Keresztények mi alapján vannak felháborodva a Hagia Sofia újbóli mecsetté nyilvánítása kapcsán?
Az épület 500 évig mecsetként működött, az utóbbi 70 évben múzeum volt, most pedig ismét mecset, de keresztények továbbra is látogathatják. Törökországban sok történelmi templom található ami ma is aktív, és keresztény istentiszteletet tarthatnak. Itt egy hosszú lista ezekről:
Tehát a Törökországban élő keresztények saját templomaikban imádkozhatnak. És mi a helyzet Magyarországon? A mecsetek többségét lerombolták, az a kevés pedig ami megmaradt keresztény templommá lett átalakítva vagy múzeum. A magyarországi muszlimok raktárépületekben és családi házakban kénytelenek imádkozni. A magyar kormány nem engedi mecset építést ami egyébként alkotmányellenes.
"Ez ugyan a kérdező, aki úgy alkalmazza a kettős mércét, ahogy más levegőt vesz."
Fanatikus hazudozó keresztényekre nem vagyok kíváncsi. Ha nem a kérdésre válaszolsz, lapozz tovább.
30.
"Ez a 2017-es muszlimokról szóló cikk például 30 ezret ír."
Igen, arról ír, hogy az a bizonyos Anna azt mondta, hogy 30000 - en vannak, de közben az író megjegyzi, hogy a legutolsó felmérések szerint 6 ezren sem voltak:
"Ma – kísérőnk, Anna elmondása szerint – körülbelül 30 ezer muszlim vallású ember él Magyarországon. Mikor utánanéztem a Központi Statisztikai Hivatal 2011-ben végzett népszámlálási adati között, meghökkenve tapasztaltam, hogy a hivatalos statisztikák szerint ugyanez a szám 5 579 főre tehető. Kísérőnk által mondott népességből körülbelül 10% az áttért magyar nemzetiségű és anyanyelvű ember, kétharmad részben nők. Ez is ütközik a hivatalos adatokkal, ugyanis közel másfélszer annyi férfi vallja magát muszlimnak, mint nő."
"Azt írtam magyar-török viszonylatban a magyarok voltak először agresszorok. Elég sokáig. Ezen mit nem értesz? A kettőnek pedig nyilván köze van egymáshoz."
Nem, ezeknek semmi köze egymáshoz, két egymástól eltérő korszakról beszélünk. A törökök nem azért támadtak, mert 200 évvel azelőtt a magyarok egy liga keretein belül, egyek voltak azok közzül, akik megpróbálták kiűzni a törököket keresztények területeiről. Ez sehogy sem jogosítja fel a törököket semmire. Ha betörnek a szomszédom házába, én meg fogom és pár másik szomszéddal együtt megpróbálom elzavarni a betörőt, akkor ki is az agresszor? Amit mondasz, annak akkor lenne értelme, ha a magyarok egyedül megtámadták volna a török anyaországot. És azt sem 200 évvel azelőtt.
"Nem ligák voltak hanem keresztes hadjáratok a magyar királyok vezetésével."
Keresztes hadjárat = Keresztény liga.
"Visszaszerezzék persze :) Magyarország magának akarta azokat a balkáni területeket nem pedig felszabadítani. Nagy Lajos hódító hadjáratokat indított a Balkánra és sorban leigázta a környező népeket. Egészen Bulgáriáig jutott, aminek egy része a törököké volt. Őket is le akarta igázni, így kezdődött az első magyar-török háború. Persze megpróbálhatod behazudni hogy Magyarország csak fel akarta szabadítani azokat a területeket, de ezzel magadat járatnád le. Szóval pont hogy a magyarok igázták le a balkáni népeket, majd a törökök szorították ki onnan a magyarokat. És hozzáteszem a balkáni népek inkább a törökök oldalára álltak."
Lényegtelen miért ment oda Nagy Lajos. A lényeg az, hogy a terület nem a törökök anyaországa volt. Azt pedig nem tudom honnan húzod elő, hogy a balkániak mit gondoltak.
