Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?
Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:
Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."
Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:
Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,
Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:
Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.
Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.
Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.
Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:
https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI
Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.
Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.
Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?
"Ezt már leírtad, de nem tudom mi köze a témához. Írd ki külön kérdésként, vagy olvasd el a válaszokat, amik a hasonló kérdésre érkeztek. Vagy olvass utána. Már két linket is kaptál erről, ha jól látom."
Az a köze hogy az általam idézett bibliai versekre azt mondtátok, nem törvény, ezért nem kötelező. Akkor én meg azt kérdezem hol a Jézus által kihirdetett törvény arra vonatkozóan hogy Jézus Isten és imádni kell? Sehol, mégis ez a kereszténység alapja pedig 10%-ban sem bizonyítható Jézus istensége, én pedig 80-90%-ban bizonyítottam a rituális imát.
"De, kapásból írok neked olyan verset a Bibliából, ami kizárja az iszlámos verziót."
Én pedig kapásból írok neked olyan verset a Bibliából ami egyértelműen kizárja Jézus istenségét:
János 20:17 Monda néki Jézus: Ne illess engem; mert nem mentem még fel az én Atyámhoz; hanem menj az én atyámfiaihoz és mondd nékik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, és az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.
Jézus azt mondja van Istene, így ő nem lehet Isten.
Róma 8:14 Mert akiket Isten Lelke vezérel, azok Istennek fiai.
Látható hogy az Isten fia kifejezés szimbolikus, nem szó szerint értendő.
János 14:28 Hallottátok, hogy én megmondtam nektek: elmegyek, és visszajövök hozzátok. Ha szeretnétek engem, örülnétek, hogy elmegyek az Atyához, mert az Atya nagyobb nálam.
Jézus mondja hogy az Atya nagyobb nála, tehát nem egyenlőek.
"Azt sem érted, hogy nem az a fő baj, hogy leírásokkal érvelsz, hanem az, hogy más leírás ennek ellent mond."
Nem mond ellent. Jézus istenségére viszont kapásból mutattam három verset ami cáfolja. Ez nem gond?
"Amikor más áll, ül, fekszik, felemeli a kezét, égre néz és úgy imádkozik, az is ugyan olyan létező leírás a Bibliában, mint amit te idéztél. Ezek a te idézeteiddel egyenértékű szövegek. Nem az a fő baj, hogy leírás, hanem az, hogy van ellenpélda."
Mondtam hogy ezek megfelelnek az ima fohász felosztásnak. Tehát ezek nem ellenpéldák.
"Az, hogy nincs parancsba adva, egy másik érv és jogos, mert ha ez kötelező lenne és olyan fontod helyet foglalna el a hitben, akkor logikus, hogy lenne valahol nyoma egy hasonló parancsnak. Legalább utalás szintjén, mint ahogy más dolgoknak van. Le lehetne vezetni, de nem lehet."
Jézus hol adja parancsba hogy ő Isten és imádni kell? Sehol, mégis ez a kereszténység alapja.
"Egyszerűen fogalmazva: Ha parancs, miért nincs leírva? Ha követendő példa, akkor mi van az ellenpéldákkal?"
Jézus istensége sincs parancsba leírva. Hoztam ellenpéldákat is Jézus istenségére. Továbbá azok az emberek akik személyesen látták Jézust, nem nézték Istennek. Tehát még 0%-ban bizonyítható Jézus istensége, mégis ezt valljátok. A kötelező rituális ima viszont a Biblia alapján 80-90%-ban bizonyítható és megtagadjátok. Érted a problémát?
"Ezt mi bizonyítja a Bibliában? A válasz: Semmi. Ez már meg lett cáfolva. Így pedig ott tartunk, hogy nem tudsz azzal mit kezdeni, hogy mások, máshogy imádkoztak, egyszerűen csak tagadod, mindenféle bizonyíték nélkül."
Az ima fohász felosztást semmi nem cáfolja a Bibliában. Max azt mondhatod nincs így konkrétan megnevezve, de nem cáfolja semmi.
+Állj meg egy kicsit! Te vagy az aki olyan kérdést írt ki amiben vádolja a keresztényeket!
