Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Krisztus után 300-ban bevezeti...

Krisztus után 300-ban bevezetik a halottakèrt való imát. Jèzus nem tette ès nem tanította erre a követőit. Ez eretneksèg?

Figyelt kérdés

2019. júl. 1. 22:06
 121/173 anonim ***** válasza:
83%
Értsd meg 117-es hogy nem pusztána Bibliát kell követni , hanem ISTENT kell követned a Biblián keresztül , ez hatalmas különbség ! Ezért tart itt a világ mert nem hallgatnak ISTENRE ! Hanem az eszük alapján , saját szájuk íze szerint értelmezik a Szentírást ! De a Szentírást a SZENTLÉLEK által kell értelmezni ! ISTEN IGÉJE igazság ebben egyet értünk ! De az hogy az IGE TESTTÉ LETT mit mond neked ? Neked egy élő személyt kell követned nem egy könyvet pusztán ! ÉN VAGYOK az Út az Igazság és az Élet ... Tudod jól hogy hányan de hányan félre értik a Bibliát . Olvad el szépen odafigyelve a 113-as levelemet is és reagálj légyszíves ha van időd szép lassan minden soromra ! ...AZ ÚR LEGYEN VELED !
2019. júl. 17. 17:01
 122/173 anonim ***** válasza:
77%
Még annyi hogy egyetlen olyan állításom sincs EGYETLEN sincs , amit ISTEN szava ne támogatna .
2019. júl. 17. 17:03
 123/173 anonim ***** válasza:
77%
ISTENNEL való szoros kapcsolat ! Különben minden hiábavalóság !
2019. júl. 17. 17:04
 124/173 A kérdező kommentje:

123. Mivel nem látom a biztos ismeretedet Istentől.Nem akarok senkit tanítani,mit tegyen,de a pontos ismeret ez.

[link]

2019. júl. 17. 19:08
 125/173 anonim ***** válasza:
63%
Nem fog üdvözíteni semmi , és senki , csak ISTEN ismerete számít . Figyelj ... a negatív egódon át nem fogja hagyni a sátán hogy merj tanulni másoktól , mert mindig felül akar bennünk emelkedni , hogy egészségtelen versengésre hívjon, és ezt csak a Szeretetből fakadó alázat fogja orvosolni ! Én is sokat küzdök ez ellen és más támadások ellen , de az a jó hírem van hogy ha sok a kísértés és támadás , akkor veszély faktor vagy a kísértő számára , mert gyarapodsz a hitben és a Szeretetben , az az ISTEN ismeretében ! De fel kell venni a harcot !!! ISTEN velünk , ki lenne ellenünk ? :) ISTENNEL való szoros , ÉLŐ kapcsolat , vagy minden hiábavaló ! Figyelj ... nézz magadba , és tedd fel a kérdést : Tudok én beszélgetni ISTENNEL valójában ? Meghallom az Ő hangját , napi kapcsolatban vagyunk ? Ismerem az Ő akaratát , és cselekszem ? Együtt munkálkodom Vele ? Van élő kapcsolatom JÉZUS KRISZTUSSAL ? ( ez több volt mint 1 kérdés :) de ilyeneket kell megkérdezned magadtól . ) Ha híján vagy ezeknek , akkor uzsgyi ! Előre ! Amíg a szív dobog , nem késő ! ... 2 Korintus 2 , 14 - 17 : " De hála legyen ISTENNEK aki mindig diadalra segít minket KRISZTUSBAN , és az Ő ismeretének jó illatát minden helyen elterjeszti általunk ! Mert KRISZTUS jó illata vagyunk az ISTENÉRT azok közt , akik üdvözülnek , és azok közt is akik elvesznek . Ezeknek halált hozó halotti szag , azoknak pedig az élet éltető illata . De ki alkalmas erre ? Mert mi nem vagyunk olyanok , mint igen sokan , akik meghamisítják ISTEN igéjét , hanem őszintén , mintegy ISTENBŐL beszélünk , ISTEN előtt , KRISZTUSBAN .
2019. júl. 18. 01:11
 126/173 A kérdező kommentje:

Utolsó.

Kèrdèstől elègè eltèrtünk,mert a halottakèrt valo imárol szól,ès hogy időszámításunk 300-kor kezdődött.

Ha valami más kèrdèsről van szó,mièrt nem tesztek ki főkèrdèsben,a tèmák tisztasága miatt.

