Egy olyan sokakat megosztó dolgot mint az evolúció elméletet miért tanítják az iskolákban?
Meton: ha a kutyád mindenkit meg akar harapni akkor az a rossz nevelés és elhanyagolt szocializáció miatt van, nem azért mert “visszaüt a farkas jellem”. (Feltételezem valami szaporítótól vett ideggyenge kutya lehet). Az én kutyám is keverék mégsem akar senkit se megharapni. Egy rosszul nevelt de fajtatiszta kutya is rátámadna bárkire.
Abban a kísérletben pedig nem sok meglepő van. A farkas nyilván a saját kölykeit fogadja el, de a nyakamat tenném rá ,hogy ha párszor megismétlik a kísérletet mondjuk németjuhász vagy csehszlovák farkaskutya kölykökkel akkor lesz olyan ahol a farkas befogadja a kutyakölyköt is. De azért írd le ,hogy milyen kutyák voltak ott mert nyilván egy farkas és egy pincsi közt épp elég különbség van ahoz ,hogy a farkas ne akarja befogadni.
@Meton:
Írod: "De én nem kóbor kutyákat említettem, hanem keverékeket. Sok generáció után előjöhet a farkas jellem."
Nem jött elő soha. Most írom neked le másodszor, és elvakult fanatikusként semmibe veszed a világos tényeket, még csak arra se veszed a fáradtságot, hogy vitatkozz ezzel.
A korcsok intelligensebbek, jobban taníthatóak, és ezek az igazi kutyák, mert a fajtiszták egyszerűen nem az igazi kutyát képviselik. A fajtiszták beltenyészet eredményei, vagyis túéltenyészettek, emiatt betegesebbek is, és a túltenyésztés koncepciója a szelidebb verziók kiválogatrása is volt. Vagyis a kutya csak pont annyira szelíd, amennyire a korcsok általában. Ráadásul annyira nem igaz, hogy a korcsokból farkastermészet jönne ki, hogy kiderült, a farkasok valójában toleránsabbak a kutyánál a fajtársaikkal szemben.
Tehát a korcsok bizonyos értelemben agresszívabbak, mint a farkasok:
Elvadult kutyák pedig mindig is léteztek, és most is vannak, és nagy károkat okoznak.
Olyannyira vannak, hogy már a farkasokat kezdik kiszorítani az EU-ból.
Vagyis annyira nem akarnak farkasokká visszaváltozni a kutyák, hogy még a hibridek is annyira mások, hogy a farkasok eltűnését okozhatják, vagyis szó szerint a farkas gének eltűnhetnek végleg.
Még mindig nem tudtuk meg, hogy a musztáng, a már réges régóta régóta vadló is miért nem akar egy cseppet se visszaváltozni vadlóvá.
Koma!
Vagy vitatkozz velünk érdemben, és foglalkozz az érveinkkel, vagy menjél innen a bánatba máshova igét hírdetni oda, ahova olyan birkák vannak, hogy minden szavadat isszák kritikátlanul, mint az isteni mannát.
Az nem vita, hogy tojsz nagy ívben a bemutatott tényekre, és állandóan visszajössz ide a beidegződéseidet szanaszét kajabálni, pl. a korcsokról is a már rég tényekkel agyoncáfolt nézeteidet.
A hibridek létrehozása egy érdekes dolog. Eleve kizártam, mert nem tudnak szaporodni, de úgy tűnik, akkor mégis. Ami azt illeti, nem is nagyon értem ezt a hibrid dolgot, mert tyúkoknál például egy mindkét szülőnél nagyobb termetű jön létre. Mert a szamár és a ló esetén termetben egy közepes méretű egyedet kapunk. Így lehetne elvileg egy kihalt közös őst visszahozni, de a tyúk esetében egyértelműen nem ez történik.