"Ez mese habbal. Ezt ad be a hülyéknek. Magyarország hódítóként jött a Kárpát-Medencébe és foglalta el azt."
A történészek valahol sehogy sem ezt mondják, de egyszerűbb szimplán azt mondani, hogy a másik hazudik. A frankok a morvák ellen használták a magyarokat. A besenyőkről is másoktól tudunk.
"A törökök pedig tényleg Bécs városát akarták mert az volt a Habsburgok fővárosa akik nagyhatalmi riválisok."
Nagyhatalmi riválisok hol? Már a kezdetektől Bécs volt a céljuk, amikor még a habsburgok és a törökök egymás közelében sem voltak, tehát nem a habsburgok mentek a törökökhöz, hanem fordítva. Nem azért támadtak meg egy három országgal odébbi birodalmat, mert szegények terrorban lettek volna tőle.
"Ki mondta hogy egyenlő? Azt írtam Erdély török vazallusként élte az aranykorát, tehát nem lett volna rossz Magyarországnak sem, de nem ezt választották."
Igen, ezt írtad, én meg erre írtam, hogy nem egyenlő Erdéllyel, tehát az az állításod, hogy "Erdély török vazallusként élte az aranykorát, tehát nem lett volna rossz Magyarországnak sem" teljesen légbőlkapott.
"Tehát azt mondod a törökök saját területeiket rabolták ki? Ez nagyon logikus :)"
Ellent mondasz magadnak és a kettős mércéd undorító. Te is mondtad, hogy a törökök nem akarták Magyarországot, utána meg úgy csinálsz, mintha Magyarország olyan szerves része lett volna a birodalomnak, hogy azt ne lehessen kifosztani. Holott pont azért fosztották ki, mert nem voltak vele olyan messzemenő tervek a törököknél. De akkor ennyi erővel én is mondhatnám azt, hogy miért, a habsburgok a saját területeiket fosztották ki? Csak ebben az esetben még értelme is lenne, mert a habsburgok a birodalom szerves részeként, hosszútávú terület, és használható földként tekintettek Magyarországra.
"A hódoltság a 17. század végén pusztult a Habsburgok támadása következtében. Ők rabolták ki és később más népcsoportokat telepítettek oda, amivel meggyengítették a magyarságot."
Ez ordas nagy hazugság. Pontosan tudjuk feljegyzésekből, hogy milyen volt a volt Hódoltság területe a kiűzés után. A károk már akkor jelen voltak. Az emberek pedig a sok sok évnyi török háborúkba ritkultak bele. Ez volt az Oszmán birodalom peremvidéke, itt csattant az ostor leginkább, ahogy a kommunisták alatt is Magyarország volt az egyik legszigorúbb hely a Keleti blokkban, pont mert ez volt a peremvidék ott is. Kisebb - nagyobb hadjáratok, összecsapások gyakoriak voltak a Törökkorban. Itt harcolták le egymás között a törökök és a habsburgok is a nézeteltéréseik.
"Nem írtam ki ilyen kérdést."
Megint hazudsz, de úgy hazudsz, hogy mégse hazudj, csak az a baj, hogy ezzel csak magadat csapod be. Olyan kérdést biztosan nem írtál ki, mert máshogy fogalmaztál, de ettől még jól tudod miről beszélek. Ugyanazokat az érveket hozod fel itt is, mint ott, ugyanaz a szóhasználatod és még a válaszadási szokásaid is, ismerünk már, mint a rossz pénzt.
"Igen, arról ír, hogy az a bizonyos Anna azt mondta, hogy 30000 - en vannak, de közben az író megjegyzi, hogy a legutolsó felmérések szerint 6 ezren sem voltak:"
Ha már idézed a cikket, nem tűnt fel hogy ez a felmérés 10 éve volt? Ez a 2017-es index cikk már azt írja 40 ezer muszlim él Magyarországon:
Egyébként még ha a 10 évvel ezelőtti népszámlálás számait vesszük, aminél nyilván jóval több a valós, még akkor is indokolt hogy legyen mecset Magyarországon. 40 ezernél meg pláne. De ugye nincs mert Magyarország kicsit le van maradva a civilizált országoktól vallásszabadság tekintetében. A jelenleg is folyamatban lévő, több éves iszlámellenes gyűlöletkeltés pedig a náci időket idézi.
