Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények mi alapján...

Keresztények mi alapján vannak felháborodva a Hagia Sofia újbóli mecsetté nyilvánítása kapcsán?

Figyelt kérdés

Az épület 500 évig mecsetként működött, az utóbbi 70 évben múzeum volt, most pedig ismét mecset, de keresztények továbbra is látogathatják. Törökországban sok történelmi templom található ami ma is aktív, és keresztény istentiszteletet tarthatnak. Itt egy hosszú lista ezekről:

[link]

Tehát a Törökországban élő keresztények saját templomaikban imádkozhatnak. És mi a helyzet Magyarországon? A mecsetek többségét lerombolták, az a kevés pedig ami megmaradt keresztény templommá lett átalakítva vagy múzeum. A magyarországi muszlimok raktárépületekben és családi házakban kénytelenek imádkozni. A magyar kormány nem engedi mecset építést ami egyébként alkotmányellenes.

2020. júl. 25. 13:58
 71/95 A kérdező kommentje:

"Ahogy a fentiekben a szerző is leírta, nem sikerült a balkánihoz hasonló integrálás. A törökök nem fejlesztették a Hódoltságot. Vagy mit értesz fejlődés alatt? Hogy építettek mecseteket?"

Egy elfogult keresztény történész véleménye szerinted mióta mérvadó? Nem csak mecseteket építettek hanem sokminden mást is. Például fürdőket. Nem is keveset. Ha ez egy háborús övezet lett volna akkor nem építenek fürdőt mert az luxus kategória.

"És a te tapasztalod mitől lesz validabb az enyémnél? Ha te írtad volna először a tapasztalatod a törökökkel, akkor én írhattam volba, hogy hát ezt benézted, mert beszéltem törökökkel. Maradjunk annyiban, hogy te ezt hallottad."

Maradjunk annyiban hogy én többször jártam Törökországban mint ahány éves vagy és több török emberrel beszéltem mint ahánnyal te valaha fogsz.

"2. Nem a törökökhöz menekültek a magyarok, attól hogy Rákóczi odament. A köznép a habsburg uralom alatt lévő, vagy a fejedelmi Magyarországra menekült a törökök alatt. A Hódoltság népességlemaradását tagadni abszurd dolog."

Nem csak Rákócziról van szó. A 48-49-es szabadságharc túlélői is szinték a törökökhöz menekültek és nem 1-2 ember hanem többezer. A Hódoltság népességlemaradását nem tagadom csak azt mondom, ennek fő felelőse a Habsburgok.

"Miért hazudsz? A nemesek mindig is megosztottak voltak, igen voltak, akik a törököket támogatták, de messze nem annyian, minz akik nem."

Te hazudsz. Erdély választhatta volna hogy a Habsburgok oldalára áll de nem tette. Még az 1683-as Bécs elleni török hadjáratban a magyarok a törökök oldalán harcoltak. A dunántúli magyar nemesek a törökök oldalára álltak. Ugyanis a törökök tettek nekik egy ajánlatot. Bécs sikeres ostroma esetén létrejött volna egy magyar Közép-Európai vazallus állam, ami sokkal jobb lett volna mint a közvetlen Habsburg elnyomás, ezért a magyarok elfogadták, de a hadjárat sikertelenül zárult.

"Attól, hogy te butácska vagy, ahhoz hogy megértsd nem lesz marhaság. Ami a földön van, az nem tud leesni. Ha a háború nem ért véget, akkor az emberek nem tudnak "felkelni", mert ahhoz, hogy felkelés legyen, ahhoz előtte békének kell lenni."

Az csak a te kis fejecskédben létezik hogy a törökök és a Habsburgok 150 éven át megállás nélkül háborúztak. Ilyet csak az vesz be akinek gőze sincs a témához. Egy hadsereg mozgatása, ellátása hatalmas összegekbe kerül még rövidebb időszakra is.

"Ez azért vicces, mert Magyarországon a 19. században volt a jobbágyfelszabadítás és a magyar városok akkor érték el a ma ismert látképüket is. A 19. szátad Magyarország egyik fénykora volt. A legtöbb ikonikus épület, infrastruktúra akkor épült."

Megint hazudsz. Amiről te beszélsz az a kiegyezés után történt a 19. század végén. A század elején és közepén viszont Magyarország semmit nem fejlődött a Habsburgok alatt. Középkori feudális körülmények voltak. Onnantól hogy a törökök elmentek, egészen a kiegyezésig ami kb 170 év, Magyarország szinte semmit nem fejlődött.

2020. júl. 31. 17:45
 72/95 anonim ***** válasza:
100%

"Egy elfogult keresztény történész véleménye szerinted mióta mérvadó? Nem csak mecseteket építettek hanem sokminden mást is. Például fürdőket. Nem is keveset. Ha ez egy háborús övezet lett volna akkor nem építenek fürdőt mert az luxus kategória."

Bármilyen történész véleménye mérvadóbb, mint egy elfogult nem történészé. De látom, aki nem ért veled egyet az elfogult. Miért ne építettek volna fürdőket? Maguknak építették, ez is beletartozott a katonák infrastruktúrájába, mint a kurtizánok. Nem a népnek csinálták, ők nem is használhatták ezeket. Amúgy hoztam egy forrást, a vádaskodás nem cáfolat.

"Maradjunk annyiban hogy én többször jártam Törökországban mint ahány éves vagy és több török emberrel beszéltem mint ahánnyal te valaha fogsz."

Na akkor ki az elfogult?

"Nem csak Rákócziról van szó. A 48-49-es szabadságharc túlélői is szinték a törökökhöz menekültek és nem 1-2 ember hanem többezer."

Kérem a forrásokat.

"A Hódoltság népességlemaradását nem tagadom csak azt mondom, ennek fő felelőse a Habsburgok."

Igen, amikor még ott sem voltak, ne szórakozzunk már.

"Te hazudsz. Erdély választhatta volna hogy a Habsburgok oldalára áll de nem tette. Még az 1683-as Bécs elleni török hadjáratban a magyarok a törökök oldalán harcoltak. A dunántúli magyar nemesek a törökök oldalára álltak. Ugyanis a törökök tettek nekik egy ajánlatot. Bécs sikeres ostroma esetén létrejött volna egy magyar Közép-Európai vazallus állam, ami sokkal jobb lett volna mint a közvetlen Habsburg elnyomás, ezért a magyarok elfogadták, de a hadjárat sikertelenül zárult."

Pedig hazudsz, beismerted ebben a paragrafusodban.

"dunántúli magyar nemesek"

Hát akkor mégsem A magyarságról beszélünk. Ott pedig megint elvérzik az érvelésed, hogy akkoriban még nem volt biztos, hogy Habsburg elnyomás lesz. Tehát erre nem is alapozhattak.

"Az csak a te kis fejecskédben létezik hogy a törökök és a Habsburgok 150 éven át megállás nélkül háborúztak. Ilyet csak az vesz be akinek gőze sincs a témához."