Te vagy az aki nem fogadja el hogy a Bibliában mi a parancs vagy tanítás és mi nem az!+
Nem kell nektek parancsa ha érdeketek úgy kívánja. Jézus istenségére sincs parancs, mégsem hiányoljátok.
"Ez nem így van! Mert sok olyan ember van aki muszlim volt és keresztény lett! Nem mindegyik muszlim jut arra a következtetésre mint amire te jutottál. Rosszul állsz hozzá azért jutsz más következtetésre."
Minimális az olyan muszlimok száma aki keresztény lesz. Mondjuk én megnézném az ilyen embereket. Ez olyan mintha valaki Ferrariból átülne Trabantba és azt mondaná a Trabant jobb. És ezzel nem megbántani akarom a keresztények de ég és föld a különbség a két vallás között. Bármit is nézünk a Korán fényévekkel logikusabb hihetőbb, erkölcsösebb, valóságosabb.
"És ha megvizsgáljuk ezeket a kérdéseket ,akkor azt látjuk hogy a kérdés kiírója folyamatosan írja az észrevételeit?"
És miért érzitek úgy hogy kötelező válaszolnotok de más kérdésnél nem?
"Abban hiszel hogy Jézus a muszlimokhoz fog menni amikor vissza jön! Ha ebben hiszel akkor miért is írsz folyton olyanoknak akiket nem tudsz meggyőzni az igazadról? Most hol a logikád?"
Honnan tudod hogy senkit nem tudok meggyőzni? Lehet valaki észhez tér ha nem is most azonnal. Meg szerintem elég logikusan felépítettem a kérdést. A Bibliával bizonyítom hogy a muszlimoknak van igazuk.
"Na ebben egyetértenek a keresztények és a muszlimok. A keresztények sem tartják Istent Jézus biológiai apjának. Abszurd is lenne mivel Isten nem hús és vér!"
Ez nem igaz. Keresztények Istent tartják Jézus biológiai apjának.
"Nincs ilyen utasítás ,tanítás a Bibliában! És a keresztények a Bibliát tartják a szentnek!"
És hol van az utasítás Jézustól hogy ő Isten a Bibliában? Sehol. De ez ugye nem zavar mert az érdeked ezt kívánja.
"Azt nekem írtad! És Egyébként a tények makacs dolgok. És te kiakadtál a tényekre illetve arra hogy ezzel szembesítelek!
Szembe kell nézned az igazsággal! Majd el jön ennek is az ideje!"
Közöd nincs tényekhez sem az igazsághoz, így eléggé viccesen hangzik ez tőled :)
"Te szereted az ellenségeidet áldod őket ,jót teszel velük ,imádkozol értük?"
A Korán azt írja jótettel viszonozzuk az ellenünk irányuló rossz tettet:
41/34 A jótett nem egyenlő a rossz cselekedettel. Olyasmivel hárítsd el azt, ami jobb annál, és íme, hű barát lesz az, akivel viszály állított szembe.
Azt azért nem mondanám hogy szeretem az ellenségeimet, de nem is utálom. Mint látod a Korán azt írja jót kell tenni velük és imádkozni is lehet természetesen értük hogy megtalálják az igazságot például.
"Ha állt az illető akkor sokkal többen látják! Ez puszta logika muszlim barátom. Nem több mint józan paraszti ész!"
De ha csak áll az senkit nem érdekel. Éppen ezért nem csak állt hanem imádkozott hogy felhívja magára a figyelmet.
"Ennek ellenére még is van hogy megölik azt aki elhagyja az iszlám vallást! Az ő figyelmüket kellene inkább felhívnod a hazugságokra."
Ha a terrorszerveztekre gondolsz, azokat a keresztény országok hozzák létre szóval nálatok kellene körbenézned.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kérdező:
Azt írtad:
„Olyannyira hogy a zsidók a lábukat sem tehetik be keresztény templomba mert ott bálványimádás történik szerintük. Tehát még bemenniük is szigorúan tilos.”
