Miért szoktak imádkozni a halottakért?
1#
Ez egy nagyon buta "válasz" volt.
Ez az oldal arra való, hogy amit nem értünk meg tudjuk kérdezni. Ha nem tudsz válaszolni akkor inkább ne írj semmit!
2#
Olvasd újra a kérdést mert valamit félreértettél!
3 Nem értettem semmit félre. A kérdésedre válaszoltam, csak még előre léptem két dolgot, hogy ne kelljen több választ írnom.
A bálványimádók egyik legjellegzetesebb tevékenysége, mert azt hiszik, hogy a halott jobban kapcsolatban áll Istennel és segít nekik. De ez nem így van, mert nem a halott ember szellemével lépnek ilyenkor a tudatlan emberek, hanem démonokkal, akik mint köztudott alakformálásban is kiválóak, így bármely elköltözött ember szellemét, különösen ha az elhunyt testében laktak fel tudja venni.
Halott ember lelke abban a szent pillanatban ahogy elhagyja a földi porladó testét, abban a pillanatban egy Isten által elrendelt helyre kerül, ahonnan nincs kifelé kommunikáció.
Ezért tiltja Isten a halotthoz lévő imát, hogy az ember ne kerüljön démonokkal kapcsolatba, és ne fertőződjön a szelleme és ne legyen megtéveszthető.
Ezt hagytam ki-az előző válaszomból.
5+
*A bálványimádók egyik legjellegzetesebb tevékenysége, mert azt hiszik, hogy a halott jobban kapcsolatban áll Istennel és segít nekik.
Ugyan ezen okból a halottakért is imádkoznak, mint ha élő emberek lennének, mert azt hiszik, hogy Isten meghallgatja őket. Pedig Jézus egyértelműen megmondja, hogy nem szabad.
Pál említi a halottakért végzett keresztséget, de nem ítéli el:
1Kor 15:29 Különben mit cselekesznek azok, akik a halottakért keresztelkednek meg, ha halottak teljességgel nem támadnak fel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!