Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények, ti szívesen...

Keresztények, ti szívesen megvitatjátok nem keresztényekkel a vallásotokra vonatkozó ellenvetéseket, vagy inkább kitértek előle, ha lehet?

Figyelt kérdés
2020. júl. 14. 11:47
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
98%
Szívesen állok elébe, ha a vita nem provokációról, kötözködésről szól, hanem értelmes beszélgetésből. Felnőttként tértem meg, ismerem a nem vallásos szemléletet is.
2020. júl. 14. 11:56
 2/28 anonim ***** válasza:
8%

Ismerned kéne, hogy mi a vita szelleme, honnan és miből ered, mi táplálja, és hosszútávon mit okoz.És akkor a kérdésedre a válasz: nem.

Én útáloma vitát. Egyszer elmondom, leírom, és lépek tovább-akinek van füle a hallásra hallja amit a lélek mond, akinek nincs, ha az orra elé tolnád Jézust, akkor sem venné észre a lepel miatt, ami van rajta.

Régen még belementem tudatlanul vitákban, azóta ezt a Jézusi tanítást megtanultam.

Például a zsidóság szemén is van lepel, ami fel lesz emelve Jézus II. eljövetele előtt, mert kegyelmet kapnak.És ez már elkezdődött, mert egyre több zsidó tér meg a karizmatikusokhoz.

2020. júl. 14. 12:18
 3/28 anonim ***** válasza:
97%
Persze, ha meg tudjuk tartani a normális vitakultúrát és nem süllyed le a személyeskedésre és a provokációra.
2020. júl. 14. 12:23
 4/28 anonim ***** válasza:
100%

Jézus simán odaállt bárkivel vitatkozni, és nem esett kétségbe attól, ha a másik nem ért egyet vele.

Azzal is beszélt, akiről tudta, hogy nem fogja meggyőzni.

Kivéve akkor, ha előre tudta, hogy felesleges, mert nem vitázni akar.

2020. júl. 14. 12:31
 5/28 anonim ***** válasza:
34%

4 *Kivéve akkor, ha előre tudta, hogy felesleges, mert nem vitázni akar.

Telitalálat:D 2-es voltam.

2020. júl. 14. 12:33
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy milyen a másik fél. Például valóban érdeklődő, vagy csak provokáció a célja? Meg sok-sok más szempont. Van amikor szimplán időm sincs rá, van, hogy beleállok.
2020. júl. 14. 12:34
 7/28 anonim ***** válasza:
97%

"Telitalálat"

Valamit azért tisztázzunk: Jézus 100 vagy 1000 emberből max. 1-gyel nem beszélt.

Te meg senkivel se beszélsz.

Érzed az apró kis különbséget?

2020. júl. 14. 12:38
 8/28 anonim ***** válasza:
9%

zsolt.53-

2.

Ezt mondta a balgatag az ő szívében: Nincs Isten. Megromlottak és útálatos hamisságot cselekedtek, nincs a ki jót cselekedjék.

3.

Isten letekint a mennyből az emberek fiaira, hogy meglássa, ha van-é értelmes, Istent kereső?

4.

Mindnyájan elhajlottak, és valamennyien megromlottak, nincsen a ki jót cselekedjék, nincsen csak egy is.

5.

Avagy nincs értelem a hamisságnak cselekvőiben, a kik az én népemet megeszik, mintha kenyeret ennének, a kik az Istent segítségül nem hívják?

6.

Ott félnek nagy félelemmel, a hol nincsen félelem; mert az Isten elszéleszti azoknak tetemeit, a kik tábort járnak ellened; megszégyeníted azokat, mert az Isten megveti őket.

2020. júl. 14. 12:52
 9/28 anonim ***** válasza:
10%

8+ Róm.3-

10.

A mint meg van írva, hogy nincsen csak egy igaz is;

11.

Nincs, a ki megértse, nincs, a ki keresse az Istent.

12.

Mindnyájan elhajlottak, egyetemben haszontalanokká lettek; nincs, a ki jót cselekedjék, nincsen csak egy is.

13.

Nyitott sír az ő torkuk; nyelvökkel álnokságot szólnak; áspis kígyó mérge van ajkaik alatt.

14.

Szájok telve átkozódással és keserűséggel.

15.

Lábaik gyorsak a vérontásra.

16.

Útjaikon romlás és nyomorúság van.

17.

És a békességnek útját nem ismerik.

18.

Nincs isteni félelem az ő szemök előtt.

2020. júl. 14. 12:54
 10/28 anonim ***** válasza:
0%

Minuszolhatod Isten beszédét az interneted, attól neked jobb nem lesz.Istennem meg minden beszéde igaz.

Inkább békülj meg Istennel, és kérd az életedre a kegyelmét-ez a legjobb amit a te helyzetedben egyáltalán lehet tenni.

2020. júl. 14. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!