Felhívtam a figyelmedet, hogy ez hazugság, a zsidók nyugodtan bemehetnek keresztény templomba, semmi nem tiltja nekik. Még cikkeket is mutattam, ahol magyar főrabbik ökumenikus imákon vesznek részt katolikus templomokban.
Erre youtube videókkal jössz, ahol egy állítólagos rabbi szerint tilos bemennie egy zsidónak keresztény templomba, mindezt a Talmudra hivatkozva mondja. A rabbi pedig azért hiteles számodra, mert saját youtube csatornája van, melyet sokan néznek. :))))
Mint korábban egy hozzászóló leírta, a Talmud nem része a Bibliának, nem Szentírás, nem is törvénygyűjtemény. Mivel a zsidó vallásban nincsenek kötelező dogmák, a rabbik szabadon értelmezhetik a szent szövegeket, és gyakran vitatkoznak is azokról. A Talmud az ókor végi zsidó főiskolákon elhangzott vitákat és az egymásnak ellentmondó véleményeket tartalmazza. Ezek tehát senkire nézve sem kötelezőek, hanem csak vélemények, értelmezések.
Ha a youtuber rabbi azt mondta a videóban, hogy a zsidók nem mehetnek be keresztény templomba, akkor ez csupán az ő véleménye, nincs semmiféle ilyen rendelkezés.
A zsidó vallású emberek természetesen bemehetnek keresztény templomba. Nyilván be is mennek, hiszen az európai történelem és kultúra nem ismerhető meg anélkül, hogy ne néznénk meg a keresztény templomokat, bármilyen vallásúak is vagyunk.
Az az állításod tehát, hogy a zsidók nem mehetnek be keresztény templomba, egyszerűen hazugság. Nincs ilyen általános tiltó szabály.
Továbbra is várom azokat a törvényeket és parancsolatokat, amelyek előírják, hogy a keresztényeknek úgy kell imádkozni, ahogy a muszlimoknak. A 82. oldalon tartunk, már ideje lenne bemutatnod azokat.
"Ne következtetéseket vonj le. Mutasd meg azz a parancsot"
Pont ezt kérem tőled is, s még sem mutatsz egyetlen ilyen parancsot sem. Pedig azt hazudtad, hogy van ilyen.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Vidiripi
"Szerinted ha valaki hazudozik, nem árt magának? Ráadásul egy ilyen fontos kérdésben."
Nem hazudok nem ártok magamnak!
"Megint mellébeszélsz. Én megjelöltem melyik versek bizonyítják az állításom."
Persze jelöltél meg verseket! De azok a versek azt írják le hogy az akkor imádkozó személy hogyan imádkozott! És nem azt írják le hogy kötelező mindenkinek úgy imádkoznia!
Amikor Jézus imádkozni tanítja a követőit akkor nem tér ki arra hogy azt milyen testtartás szerint tegyék.
- Arról pedig soha nem fogsz meggyőzni hogy Jézus kihagyott volna valami fontosat! Mindent elmondott és minden le van írva amit tudni kell egy kereszténynek!
"A keresztények az egyház hazugságait veszik alapul. Hol mondta Jézus hogy ő Isten és imádni kell? Soha nem mondott ilyet. Ez az egyház hazugsága te pedig ezt követed."
Én ilyesmit nem írtam! Újabb hazugság a részedről amit rám akarsz erőltetni de én ezt is megtagadom! Ellenállok a hazugságaidnak!
"Még a saját Bibliádat is megtagadod."
Tagadom hogy kötelező az amit állítasz ezt nagyon is tagadom!
"Olvastad a Koránt? Nem. Akkor miről is beszélsz? A 10 parancsolat benne ha nem is szó szerint."
Még a 10 parancsolat sincs benne szó szerint!
Amikor Jézus idézett az Írásokból egy tanítása során akkor szó szerint idézett belőle!
"A Biblia tele van pogány hamisítással? Egyistenhívő muszlimoknak miért kellene használniuk?"
Mert arra hivatkozol hogy a muszlimok pontosan azt teszik ami a Bibliában írva van! És arra is hivatkozol hogy a muszlimok követik Jézust!
