Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért szoktak imádkozni a...

Miért szoktak imádkozni a halottakért?

Figyelt kérdés
Még azt csak-csak értem, aki most halt meg azért lehet imádkozni, hogy Istenhez kerüljön. De aki már régen meghalt, ott mi értelme lehet az imának?
2018. okt. 9. 09:50
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
A kèrdès hozzád szol,amíg èn vagyok a kèrdező.Majd ha felelsz megcáfolom.
2019. júl. 19. 13:25
 42/64 anonim ***** válasza:

Nem te vagy a kérdező, látod ismét hazudsz. Amikor a kérdező szól hozzá saját kérdésnél, azt egy szürke négyszögben kérdőjel ikonnal jelzi. Amikor bárki más szól hozzá, azt kék ikonban egy nyíllal mutatja. Nálad kék ikonban nyíl van, mint nálam, vagy bárki másnál. Tehát nem te vagy a kérdező.

Tehát kapok választ tőled, vagy sem?

Egyébként én találtam egy hozzád kapcsolódó igét, a zsoltáros így írja:

"Csupán csalást eszelnek ki, akiknek hazugság az örömük. Hazugság van a szájukban, s kívánják az áldást, bár szívükben átkot hordoznak."

2019. júl. 19. 13:36
 43/64 anonim ***** válasza:
valami fontosra szeretnék rámutatni , azzal kapcsolatban amit olvasok itt hogy : a sátán vádló meg rágalmazó ... --- a sátánnak sok megnevezése van : fényhozó , -ez arra utal hogy báránybőrbe bújik de belül farkas -tehát a hazugságait nem úgy kínálja hogy heló itt a hazugságom ! hanem igazságnak álcázza ! hiszen ez a hazugság lényege ! ezért kapnak rá az emberek mert azt hiszik hogy igaz ! de a SZENTLÉLEK ismerete (ami folytonosnak kell hogy legyen ) ismerete nélkül soha nem juttok el arra bölcsességre , ami segít megkülönböztetni a jót a rossztól , az igazságot , a hazugságtól !!! ezt jó lenne megérteni ! ,, de a SZENTLÉLEK kizárólag élő hit által fogadható be !!! az ész hite meddő hit !!!!!!!!!!!!!!! szívvel kell hinni , különben átvered önmagad !!! szóval a sátán elnevezései : fényhozó , vádló , szétdobáló - tehtá a rend ellen van .az anarchiát kedveli - lázadó , és még rengeteg árulkodó elnevezése van ! egyébként a reformáció jelent ellenfordulást is , lázadást , az mellett hogy megújítást jelent ... nem !!! nem vagyok ellene a reformátusoknak !!!!!!!!!!!!!! sok református testérem van , akikkel egyet is értünk bizonyos dolgokban és baptistákkal is !!!!!!!! meg van metodista is !!!!! Pál azt mondja a Római levélben valahol a 14 körül hogy azt az utat keressétek ami közös !!! ez nem azt jelenti hogy alkudjunk meg az igazság kárára !!!!!!!!!!!!!!!! hanem értelmes valódi élő ISTEN kapcsolattal rendelkező Keresztény emberek keressék az igazságot aláézatban , szeretetben , és ismertben !!! akkor ezen az úton fgonak haladni , ami közös , és ez nem más , mint maga JÉZUS KRISZTUS !!! amiben nem értünk egyet azzal nem szabad foglalkozni az ökumené érdekét tekintve legalább is ! mert az a széthúzást táplálja , az az a sátántól jön , aki nem örül és nem akarja azt hogy a testvérek egyet értsenek !!! ezért szedte szét a kereszténységet darabokra !!! jó reggelt kívánok !!! és most ISTEN és prófétái , 6578364859893938239393993 darabos puzzle-t rakoskatnak össze ! de mivel ISTEN MINDENHATÓ sikerülni fog , erre a "zálog" JÉZUS Keresztáldozata !!!:) de aki a száthúzást pártolja továbbra is , az sok jóval ne ámítsa magát az ítéletkor ! bizony ! visszatérve : azt olvasom hogy itt összeszólalkoztak hogy a sátán szó jelentése vádló ( mert az ! ) de van itt egy FONTOS momentum ! : Honnan tudjuk megítélni azt, hogy valaki vádol , vagy megfedd ??! Nagy kérdés ! Kivülről szemlélve látsz egy szituációt ! Mondjuk például vegyük azt ami Péter és Pál között volt ! hogy Biblia alapú legyen a példa , de lehetne 1 hétköznapi story is ! Pál megfeddte Pétert mert képmutató volt . Na de mondhatnánk azt is hogy vádolta ! ha nem ismerjük az eseményt , nem látunk bele , mint , hogy utólag belelátunk , akkor kívülről annyit tapasztalunk hogy Pál odamegy Péterhez és leteremti ! és tegyük fel akkor ott odalépek én , és azt mondom Pálnak : ne vádold a barátom héj ! nem is képmutató ! ... onnan tudod meg hogy vádlás , hogy ha rossz indulatból beszél !!! ha pedig jó indulattal , és lehet ez egészen erőteljes fedés is , akkor feddésről beszélünk !!! no de ! ha én kívülről szemlélem a dolgot , akkor honnan tudom én azt hogy abban az emberben rossz , vagy jó indulat volt ??! ez is nagy kérdés ! sehonnan ! és ha pedig azt mondod rossz indulatú , akkor bizony megítélted felebarátod !!! és lehetséges hogy a szemeddel egy hatalmas gerendával ítélted meg !!! ez nem az üdvösséged javára szolgál ugye tudod ? de itt még mindig nincs vége , mert van olyan is hogy a SZENTLÉLEK arra indít hogy prófétálj annaka személynek hogy bizony benne rossz indulat van , és térjenmeg , ha az a személy elcsendesedik és magába száll mert a lelkiismerete alátámasztja amit a próféta mondott , akkor ISTEN megkegyelmez és SZENTLELKE beárad szívébe , de ha továbbra is tarja magát a saját hazugságához , ( amit ő igazságnak gondol ) akkor magára hívja a büntetést ! ... nagyjából erről ennyit . ... továbbá 41 -es : JÉZUS is felelt kérdésre kérdéssel , ez amolyan Keresztény Zsidó szokás , bölcsességre vall ! de nem mindig !!!!!!!!!!!!!!!! fel kell ismerni mikor melyik ! ... A " Krisztus után 300-ban bevezetik a halottakért való imát . Jézus nem tette és nem tanította erre a követőit . Ez eretnekség ? " című kérdéskörben is írtam erről , legutóbb a : 143 kommentet ! olvassátok el !
2019. júl. 19. 15:23
 44/64 anonim ***** válasza:

