Krisztus után 300-ban bevezetik a halottakèrt való imát. Jèzus nem tette ès nem tanította erre a követőit. Ez eretneksèg?
Figyelt kérdés
2019. júl. 1. 22:06
111/173 A kérdező kommentje:
110.Elèg nagy zavarba vagy ami az igazságot illeti.Remèllem kitisztulsz a biblia által ès akkor majd beszèlhetünk.
A vádaskodáshoz nincs közöm,sem oda sem vissza.
János.8:32."ès megismertük az igazságot,ès az igazság szabadokká tesz titeket"
Erre kell figyeljünk!
2019. júl. 17. 11:41
112/173 anonim válasza:
Erre a fajta "kitisztulásra" nincs szükségem sőt inkább ettől kellett megszabadulni.
113/173 anonim válasza:
Kedves kérdező ! Teljesen félreértettél ! Ezeket írtam én : 60 , 62 , 64 , 66 , 67 , 71 , 72 , 74 , 75 , 79 , 81 : Ezt arra írtam amikor a 63-asban a Prédikátort idézi . Folytatom amiket én írtam : 83 , 85 , 86 , 87 : Ezt arra írtam hogy a halottakért való imára , és a Szentek közbenjárására azokat az igéket írta , ellenem amiket a 63-asban közölt :) . Eléggé vicces már nem azért . Akkor folytatom tovább amiket én írtam : 88 , 89 : Itt a lélek erőteljesebb megfeddésre indított ! ... Tovább : 92 , 95 : Itt JÉZUS szavait közvetítettem !!! ( egyébként végig a SZENTLÉLEK sugallata szerint írtam és írok ! De van hogy a Lélek erőteljesebben szól , vagy az ISMERET SZAVÁVAL , de ha Keresztény vagy tudnod kell miről beszélek ! Mert az Ő juhai hallják a hangját , és nem "csupán" a Bibliára hagyatkoznak , mert aki a SZENTLÉLEK nélkül olvassa a Bibliát , az biztosan félre fog mennyi a jó úttól , ehhez nem kell agresszívvé válnia , de félre fogja vezetni a kísértő ez biztos ! Tovább : 96 - ezt a 93-as kommentjére írtam . De én egy percig sem hittem hogy a kérdező ! Nem is foglalkoztam ezzel a kérdéssel hogy kinek írok , mert JÉZUS arra indítottt hogy megtérésre ösztönözzem ezt az embert , aki mellesleg VALÓBAN az ördög által szólt nem egyszer ! szerinted ki tévelyítette el a Kereszténységtől , JÉZUS ? Figyeld meg mikről beszélt , miket mondott ... csak figyeld meg ! a fő gond ( és nem csak vele ! ) hogy az emberek sokasága nem ISTENBEN hisz , hanem egy torz istenképben ! De ISTENNEL nincs élő kapcsolatuk ! Ez nagyon veszélyes ! Mert JÉZUST nem érdekli illyen szempontból hogy te akár pápa vagy , pap vagy , pék , agysebész , kukás , hajléktalan , ... nem fog megmenteni sem az hogy teológus vagy , nem fog megmenteni hogy hirdetted az igét , vagy hogy kívülről tudtad a Bibliát ( de nem értetted ) , legyen vilgos mindenki számára hogy egyedül az ISTENNEL való folyamatosan fejlődő és szoros napi kapcsolat ami számít , ÉÉÉS hogy az akarata szerint élj egyre tökéletesedve ebben is !!! Hiszen JÉZUS erről beszélt , és beszél ma is !!! ... Az igaz hogy azt írtam a 97-esben hogy " Na jó nem tudom , de gondolom hogy nem te vagy a kérdező " Elég balga voltam most jöttem rá , mert akkor kiírta volna hogy ő a kérdező . DE HOGY JÖTT EZ IDE ??? :) Ki kérdezte ? Nekem tök mindegy hogy a kérdezőnek írok vagy másnak ! Az a lényeg hogy hirdesd az igazságot !!! ... Akkor folytatom mely kommenteket írtam még én : 98 , 100 , 102 : Itt elragadt az ő habitusa és lesüllyedtem a szintjére egy pillanatig , de ettől még IGAZAT írtam ! ... Tovább : végül a 104 -el zártam a vitát és a térítést . ... Itt jöttél te a képbe . Kérdésem feléd : Mi az ami számodra zavaros ? 