Mint például a történészek?

Nem állt le a háború, ha nem is mindig teljes hadjáratok, de kisebb fosztogatások votlak.

" Megint hazudsz. Amiről te beszélsz az a kiegyezés után történt a 19. század végén. A század elején és közepén viszont Magyarország semmit nem fejlődött a Habsburgok alatt."

Nem mondtad egy szóval sem, hogy a 19. század melyik részéről van szó. Mégpedig direkt, mert a nálad már megszokott sunyi patkány módon próbáltad manipulálni és torzítani az üzenetet, jelen esetben, hogy az egész 19. század ilyen volt.

"Onnantól hogy a törökök elmentek, egészen a kiegyezésig ami kb 170 év, Magyarország szinte semmit nem fejlődött."

Mint ahogy a törökök allat sem.

Figyelj bátyám, kár kapkodnod, mindenki ismer már. Jellegzetes stílusod van és ugyanazokat az összetákolt, erőltetett érveket hozod fel minden kérdésed alatt. Azért kérdés formájában írod le ezeket, annak ellenére, hogy ezek nem kérdések, mert tudod, ha ezt válaszban tennéd már 10% alatt lennél. A rosszabb, hogy ezt még le is tagadod. Olyan hülyének nézel minket, hogy elhiszed, hogy nem látjuk, hogy egy és ugyanaz vagy. De mint mondani szokás, mindenki magából indul ki. Aztán meg amikor rákérdez valaki, jönnek az ilyen óvodás trükkök, minthogy "én ilyen kérdést nem írtam" mert nyilván nem szószerint azt írtad, amit megkérdeztek.

Tanár néni: Sanyika, te firkáltad össze a falat?

Sanyika: Én nem firkáltam össze semmit.

Petike: Sanyesz, tényleg nem te voltál?

Sanyika (Petikének suttogva, kaján vigyorral): Nem, én csak rajzoltam a falra, nem összefirkáltam.

Csúszómászó vagy bátyám, csak ahhoz nem elég rafinált.

2020. júl. 31. 18:53
 73/95 A kérdező kommentje:

"Maguknak építették, ez is beletartozott a katonák infrastruktúrájába, mint a kurtizánok."

Egy háborús övezetben nem építenek fürdőt. Mondjuk nem is értem miért beszélek olyannak akinek annyi esze van hogy 150 év folyamatos háborúról beszél.

"Amúgy hoztam egy forrást, a vádaskodás nem cáfolat."

Ami kamu. Ez történelemhamisítás. Arra is felhívtam a figyelmed hogy a magyar fél volt először agresszor. Ezt is megpróbálják Magyarországon eltitkolni. Az átlag magyar abban a tudatban van hogy jöttek a gonosz törökök és leigázták szegény magyarokat. Arról fogalmuk sincs hogy előtte a magyarok próbálták 100 évig leigázni a törököket. Szóval szép kis történelemhamisítás folyik Magyarországon.

"Na akkor ki az elfogult?"

Egyértelműen te. Talán ha beszéltél egy két török emberrel, de mondjuk én még ezt is kétlem.

"Kérem a forrásokat."

Ne keresgessél hanem nézz utána magad.

Ez a cikk azt írja például hogy 16 ezer magyar menekült a törökökhöz. Közülük többszázan beálltak a török hadseregbe. Voltak olyanok akik át is tértek az iszlám vallásra, mint például Bem tábornok.

[link]

"Igen, amikor még ott sem voltak, ne szórakozzunk már."

Hogy mi van? Akkor azt akarod mondani a törökök maguk pusztították el a saját területüket? Te tényleg ennyire hülye vagy?

"Pedig hazudsz, beismerted ebben a paragrafusodban."

Te miről beszélsz? Egyáltalán felfogod amit írok?

"Hát akkor mégsem A magyarságról beszélünk. Ott pedig megint elvérzik az érvelésed, hogy akkoriban még nem volt biztos, hogy Habsburg elnyomás lesz. Tehát erre nem is alapozhattak."

Megint marhaságot állítasz. Már több mint 100 éve Habsburg elnyomás volt a Dunántúlon. Az ottani magyar nemesek ezért álltak a törökök oldalára.

"Mint például a történészek?

Nem állt le a háború, ha nem is mindig teljes hadjáratok, de kisebb fosztogatások votlak."

A béke azt jelentette hogy nem indulhatott sem nagyobb sem kisebb hadjárat. ezt jelenti a béke. A kisebb fosztogatások ha voltak is akkor legfeljebb a közvetlen határvidéket érintették.

"Nem mondtad egy szóval sem, hogy a 19. század melyik részéről van szó. Mégpedig direkt, mert a nálad már megszokott sunyi patkány módon próbáltad manipulálni és torzítani az üzenetet, jelen esetben, hogy az egész 19. század ilyen volt."

Ez rád igaz. Pontos dátumot írtam. Mondjuk sokat elárul rólad hogy mikor már látszik hogy bukod a vitát, sértegetni kezdesz. Ez tipikusan fanatikus keresztényekre jellemző.

"Mint ahogy a törökök allat sem."

A török hódoltság fejeltségben nem sokban maradt le az Európai átlagtól. A Habsburgok alatt viszont hatalmas volt a lemaradás. Amig Nyugat-Európában zajlott az ipari forradalom addig Magyarországon még feudális középkori rendszer volt.

"A rosszabb, hogy ezt még le is tagadod. Olyan hülyének nézel minket, hogy elhiszed, hogy nem látjuk, hogy egy és ugyanaz vagy."

Téged tényleg annak nézlek. Bocsi, de ha már szóba hoztad. Aki ennyi marhaságot hord össze, arra nem lehet mást mondani.

"Csúszómászó vagy bátyám, csak ahhoz nem elég rafinált."

Na ez is mutatja ki hogyan viszonyul a másikhoz. Ki toleráns és ki ellenséges.

2020. aug. 1. 13:49
 74/95 anonim ***** válasza:
100%

"Egy háborús övezetben nem építenek fürdőt. Mondjuk nem is értem miért beszélek olyannak akinek annyi esze van hogy 150 év folyamatos háborúról beszél."

De igen bátyja, építenek. A fürdés a törökök kultúrájának szerves része volt. Vallási jelentőséggel is bírt. A fürdők beletartoztak az itt tartózkodó török tisztek személyes infrastruktúrájába. Mert ne felejtsük el, hogy a hódoltság területén török tisztviselők is éltek.

Akár tetszik, akár nem, ez 150 év háborúskodás volt. Fosztogatóhadjáratokkal, betörésekkel, puccsokkal, stb... Ezt mondják a történészek, nem valami törökmegszállott, muszlim magyar.

"Ami kamu. Ez történelemhamisítás."