2019. júl. 18. 11:26
 127/173 anonim ***** válasza:
Miért etetitek a trollt?
2019. júl. 18. 11:51
 128/173 anonim ***** válasza:
Ha abnormális módon egy kérdéskörben ragadsz , akkor úgy jársz mint azok , akik 90 % ban ezen a gyak.kérd.hu-n , és teljesen beszűkül atudatod , és egy irányított robot leszel , és korlátolt lesz a felfogásod !( média is közrejátszik meg sok minden ) Kerüld el ! Nem szerencsés "kis kérdés szigeteket " létrehozni , amiket cápákkal hemzsegő tenger vesz körbe , a szigetek közt fény évnyi távolságokkal ! ahhoz hogy eljuss az igazságra , ( mert csak így lenne értelme ennek az gyak.kérd.hu-nak ) egyik témát a másikkal elengedhetetlenül össze kell kapcsolni ! Hiszen végső soron a dolgok egymásból következnek és összefüggésben vannak egymással ... de ezt már kifejtettem több kérdéskörben is . És ISTEN , úgy próbálja ( szabad akarat van ) vezeti az embert hogy a sorrendet Ő szabja meg , mert nem az a jó kérdés amit kiírtál , így eltereli a sátán a lényegről az embert , ISTEN pedig vissza akarja fordítani a lényegre a figyelmet ! Önmagára ! A kérdés amit kiírtál a kísértő kérdése ! Ugye emlékszel Évának milyen kérdést tett fel a kígyó ??? MIÉRT MONDTA ISTEN HOGY EGYETLEN FÁRÓL SEM EHETTEK ? Már a kérdése is hazugság a sátánnak ! Innen a mondás : Azt sem hiszem el amit kérdezel ! Szóval ISTEN nem mondott ilyet hogy nem ehetnek 1 fáról sem ! Kvázi azt kérdezte a sátán : Miért akarja ISTEN hogy éhen haljatok ? Erre Éva mondja neki hogy -dehogy is ! Épen az imént mondta hogy minden a miénk , kizárólag arról az 1 fáról nem szabad enni , de azt is csak az érdekünkben , mert akkor meghalunk ! ( itt még képben volt Éva ) Erre a kígyó : Dehogy is haltok meeeg ! Hanem ISTEN azért nem akarja hogy egyetek arról a fáról , amert akkor olyanok lesztek mint Ő ! istenek lesztek ! Tudni fogjátok mi a jó és mi a rossz ! ezzel odébb állt ! elültette a bogarat a fülükbe , megkísértette őket , és ennyi . Erre Éva engedett a kísértésnek , és bűnt követett el , mert már gondolatban beleegyezett hogy eszik a tiltott gyümölcsből , majd tovább ment és vétett is , mivel valóban evett , és rávette Ádámot is hogy egyen ( felbúlytás bűne ) természetesen Ádám ugyanúgy bűnös és vétkes volt ! a jehova tanúinál szoktam látni ilyen kérdés kiírásokat ... mindig azzal akarják az embereket megfogni ! De kivétel nélkül a sátán kérdései ezek !!! Múltkor ISTEN szólt hogy tárjam fel az egyik jehovásnak hogy a sátántól van a kérdés ! Azt hiszem talán ISTEN látott valamit a szívében amivel megtérésre hívhatja ! Erre odamentem és prófétáltam amit ISTEN mondott . A hazug kérdés így hangzott : Biztonságban vagyunk a világban ? Ennyi . Első ránézésre ártalmatlan kérdés . De többről van szó ! Ott bújik benne a félelem keltés ! És mennyi , de mennyi ilyen körmön font manipulatív megnyilvánulás van a reklámoktól kezdve , minnndenben elrejtve ! De az emberek nagy része vak ! Mert a szívük vak ! De hogy folytassam azt mondtam a jehovistának hogy : Ez a kérdés a sátán kérdése , mert ISTEN szeretettel dolgozik , ebben a kérdésben pedig félelemkeltés van elrejtve ! Mert aki eleve bajban van , vagy egyszerűen nem ISTENNEL él , az elgondolkozván arra jut hogy ha ez egyáltalán kérdés hogy biztonságban vagyunk e , akkor felmerül hogy ott van a nem válasz is , és ha hozzá veszi hogy mik történnek a világban , és hogy esetleg alig tudja a számláit fizetni , elárverezik a házat a feje fölül , meg ezernyi probléma felmerülhet , ( mindeközebn kísérti a sátán különböző aggodalmakkal -félelmekkel ) akkor arra az elhatározásra jut, hogy NEM , nem vagyunk biztonságban ! És ezzel célt tévesztett az