Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Krisztus után 300-ban bevezeti...

Krisztus után 300-ban bevezetik a halottakèrt való imát. Jèzus nem tette ès nem tanította erre a követőit. Ez eretneksèg?

Figyelt kérdés

2019. júl. 1. 22:06
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/173 A kérdező kommentje:

60."Üdvös dolog a halottakèrt imátkozni"

Megkèrlek,hogy idèzz a bibliábol,hogy hol tanácsolja,a halottakèrt való imát.

Akár,az Oszövetsègből vagy az Ujszövetsègből.

2019. júl. 16. 10:20
 62/173 anonim ***** válasza:
91%
Alszol ? Nem figyelsz Tesó ?! Már írt az a valaki is kettőt ,( legalább is azt mondja , nem olvastam át mindent ! én is írtam a Makkabeusokból ... ) de ha végre lesz időm akkor leülök és kikeresem a részeket hogy hol van szó arról , amiből kiderül hogy létezik az üdvözültekkel való kommunikáció , és a tisztítótűzben lévő lelkekkel is lehet kommunukálni ! És ha majd oda kerülsz esetleg , ( még mindig jobb mint a pokol !!! ) akkor majd rájössz hogy milyen jó lenne ha most valaki imádkozna érted !!! De így hogy "tanácsolja" azt nem tudom hogy találok e , de lehet . Azon is gondolkozz el hogy mennyi minden van amit nem tanácsol szó szerint ISTEN ,a Bibliában de még is létező dolog ... példa nem tanácsolja hogy pokolra kerülj , de tudjuk azokból amiket kijelentett hogy nem jó odakerülni ... azt sem tanácsolja hogy hazudj , de tudjuk abból hogy kijelentette hogy ne hazudj , hogy nem jó hazudni ... tényleg hol is tanácsolja azt hogy ne imádkozzatok a halottakért , és ne kommunikáljatok velük ??? sehol ! olyan van hogy egy halottidéző a sátán erejével idéz meg egy halottat és nagyon nem tetszik ISTENNEK , de olvasd el ott miről van szó , és miért ellenzi ISTEN ... valahol az Ó szöv-ben van , keresd meg ,... jó lenne ha az emberek a SZENTLÉLEK vezetésével olvasnák a Bibliát , nem az eszükkel fejtegetnék , akkor nem befolyásolná a sátán az embereket , nem magyarázná félre a világ lelke nekik a Bibliát !!! A csupán észre való hagyatkozást hagyjuk az ateistákra ! Ugye ez világos ? A Bibliát a SZENTLÉLEKBEN kell olvasni , nem is olvasni , hanem imádkozni kell ! Az ész , a szív , és a Szív értelme , közötti különbségekről , ISTEN hangjának meghallásáról , és a sátán és ISTEN hangjának megkülönböztetéséről a János evangéliuma 10. fejezet első asszem 5 verse beszél , tisztán és érthetően ( többek között ) ! Ha nyitott vagy a SZENTLÉLEKRE ! De a lényeg az amit leírtam , ne hallgass rám ha nem akarsz , ne hallgass senkire , fogd magad és kérdezd meg JÉZUST ! Ő biztosan az igazat mondja , tévedés nélkül ! Ez a megoldás nem jó neked ??? Figyelj : Ha nincs kapcsolatod , ISTENNEL , és az eszedre hallgatsz meg fog vezetni a sátán és eltakarja előled az igazságot , hogy ne lásd meg soha ... ez biztos ! Nincs értelme semminek , SEMMINEK , ha nincs élő , folyamatosan fejlődő kapcsolatod JÉZUSSAL ! Ezen gondolkozz el 4 És a megoldás , hogy sóvárogj , alázatosan és szeretettel , nagy vággyal a szívedben , hogy ez a kapcsolat meglegyen ... kérj kitartóan , és kapsz !!! Mégvalami : Az hogy a lényegi kinyilatkoztatás megtörtént a Szentírással , ez nem vita tárgya ! Mindent elmondott ISTEN , ami az alapkő !No de ! - ISTENT NEM LEHET BESKATULYÁZNI !!!!!!!!!!!!!! Ezt egyszer és mindenkorra értse meg mindenki ! Nem lehet zsebre vágni 4 Úgy értem , nem teheted azt meg hogy üres modern farizeusi módon , bemagolod a Bibliát ( mi közben semmit nem értesz belőle ) bemagolod a teológiát , meg mindent mai kell , és akkor azt gondolod balgán hogy ISTEN a "zsebedben " van és mindent tudsz Róla ! Ez hatalmas csapda , a kísértő részéről !!!!!!!!!!!!!!!! Jobb ha nem tudjuk hányan vannak akik elkárhoztak így , hogy nem ismerték ISTENT és kopogtak mint az 5 balga szűz a Máté 25 ben !!! Mit ér a Kerszténységed , ha nincs kapcsolatod JÉZUSSAL , mit és a szíved ha nincs benne hit és Szeretet , mit és a Biblia ha nem a SZENTLÉLEK magyarázza , ... mit ér a lámpás ha nincs benne olaj ??! Mond meg nekem , mit ??? ... mit ér az ember ha az egész világot megnyeri , de lelkében kért vall ??? Ne gondolkozz világiasan , földiesen , mert az meddő !!! Nikodémus is értetlenkedett , mert nem kapta még meg a SZENTLELKET , Kersztség által ! Mert még nem is jött el a SZENTLÉLEK , illetve ... de ez most mindegy , erről nem tudunk még érdemben beszélni . " Te Izrael tanítója vagy és nem tudod ezeket ??! " kérdi mais az emberektől JÉZUS - Te ennyire képben vagy a Bibliával meg teológia , satöbbi , és nem ismersz Engem , nem tudod hogy lehet és kell a halottakért imádkozni ??! ... Nem lehet keretek közé zárni ISTENT !!!!!!!!!! Nem rakhatod be egy dobozba , hogy ezt lehet neki mert ennyit mondott csak a Biblia szerint , és ennyi ! Ő sokszor teljesen nem vártan cselekszik ! ... Tudod a Biblia telis tele van PARADOXONOKKAL , figyelj ezekre , mert a paradoxonok ISTEN titkai , keresd ezeket kérd hogy felfedezd , és megfejtsd őket !!! Igen izgalmas játék lesz ez ISTENNEL , hidd el nekem ! És lehet hogy így fogsz elkezdeni közeledni Hozzá , és választ kapni a kérdésedre , kérdéseidre , például a halottakkal kapcsolatban is ! Az ÚR áldását kérem rád , rátok ! Ámen . János evangéliuma 3 .fejezet !!! De vagy Kéldi Neovulgáta , vagy Szent István társulatos fordítást használj , ha rám hallgatsz . ... Minden jót , de azt tartom továbbra is ha lesz 1 lélegzetvételnyi időm akkor majd utána nézek a halottakkal kapcsolatos igehelyeknek , van bőven csak ki kell az aranyat halászni a Bibliából , aki keres az talál ! De aki a maga okoskodásának börtönébe zárta saját magát , és meg sem adja az esélyt magának hogy nyitott legyen az igazságra , az mit kar ? Ki kell jönni az egó pajzsa mögül és alázattal kutatni , kérdezni ISTENTŐL ,és hinni hogy válaszol , a kellő időben !
2019. júl. 16. 11:53
 63/173 A kérdező kommentje:

