Szoktatok imádkozni a meg nem születettekért?
Nem, és nem értek egyet a kérdésben a katolikus állásponttal, mert a józan ész, az ember szabad döntése, és a nő saját teste feletti rendelkezéshez való jogával szemben áll.
Ha teherbe esnék, és tudnám, hogy nem lenne miből felnevelni, szégyen nem szégyen, elvetetném, mert a saját életem fontosabb, mert később egészséges, boldog gyereket nevelhetek jó körümények között ahelyett, hogy most két életet tönkre tennék.
Mondjuk ennek a kérdésnek az eleje ott kezdődik, hogy nem is k*rnék nyakra főre minden jöttmenttel védekezés nélkül...
Ez persze az én egyéni véleményem, mindenki azt gondol a kérdésben, amit akar, viszont te, aki ezt most olvasod, gondolkodj el egy pillanatra függetlenül attól, melyik nézetet képviseled: vajon felelősségtudat nélkül bármelyik ér bármit is?
Picit belegondoltam a kérdésbe, de talán nem ennyire egyszerű. Csak úgy teológiai szempontból.
Ha még nem született meg a gyermek, akkor még nem is vétkezett. Lehet még az áteredő bűn se terhelte lelkét. Akik nem fogantak meg, azok nem is léteznek, így értük tényleg feleslegs imádkozni, hiszen nem léteznek azok, akikért az imát mondod.
Talán sokkal inkább kéne imádkozni azokért, akik halálra ítélték, megölték ezen ártatlan gyermekeket. Mert nekik ténylegesen súlyos bűnük van.
Keresztény vagyok (nagyon rossz abból is) de abortuszra úgy tekintek... ha nem lenne engedélyezve ez a bolygó nem itt tartana ahol vagyunk.
Nem lenne abortusz, a túlnépesedés megfojtana minket.
szociális rendszer összeomlana. Több száz megszakított terhesség naponta! Ha megszületik, nekünk kell gondoskodni róla az anyuka helyett, aki otthagyta.
Súlyos szavak. De hiszem Isten a jót akarja hosszútávon az emberiségnek.
Ennek az emberiségnek, akinek nincs jövője abortusz nélkül. Tudjátok jól rengeteg ember nem figyel sem Isten szavára, sem logikára, sem józan paraszti észre.
Mindenkinek joga van a véleményéhez és bocsi hogy okoskodok, csak itt az a kérdés hogy mikor kezdődik az emberi élet. Ha a megtermékenyítéskor (amit a katolikus egyház is vall) akkor bizony gyilkosság az abortusz! Úgy ahogy egy 2 hetes csecsemőt se ölsz meg azért mert nem Down-kóros vagy mert nincs pénzed felnevelni, meg akkor se ha erőszak által estél teherbe... Ha viszont az x.-ik hét előtt a magzat még nem ember, akkor valóban neked van igaza.
Én amúgy nem tudom választ a kérdésre hogy mikortól ember az ember, csak objektívan elmagyaráztam a másik fél álláspontját.
"Ha teherbe esnék, és tudnám, hogy nem lenne miből felnevelni, szégyen nem szégyen, elvetetném, mert a saját életem fontosabb"
Nincs ezzel a gondolattal baj, csak mivel az élet a fogantatástól kezdődik, így a magzat abortálása gyilkosság marad. Ugyanúgy, mintha születés után vágnánk fejbe egy kalapáccsal, mondván, hogy nincs pénz eltartani, minek tegyük tönkre az életét.
A Egyház pl. ilyen esetben az örökbe adást támogatja. Ha nem tudod felnevelni, mert pl. nincs pénz, akkor se öld meg, hanem add örökbe és egy meddő párnak megváltoztathatod az életét, a gyereknek meg lesz lehetősége normális életre.
Egyébként teljesen helyes az a gondolat, hogy a nő rendelkezik a saját teste felett. Sőt, az egyház azt is mondja, hogy nem lehet árucikk a női test, tehát a béranyaság egy teljesen helytelen út. Ha nem akarsz gyereket, ne legyen, nem kötelező szülni. De ha már megfogant egy önálló élet, akkor őt már nem lehet halálra ítélni kényelmi okokból.
Valóban, én is úgy gondolom, hogy a meg nem születettekért nem muszáj imádkozni, hiszen a mennybe mennek. Ellenben azokért, akiknek a szülei abortuszon gondolkodnak, érdemes imádkozni. A lelki adoptálásról hallottál már?
"Nincs ezzel a gondolattal baj, csak mivel az élet a fogantatástól kezdődik, így a magzat abortálása gyilkosság marad"
Nincs ezzel a gondolattal baj, csak mivel szubjektív megítélés kérdése, hogy egy osztódni kezdő zigóta mikortól lesz teljes értékű emberi életnek tekinthető, a te egyéni véleményed alapján még nem lesz gyilkosság a dolog.
Kérdező, neked jó sok szabadidőd lehet.
Imádkozás helyett elmentél egyszer is egy árvaházba felolvasni a gyerekeknek, vagy adományoztál nekik ruhát, ételeket, játékokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!