"Ez sehogy sem jogosítja fel a törököket semmire. Ha betörnek a szomszédom házába, én meg fogom és pár másik szomszéddal együtt megpróbálom elzavarni a betörőt, akkor ki is az agresszor?"
Mondtam már hogy ezt a mese habbal marhaságot a hülyéknek magyarázd. Szánalmas hogy úgy próbálod meg beállítani mintha Magyarország a keresztény Európa védelmében cselekedett volna. Valójában hódított. Ha megnézed a térképet Lajos idején, Magyarország a Balkán jelentős részét elfoglalta, az Oszmán állam meg egy kis állam volt, kb nemrég jött létre. A magyarok Bulgáriát hódították, az ország déli része pedig a törököké volt ami kellett a magyaroknak. Így indult az első háború. Tehát nem igaz hogy a magyarok a balkáni népeket akarták felszabadítani, mert ekkor a balkáni népek magyar elnyomás alatt voltak :) A következő királyok mint Zsigmond, Ulászló, és Hunyadi János, sorra indították a hadjáratokat a törökök ellen.
"Ez sehogy sem jogosítja fel a törököket semmire."
Tehát az szerinted nem gond hogy a magyarok sorban indították a hadjárataikat a törökök ellen úgy hogy a törökök nem támadtak a magyarokra. Az viszont jogtalan szerinted hogy ezek hatására idővel a törökök visszatámadtak? Ha téged folyamatosan ütnek, előbb utóbb visszaütsz nem? Ez egy teljen jogos cselekedett lenne részedről. Szóval a hazudozást fejezd be légyszives.
"Amit mondasz, annak akkor lenne értelme, ha a magyarok egyedül megtámadták volna a török anyaországot."
Az első háborúban a magyarok vettek részt vezetőként és még egy távoli ország. A következő magyar hadjáratok is mind magyar vezetés alatt történtek.
"Lényegtelen miért ment oda Nagy Lajos. A lényeg az, hogy a terület nem a törökök anyaországa volt. Azt pedig nem tudom honnan húzod elő, hogy a balkániak mit gondoltak."
Lajos nem jutott el a török anyaországig, de ez lényegtelen. Lényeg hogy Lajos volt az agresszor. A balkániak pedig máig utálják a magyarokat, többek között ezért is. Amúgy a wikipédia a jóbarátod:
Idézek a cikkből:
"Szerbiát és Bulgáriát Magyarország saját érdekszférája részeként tekintette, amit a balkáni népek annál is inkább nem akartak elfogadni, mert Lajos buzgó keresztényként el akarta terjeszteni a római katolikus vallást, amit az Avignonban élő pápa is támogatott. Először a boszniai bogumilok ellen vezetett hadjáratokat, majd már az ortodoxot is át akarta téríteni, s ez mélyen sértette a konstantinápolyi központú pátriárkát is."
"Lajos török háborúi nem lehettek eredményesek a délszlávok ellenséges magatartása miatt, amelynek részben ő maga is okozója volt kereszteshadjárataival"
"A történészek valahol sehogy sem ezt mondják, de egyszerűbb szimplán azt mondani, hogy a másik hazudik. A frankok a morvák ellen használták a magyarokat. A besenyőkről is másoktól tudunk."
Jó hogy nem azt írod a magyarok nem is akartak a Kárpát-Medencébe jönni? :))) De ha már úgy alakult akkor letelepedtek igaz? :)) Van még ilyen vicced? Lehet felkérték a magyarokat hogy segítsenek de ettől még hódítóként jöttek, és erővel foglalták el a Kárpát-Medencét.
"Nagyhatalmi riválisok hol? Már a kezdetektől Bécs volt a céljuk, amikor még a habsburgok és a törökök egymás közelében sem voltak, tehát nem a habsburgok mentek a törökökhöz, hanem fordítva. Nem azért támadtak meg egy három országgal odébbi birodalmat, mert szegények terrorban lettek volna tőle."