Látom nem tudod felfogni, ez még csak mindig vádaskodás. A te személyed nem ad hitelt semminek. Ha be akarod bizonyítani, hogy kamu, akkor küldj egy ellenkező tanulmányt. Én küldtem forrást, te nem. Innentől kezdve nem tudod úgy kimagyarázni magad, hogy neked legyen hiteled.

"Arról fogalmuk sincs hogy előtte a magyarok próbálták 100 évig leigázni a törököket. Szóval szép kis történelemhamisítás folyik Magyarországon."

A magyarok nem próbálták leigázni a törököket. Legfeljebb a Balkánt, amit a törökök is leigáztak.

"Egyértelműen te. Talán ha beszéltél egy két török emberrel, de mondjuk én még ezt is kétlem."

Te lényegében kifejezted a rajongásszerű törökimádatotad, muszlim vagy, beismerted, hogy mélyrenyúló kapcsolataid vannak a törökökkel. Meg is sértődtél, amikor megkérdőjeleztem a törökökkel való kapcsolatod validitását "Maradjunk annyiban, hogy... " ugye? Mi ez, ha nem elfogultság? Szánalmas, hogy még mindig úgy próbálod beállítani, mintha te lennél az objektív.

Tegyük fel, hogy igaz, amit ír az oldal és a szabadságharc alatt 16000 magyar menekült Törökországba. Ennek még mindig semmi köze ahhoz, hogy előtte mi történt a Hódoltságban, mert amint mondtam, régen az érdek volt a fő szempont. Aki tegnap az ellenséged volt, holnap lehet, hogy a bajtársad lesz majd.

Ugyanakkor ne feletkezzünk meg a Hódoltság alatti lemaradásról (viszonylagos népességcsökkenésről), ami nyilván nem azért jött létre, mert olyan jó lett volna ott a magyaroknak:

* A 3,5 milliónyi lakosság nagyobb része a legsűrűbben (15 fő/km2) betelepült királyi Magyarországon élt. Az 1598. évi házösszeírás szerint (a Partium mintegy 100 000 fős népességével együtt) ezen az országrészen körülbelül 1,8 millió ember lakott. A királysággal nagyjából azonos területű hódoltságban a népsűrűség jóval kisebb, csak mintegy fele volt (7fő/km2), azaz az itteni lakosság száma 900 000 főre becsülhető. *

* Az egy évszázad alatt bekövetkezett pusztán 6 százalékos szerény növekedés csak nagyon látszólagos eredmény volt. A korabeli Európában ugyanis – miként arról az alábbi táblázat adatai tájékoztatnak – országszerte igen jelentős növekedés ment végbe. A demográfiai robbanás még a Magyarországgal szomszédos területeket sem kerülte el, hiszen Ausztriában és Csehországban mintegy 20 százalékkal, Lengyelországban pedig 36 százalékkal emelkedett a lakosságlétszám. Eközben Anglia és a Német-római Császárság össznépessége pusztán száz esztendő alatt több mint háromnegyedével gyarapodott. *

* Pusztán a szomszédos osztrák és cseh területek lakosságnövekedésének arányával számolva tehát a 3,3 milliónyi népességnek a századfordulóra éppen 4 millióra kellett volna gyarapodnia. A mintegy félmilliós abszolút népességcsökkenés volt tehát az ország hadszíntérré válásának egyik legsúlyosabb következménye. *

*Az egy évszázad alatt bekövetkező szaporulat nagy részét az állandó háborúskodás és káros hatásai csapolták le.*

[link]

Tessék, itt van még egy forrás, ami folyamatos háborúskodásról beszél.

"Hogy mi van? Akkor azt akarod mondani a törökök maguk pusztították el a saját területüket? Te tényleg ennyire hülye vagy?"

Nem a sajátjaikat. A magyarokét, amiket nem tudtak sosem úgy kisajátítani, mint mondjuk a Balkánt. Ahol a harcban megkeseredett katonák (legyen az habsburg, vagy török) kedvükre fosztogattak.

" Megint marhaságot állítasz. Már több mint 100 éve Habsburg elnyomás volt a Dunántúlon. Az ottani magyar nemesek ezért álltak a törökök oldalára."

Az ottani magyar nemesek azért álltak a törökök oldalára, mert meggazdagodási lehetőséget láttak benne.

"A béke azt jelentette hogy nem indulhatott sem nagyobb sem kisebb hadjárat. ezt jelenti a béke."

Hát, akkor a definíciód szerint sem volt béke:

A Hódoltságot érintő háborúk:

Második Habsburg - Török háború.

1540 - 47

Harmadik Habsburg - Török háború.

1550 - 58

Negyedik Habsburg - Török háború.

1560 - 64

Ötödik Habsburg - Török háború.

1565 - 68

Vitézi portyák:

* A végeken a török portyázások és a vitézi párviadalok rendszeresekké vált. 1577-ben, majd 1588-ban Szikszónál a környék végvári katonasága két alkalommal mért katasztrofális vereséget nagyobb portyázó török csapatokra. *

Itt tehát kimondja, hogy török portyázóhadjáratok voltak.

A „hosszú háború”:

* A végeken rendszeres portyák 1591-re nagyszabású portyaháborúkká szélesedtek ki, 1593-ban már nyílt háborúvá. *

És itt a lényeg:

* a zsoldosokat nem fizették, így azok rabolni és fosztogatni kényszerültek. Állandóvá váltak a töröknél sokkal szörnyűbb tatár betörések. *

Harmadik forrás, ami ezt állítja, s még sorolja, nem akarom az összeset kimásolni:

[link]

"Ez rád igaz. Pontos dátumot írtam."

Igen, miután felhoztam neked a kiegyezés utáni időszakot, de előtte patkány módon megpróbált becsempészni a 19. század kifelyezést az előző válaszodban.

"látszik hogy bukod a vitát, sértegetni kezdesz"

Te már jóval ezelőtt kezdtél személyeskedni ebben a szekcióban. Vita pedig nem is volt, mert te csak hazugozni tudsz, magyarul a falnak beszélek.

"Ez tipikusan fanatikus keresztényekre jellemző."

Nem vagyok fanatikus keresztény, viszont te szinte biztos, hogy fanatikus muszlim vagy, ismerünk már ezen az oldalon. Mindig ilyen provokatív kérdéseket teszel fel.

"A török hódoltság fejeltségben nem sokban maradt le az Európai átlagtól."

Szakad a plafon, fentebb megcáfoltam.

"Na ez is mutatja ki hogyan viszonyul a másikhoz. Ki toleráns és ki ellenséges."

Én toleráns vagyok, egészen addig, amíg a másik őszinte ember, de te valóban egy csúszómászó vagy. Még mindig kerülöd a témát, miszerint te vagy az itteni fanatikus muszlim írogató, aki hetente tesz fel hasonló kérdéseket. Az ilyen manipuláló személyiségek ne várjanak teljes toleranciát.