Persze az evolúciónál azonos faj fejlődéséről beszélünk, vagyis egy tulajdonság kifejlődik, megmarad és öröklődik, majd idővel kialakul az új faj. De hiába strapálod magad, mert az új tulajdonság el fog tűnni az új generációban. Ha nem így van, biztosan lehet ember léptékű kísérletet csinálni. De nem tudom elképzelni, hogy egy új tulajdonság hogyan tud fennmaradni. Vegyük mondjuk a Darwin pintyeket. Ott kialakultak az új tulajdonságok, de mi van, ha keresztezzük őket? A kutyák mondjuk közelebb vannak. Amit én látok, hogy bizonyos jegyek mindkét szülőből kerülnek a leszármazottra. Sok generáción keresztül persze nem tudom, mi lesz. Vagy embernél is érdekes, ha mondjuk fekete, fehér, ázsiai, indiai mondjuk keveredik. A keverékek egyébként állítólag szebbek. De ennyire komplex keveredést még nem láttam.
@Meton:
"Szóval a farkas a kutyát degenerált egyedként ismeri fel és igyekszik elpusztítani."
Nem degeneráltként, hanem nem a saját fajtájaként. Ez is világosan alátámasztja, hgy mennyivel is másabbak már a kutyák. Ugyanakkor a természetben rengeteg kutya kereszteződik farkassal, úgy hogy az sem igaz, hogy a farkasok annyira utálnák a kutyákat. Mi van ezen annyira nagy csodálnivaló???
itt is írják, hogy a kutya-farkas hibridek végleg eltüntethetik a farkaspopulációkat, és ez nagy veszély.
"De hiába strapálod magad, mert az új tulajdonság el fog tűnni az új generációban."
Te agyatlan! Kb ezer olyan új tulajdonságra mutattam rá a kutyában, ami nincs a farkasban. Még nyomokban sem. Mi a bánatért ne menne át az a kutya-farkas hibridre? Megtiltod nekik?
"Vegyük mondjuk a Darwin pintyeket."
Ne a Darwin pinytekről beszélj itt nekem, hanem azopkról a pédákról, ahol a szemünk láttára új lény keletkezett, vagy a raphanobrassica-ról, ami egy tők más és új növény lett, ráadásul duplázódott genommal, vagy a Cit+-ról, amiben egy tők újfajta emésztési mód alakult ki stbstb.
Itt a kutyás link, amiből idéztem.
@Meton
Mostantól kezde az ostoba kardoskodásaidat a kutyákról farkasokról indexre rakom, mert semmit se tudtál bizonyítani ez ügyben.
A tény az, hogy a hatalmas farkasból röhögve lehett létrehozni egy ilyen jószágot, ami jobban megváltozott az evolúció folyamán, mint az ember a majomhoz képest.
A kutyában számos olyan új tulajdonság kialakult, ami nincs a farkasban. Az emberi kommunikáció nála sokkal fejlettebb. Olyan új izmok alakultak ki az arcában, amit az ember egy cseppet se tudatosan tenyésztett ki, és fogalma se volt róla, hogy kialakult.
A labradoron kialakult egy olyan új szerv (úszóhártya), amiről az embernek szintén fogalma se volt, csakúgy, mint a kutya két duplaszörzetéról se, amelyből az egyik vízállóvá vált, és a farok pedig rövidült, és vidrafarokká alakult.
Az összes többi baromságnak, és az állítólagosan farkassá visszalakuló kutyának, ezekhez semmi köze, és csak arra szolgál, hogy a nyilvánvaló bizonyítékokat elsinkofáld.
@157
És a cikk ezt írja: "A kutya viszont nem, ezért veszélyesebb."
Rosszabb a kutya, mint a farkasod. Ezt én írtam előbb...
Minden létező cikk cáfolja az állításaidat, még azok is, amiket te szúrsz be a magad igazára...
HUZZÁ' má' innen el innen ezzel a korcs-farkas maszlagoddal, mert baromság az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!