ember , a sátán pedig el tudta érni , hogy levegye az ember a tekintetét JÉZUSRÓL !!! Hiszen ez volt a terve kezdettől ! hogy megbontsa a bűnnel azt a tökéletes kapcsolatot , ISTEN és ember között , így tudja szövögetni a hálóit , és mi próféták , pedig azon dolgozunk ISTENNEL hogy vissza állítsuk ezt a kapcsolatot , hogy utat , mutassunk ISTENHEZ . Az igazság pedig az hogy BIZTONSÁGBAN vagyunk , bár szörnyű dolgok is történnek és történhetnek , de JÉZUS azt mondja NE FÉLJ CSAK HIGGY !!! szemben a hazug kérdéssel ! És ez az igazság !Hogy ne félj csak higgy ! Mert a félelem hazugság ! amikor félsz , tudd meg hogy örülhetsz is abban a pillanatban mert nem igaz az az érzés ! a sátántól van ! és minden ami tőle van hazugság ! egyébként meg a bátorság nem az feltétlen hogy ne érezz félelmet , hanem hogy menj oda és küzd le a félelmed ! Tehát győzd le a sátánt ! példa ha víziszonyod van , akkor menj be a vízbe és tanulj meg úszni ! és utána lubickolva nevesd ki a sátánt ! Bármi történik ebbena világban , bármi , nem szabad félni , mert ahogy az első János levélben van , aki fél az nem szeret eléggé ! És nem hisz ! Mert ahogy növekszik a hited úgy a szeretet is benned ! amikor félsz , a sátánba veted ahited mert beleragadva a félelembe , nem teszel semmit , nem vallod meg JÉZUST , hanem a sátánnak hiszel mert félsz , pedig JÉZUS egyértelműen azt mondja : NE FÉLJ CSAK HIGGY ! ... A kérdés hazug , asátántól van : " EZ ERETNEKSÉG ? " Már 1 kész tényként akarja beinjekciózni hogy akkor ez eretnekség , de nyilván nem ! Olvassátok el a : " Miért szoktak imádkozni a halottakért " kérdéskörben a 23 -as kommentet , én írtam és utána lehet szövegelni , mert ott olyan tényeket tárok fel amivel nem tudtok mit kezdeni ! De gondolom ti inkább magatoknak is hazudtok csak az igazságot ne kelljen a szívetekbe fogadni ! ... Elöljáróban csak ennyit : JÉZUS és a naimi ifjú , illés próféta amikor feltmasztaja az özvegyasszony fiát , ahogy emlékszem Elízeus is , aztán Péter amikor feltámasztja a halottat , és akkor legyen mgé egy JÉZUSTÓL : Lázár feltámasztása ! ...Itt mind , mind halottakért imádkoznak ! ez arra is bizonyíték hogy ha valamit nem mond a Biblia , akkor az még lehet jó , konkrétan nem tanítja hogy szabad ahalottakért imádkzoni , tehát ez így nincs kimondva , de látjuk hogy létező és üdvös dolog mert JÉZUS is teszi és rengetegen még de most ennyi jutott eszembe , egyébiránt nem vennék rá mérget hogy nem tanítja ISTEN hogy kell és vagy lehet ezt tenni ! nem tudom kívülről a Bibliát . szerintem most égtetek be , de mint a rongy ! ... Még hogy nem szabad ahalottakért imádkozni ... ez jó ez tetszik :) és ti abban vagytok hogy ismeritek ISTENT ? Nem sok közötök van hozzá ! De a jó hír hogy ha megalázzátok magatokat ,ISTEN és ember előtt is , és megtértek , akkor megkapjátok a bűnbocsánat kegyelmét ! ...
2019. júl. 18. 13:17
 129/173 anonim ***** válasza:
126-os és egyébként mindenki : Nem reagáltál a hosszú levelemre , mondjuk nem lepődtem meg , kíváncsi vagyok erre a fenti hosszúra reagálsz e , de tételesen , és a másik kérdéskörben lév ő ugyancsak nem rövid levelemre is reagálhatsz a 23 -asra , kiváncsi vagyok mit tudsz vagy tudtok felhozni ??? :)
2019. júl. 18. 13:20
 130/173 anonim ***** válasza:
JÉZUS is igen megosztó volt !!!!!!!!!!! 12 ember volt mellette , de a Keresztnél egyedül Mária és János maradt Vele ! De utána sokan megtértek ! Rajtatok áll hogy döntötök ! Az igazság sokszor keméyn ügy ! Az egó nem könnyen engedi befogadni ! Az irigység , ! satöbbi . ... Nem nagyobb a szolga mesterénél ...
2019. júl. 18. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!