2020. aug. 1. 16:08
 75/95 anonim ***** válasza:
100%
Ja és az áthaladó csapatok mindig fosztogatnak, legyen az akárkié is. Úgyhogy ide lehetne sorolni azokat a hadjáratokat is, amelyeknél a csaták nem érintették a hódoltságot.
2020. aug. 1. 16:10
 76/95 A kérdező kommentje:

"De igen bátyja, építenek. A fürdés a törökök kultúrájának szerves része volt. Vallási jelentőséggel is bírt. A fürdők beletartoztak az itt tartózkodó török tisztek személyes infrastruktúrájába."

Beletartozik de háborús övezetben nem építenek fürdőt. Ezt kellene felfognod. És persze nem olyan sokat mint amennyi Magyarországon épült.

"Akár tetszik, akár nem, ez 150 év háborúskodás volt. Fosztogatóhadjáratokkal, betörésekkel, puccsokkal, stb... Ezt mondják a történészek, nem valami törökmegszállott, muszlim magyar."

Milyen puccsokkal te szerencsétlen? :) Még a szavak jelentését sem ismered.

"Látom nem tudod felfogni, ez még csak mindig vádaskodás. A te személyed nem ad hitelt semminek. Ha be akarod bizonyítani, hogy kamu, akkor küldj egy ellenkező tanulmányt."

Sosem állítok olyasmit amit nem tudok bizonyítani. Tessék:

[link]

Idézem:

"A török hódoltságban fekvő mezővárosok egy része számára hasonlóan komoly felemelkedéssel járt az 1541 utáni időszak. Bár vitathatatlanul az oszmánok alattvalói voltak, a marha, juh és ló tenyésztésében, valamint az állatok nyugatra hajtásában alapvető szerepük volt. A nevezetes „három város” (Nagykőrös, Cegléd, Kecskemét) mellett ennek köszönhetően olyan mezővárosok (például Kálmáncsehi, Mezőtúr, Nagymaros, Ráckeve, Tolna, Simánd) jutottak gazdaságilag fontos szerephez, amelyek korábban nem bírtak komoly jelentőséggel, a törökkor elmúltával pedig szinte feledésbe merültek."

Tehát sok magyar város pont a török hódoltságnak köszönhetően fejlődött és felemelkedett. Te meg ugye azt állítod hogy hogy a hódoltság egy háborús övezet volt ahonnan kiirtották a lakosságot :) Ebből is látszik hogy egy gyűlölködő fanatikus keresztény vagy 70 alatti IQ-val.

"A magyarok nem próbálták leigázni a törököket. Legfeljebb a Balkánt, amit a törökök is leigáztak."

Na ugye hogy hogy egy hazug kis féreg vagy. Korábban még azt hazudtad hogy a magyarok a balkáni népeket akarták felszabadítani. És még mindig hazudsz mert a törököket is le akarták igázni, csak nem sikerült.

"Te lényegében kifejezted a rajongásszerű törökimádatotad, muszlim vagy, beismerted, hogy mélyrenyúló kapcsolataid vannak a törökökkel. Meg is sértődtél, amikor megkérdőjeleztem a törökökkel való kapcsolatod validitását "Maradjunk annyiban, hogy... " ugye? Mi ez, ha nem elfogultság? Szánalmas, hogy még mindig úgy próbálod beállítani, mintha te lennél az objektív."

Akkor ezt sem fogtad fel. Annyit írtam hogy jóval több török emberrel beszéltem mint te, ezért jobban tudom mint gondolnak Magyarországról. Már azt is kétlem hogy egyáltalán akár csak egy törökkel is beszéltél volna.

"Tegyük fel, hogy igaz, amit ír az oldal és a szabadságharc alatt 16000 magyar menekült Törökországba. Ennek még mindig semmi köze ahhoz, hogy előtte mi történt a Hódoltságban, mert amint mondtam, régen az érdek volt a fő szempont. Aki tegnap az ellenséged volt, holnap lehet, hogy a bajtársad lesz majd."

Ha úgy lett volna ahogy mondod és a törökök irtották volna ki a magyarokat akkor 16 ezer magyar nem menekül a törökökhöz. Mehettek volna máshova is.

"Ugyanakkor ne feletkezzünk meg a Hódoltság alatti lemaradásról (viszonylagos népességcsökkenésről), ami nyilván nem azért jött létre, mert olyan jó lett volna ott a magyaroknak:"

Ez főleg a habsburgoknak köszönhető és a magyaroknak. Bizony.

[link]

"1664-ben Zrínyi Miklós seregei Pécshez értek. Zrínyi tudta, hogy ha be is veszi a várost, nem tudja tartani, olyan mélyen volt bent oszmán területen. A Mecsekről mozsárágyúkkal lövette szét, majd kifosztotta és felégette; a várát viszont nem sikerült bevennie. A középkori Pécs ezzel el is pusztult."

Zrínyi Miklósra fanatikus keresztényként bizonyára büszke vagy. Ahogy olvashatod, Pécs városát Zrínyi előbb kirabolta majd felgyújtotta.

"Tessék, itt van még egy forrás, ami folyamatos háborúskodásról beszél."

Aki 150 év folyamatos háborúskodásról ír az értelmi fogyatékos vagy hazudik.

"Nem a sajátjaikat. A magyarokét, amiket nem tudtak sosem úgy kisajátítani, mint mondjuk a Balkánt. Ahol a harcban megkeseredett katonák (legyen az habsburg, vagy török) kedvükre fosztogattak."

Te miről beszélsz? :) A hódoltság minden területe a törököké volt. Nyilván a saját területüket nem pusztították hanem a magyar és Habsburg katonák tették.

"Az ottani magyar nemesek azért álltak a törökök oldalára, mert meggazdagodási lehetőséget láttak benne."

Magyarul a törököket jobbnak tartották a Habsburgoknál 150 év után is.

"Harmadik forrás, ami ezt állítja, s még sorolja, nem akarom az összeset kimásolni:"

Ez csak azt bizonyítja sok a gyülölködő kamu oldal. Jó hát ki kell szolgálni a hozzád hasonlóan kevésbé értelmes de annál inkább fanatikus embereket.

"Igen, miután felhoztam neked a kiegyezés utáni időszakot, de előtte patkány módon megpróbált becsempészni a 19. század kifelyezést az előző válaszodban."

A patkány te vagy mert úgy próbáltad meg beállítani mint ha a 19. század egészében Magyarország nagyot fejlődött volna, pedig ez csak a század végére igaz.

"Te már jóval ezelőtt kezdtél személyeskedni ebben a szekcióban. Vita pedig nem is volt, mert te csak hazugozni tudsz, magyarul a falnak beszélek."

Nem személyeskedtem te viszont primitív módon sértegetsz. Jó hát nem is várható más egy fanatikus kereszténytől. Abból is látszik, fanatikus keresztény hogy totál megpróbálod elterelni a témát. Amiről most beszélünk semmi köze a kérdéshez.

"Nem vagyok fanatikus keresztény, viszont te szinte biztos, hogy fanatikus muszlim vagy, ismerünk már ezen az oldalon. Mindig ilyen provokatív kérdéseket teszel fel."

