Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak engem háborít fel, hogy...

Csak engem háborít fel, hogy a kismamákat nem tekintik nőnek?

Figyelt kérdés

Második babámat várom, hogy igyekszem pocakosan is nőies maradni, mindezt úgy, hogy persze figyelembe veszem, hogy ez más állapot.

Ma egy szakrendelésen egy doktornő megjegyzést tett, hogy ideje lenne már leszoknom a magassarkúról, mert én kismama vagyok. E mellé tett egy olyan megjegyzést, hogy elhiszi, hogy a férjemnek tetszik, de most nem neki kell megfelelni.

Nagyon bántó volt, mert nem tűsarkúban topogtam be, hanem egy pici sarokkal bíró papucsban, és mondtam, hogy nem gyalogoltam benne kilométereket, csak a kocsitól a kórházig, plusz amióta a picivel futkosok a kertben, játszótéren, vásárolni nyilván nem tudok magassarkút felvenni, így néha jól esik nőiesnek lenni, mert NŐ is vagyok nem csak anya! Ráadásul a férjemről is úgy nyilatkozott, mintha Ő erőltetné rám, vagy én lennék egy liba, aki csak a férfinek akar megfelelni..., vagy tudom is én! Igazából nem is tudom milyen válaszokat várok, lehet, hogy csak a mérgemet akarom kiírni! :)

Én élvezem, hogy csinos tudtam maradni, és nem takargatom magam bő cuccokkal, nem bánom, ha a kismama felső kiadja a pocakot, és igyekszem ugyanolyan nőies lenni, mint mikor munkába jártam. Ez ne legyen már bűn!

Egy kismamának bő lebernyegben, és strandpapucsban kéne slattyogni?!

2011. jún. 14. 22:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
A legtöbb kismama saját magát nem tekinti már nőnek csak anyának. És ezt sokan ki is mondják, le is írják...
2011. jún. 14. 22:17
 2/19 anonim ***** válasza:
45%

Annyiban igaza van az orvosnak, hogy terhesség alatt a magassarkú (akkor is, ha nem túl magas), egészségtelen, mert terheli a gerincet (máskor is, de ilyenkor több problémát okoz), ezen kivül sokkal több esély van arra, hogy megbicsaklik a boka, és elesik a kismama, ami komoly következményekkel járhat a babára nézve.

Egy nö NEM attól lesz nö/nöies, hogy magas sarkú cipöt hord, inkább a fazon számit. Vannak csinos ÉS nöies lapossarkú cipök/szandálok is, és az tényleg jobb ilyenkor.

2011. jún. 14. 22:21
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

igazad van teljesen,mikor én voltam terhes én is úgy éreztem mintha egy más világba csöppentem volna..

nem tudom miért van ez így és az az asszisztensnő is miért érezte magát jobban hogy hülye beszólásokat intéz hozzád,de különben ez jellemző rájuk..

fúúúúú,tök sok szart el kell viselni,mire megszületik egy bébi,milyen jó annak,aki magánklinikára jár..

2011. jún. 14. 22:22
 4/19 A kérdező kommentje:
Pedig fontos lenne, hogy ne így legyen. Persze az más, ha valaki úgy boldog, hogy csak anyának tekinti magát. Én el tudom ezt is fogadni, de azért legtöbbször azt hallani, hogy telnek az évek, és végül áldozatnak éli meg a nő az anyaságot. Holott semmit nem kéne feladni, baba mellett is lehet nőnek maradni. Nem könnyű, de lehetséges...
2011. jún. 14. 22:23
 5/19 A kérdező kommentje:

"Egy nö NEM attól lesz nö/nöies, hogy magas sarkú cipöt hord, inkább a fazon számit. Vannak csinos ÉS nöies lapossarkú cipök/szandálok is, és az tényleg jobb ilyenkor."

Ez egyértelmű, de írtam a lényeget, hogy nem rohangálok benne minden nap, csak, ha olyan alkalom adódik, amikor megtehetem, hogy rövid távon, picit élvezhetem, hogy felvehetem. Nem is a véleménye bántott, hanem ahogy kifejtette. Amúgy meg tényleg pici sarka van, de olyan jó kialakítással, hogy akár futhatna is benne az ember olyan kényelmes.

2011. jún. 14. 22:26
 6/19 anonim ***** válasza:
67%

Törtem a fejem egy kérdésen, hogyan is tegyem fel itt az oldalon, hogy értsék....köszi, hogy megtetted, én értem miről beszélsz.

Kicsit más, de engem az is zavar, hogy pl. a férjem azóta anyácskának hív.

Ez nagyon aranyos volt, egyszer-kétszer, az elején...aztán egyre inkább egy anyabálnának érzem magam, és nem nőnek.:(

Kicsit lelkiismeret furdalásom van, mert alig várom már, hogy megszüljek, és újra szép ruhákban, tényleg csinosan járjak!

Viszont nem szeretnék túlzásba esni majd. Látok azért elég durva bizonyítási kényszeres anyákat, babakocsi+ oolyan mini, hogy kint a feneke és riszálja magát tűsarkúba..

De én is szeretnék újra szépen, ízlésesen járni.

2011. jún. 14. 22:37
 7/19 anonim ***** válasza:
53%

Ne törődj vele. Biztos csípte a szemét, hogy Te nem vizesedtél be, mert odafigyelsz MAGADRA is, nem csak a gyerekre és a lábod még mindig olyan kecses, hogy nem kell stradpapucsba és hasonló társaiba dugdosni.

A terhesség nem betegség, nyugodtan maradj nő, főleg, ha így érzed jól magad. Nehogy már még Te érezd magad kellemetlenül, mert odafigyelsz magadra és csinos vagy.

Biztosan irigyek!

2011. jún. 14. 22:41
 8/19 A kérdező kommentje:

"Viszont nem szeretnék túlzásba esni majd. Látok azért elég durva bizonyítási kényszeres anyákat, babakocsi+ oolyan mini, hogy kint a feneke és riszálja magát tűsarkúba.. "

Ez teljesen jogos, én sem az ilyen szélsőségekre gondolok. Természetesen meg kell találni az aranya középutat.

2011. jún. 14. 22:44
 9/19 A kérdező kommentje:

"fúúúúú,tök sok szart el kell viselni,mire megszületik egy bébi,milyen jó annak,aki magánklinikára jár.."

Nehogy azt hidd, hogy ott nincs ilyen! Az elsőt magánkórházat azért cseréltük le, mert ott is érdekes volt a stílus. Most is magánba járunk, csak egy vizsgálatot kellett sajnos mindenképp a kórházban csináltatni, na pont belefutottam... ;)

2011. jún. 14. 22:47
 10/19 anonim ***** válasza:

Szerintem egyszerűen csak irigy volt,mert te jól néztél ki.

Lehet,hoyg én is az lennék,csak nem adnék neki hangot.

Sajnos,nekem nagyon kevés alkalmam van szépen felöltözni,merthát a homokozóba nem a legszebb szandálomat veszem fel...és a programjaink legtöbbje a kislányommal olyan,amihez nem lehet csini felszerelésben menni.

Szerintem tartsd meg ezt a jó szokásodat,és igen is ha teheted öltözz fel csinosan! :-)

2011. jún. 14. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!