A Habsburgoknak volt még egy spanyol águk akikkel a törökök hadban álltak a Földközi-tengeren. Ez ugye nincs meg?
"Igen, ezt írtad, én meg erre írtam, hogy nem egyenlő Erdéllyel, tehát az az állításod, hogy "Erdély török vazallusként élte az aranykorát, tehát nem lett volna rossz Magyarországnak sem" teljesen légbőlkapott."
Miért légbőlkapott? Ha Erdély ettől felvirágozott miért nem történhetett volna meg Magyarországgal is? Nem látom a logikád. Mondjuk az eddig sem volt.
"Ellent mondasz magadnak és a kettős mércéd undorító. Te is mondtad, hogy a törökök nem akarták Magyarországot, utána meg úgy csinálsz, mintha Magyarország olyan szerves része lett volna a birodalomnak, hogy azt ne lehessen kifosztani. Holott pont azért fosztották ki, mert nem voltak vele olyan messzemenő tervek a törököknél."
Te nem értesz magyarul vagy mi? Kezdetben nem akarták elfoglalni és nyilván a Mohácsi csata utána fosztogattak is. De mikor megszállták az ország középső részét, onnantól érdekük volt hogy fejlődjön, mert az hozott nekik pénzt. És 150 évig a birodalom szerves része volt muszlim lakossággal , és fejődött is. A Habsburgok mikor támadtak pusztítottak. Nem felszabadítani jöttek az országot hanem megszállni, és magyarok helyett más népeket telepítetek be hogy ne legyen erős a magyarság. Ki is tört egyből a Rákóczi szabadságharc a Habsburgok ellen. És kihez menekültek a magyarok miután leverték? A törökökhöz. Pedig szerinted a törökök irtották a magyarokat. Szóval a meséidet tartogasd a hülyéknek. Én ismerem a történelmet.
"Megint hazudsz, de úgy hazudsz, hogy mégse hazudj, csak az a baj, hogy ezzel csak magadat csapod be. Olyan kérdést biztosan nem írtál ki, mert máshogy fogalmaztál, de ettől még jól tudod miről beszélek. Ugyanazokat az érveket hozod fel itt is, mint ott, ugyanaz a szóhasználatod és még a válaszadási szokásaid is, ismerünk már, mint a rossz pénzt."
Te hazudozol. Ez már ki is derült. Nehoghymár te akard megmondani hogy melyik kérdés az enyém. Rákerestem de még csak nem is találom. Amúgy nem is érdekel.
Kérdező! A történelem sérelmei mindig hátrányban lesznek a jelenkor érdekeihez képest. Akkor lesz releváns az igényed, ha sokan vagytok a jelenben, akik ugyanazt kéritek. Ha több muszlim él az országban, az aktuális kormány jobban akar majd kedvezni nektek.
Ezért az idődet inkább arra fordítsd, hogy a példáddal népszerűsítsd a hited. Legyél boldog ember, és akkor mások megkérdik tőled a boldogságod titkát. Ne te akard megteremteni a térítés lehetőségét, inkább az Uradtól kérd! Hidd el, jobban ért hozzá!
"Ne te akard megteremteni a térítés lehetőségét,"
Hogy jön ide a térítés? Ha én szeretnék egy mecsetet mert a muszlimoknak egy sincs Magyarországon az térítés?
Nyissák meg az Egri Minaretet mecsetnek
Gülbaba türbéje szintén funkcionáljon mecsetként.
Törökországban van elég keresztény templom meg zsinagóga,ne játsszátok már az agyatokat hogy a Hagia Sofián múlik a vallásotok jövője.
Törökország a törököké és azoké is marad. Senkinek nincs létjogosultsága beleszólni egy másik ország ügyeibe. A török keresztények érdekes módon nem verik annyira magukat mint a nemzetközi média. (A szekulárisok már igen,de ez más tészta)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!