Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hisztek Isten létezésében?

Hisztek Isten létezésében?

Figyelt kérdés
Akik nem hisznek, azok megmagyaráznák hogy miért?
2020. ápr. 11. 01:15
❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯
 391/477 A kérdező kommentje:

És mégis hogyan képzeled el a lélekről szóló bizonyítékot?

Bizonyítsd be nekem, hogy létezik a szél, mert én nem hiszem el, hogy a szél fújná a fákat, szerintem a fát az ágai mozgatják. Bizonyítsd be, hogy létezik a szél.

2020. máj. 6. 21:48
 392/477 anonim ***** válasza:
100%

"És mégis hogyan képzeled el a lélekről szóló bizonyítékot?"

Ha még arra sincs ötleted, mi bizonyítana ilyesmit, akkor milyen alapon jelented ki, hogy a lélek nem csak egy mese?

2020. máj. 6. 21:52
 393/477 A kérdező kommentje:
A kérdésre válaszolj légyszíves! Ez nem válasz a kérdésre. Tehát hogyan, milyen formában képzeled el a lélekről szóló bizonyítékot? És bizonyítsd be, hogy a szél létezik!
2020. máj. 6. 22:08
 394/477 anonim ***** válasza:
100%
Ne beszélj mellé! Ha azt se tudod, hogy lehetne bizonyítani a lélek létezését, akkor milyen alapon akarsz bármit is egy olyan dologra fogni, aminek a bizonyításáról ötleted sincs?
2020. máj. 6. 22:15
 395/477 Tevenyereggyarto ***** válasza:

“A kérdésre válaszolj légyszíves! Ez nem válasz a kérdésre.”

Ez vicces mert mi 40 oldal óta mondjuk ugyan ezt de te magasról teszel rá.

A lélek bizonyítása amúgy is a TE dolgod! Mindig az bizonyít aki állít.

A szélre meg nem tudom miért vagy ennyire ráálva. Mert az nem látható ? Dehogynem, szórj egy kis port vagy füstöt bele s máris látod. Továbbá a levegő (és ezzel a szél is) jól mérhető (pl: összetétel, nyomás, sűrűség, hatása a testre stb), érezhető dolog. Ez elmondható a lélekről ?

Ha pedig szerinted a fák ágai maguktól mozognak akkor bizonyítsd be. Előttünk már más emberek megvizsgálták a fákat s arra jutottak ,hogy nem képesek olyan gyors mozdulatokra mint mondjuk a vénusz légycsapója. Ha szerinted képesek akkor bizonyítsd be.

2020. máj. 6. 22:24
 396/477 A kérdező kommentje:

Én nem beszélek félre. Te is tudod, hogy nem azért tettem fel a kérdést, mert "ötletem sincs", hanem azért, hogy rávezesselek, miért butaság azt kérni, hogy a lélekre adjak bizonyítékot.

Tehát akkor a kérésem továbbra is az, hogy bizonyítsd be, hogy létezik a szél, és nem az ágak mozgatják saját magukat.

2020. máj. 6. 22:26
 397/477 anonim ***** válasza:
100%

Ha a lélek bizonyítása butaság, akkor milyen alapon mersz olyat állítani, hogy az érzelmeknek bármi köze lenne egy olyan dologhoz, ami nem is létezik?

A széllel kapcsolatban pedig a légnyomásváltozás, a légmozgás sebessége, stb, mind mérhető, kimutatható. Szóval be lehet fejezni a mellébeszélést!

2020. máj. 6. 22:29
 398/477 A kérdező kommentje:

"Mindig az bizonyít aki állít."

Állítások a ti részetekről születtek, bizonyíték annál kevesebb.

"A szélre meg nem tudom miért vagy ennyire ráálva. Mert az nem látható ? Dehogynem, szórj egy kis port vagy füstöt bele s máris látod. Továbbá a levegő (és ezzel a szél is) jól mérhető (pl: összetétel, nyomás, sűrűség, hatása a testre stb), érezhető dolog. Ez elmondható a lélekről ?"

Megint csak leszűkült gondolkodásmód. Csak azt fogjuk fel létezőként, ami mérhető, fogható, anyagi. És még azt is megpróbáljuk leszűkíteni ide, ami nem mérhető, nem fogható, nem anyagi (érzések). Amit meg sem lehet próbálni leszűkíteni ide, arra egyszerűen azt mondjuk, hogy nem létezik.

"a levegő (és ezzel a szél is) jól mérhető (pl: összetétel, nyomás, sűrűség, hatása a testre stb), érezhető dolog."

Ezzel még mindig nem bizonyítottad be, hogy a szél létezik. Mutass nekem bizonyítékot arra, hogy a szél létezik, hogy hatással van bármilyen testre, hogy mozgatja a fákat, stb.

"Ha pedig szerinted a fák ágai maguktól mozognak akkor bizonyítsd be. Előttünk már más emberek megvizsgálták a fákat s arra jutottak ,hogy nem képesek olyan gyors mozdulatokra mint mondjuk a vénusz légycsapója. Ha szerinted képesek akkor bizonyítsd be."

Természetesen tudom, hogy nem maguktól mozognak. :DD Csak kíváncsi vagyok, milyen bizonyítékot hozol arra, hogy a szél létezik. Elvégre nem látjuk, nem tudjuk megfogni, de nyilván érezzük, hogy van. De ha nem elég bizonyték az, hogy érzem, hanem arra kell bizonyíték, hogy ez egy létező tényező, akkor hozzunk bizonyítékot arra, hogy ez létező tényező. Hozzál kézzelfogható bizonyítékot arra, hogy a szél létezik. Egy olyan bizonyítékot, amit látok, amit meg tudok fogni, meg tudom mérni, és mindebből arra a következtetésre jutok, hogy a szél létezik.

"Ha a lélek bizonyítása butaság, akkor milyen alapon mersz olyat állítani, hogy az érzelmeknek bármi köze lenne egy olyan dologhoz, ami nem is létezik?"

Amire butaság bizonyítékot kérni az nem létezik? A szélre is butaság bizonyítékot kérni, mégis létezik.

"A széllel kapcsolatban pedig a légnyomásváltozás, a légmozgás sebessége, stb, mind mérhető, kimutatható."

Bizonyítsd be, hogy van légmozgás!

2020. máj. 6. 23:09
 399/477 anonim ***** válasza:

"Amire butaság bizonyítékot kérni az nem létezik? "

Ha valaminek a létére semmi nem utal, és még aki azt is állítja hogy létezik, még neki sincs ötlete sem hogy hogyan bizonyítaná bármi is az állítólagos dolog létesését, nos, ez elég sokatmondó...

"Bizonyítsd be, hogy van légmozgás!"

Fújj egyet!

2020. máj. 6. 23:16
 400/477 A kérdező kommentje:

"Ha valaminek a létére semmi nem utal, és még aki azt is állítja hogy létezik, még neki sincs ötlete sem hogy hogyan bizonyítaná bármi is az állítólagos dolog létesését, nos, ez elég sokatmondó..."

Azért az túlzás, hogy a létére semmi sem utal. Azt is leírtam már, hogy nem azért kérdeztem, mert ötletem sincs, hanem azért, hogy rávezesselek, mennyire butaságot kértél.

"Fújj egyet!"

Oké, de ezt én okozom. Nekem arra kell bizonyíték, hogy a levegő magától is mozog (szél).

2020. máj. 6. 23:27
❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!