62."Ha lessz időm,akkor majd utánnanèzek a halottakkal kapcsolatos igeheljekre"

5Mozes.18:11."Ne legyen olyan köztetek,aki elègeti áldozatkènt a Fiat vagy a lányát,joslással foglalkozik,magiát üz,előjelek után kutat,varázsló 11.aki másokat megigèz,szellemidèzőtől vagy jóstol tudakolozik,vagy aki halottaktol kèrdez"

Zsoltár.146:4"Kimegy a szelleme ő pedig visszatèr a földbe,mèg aznap semmivè válnak gondolatai"

Zs.115.17:"Nem a halottak dicsèrik Istent,sem azok,akik a halak csendjèbe szálnak alá"

Èzsaiás,8:19."Ès ha azt mondanák nektek:forduljunk a szpiritista szellemidèzőkhöz vagy a josokhoz,akik csipognak,ès mormognak,hat nem Istenhez kell fordulnia a nèpnek?A halottakhoz kell fordulniuk az èlőkèrt?"

Prèdikátor,9:5"Mert az èlők tudjak,hogy meghalnak,de a halottak semmit sem tudnak,ès nincs többè jutalmuk,mert telyesen elfelejtik őket"6 Tőbbè nem èreznek szeretetet,gyülöletet ès fèltèkenysèget,ès többè nem vesznek rèszt semmiben sem,ami a nap alatt törtènik"

Így látjuk a halottak nem tudnak sem jót sem rosszat tenni,amit ez felett tesz valaki a nevükben, az a dèmonoktol van.

2019. júl. 16. 15:26
 64/173 anonim ***** válasza:
91%
Szép válaszok , de arra amit írtam semmit nem feleltél ! Megkérdezted JÉZUST ???
2019. júl. 16. 22:14
 65/173 anonim ***** válasza:
50%
60,62, van egy rossz hírem. Téged úgy rendesen átbaşztaķ. Az a hang aki szól hozzád nem Jézus hanem valami más.
2019. júl. 16. 22:14
 66/173 anonim ***** válasza:
91%
Kérdésem 63 -as hogy te milyen felekezethez tartozol , illetve nem vagy szektás , ezt szögezzük le mindjárt az elején mert ha jehovás vagy akkor nem igen tudunk tovvább érdemben miről beszélni . Most lusta vagyok utána nézni hogy ez milyen fordítás amit te idéztél ...
2019. júl. 16. 22:22
 67/173 anonim ***** válasza:
91%
65 ös hogy te nem vagy Keresztény az biztos !!!!!!!!!!!!! Az ördögé vagy ! És ha annak tartod magad , akkor nagyon meg fogsz lepődni , amikor majd kopogtatsz , mert úgy jársz mint az 5 balga szűz , HA , meg nem térsz ! Én JÉZUS hangját hallom nap mint nap , de téged az ördög vezet ! Ebből a kommentedből lett bizonyos !
2019. júl. 16. 22:25
 68/173 anonim ***** válasza:
50%
Most lett nyilvánvalóvá hogy te a sátán embere vagy, a hited démonikus, és az a szentlélek, akiről te beszélsz és akit az emberekre akarsz tukmálni, az egy démon.
2019. júl. 16. 22:28
 69/173 anonim ***** válasza:
50%

Akinek démonikus a hite annak az imáin keresztül is a sötétség erői működnek.

Ennek a szellemnek a szolgálata bűn.

2019. júl. 16. 22:37
 70/173 anonim ***** válasza:
50%
Avagy prófétál-e neked az a gonosz szellem, akit te Jézusnak hiszel?
2019. júl. 16. 22:40
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!