De Jézusról alig ír valamit a Korán. Tehát teljesen logikus hogy akkor ismerheted meg Jézust ha a Bibliát olvasod amiben írnak róla. Hiszen Jézus egész élete tanítás! És az élete a Bibliában van leírva!
"Áruld már hogy hihet valaki egy ilyen pogány hamisításban? Isten megszületett emberként aztán megölette magát mert csak így tud megbocsátani egy olyan bűnért amit el sem követtem. Ez neked a nagy igazság?"
Isten nem született meg emberként a Fia született meg emberként! Isten nem ölette meg magát ,Istent nem lehet megölni!
Amit te írsz az nem igazság az egy hatalmas nagy katyvasz! Hülyeség!
"A Korán vagy 25-30 prófétát említ név szerint és mindegyikről ír valamennyit de egyiknek sem írja le a teljes életét. Mohamed próféta életé sem. Miért kellene?"
Akkor hogyan állíthatod azt hogy egy próféta egész élete tanítás? Hiszen ha egyiknek sincs leírva az egész élete akkor nem is lehet tanítás! Ez teljesen logikus!
"Amit a Koránban olvashatsz nagyrészt Jézus is tanította. Ez az amit nem vagy képes felfogni. És akármelyik próféta ugyanezt tanította."
Máté 5:43 Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. 44 Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket,
- Az Írás ellent mond az állításodnak!
"A keresztények nem egy Istenben hisznek hanem háromban. Legalább is a szentháromság hívők."
Nem minden keresztény szentháromság hívő. Mint ahogy nem minden muszlim sem az Iszlám Állam tagja!
"Keresztények nem imádkoznak. Te soha életedben nem imádkoztál. Az legfeljebb fohász."
Nincs megkülönböztetve a Bibliában ott csak ima van említve legyen az bármilyen is és végezzék bármilyen testhelyzetben is!
Mivel a keresztények szent Írása a Biblia! Így teljesen logikus ha arra támaszkodnak és te vagy az aki ezt nem érti meg!
"Az igazi Jézus tanítását veszem figyelembe te pedig a pogány hamisítás Jézust. Ez a különbség."
Nem ismerheted Jézust hiszen nincs is benne az élete a Koránban! A tanítása pedig pláne nincs benne a Koránban az csak a Bibliában van leírva! És az is hogy milyen módon tanított Jézus. A Koránban vannak olyan példabeszédek amelyeket Jézus mond el?
"Ti keresztények vagytok azok akik iszlámellenes gyülöletkeltést folytattok. Szóval amiket írtál, rátok igaz. Én csak szembesítelek az igazsággal."
Te többesszámot használ de én csak és egyedül rád értettem amit írtam.
"Indulatok vannak benned düh ,harag ,méreg háborúság!"
És kiegészíteném azzal hogy gyűlölet is van benned. Nem tudom és nem is akarod elfogadni hogy vannak akik nem az iszlámot követik és nem is fogják azt követni mert az Ő Uruk és megváltójuk Jézus Krisztus.
"Az hogy valamikor életedben egyszer letérdeltél még nem azt jelenti hogy így imádkoztál. Itt egy rituális imáról van szó."
A Bibliában nincs rituális ima! Az élő Isten a mennyei Atyánk nem rituálékat akar.
János 4:23 De eljön az óra, és az most van, amikor az igazi imádók lélekben és igazságban imádják az Atyát, mert az Atya is ilyen imádókat keres magának.
"Nem én hiszem. A Biblia írja ami titeket nem érdekel."
Akkor újra leírom és addig írom amíg szükséges!
A keresztények illetve azon hívők akik imádkoznak nem HISZNEK BENNE HOGY ÍGY KELL imádkozni! A keresztények úgy hiszik hogy alázatosan és szívből kell imádkozni és nem kötelező jelleggel bizonyos testtartásban vagy rituálisan!
"Dehogynem. Mindenki kedvére válogat a Bibliából."
Te muszlimként!
"Ha neked a rituális ima külsőség akkor azt jelenti halvány lila gőzöd nincs miről is beszélsz."