Fanatikus keresztény vagy. Kérdéseket teszek fel de nem provokatív céllal. Ebben a kérdésben mi provokatív?

"Szakad a plafon, fentebb megcáfoltam."

Nem cáfoltál meg semmit. Ott van a cikk. Fejlődtek a magyar városok.

"Én toleráns vagyok, egészen addig, amíg a másik őszinte ember, de te valóban egy csúszómászó vagy. Még mindig kerülöd a témát, miszerint te vagy az itteni fanatikus muszlim írogató, aki hetente tesz fel hasonló kérdéseket. Az ilyen manipuláló személyiségek ne várjanak teljes toleranciát."

Egy hozzád hasonló primitív fanatikus kereszténytől nem is várok toleranciát mert még a szó jelentését sem ismered. Nem vagy azon az értelmi szinten. A hazugság és a gyűlölködés a maximum amit ki tudsz magadból préselni. Ahogy mondtam nem tettem fel semmi hasonló kérdést. Ez a legutóbbi kérdésem ha nagyon érdekel:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

2020. aug. 3. 22:53
 77/95 anonim ***** válasza:
100%

"Beletartozik de háborús övezetben nem építenek fürdőt. Ezt kellene felfognod. És persze nem olyan sokat mint amennyi Magyarországon épült."

Hiába mondod, hogy nem építenek, ha építettek, és három forrásból három szerint háborús övezet volt. És milyen sokat? Egyáltalán nem sokat építettek.

"Milyen puccsokkal te szerencsétlen? :) Még a szavak jelentését sem ismered."

A magyar belviszályokra gondolok. Linkeljem be megint az oldalt?

"Tehát sok magyar város pont a török hódoltságnak köszönhetően fejlődött és felemelkedett. Te meg ugye azt állítod hogy hogy a hódoltság egy háborús övezet volt ahonnan kiirtották a lakosságot :) Ebből is látszik hogy egy gyűlölködő fanatikus keresztény vagy 70 alatti IQ-val."

Másodjára vádolsz azzal, hogy azt állítom, hogy a törökök kiírtották a lakosságot, én pedig másodjára mondom el neked, hogy ilyet nem állítottam te rövid eszű. Ha meg már elkezdted mocskolni a másik vallását, akkor nagyon butának kell lenned ahhoz, hogy ezt muszlim szemszögből tedd, ugyanis valahogy pont a muszlim országok jeleskednek alacsony IQ - val.

Ez pár mezőváros, amit felsoroltál, messze nem ez volt a norma, a Hódoltság így is lemaradásban volt. Ráadásul a saját cikked írja:

* A háborúk és portyák időszakában ugyanis az emberek szívesebben fektették be inflálódó pénzüket könnyen elrejthető és menekíthető értékes vagyontárgyakba. *

Még ez is háborúk és portyák időszakáról beszél.

Amúgy én is az Arcanumról idéztem. Ugyanezen az oldalon mondják ki a relatív népességcsökkenést és a káros hatásokat is. Tehát azzal, hogy te ugyaninnen idézel, eléggé sarokba szorítottad magad, ugyanis nem játszhatod ki a kamu kártyád.

"Korábban még azt hazudtad hogy a magyarok a balkáni népeket akarták felszabadítani"

Beismerem, ott tévedtem. De ez nem változtat a lényegen. A magyarok meg nem akarták elfoglalni Törökországot. Ezt a $eggedből húzod elő. A törökök nem védekezésből támadtak Magyarországra, hanem mert keresztények voltunk. Idézek az Arcanumról:

* Most már nem Bizáncra, hanem azokra a nagy távoli keresztény központokra vonatkoztatták, amelyeket meg akartak („meg kellett”) hódítani. Így mindenekelőtt Budára, illetve egész Magyarországra, majd ennek megszerzése után Bécsre és Rómára *

"Akkor ezt sem fogtad fel. Annyit írtam hogy jóval több török emberrel beszéltem mint te, ezért jobban tudom mint gondolnak Magyarországról."

Nem esett le a célzásom mi? De miért? Miért beszéltél ennyi törökkel, miért érdekelnek annyira? Elfogult vagy. Megsértődtél, amikor kétségbe vontam a kapcsolataidad.

"Ha úgy lett volna ahogy mondod és a törökök irtották volna ki a magyarokat akkor 16 ezer magyar nem menekül a törökökhöz. Mehettek volna máshova is."

Fogd már fel, hogy ami 100 évvel ezelőtt történt az sehogy nem állít morális akadályt az aktuálpolitikában a rászorulóknak. Ha menniük kell, akkor mennek. Hova? Ahova az aktuálpolitikai helyzet előnyössé teszi, márpedig az aktuálpolitikai helyzet nem az, ami 100 éve volt. Senkit sem érdekelt mit csináltak a törökök 100 éve, ha akkoriban éppen az volt az érdeke az embereknek, hogy odamenjenek. Feudalizmus, az érdekek koráról beszélünk. Ez akkora baromság, mintha ma azt mondanád, hogy a magyarok nem mennének Angliába, mert nézd meg mit csinált az Antant Magyarországgal. Ennek ellenére mennek, mert két külön korról beszélünk. Ahogy a Hódtság és a Habsburg polgárháború kora is független egymástól.

"Ez főleg a habsburgoknak köszönhető és a magyaroknak. Bizony."

Elmondtam, hogy ugyanúgy okoztak károkat a habsbugok, ahogy a törökök is. A törökök külön portyázóhadjáratokat indítottak, lásd az előző válaszomban. Te ezzel szemben kisangyalként próbálod beállítani őket. Na látod ezért vagy te az elfogult, mert amíg én elismerem mindkét fél kártetteit, te itt úgy próbálod beállítani, mintha a törökök hasznosak lettek volna.

"Aki 150 év folyamatos háborúskodásról ír az értelmi fogyatékos vagy hazudik."

Három forrás ír folyamatos háborúskodásról, három külön forrás. Plusz egy, amit TE MAGAD linkeltél ide.

"Te miről beszélsz? :) A hódoltság minden területe a törököké volt. Nyilván a saját területüket nem pusztították hanem a magyar és Habsburg katonák tették."

Jól értem, hogy te most azt mondod, hogy idejöttek a törökök, elfoglaltak magyar területeket, aztán a magyarok a gonoszok, hogy mertek visszatámadni az elfoglalt területeikre? Attól, hogy még a Hódoltság a törököké volt, nem sikerült úgy integrálni, mint a Balkánt, kemény kézzel kellett uralni és az értékeket nyilván az anyaországba továbbítani. A hódító népek mindig rabolnak, a törökök is. A szavaiddal élve, csak egy értelmi fogyatékos tagadná le, hogy a hódítók rabolnak. Nem a saját területeikről raboltak, hanem a saját MEGHÓDÍTOTT területeikről, nagyon nagy külömbség. Ennyi erővel akkor az is hülyeség, hogy a spanyolok kivitték Dél - Amerikából az aranyat, hiszen miért rabolták volna ki a saját területeiket? Abszurd dolgokat mondasz.

