Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak engem háborít fel, hogy...

Csak engem háborít fel, hogy a kismamákat nem tekintik nőnek?

Figyelt kérdés

Második babámat várom, hogy igyekszem pocakosan is nőies maradni, mindezt úgy, hogy persze figyelembe veszem, hogy ez más állapot.

Ma egy szakrendelésen egy doktornő megjegyzést tett, hogy ideje lenne már leszoknom a magassarkúról, mert én kismama vagyok. E mellé tett egy olyan megjegyzést, hogy elhiszi, hogy a férjemnek tetszik, de most nem neki kell megfelelni.

Nagyon bántó volt, mert nem tűsarkúban topogtam be, hanem egy pici sarokkal bíró papucsban, és mondtam, hogy nem gyalogoltam benne kilométereket, csak a kocsitól a kórházig, plusz amióta a picivel futkosok a kertben, játszótéren, vásárolni nyilván nem tudok magassarkút felvenni, így néha jól esik nőiesnek lenni, mert NŐ is vagyok nem csak anya! Ráadásul a férjemről is úgy nyilatkozott, mintha Ő erőltetné rám, vagy én lennék egy liba, aki csak a férfinek akar megfelelni..., vagy tudom is én! Igazából nem is tudom milyen válaszokat várok, lehet, hogy csak a mérgemet akarom kiírni! :)

Én élvezem, hogy csinos tudtam maradni, és nem takargatom magam bő cuccokkal, nem bánom, ha a kismama felső kiadja a pocakot, és igyekszem ugyanolyan nőies lenni, mint mikor munkába jártam. Ez ne legyen már bűn!

Egy kismamának bő lebernyegben, és strandpapucsban kéne slattyogni?!

2011. jún. 14. 22:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

nah,akkor még a magánklinika sem kivétel..

egyébként én is tudom,hogy mire gondolsz,mikor azt írtad csak egy picit,nőnek lenni..ezt szeretted volna..

2011. jún. 14. 22:54
 12/19 anonim ***** válasza:

Szerintem, nem kell torodni ilyen beszolasokkal. Kit erdekel mas a velemenye, a lenyeg, hogy te jol erzed magad igy!

Viszont, en nagyon szeretek oltozkodni, igenyesen, divatosan, noiesen. Ezert tethesen vettem jo par szep lapostalpu cipot es csizmat. Szerintem, meg lehet oldani, hogy noies is maradj meg kenyelmes is legyen. Egyebkent, mindig is tusarku es magassarku cipokben jartam, a tipikus, aki a sarki zoldsegeshez is abban jar. De a terhesseg alatt annyira bevalltak ezek a kenyelmes cipok, hogy szules utan a nyarra ilyeneket vettem:) Attol meg nonek erzem magam es szepen oltozkodom:)

2011. jún. 14. 23:44
 13/19 anonim ***** válasza:
Én azt nem értem, hogy hogy vette a bátorságot az a nő, hogy téged "kioktasson". Nem értem, komolyan. Hát normális embernek mikor jut eszébe mások - ismeretlenek "öltözési szokásait" kritizálni? Annyira utálom az ilyet, még jó, hogy nem nekem szólt be, mert a vérnyomásom tuti felszaladt volna. Na mondjuk én nem járok magassarkúban, de még piciben sem, mert nem tudok benne navigálni :D Sem terhesen, sem egyébként :S
2011. jún. 14. 23:45
 14/19 anonim ***** válasza:

Szerintem meg túlreagálod. Nem hiszem, hogy a doktornő tisztán rosszindulatból szólt volna. Lehet, hogy a te cipősarkad neki már magasnak tűnt, ezért szólt.

Amúgy egyetértek veled. Én már nem kismama, hanem anyuka vagyok, két kisgyerekkel. Sokszor látom a rosszalló tetintetet a ház előtt trécselő asszonyságoktól, csak azért, mert nem papucsban és farmerben slattyogok. Pedig csak simán normálisan öltözök, egyáltalán nem kihívóan.

2011. jún. 15. 08:18
 15/19 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy igazad van utolsó, és csak érzékenyebb vagyok a szokásosnál. :) Csak ott, akkor rosszulesett, mert nem vagyok cicababa, igyekszem nőies lenni, de azért nem esem túlzásba. Így úgy éreztem, hogy tök igazságtalan kritika ért! De ma már nevetek rajta, úgy vagyok vele, hogy én tudom milyen vagyok, és nem veszem magamra a kritikát. :)
2011. jún. 15. 08:41
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Na, ez a helyes hozzáállás!

Muszáj is. Tudod, hányszor fognak még kioktatni ezért /azért? Nem szabad mindenen felhúzni magad.

Először is azért, mert nem minden rosszindulatú, amit elsőre annak érzel, másodszor meg azért, mert minek??

Sok boldogságot, örömet a babához!

2011. jún. 15. 09:36
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát, én biztos közöltem volna vele, hogy nem a férjemnek szeretnék megfelelni, hanem elsősorban magamnak, neki viszont legutolsó sorban sem. és bőven elég, ha a szakvéleményét közli, elvégre azért jöttem, ha stylistra van szükségem, majd divattanácsadásra megyek. mondjuk nekem piszok nagy ólajtó szám tud lenni és sajnos nagyon hamar elborul az agyam, ha bántanak:)

jól teszed, hogy már röhögsz rajta, de megértem, hogy akkor nagyon felbosszantott én is utálom ezeket a hülye, felesleges kis megjegyzéseket.

2011. jún. 15. 14:36
 18/19 anonim ***** válasza:
Sztem se törődj Vele, Járj úgy és öltözz úgy ahogy NEKED kényelmes és megfelel. A lényeg, hogy jól érezd magad. A 22:41 es válaszadónak viszont megjegyezném: Én is odafigyelek és adok magamra, MÉGIS vizesedik a lábam , ezért inkább strandpapucsba járok, mert az jön fel. A vizesedés NEM igényesség-igénytelenség kérdése.
2011. jún. 16. 12:21
 19/19 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy mire figyelsz oda....

Mert, ha helyesen táplálkozol, sportolsz, akkor a vizesedés a legcsekélyebb mértékű...Tapasztalatból is tudom, mert bár minimálisan én is vizesedtem, de azt rajtam kívül senki sem vette észre és még így is feljött rám csinos cipő, gyűrű, bármi:)

De nézd meg a Rubint Rékát, 3. babáját szülte és ő is egyértelműen nyilatkozta, hogy az egészséges életmód miatt kerülte el őt messziről a vizesedés és minden egyéb kellemetlenség.

Most lehet rá mondani kígyót-békát(meg rám is), de ez az igazság, úgyhogy az irigykedés helyett gondoljunk arra, mindenki szánhat egy órácskát magára...mindenki előtt nyitva áll az ajtó, hogy tegyen magáért.

Nekünk "hétköznapi" embereknek nem kell kocka hassal rendelkeznünk, mint a Rékának, de az egészségünkre nekünk kell vigyázni.

2011. jún. 16. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!