászszertartásra. Vagy érdekli a történelem, építészet, művészettörténet, festészet, vallástörténet, stb. Semmi nem tiltja, hogy bemenjen."
Mellébeszélsz. Ahogy mondtam, valódi egyistenhívő Isten parancsait tekinti elsődlegesnek. Tehát például egy katolikus templomra nem építészeti alkotásként tekint elsődlegesen hanem egy olyan épületként ahol bálványimádat történik és eszébe nem jut bemenni. Azt is kérdeztem te bemennél? Részt vennél egy szentháromság templomban misén?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!