2 Péter 3 , 14 - 16 ! Ha a SZENTLÉLEKBEN értelmezed a dolgokat akkor meg tudod különböztetni az igazságot a hazugságtól és nem lesz semmi zavaros , ami zavaros az a sátántól való ! Csak az nem mindegy hogy mit ítélsz te meg zavarosnak ! Olvastál már Edith Steint ??? Akkor ő is zavaros ? Nyilván nem ! De nem könnyű olvasmányok az biztos ! Ajánlom a Kereszt tudománya című könyvét , vagy a Végestől az örökkévalóig című breviáriumát ! Az igazság mindig egyszerű , de van hogy egyáltalán nem könnyű rátalálni ! Nem véletlenül mondja JÉZUS hogy hallván hallanak ... Izajástól idéz ! Meg azt sem véletlenül mondja hogy akinek füle van hallja meg miket mondok , meg akinek értelme van számítsa ki , és aki olvassa értse meg - ez Dániel Ó szövetség . Továbbá senkit nem sértegettem ! Na jó , a sötét vagy mint az éjszaka csípős volt , de had kérdezzem meg tőled te tökéletes vagy és bűntelen ? Nem kell válaszolni , csak költői kérdés volt . Szóval mielőtt megítélsz vagy véleményezel valakit , nézz magadba , és figyelj KRISZTUSRA , és ha Ő arra indít hogy feddj meg valakit , vagy esetleg KEMÉNYEN fedd meg , akkor szabad utat kaptál , mert az az egyén érdekében van , hogy visszatérítsd a jó útra ! Ezt az embert meg akarja menteni JÉZUS és mindenkit , ezért mondta ezeket ,amiket leírtam , és az is biztos hogy mindent meg fog tenni annak érdekében hogy mindenkit megmentsen ! De ISTEN megteremtett a kérdezésed nélkül , viszont nem fog üdvözíteni a te beleegyezésed nélkül ! Mert tiszteletben tarja a szabad akaratot ! Aztán : Biblia alátámasztás nélkül írok ??? :) Na neee ! Nem egy igét emeltem ki , de szerintem te nem vetted észre azt , hogy szinte folyamatában a Biblia szavai szerint beszélek , csak nem jelölöm hogy ez most ez és ez az ige , innen és innen van , satöbbi . de ha figyelsz , akkor rájössz miről beszélek ! Azoknál akik valóban közel vannak JÉZUSHOZ , JÉZUS kialakít egy olyan beszéd stílust , hogy mindig az igét hirdetik szinte minden szavukkal , csak figyeld meg ezt a jelenséget . És úgy mond átmegy a mondani valójuk az evangélium "szűrőjén" !!! Tehát igazsághű ! Továbbá azt mondod ISTEN szava nélkül ??? :) Tudod ... beskatulyázod magad , amikor kizárólag a Bibliára próbálsz hagyatkozni , de úgy hogy nincs SZENTLÉLEK vezetésed , és azt amit a Bibliában olvasol , értelmezed AZ ESZEDDEL ( itt vezet meg a sátán ) és utána a te egyéni értelmezésed alapján nézed a dolgokat . Ez nem jó ! Így nem lehet rálelni az igazságra . Ez a szegény akivel vitáztam a sátán dolgait fújja ! Megállás nélkül ! Sajnos ez van ... nincs egyedül ezzel . Az meg hogy azt mondod ez a vita van a sátántól újabb vakságra utal , mert egy kalap alá vettél ezzel az emberrel . Neked is azt tudom mondani hogy óvatosan az ilyen kijelentésekkel , mert JÉZUS tudod hogy mit mondott a farizeusoknak , amikor azzal vádolták hogy belzebub segítségével űzi ki a gonosz lelket ! Nem jó a SZENTLELKET káromolni ! Te nem tetted , de vigyázz , óvatosan , mert egy kalap alá vettél engem , aki ISTEN szerint szólok a SZENTLÉLEKBŐL , és ezt a szegényt , aki a sátán oldalát képviseli . JÉZUS folyamatosan vitázott a farizeusokkal . Nem hiszem hogy azt tudod hogy például JÉZUS amikor a Máté 23. fejezetében leírtakat mondta akkor ott , üvöltve , sírógörcsök közepette , "kikelve" magából mondta amit mondott ! Mert látta amint behullanak a pokolba ezek a szerencsétlenek , és Ő teljesen külön lát a bűneinktől ... Ő azt látja bennünk akit Ő megalkotott , érted ? És tőlünk külön látja azt a szennyet amit bűnnek nevezünk , amivel Ő soha nem vállal közösséget ! De az ember az akaratával igent mond a bűnre elég sűrűn , ezért kell megítélni ha eljön az idő ! Azt írod a Biblia az igaz bíró . Arra nagyon ügyelj hogy ne egy könyv vallást kövess ! Mert így kizárod a SZENTLELKET és amit írsz hogy az "elménkben megszületett erőfeszítések" , magad esel ebbe a csapdába . Vigyázz ezekre . De ezek nagyon kezdetleges csapdák ! És ha már itt meg tud vezetni a gonosz lélek , ... hát akkor hhhh hogy mondjam hogy ne sértődj meg ? Akkor van hová fejlődni . No de kinek nincs ??? Mindenki magához képest kell hogy gyarapodjon ISTEN ismeretében , de arra nagyon kell ügyelni hogy ne tudjon a kísértő "pause" - ra tenni , tehát hogy megállj és ne fejlődj mert azt hiszed hogy ez a szint megfelelő . Soha nem elegendő a szint , ha érted ? Túlzottan szűken látod a dolgokat ... neked is azt tudom írni mint sokaknak, hogy ismerd meg ISTENT legyen Vele mindennapi szoros kapcsolatod , hogy bármikor tudj kérdezni Tőle és meghalld a választ . Aztán azt írod - JÉZUS beszélt így az emberekkel ? Kérdésem hogy ? Mi a rossz abban amit írtam ? egyébként mégegyszer kihangsúlyozom : ÉN AZT ÍRTAM ÉS MOINDOM MOST IS AMIT JÉZUS ! De nem kell hinned nekem ! KÉRdEZD MEG ŐT ! Te megítélsz engem vakon . Ez veszélyes . Hogy én sajnálom e ? Igen én sajnálom !!! De ha te jobban ismersz engem , mint én magam akkor oké . Értsd meg : Én azt mondtam amit JÉZUS ! Ha annyira akrod itt van egy rész a Bibliából ( de írtam vagy 1000 -et , csak nem ismered fel mert nem irom ki mindig az igehelyeket , de fel kellene tudnod ismerni ! ) : János 8 , 19 - 59 ! Ez sokat mondó történet esetünkben is ! Már a 67 - es hozzászólásomban megmondtam hogy nem Keresztény ! És hogy az ördög szól belőle , de ha ezt nem látod akkor az nagy baj ! Aki nem veszi észre az ördög megnyilvánulásait , az hogy veszi észre a különbségeket ! Mert a sátán nem úgy tálalja a hazugságait hogy tessék itt a hazugságom , hanem körmönfont és ravasz - intelligens cselekkel ! Ez a lényeg jó reggelt hogy igazsénak álcázza a hazugságot ,és ahogy a Jelenések mondja elhiteti az egész földet ! akinek nincs füle a hallásra azokra vonatkozik ez ! ... Végezetül annyit hogy : Vigyázz arra hogy ne a Bibliát imádd , hanem a Bibliában ISTENT ! Ha nincs kapcsolat , SZOROS , JÉZUSSAL , akkor hiábavaló minden ... MINDEN ! Soha nem fogod megérteni a Szentírást a SZENTLÉLEK nélkül ... 1 Korintus 2 , 10 - 16 ! és 3 . fejezet 3 , 1 - 3 ! Zsidók 5 , 12 - 14 ! a tejse részek arra utalnak hogy gyenge a hitük az embereknek , és így a SZENTLÉLEKRE való nyitottság , ha nem is zártság , de nagyon langyos ! Ezt mondja kiáltja JÉZUS prófétái által manapság is ! hogy felébredjenek az emberek ! De a fülökön ülnek és a világot hajszolják inkább -... mindenki maga dönt ! ... Jelenések 3 , 14 - 22 ! : a hét egyháznak szóló rész , egyben időszakokat is közöl ! Ez a 7 egyház időszakát tekintve felöleli a kezdéstől egészen addig , amíg el nem jön JÉZUS ! Na most felhívnám a figyelmed , hogy a z utolsó , a Laodíceai egyháznak szóló levél , a mi korszakunkra vonatkozik !!! És nincs több ! Mindenki gondolja át hogy igaz e rá amit ott ír JÉZUS , de mélységében gondolja át , vizsgálódjék , és térjen meg ! Mindenkinek kivétel nélkül minden perben meg kell térnie ( nem túlzok ! ) , de akire ez a levél igaz , az nem kis bajban van 4 a jó hír hogy ha térdre borul és bűnbánatot tart , akkor JÉZUS letekint rá ! Mert nem azért jött hogy elítélje a világot , hanem ahogy a világ üdvözüljön általa ! Az ÚR JÉZUS kegyelme legyen veled , és mindnyájunkkal !
114/173 anonim válasza:
Kérlek téged kedves kérdező hogy lassan időt adva , akár többször is olvasd át amit most írtam és amiket előzőleg hogy megértsd mit szeretnék közölni .