Igen ,számomra az amennyiben kötelező jelleggel végzik! Amennyiben valaki térdelve vagy arcra borulva akar imádkozni tegye! De ne várja el másoktól hogy kövessék őt kötelező jelleggel! Mert az emberi elvárásból általában csak a külsőség marad!
"Ti keresztények viszont nem tehetitek meg hogy figyelmen kívül hagyjátok az általam mutatott verseket de mégis ezt teszitek. Magyarul megtagadjátok a Bibliát."
Keresztényeknek nevezel bennünket ,te nem vagy az még is megakarod mondani hogy mi az ami a kereszténység velejárója és mi nem az!
Én is hiába mondom neked hogy Jézust nem ismerheted meg a Koránból mert alig ír róla és még sem fogadod el!
Nem fogadod el azt sem hogy Jézus által van bűnbocsánat! És azt sem hogy Jézus az út a mennyei Atyához! De a külsőségeket annyira fontosnak tartod azt hiszed hogy azok az életmentők. De Istennél nem így van.
"...az igazi imádók lélekben és igazságban imádják az Atyát..."
"Ne vagy képes felfogni hogy egy rituális imáról van szó amiben különböző testhelyzetek vannak? Több videót is linkeltem korábban. Nézd meg azokat."
Te nem fogod fel hogy én egy konkrét példát emeltem ki. Ráadásul olyan példát amiről Jézus Krisztus beszél! Érted?
"És? Keresztények szerint az Ószövetség is Isten szava."
Így van! De nem az Ószövetségben vannak a keresztény tanítások!
Mint pl ez is!
Máté 5:43 Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. 44 Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket,
"Mi ez a gagyi térítő szöveg? Valami misszionárius oldalról szedted? :) Engem csak tényekkel, logikus érveléssel lehet meggyőzni. Az ilyen próbálkozás csak megmosolyogtat"
Téríteni nem ilyen szöveggel szoktak! Hm...téged még soha senki nem próbált megtéríteni? Ez számomra döbbenetes ,mert azt gondoltam hogy már rengetegen próbálkoztak!
Én nem próbáltalak egyszer sem megtéríteni! Na de ezek után talán másképp állok hozzá a dologhoz!
"Nem kell nektek parancsa ha érdeketek úgy kívánja."
Hát igen láttam én már muszlimot sörözni nem is egyszer!
"Minimális az olyan muszlimok száma aki keresztény lesz."
Ha te ezt hiszed ám legyen!
"Ez olyan mintha valaki Ferrariból átülne Trabantba és azt mondaná a Trabant jobb. És ezzel nem megbántani akarom a keresztények de ég és föld a különbség a két vallás között. Bármit is nézünk a Korán fényévekkel logikusabb hihetőbb, erkölcsösebb, valóságosabb."
Hát persze! Ezért van az hogy egy fél országot képesek voltak elfoglalni általad bűnözőknek nevezett emberek akik a Koránra hivatkoznak!
"És miért érzitek úgy hogy kötelező válaszolnotok de más kérdésnél nem?"
Ha a kérdező nem reagál semmit akkor mire kellene választ írni?
"Honnan tudod hogy senkit nem tudok meggyőzni? Lehet valaki észhez tér ha nem is most azonnal. Meg szerintem elég logikusan felépítettem a kérdést. A Bibliával bizonyítom hogy a muszlimoknak van igazuk."
Hogy mit csinálsz? Bizonyítod? Ehhez még csak vallásosnak sem kell lenni hogy lássa az ember hogy amit felhoztál az nem bizonyíték. Még egy ateistának sem lenne az nem hogy egy hívőnek!
"Keresztények Istent tartják Jézus biológiai apjának."
Határozottan tagadom ezt az állításodat! Sőt ellenállok neki ahogy csak tudok mert ez hazugság! Isten nem hús és vér!
"És hol van az utasítás Jézustól hogy ő Isten a Bibliában? Sehol. De ez ugye nem zavar mert az érdeked ezt kívánja."
A fogalmazásodon jót nevettem! Ki utasít arról Jézus hogy Ő isten? Jézus esetlegesen kijelenti magáról hogy Isten de az nem utasítás!
Érdekem? Milyen érdekem?