"Magyarul a törököket jobbnak tartották a Habsburgoknál 150 év után is."

Magyarul a pénztárcájukat fontosabbnak tartották annál, hogy a köznép szop :) .

"Ez csak azt bizonyítja sok a gyülölködő kamu oldal. Jó hát ki kell szolgálni a hozzád hasonlóan kevésbé értelmes de annál inkább fanatikus embereket."

Ezek történelmi tények te vadbarom, hozzak neked habsburg levéltárakból iratokat? Hogy tudnák behazudni konkrét háborúk létezésének a tényét? Na látod ez a különbség köztünk, te ha valami cáfolni látszik téged, azt mondod, hogy hazugság, akármennyire abszurdul is hangzik. Ha valami cáfolni látszik engem, utánajárok és perspektívába rakom, hogy bebizonyítsam, hogy nem cáfol, de ehhez az is kell, hogy ne beszéljek végletekben, veled ellentétben.

"A patkány te vagy mert úgy próbáltad meg beállítani mint ha a 19. század egészében Magyarország nagyot fejlődött volna, pedig ez csak a század végére igaz."

Te hoztad fel először a 19. századot. Ez az egész a te állításoddal kezdődött, én csak arra válaszoltam. A tézis a tiéd volt, én biztosítottam az antitézist és a szintézist, tehát nem én próbáltam beállítani dolgokat, én csak korrigáltam a dolgokat . Most már inkább hiszem, hogy nem vagy patkány, csak szimplán olyan buta, hogy nem emlékszel arra mit írtál ezelőtt két válasszal.

"Nem személyeskedtem te viszont primitív módon sértegetsz. Jó hát nem is várható más egy fanatikus kereszténytől. Abból is látszik, fanatikus keresztény hogy totál megpróbálod elterelni a témát. Amiről most beszélünk semmi köze a kérdéshez."

Nem nálam kezdődött a dolog, te már jóval előttem személyeskedtél itt másokkal, én az alapján állok hozzád. Nem a kereszténység miatt kötöttem bele a hazugságaidba, hanem mert a történelem a hobbim és rohadtul zavar, ha valaki ferdített történelemmel próbál másokat manipulálni. Annyira vagyok "fanatikus keresztény", hogy a Hagia Sophia ügye önmagában nem izgat. Én nem vallási indíttatással vitázok, veled ellentétben.

"Kérdéseket teszek fel de nem provokatív céllal. Ebben a kérdésben mi provokatív?"

Most mondanám, hogy ne játszd a hülyét, de mindegy.

"Nem cáfoltál meg semmit. Ott van a cikk. Fejlődtek a magyar városok."

Az hogy pár mezőváros fejlődött, annak semmi köze nincs ahhoz, hogy a relatív népességcsökkenés valós volt. A cáfolatom még mindig áll az összes forrással együtt, amit megosztottam, tudod azokkal, amikre annyit tudtál mondani, hogy hazugság.

Kezdem azt érezni, hogy tévedtem veled kapcsolatban. Nem vagy te semmilyen manipulátor, te valóban ilyen buta vagy.

2020. aug. 4. 00:26
 78/95 A kérdező kommentje:

"Hiába mondod, hogy nem építenek, ha építettek, és három forrásból három szerint háborús övezet volt. És milyen sokat? Egyáltalán nem sokat építettek."

Építettek, de pont azért mert sokáig nyugalom volt. Hát csak Budán négy török fürdő működik ma is. A hódoltság idején pedig nyilván több is volt.

"A magyar belviszályokra gondolok. Linkeljem be megint az oldalt?"

Milyen belviszályok te szerencsétlen? A hódoltságban nem mard magyar vezetés, a Dunántúlon Habsburg uralom volt, Erdély pedig török vazallus. Gőzöd sincs miről beszélsz.

"Másodjára vádolsz azzal, hogy azt állítom, hogy a törökök kiírtották a lakosságot, én pedig másodjára mondom el neked, hogy ilyet nem állítottam te rövid eszű. "

Abból amit állítasz, ez következik te észlény. A nem állítasz ilyet akkor pedig az van hogy magyarok és a habsbugok felelősek a hódoltság pusztulásáért.

"Ha meg már elkezdted mocskolni a másik vallását, akkor nagyon butának kell lenned ahhoz, hogy ezt muszlim szemszögből tedd, ugyanis valahogy pont a muszlim országok jeleskednek alacsony IQ - val."

Megint hazudsz. Keresztény afrikai országok jeleskednek a legalacsonyabb IQ-val. Meg ez koronként változó. 500 éve valószinüleg muszlim országokban volt a legmagasabb az IQ. 1000 éve pedig egészen biztos mert akkor az iszlám világ volt a tudományos központ a világon. Ha csak a fürdőknek maradunk, a törökök tanították meg a magyarokat hogyan kell tisztálkodni. Keresztények azt hitték a víz terjeszti a betegségeket, ezért egyáltalán nem fürödtek. Még a 19 században is teljesen normális volt a keresztény világban hogy nem fürödtek. Ezzel szemben az iszlám előírja a mosakodást, fürdést, tisztálkodást. A keresztény világ tisztálkodás szempontjából csak a 20. században jutott arra a szintre amit a muszlim világ a 7. században alap dolognak tartott.

"Ez pár mezőváros, amit felsoroltál, messze nem ez volt a norma, a Hódoltság így is lemaradásban volt."

Dehogynem. Nem egy városról ír. És úgy fogalmaz hogy kifejezetten a hódoltságnak köszönhették a fejlődést. Persze lehetett olyan város ami veszített a jelentőségéből, de ettől még sok fejlődött.

"Amúgy én is az Arcanumról idéztem. Ugyanezen az oldalon mondják ki a relatív népességcsökkenést és a káros hatásokat is. Tehát azzal, hogy te ugyaninnen idézel, eléggé sarokba szorítottad magad, ugyanis nem játszhatod ki a kamu kártyád."

Nem azt mondtam hogy ez a forrás mindenben igazat ir. Más kérdésekben lehet hogy téved. A népességcsökkenés összességében nem igaz. Mert nőt a népesség csak nem olyan ütemben mint máshol. Nyilván ennek oka a háború, de főleg a 17. század végi magyar és Habsburg pusztítás miatt.

"Beismerem, ott tévedtem. De ez nem változtat a lényegen. A magyarok meg nem akarták elfoglalni Törökországot. Ezt a $eggedből húzod elő."

Dehogynem. Le akarták igázni a törököket is. Szerinted miért támadtak rájuk? Más kérdés hogy ez nem sikerült. A hülyeségeket pedig te húzod elő a seggedből.

"A törökök nem védekezésből támadtak Magyarországra, hanem mert keresztények voltunk."

