Csak engem háborít fel ez?
Egyszerűen falra tudok mászni a sok jehovától, nme általánosítok, de hogy hozzánk mindig hétvégén ebédidőben jönnek.
Semmi tisztelet bennük, ráadásul lese lehet őket vakarni, Szépen elmondom hogy engem sajnos ez nem érdekel, de azért köszönöm hogy eljött..akkor még ragozza meg hisztizik.
Jehova Tanúit azzal vádolják ellenségeik, hogy felbomlasztják a családokat. Való igaz, hogy vannak olyan családok, melyek megosztottá váltak, mikor egy vagy több családtag Jehova Tanúja lett. Jézus megjövendölte, hogy lesznek ilyen esetek (Lukács 12:51–53).
A statisztika azonban kimutatja, hogy kivételesek az olyan házasságok, amelyek ilyen okból bomlottak fel. Franciaországban például Jehova Tanúi között minden 3 házaspárból 1 olyan, ahol valamelyik házastárs nem Tanú. Mégis e vegyes házasságoknál megfigyelhető válási arányszám nem magasabb a nemzeti átlagértéknél. Miért? Pál apostol és Péter apostol bölcs, ihletett tanácsot adott azoknak a keresztényeknek, akik hitetlenekkel élnek házasságban, és Jehova Tanúi igyekeznek megfogadni szavaikat (1Korinthus 7:12–16; 1Péter 3:1–4). Ha egy vegyes házasság felbomlik, a kezdeményezés majdnem mindig attól a féltől származik, aki nem Tanú. Másfelől házasságok ezreit mentette meg az, hogy a házastársak Jehova Tanúivá lettek és alkalmazni kezdték életükben a bibliai alapelveket.
Én viccesnek találom. Elküldöm őket melegebb éghajlatokra, nemis ez a vicces hanem amikor megkérdem a szomszédokat, hogy náluk is jártak-e ők is azt mondják, hogy elzavarták őket. Nemkell velük kedveskedni, felesleges.
Pl.: egyik haverom mesélte amikor nála jártak nekiállt össze-vissza értelmetlen szavakat ordibálni és hitetleneknek csúfolta őket. Meg Allah nevét is sokszor említette:)
12:42
A rohadt életbe már, nem fogod fel, hogy senki nem hívja őket? Hát én leszarom, hogy saját idejükből áldoznak, saját költségen, tartsák meg maguknak, nekem nincs szükségem arra, hogy néhány bolond megmondja, mi a jó és mit kell tennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!