Ne akarjál rám erőltetni olyan dolgot amit én nem is írtam!
Emlékszel? Kijelentettem neked hogy Jézus Krisztus Isten Fia. Amikor kérdezted!
"Közöd nincs tényekhez sem az igazsághoz, így eléggé viccesen hangzik ez tőled"
Te is megnevettetsz engem olykor! Egálban vagyunk!
A tényekkel és a keresztény igazságokkal is hadilábon állsz!
"A Korán azt írja jótettel viszonozzuk az ellenünk irányuló rossz tettet:"
Tényleg? Hm...ilyesmik jutnak eszembe hogy idézem: "8 éves szintjén vagy" ,"te szerencsétlen"
- Ezek lennének a jó tettek? Ja igen és hogy folyton hazugnak nevezel engem!
"Olyasmivel hárítsd el azt, ami jobb annál,..."
- Nem fogadod meg a Korán tanácsát! (Ami ugye elvileg Allahtól van) És nem csak az én esetemben!
"De ha csak áll az senkit nem érdekel. Éppen ezért nem csak állt hanem imádkozott hogy felhívja magára a figyelmet."
Igen de állításod szerint arcra borulva kell imádkozni ahogy Jézus is! De egy képmutató pont azért csinálja amit csinál hogy ezzel elismerjék. Na de ha nem azt csinálja amit kell akkor nem fogják elismerni és tisztelni! Ha arcra borulva kell imádkozni és ő nem azt teszi akkor...szerinted?
"Ha a terrorszerveztekre gondolsz, azokat a keresztény országok hozzák létre szóval nálatok kellene körbenézned."
Az Európában lévő terror támadásokat is olyanok követik el aki muszlimnak vallják magukat! Áruld már el nekem hogy miért ilyen könnyű becsapni a muszlimokat? Hogy van ez? Ha ti vagytok az igaz hívők hogy lehet ennyi terrorista közöttetek aki a Koránra hivatkoznak? És hogy lehet az hogy a többi muszlim nem fordul ellenük hiszen ők lennének többségben!?
De egyébként nem! Nem a terror szervezetekre gondoltam! Mekka és Medina nincs terror szervezetek kezében vagy talán mást állítasz? És keresztény még sem mehet oda mert nem engedik be! De nem is hirdetheti szabadon a keresztény vallást ahogy írtad nem téríthet keresztény nyilvánosan Mekkában és Medinában! Mondjuk a Mekkai nagymecset közelében háborítatlanul!
És egyébként mi a helyzet a keresztény templomok ellen irányuló rongálásokkal? De azért ne felejtsük el a zsinagógákat és a zsidó vagy épp keresztény temetőket ért rongálásokat sem! Persze ezeket is terroristák csinálják ugye? És az ilyen terrorista bűnözők ellen miért nem lép fel a muszlim közösség? Hiszen az ő jó hírnevüket csorbítja az ilyen tett! Persze folytathatnám a felsorolást ,de mindenki nagyon jól tudja hogy felesleges.
"Felhívtam a figyelmedet, hogy ez hazugság, a zsidók nyugodtan bemehetnek keresztény templomba, semmi nem tiltja nekik. Még cikkeket is mutattam, ahol magyar főrabbik ökumenikus imákon vesznek részt katolikus templomokban."
Szerinted normális egyistenhívők részt vennének egy ilyen szertartáson egy bálványimádó templomban? Közelébe nem mennének. Te azt állítod egyistenhívő vagy és elutasítod a szentháromságot. Akkor részt vennél egy szentháromság templomban egy misén?
"Erre youtube videókkal jössz, ahol egy állítólagos rabbi szerint tilos bemennie egy zsidónak keresztény templomba, mindezt a Talmudra hivatkozva mondja. A rabbi pedig azért hiteles számodra, mert saját youtube csatornája van, melyet sokan néznek. :))))"
Belinkeltem két videót amiben két ismert rabbi magyarázza hogy zsidónak keresztény templomba tilos bemenni, erre az a reakciód hogy hazudok :) Mindkettő ismert, és elmagyarázza miért tilos. Ezen mit nem értesz? Én sem mennék be. Te igen? Egyistenhívő ember miért menne be bálványimádók templomába?