Ez is hazugság. Először is mit vársz ha a magyarok 100 éven át támadják a törököket hogy leigázzák őket? Aztán, az oszmán törökök ugyanúgy háborúztak a többi muszlim török állam ellen Kis-Ázsiában, szóval semmi köze ahhoz hogy a magyarok keresztények.

"Nem esett le a célzásom mi? De miért? Miért beszéltél ennyi törökkel, miért érdekelnek annyira? Elfogult vagy. Megsértődtél, amikor kétségbe vontam a kapcsolataidad."

Te akarod megmondani kikel beszélhetek? :) Számon akarod kérni kivel beszélek? Ezt hogy képzeled? És megintcsak hazudtál mert valószínű nem beszéltél egy török emberrel sem, de általánosságban kijelentetted hogy a törökök így gondolták.

"Fogd már fel, hogy ami 100 évvel ezelőtt történt az sehogy nem állít morális akadályt az aktuálpolitikában a rászorulóknak. Ha menniük kell, akkor mennek. Hova? Ahova az aktuálpolitikai helyzet előnyössé teszi, márpedig az aktuálpolitikai helyzet nem az, ami 100 éve volt. Senkit sem érdekelt mit csináltak a törökök 100 éve, ha akkoriban éppen az volt az érdeke az embereknek, hogy odamenjenek."

Nem igaz mert mehettek volna máshova is. És mentek is. Volt aki Angliába ment, mások Olaszországba, de többezer magyar letelepedett az Oszmán-Birodalomban. A népirtás meg olyan dolog amit nem felejtenek az emberek. Szóval az akkori magyarok jó véleménnyel voltak a törökökkel.

"Elmondtam, hogy ugyanúgy okoztak károkat a habsbugok, ahogy a törökök is. A törökök külön portyázóhadjáratokat indítottak, lásd az előző válaszomban. Te ezzel szemben kisangyalként próbálod beállítani őket. Na látod ezért vagy te az elfogult, mert amíg én elismerem mindkét fél kártetteit, te itt úgy próbálod beállítani, mintha a törökök hasznosak lettek volna."

Megint hazudsz, mert írtam hogy a törökök is pusztítottak a kezdeti időszakban. Például Mohács után, de onnantól hogy megszállták az ország középső részét, a fejlődésben voltak érdekeltek.

"Három forrás ír folyamatos háborúskodásról, három külön forrás. Plusz egy, amit TE MAGAD linkeltél ide."

Hozhatsz akár 113 forrást is, akkor sem lesz igaz. A magyar emberek 95%-a azt hiszi jöttek a gonosz törökök és leigázták szegény magyarokat, és nem tudják hogy valójában a magyarok voltak először agresszorok és akarták leigázni a törököket vagy 100 évig. Ez egy történelem hamisítás mint hogy 150 évig háború volt.

2020. aug. 5. 08:55
 79/95 anonim ***** válasza:
100%

"Építettek, de pont azért mert sokáig nyugalom volt. Hát csak Budán négy török fürdő működik ma is. A hódoltság idején pedig nyilván több is volt."

Azta négy, vagy több fürdő, az asztán valami (irónia). Budán amúgy nyilván, mert az volt a főváros. De amint látod, teljesen mindegy, hogy a saját kis világodban nem építhetnek semmit háborús helyzetben, ha négy, köztük egy amit te linkeltél, forrás is azt mondja, hogy márpedig háborús helyzet volt.

"Milyen belviszályok te szerencsétlen? A hódoltságban nem mard magyar vezetés, a Dunántúlon Habsburg uralom volt, Erdély pedig török vazallus. Gőzöd sincs miről beszélsz."

Nem tehetek róla, hogy ilyen értetlen vagy. A habsbug, török és erdélyi oldalon is voltak magyar nemesek, akik egymás birtokaira pályáztak, ezért a külömböző oldalak mögé beállva egymás ellen harcoltak. Ennél jobban hogyan magyarázzam el?

"Abból amit állítasz, ez következik te észlény. A nem állítasz ilyet akkor pedig az van hogy magyarok és a habsbugok felelősek a hódoltság pusztulásáért."

Neked lehet, hogy ez következik ebből, de épeszű ember nem végletekben goldolkodik, ahogy te. Ezt jól bizonyítja a második mondatod is. A törökök jelentősen visszavetették az országrész népességét, a többihez képest, de nem írtották ki a magyarokat, mert a magyarok nem semmisültek meg. Tehát kárt okoztak, nem keveset, de kiírtásról nem beszélhetünk. Javaslom keresd fel a kiírtás definícióját.

"Megint hazudsz. Keresztény afrikai országok jeleskednek a legalacsonyabb IQ-val. Meg ez koronként változó."

Igen, de keresztény országok rendelkeznek a legmagasabb IQ - val is, a távol keletiek után, amíg a muszlim országok IQ - ja egységesen középxar.

"500 éve valószinüleg muszlim országokban volt a legmagasabb az IQ. 1000 éve pedig egészen biztos mert akkor az iszlám világ volt a tudományos központ a világon."

Azt már tudjuk, hogy a te következtetgetéseid mennyire válnak be. 500 éve Európa reneszánszát élte, akkoriban nem hiszem, hogy átlagban alacsonyabb volt az IQ azon a környéken, mint a muszlimoknál. 1000 évvel ezelőttel egyet értek, mert akkor a muszlimok élték a reneszánszuk. Viszont kifelejted a genetikai tényezőt. A muszlimok vallása egyáltalán nem vetette meg a rokonházasságot és a poligámiát. Míg Európában, ha történt is ilyen, ezt nem jó szemmel nézték és csak a magasnemesség tudott ellenni vele. A muszlim Közel - Keleten generációkon keresztül romlott a genetikai állomány a rokonházasságok és poligámia miatt, ami kihatással van az értelmi képességekre is.

"Nem igaz mert mehettek volna máshova is. És mentek is. Volt aki Angliába ment, mások Olaszországba, de többezer magyar letelepedett az Oszmán-Birodalomban."

Oda mentek, ahol praktikai okokból a legmegfelelőbb volt. Minden családnak más és más volt ez, semmi köze nincs ennek a történelmi sérelmekhez.

"A népirtás meg olyan dolog amit nem felejtenek az emberek. Szóval az akkori magyarok jó véleménnyel voltak a törökökkel."

Baromság, már megint a 21. századi ember fejével gondolkodsz. A 19. századig nem volt olyan nemzettudat, mint manapság, senkit nem érdekelt, mit csinált x generációval ezelőtt a másik, ami a köznépet illette. Jó példa erre a kunok esete is, akikkel egyik percben még ádáz ellenségek voltunk, másikban meg szövetségesek és hálótársak. Az emberek azért menekültek Törökországba is, mert az aktuálpolitkai helyzetben ez előnyös volt, ugyanakkor sok magyar még tudott törökül, tehát érvenyesülni is könnyebb volt. Nem azért mentek oda, mert jó tapasztalataik voltak a törökökkel.

