Jézus nem létezett. A Biblia hazugság. Igaz ez?
A Biblia csak annyiban igaz, amennyiben más mítoszok (pl. Íliász), amiknek van történelmi alapja. De amúgy kitalált a nagy része. Dániel, Mózes, Illés stb... Nem léteztek. Ahogyan nem történt meg a vörös tengeri átkelés és a bor vízzé változtatása sem. Jézusról egyetlen kortàrs történész sem ír, noha elvileg eltetjedtek a csodái az egész tartományban. Még az evangéliumokat is a halála utan írták.
Tehát? Jézus nem létezett, a Biblia hazugság lenne?
Ez így nem igaz.
LEHETSÉGES, hogy valóban nem létezett.
Vagy nem akkor.
Vagy több ember tetteit szedték össze a nevében.
Mindenesetre műár évezredekkel korábbról vannak olyan mondák, amelyek majdnem szó szerint egyeznek ezekkel a történetekkel.
"a vörös tengeri átkelés és a bor vízzé változtatása sem"
Ezek megtörténhettek, csak persze nem csodák.
"Jézusról egyetlen kortàrs történész sem ír"
Nem véletlenül.
Valószínűleg ott és akkor éppen NEM volt.
A Biblia pedig csak annyira hazugság, mint a 77 magyar népmese.
Akkor hazugság, ha nem meseként olvasod, hanem megtörtént, igaz dolognak hiszed.
"Az én életemben működik."
Azért nem jó, ha ide agyhalottak is írnak, mert csak lejáratják a vallást.
Jézus létezett. Az, hogy brutálisan megváltoztattak szinte mindent, amit elsőre se értettek, az is igaz.
De a biblia egy szimbólum, jelkép rendszer kb. Szóval nem mondhatod, hogy igaz, vagy kamu, mert átvitt értelmezésű a nagy része.
A többi emberről nem tudom, hogy léteztek-e, de egyik sem számít. A lényeg a jóság, a közszolgálat tana, nem a körítés.
"A Biblia hazugság. Igaz ez?"
NEM!
Az viszont igaz, hogy így, kategórikusan kijelenteni, hogy hazugság = butaság.
.
A Biblia az ábrahámita vallások alapja, ebben való hitet lehet elfogadni és elutasítani.
Ám a Biblia nem csupán vallások alapjául szolgáló tézisek gyűjteménye, hanem többféleképp olvasható.
- A hit alapja, amit lehet elfogadni/elutasítani, de nem szabad logikus magyarázatot keresni a hitre.
- történelemkönyv (a régészet bizonyította több esemény valóságát).
- természeti jelenségek leírása, (pl. Mózes egyiptomi csodái. Szodoma pusztulása),
- a mai civilizált társadalmak jogrendjéül szolgáló etikai előírások gyűjteménye,
- no és gondolkodás-mentesen lehet mesekönyvként is olvasni.
A fentiekből következik, hogy a Bibliát hazugságnak tekinteni, AZ A HAZUGSÁG,
Dubitus!
Számos bibliakutató egyetért abban, hogy a szent könyvek egy része pszeudonim. Vagyis pl. a 2Pt. Péter neve alatt fut, nem ő a szerzője. Keresztény védekezés szerint divat volt abban az időben az ilyesmi, ez azonban nem igaz. A régiek is elítélték a hamisítást.
"Nem. Jézus létezett, és a Biblia igaz. Az én életemben működik."
Nos. Csak hogy megmutassam eme válasz mennyire jó, helytálló:
Igen. Jézus nem létezett, a Biblia nem igaz. Az én életemben ez így működik.
Kérem a diiijat!
"- történelemkönyv (a régészet bizonyította több esemény valóságát)"
Pontosan melyiket?
Mert városról és személyről már hallottam, de esemény...
"- természeti jelenségek leírása, (pl. Mózes egyiptomi csodái. Szodoma pusztulása)"
Hát... ez olyan, mint a jereváni rádió. Pontosan olyan.
"- a mai civilizált társadalmak jogrendjéül szolgáló etikai előírások gyűjteménye"
NA!
Tehát akkor halálra kell köveznem a szomszédom, ha borotválkozik, vagy ha kétféle anyagból (pamut+műszál) készült ruhát visel?
Hol vehetek rabszolgát?
Valami nem stimmel ám itt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!