"Mint korábban egy hozzászóló leírta, a Talmud nem része a Bibliának, nem Szentírás, nem is törvénygyűjtemény. Mivel a zsidó vallásban nincsenek kötelező dogmák, a rabbik szabadon értelmezhetik a szent szövegeket, és gyakran vitatkoznak is azokról. A Talmud az ókor végi zsidó főiskolákon elhangzott vitákat és az egymásnak ellentmondó véleményeket tartalmazza. Ezek tehát senkire nézve sem kötelezőek, hanem csak vélemények, értelmezések."
Tudom mi az a Talmud, amit sok zsidó be is tart. Lehet nem mind de sok. Ez a két rabbi általánosan állítja hogy minden zsidónak tilos.
Rákerestem és ez a zsidó oldal is azt írja zsidóknak tilos keresztény templomba menni. Az illető feltesz egy olyan kérdést hogy a rabbi akihez jár azt mondta tilos, a válaszoló rabbi pedig megerősíti. Híres rabbikra hivatkozik mint Maimonidész akik szerint szintén tilos zsidóknak keresztény templomba bemenni. Szóval ez az általános nézet zsidók esetében.
Tehát te hazudsz, nem én.
"A zsidó vallású emberek természetesen bemehetnek keresztény templomba. Nyilván be is mennek, hiszen az európai történelem és kultúra nem ismerhető meg anélkül, hogy ne néznénk meg a keresztény templomokat, bármilyen vallásúak is vagyunk."
Valódi egyistenhívő Isten parancsait tekinti elsődlegesnek. Tehát például egy katolikus templomra nem építészeti alkotásként tekint elsődlegesen hanem egy olyan épületként ahol bálványimádat történik és eszébe nem jut bemenni.
"Az az állításod tehát, hogy a zsidók nem mehetnek be keresztény templomba, egyszerűen hazugság. Nincs ilyen általános tiltó szabály."
Te vagy a hazug. Elég bizonyítékot kaptál. Ha valóban egyistenhívő vagy akkor megérted hogy nem megyünk be szentháromsághívő templomba.
"Továbbra is várom azokat a törvényeket és parancsolatokat, amelyek előírják, hogy a keresztényeknek úgy kell imádkozni, ahogy a muszlimoknak. A 82. oldalon tartunk, már ideje lenne bemutatnod azokat."
Látom folytatod a hazudozást. Te már az a kategória vagy aki akkor is hazudik mikor kérdez.
"Pont ezt kérem tőled is, s még sem mutatsz egyetlen ilyen parancsot sem. Pedig azt hazudtad, hogy van ilyen."
Van ilyen parancs nem is egy. Mutattam sok verset de azt mondtátok ezek leírások. Jézus istenségére és imádatára sincs olyan parancsa mint amit tőlem követeltek, szóval nincs semmi alapod ezt tőlem követelni. Jézus istenségét parancs nélkül valljátok és van egy rakás bibliai vers ami cáfolja Jézus istenségét mégis ez a keresztény vallás alapja. Tehát nulla alapja van Jézus istenségének mégis valljátok én viszont 80-90%-ban bizonyítottam a kötelező rituális imát, amit ti tagadtok. Érdekes ez a keresztény gondolkodásmód. Amire nulla bizonyíték van azt a vallásotok alapjává teszitek, ami meg egyértelmű, tagadjátok.
"Van ilyen parancs nem is egy."
Rendben, akkor egyetlen egy ilyen parancsot idézz már kérlek.
"Rendben, akkor egyetlen egy ilyen parancsot idézz már kérlek."
Már idéztem. Te beidéznéd azt a konkrét parancsot amiben Jézus mondja hogy Isten vagyok, imádjatok ?
Tedd meg újra kérlek, mert elsiklottam a lassan 1000 hozzászólás közben e felett. Talán nem olyan megterhelő idézni ezt a konkrét parancsot, mind sok száz hozzászóláson át mellébeszélni.
S így talán rövidre is lehetne zárni ezt a témát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!