"Megint hazudsz, mert írtam hogy a törökök is pusztítottak a kezdeti időszakban. Például Mohács után, de onnantól hogy megszállták az ország középső részét, a fejlődésben voltak érdekeltek."

De nem csak a kezdeti időszakban pusztítottak. Portyáztak közben is mindenhol, amik sok háborút is szültek, lásd a török háborúk listáját feljebb.

"Hozhatsz akár 113 forrást is, akkor sem lesz igaz"

Gyakorlatilag igazad van, a tudományban nincs olyan, hogy abszolút igazság, de ha hozok 113 forrást, amik ugyanazt mondják, akkor jóval nagyobb valószínűséggel van nekem igazam, mint neked, aki egy forrással sem tudta az ellenkezőjét alátámasztani.

"A magyar emberek 95%-a azt hiszi jöttek a gonosz törökök és leigázták szegény magyarokat, és nem tudják hogy valójában a magyarok voltak először agresszorok és akarták leigázni a törököket vagy 100 évig."

A magyarok a török gyarmatokat támadták, míg a törökök a magyar anyaországot, nagy külömbség. Továbbá már alátámasztottam, hogy a törökök magyarországi ténykedéseinek semmi köze nem volt a 100 évvel azelőtt történtekhez. A törökök így is úgy is el akarták foglalni az országot, mert keresztény központ volt és ezt a jihad megkövetelte tőlük. Az Oszmán Birodalom Mekkát és Medinát magába foglalta, a muszlim világ szíve és központja volt, magukat felelősnek tartották a muszlim vallásért és annak a terjesztéséért, ezt kötelességüknek tartották. Ez a vallási eszme volt, ami az összes oszmán hódítás ideológiai háttereként szolgált, amit keresztények ellen indítottak.

"Ez egy történelem hamisítás mint hogy 150 évig háború volt."

Persze, mindenki történelmet hamisít, csak a muszlimok tudják az igazságot. A történészek többsége manapság szerintem amúgy sem vallásos, úgyhogy ennek a vádadnak még annyira sincs értelme, mint amennyire elsőre látszik. Ha sokan mondják, hogy részeg vagy, menj feküdj le aludni.

2020. aug. 5. 13:30
 80/95 A kérdező kommentje:

"Jól értem, hogy te most azt mondod, hogy idejöttek a törökök, elfoglaltak magyar területeket, aztán a magyarok a gonoszok, hogy mertek visszatámadni az elfoglalt területeikre?"

Nemcsak hogy visszatámadtak hanem raboltak, pusztítottak. Zrínyi rabolta ki és pusztította el Pécs városát ahol sok magyar ember is élt.

"Attól, hogy még a Hódoltság a törököké volt, nem sikerült úgy integrálni, mint a Balkánt, kemény kézzel kellett uralni és az értékeket nyilván az anyaországba továbbítani. A hódító népek mindig rabolnak, a törökök is. A szavaiddal élve, csak egy értelmi fogyatékos tagadná le, hogy a hódítók rabolnak. Nem a saját területeikről raboltak, hanem a saját MEGHÓDÍTOTT területeikről, nagyon nagy külömbség. Ennyi erővel akkor az is hülyeség, hogy a spanyolok kivitték Dél - Amerikából az aranyat, hiszen miért rabolták volna ki a saját területeiket? Abszurd dolgokat mondasz."

Elmondtam már egyszer de úgy látom nem fogtad fel. Amit leírtál az igaz a nyugati keresztény hódítókra. Gyarmataikat kifosztották és az anyaországba vitték az értékeket, mint például a spanyolok. De nem igaz az Oszmán-Birodalomra. A törökök saját hazájuknak tekintették a birodalom minden területét. Az európai területek gazdagabbak voltak mint a kis-ázsiai területek. Nem kemény kézzel irányították. Az elfoglalt területek népei nagyfokú szabadságot kaptak. Például vallásszabadságot. A Habsburgok ezt nem adták meg. Erőszakkal terjesztették a katolikus vallást és üldözték a protestánsokat. Ezért van az hogy Nyugat-Magyarország katolikus, a reformáció pedig a török hódoltságban terjedt.

"Magyarul a pénztárcájukat fontosabbnak tartották annál, hogy a köznép szop :)"

A köznép is jobban járt a törökökkel.

"Ezek történelmi tények te vadbarom, hozzak neked habsburg levéltárakból iratokat? Hogy tudnák behazudni konkrét háborúk létezésének a tényét? Na látod ez a különbség köztünk, te ha valami cáfolni látszik téged, azt mondod, hogy hazugság, akármennyire abszurdul is hangzik. Ha valami cáfolni látszik engem, utánajárok és perspektívába rakom, hogy bebizonyítsam, hogy nem cáfol, de ehhez az is kell, hogy ne beszéljek végletekben, veled ellentétben."

Nem jársz te utána semminek. Még számolni sem tudsz. Tudjuk mikor voltak a török-habsburg háborúk. Ha összeadod, nem az fog kijönni hogy 150 évből 150-ben háborúztak te észlény.

"Te hoztad fel először a 19. századot. Ez az egész a te állításoddal kezdődött, én csak arra válaszoltam. A tézis a tiéd volt, én biztosítottam az antitézist és a szintézist, tehát nem én próbáltam beállítani dolgokat, én csak korrigáltam a dolgokat . Most már inkább hiszem, hogy nem vagy patkány, csak szimplán olyan buta, hogy nem emlékszel arra mit írtál ezelőtt két válasszal."

Te viszont patkány vagy mert folyamatosan hazudozol. Utána pontosan leírtam melyik időszakra értettem. Egyébként is az én állításom közelebb áll az igazsághoz mert Magyarország a 19. század elején és közepén még feudális szinten volt. A te állításod viszont csak a 19. század végére igaz.

"Nem nálam kezdődött a dolog, te már jóval előttem személyeskedtél itt másokkal, én az alapján állok hozzád."

Nem igaz. Semmiféle sértegetés nem volt részemről. Még most is hazudsz.

"Nem a kereszténység miatt kötöttem bele a hazugságaidba, hanem mert a történelem a hobbim és rohadtul zavar, ha valaki ferdített történelemmel próbál másokat manipulálni."

Neked közöd nincs a történelemhez, az Oszmán-Birodalom történelméhez pedig halvány lila gőzöd nincs.

"Annyira vagyok "fanatikus keresztény", hogy a Hagia Sophia ügye önmagában nem izgat. Én nem vallási indíttatással vitázok, veled ellentétben."

Pedig szépen produkálod a fanatikus keresztények jellemzőit. Gátlástalan hazudozás, vitapartner sértegetése, személyeskedés, a téma terelése.

"Most mondanám, hogy ne játszd a hülyét, de mindegy."

Ebben a kérdésben mi provokatív? Várom a választ.

2020. aug. 5. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!