115/173 anonim válasza:
Ugye látod kérdező , hogy a Biblia által csupán , nem lehet kitisztulni , most magad is láthatod . Hányan de hányan elveszhetnek vajon , akik olvasták vagy olvassák a Bibliát , de nem nyitnak a SZENTLÉLEKRE .
116/173 anonim válasza:
És azt elírtad hogy " megismertük " ? Azt akartad írni hogy : Megismeritek az igazságot és az igazság szabaddá tesz titeket ! Ugye ezt akartad írni ? Mert JÉZUS mondja : ÉN VAGYOK az Út ,az Igazság és az Élet ! aki a Szentség útján halad , az az a Menny felé folyamatosan , az ISTEN ismeretének útján halad , aki nem valami , hanem egy személy - JÉZUS RISZTUS ! Az ige testté lett ! A Biblia az igazság , az Ige , de ha nem kelti életre az ember a hite által és ebben nem gyarapszik egyre inkább , akkor nem találkozik JÉZUSSAL ... nem él FOLYAMATOSAN , JÉZUS jelenlététben , ami a Kereszténység alapja ! Ne a holt betűt keressétek , hanem JÉZUSBAN keressétek az igét , mert JÉZUS maga az ige !
117/173 anonim válasza:
Az hogy " Megismeritek az igazságot és az igazság szabaddá tesz titeket . " , ez egy folyamat , és addig tart amíg meg nem látod a Mennyben színről színre JÉZUST , és akkor mondhatod hogy megismerted ŐT ! Addig ezen az úton , a megszentelődés útján haladunk ! Jákob lajtorjáján ! Mert ez a létra maga JÉZUS ! JÉZUSRA utal egy seregnyi ige az Ó szövetségből ! Az egész szentírás JÉZUSRÓL szól ! Olyan részeket tár fel előttem a SZENTLÉLEK hogy csak kamillázok ! ... Most itt a földön a megismerés útján haladunk , de homályosan látunk a bűn vakságától , de amikor eljön az idő és belépünk a Mennybe , akkor kitisztul a kép , na akkor fog leesni az állunk ! Szent Pio atya ezt úgy mondta hogy : Alulról szemléljük a hímzés fonákját ! Töredékes az önmagunk ismerete , töredékes ISTEN ismerete , de törekednünk kell , hogy mind jobban megismerjük ŐT , és így magunkat is , hogy másokat minél jobban szerethessünk ! De van itt egy rendkívül fontos dolog : Itt a földön a Hit és a SZERETET , szimbiózisban növekszik !!! Lehetetlen elválasztani e kettőt , ezt lássa meg mindenki mélységében ! Majd aztán amikor belépünk a Mennybe , leválik a hit és csak a Szeretet marad ! 1 Korintus 13 , 12 - 13 ! ... Én a 113 -as írtam a 114 - 117 ig . Ne legyen félreértés .
118/173 anonim válasza:
Úgy látszik, 18% már egy életre benne marad az őt uraló démon hazugságaiban..
119/173 A kérdező kommentje:
117." János.8:32.Megimeritek az igazságot ès az igazság szabadokká tesz"mondja Jèzus.
Mi az igazság?
János.17:17."Szenteld meg őket az igazságoddal.A te igèd igazság"
Jèzus szava szerint az Isten igèje tesz igazságossá.
Szabaddá tesz.
Mert ha a sok olyan tanitást folytatunk amit Isten szava nem támogat,nem vagyunk szabadok a szokásoktól emberi hagyományoktól.De ha megismerjük Isten igèjèt ezektől szabadok leszünk.
Így a biblia igaz követèse szabadokká tesz.
2019. júl. 17. 15:50
120/173 anonim válasza:
Kik szerint hasznos ? A beszűkültek szerint ?:) Amúgy amennyire manipulatív az oldal , annyira a % -ok is , de te ebből annyit sem látsz mint ha egy kulcslyukon keresztül leskelődnél ! Ennyit láttok sokan az igazságból is , és nem győzöm szajkózni , ha meg nem tértek ez lesz a vesztetek ! Ezt nyilván a 118 -asnak írtam , meg akik egy követ fújnak vele . De egyébként már egy csomó kérdéskörben kifejtettem a " ksi szigetek" - ről szóló tanításom, ami beskatujáz titeket , és egyébként az emberiség nagyrészét , és ezáltal vagytok megvezetve , a médián kersztül is például ! Nem gyanus hogy magatokon nem láttok túl ?:) Ez eredményezi a beszűkülésetek . de hiába beszélek . Nem tudtok újat mondani , csak amit mások a szátokba adtak , ez a jelenség újra és újra megnyilvánul . ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!