42.5Mozes18:11"Ne legyen olyan köztetek,aki elègeti áldozatkènt a Fiat vagy a lányát,joslással foglalkozik,mágiát üz,előjelek után kutat,varázsló,11.aki másokat megigèz,szellemidèzőtől vagy jóstol tudakolozik,vagy aki halottaktol kèrdez"

Zsoltár.146:4."Kimegy a szelleme ő pedig,viszatèr a földbe,mèg aznap semmivè válnak gondolatai"

Zsolt 115:17"Nem a halottak dicsèrik Istent,sem azok,akik a halak csendjèbe szálnak alá"

Èzs8:19."Ès ha azt mondanák nektek:forduljunk a szpiritista szellemidèzőkhöz vagy a josokhoz ,akik csipognak,ès mormognak,hat nem Istenhez kell fordulnia a nèpnek?A halottakhoz kell fordulni az èlőkèrt?

Prèdikátor9:5.Mert az èlők tudjak,hogy meghalnak,de a halottak semmit sem tudnak,ès nincs többè jutalmuk mert telyesen elfelejtik őket"6Többè nem èreznek szeretetet,gyülöletet,ès fèltèkenysèget,ès tőbbè nem vesznek rèszt semmiben sem,ami a nap alatt törtènin"

Így látjuk a halottak nem tudnak,sem jót sem rosszat tenni,ami ez fölött tesz valaki a nevükben,az a dèmonoktol van.

Mèg

sok van ha mègis azt mondod,hogy hazudok.

2019. júl. 19. 16:26
 45/64 anonim ***** válasza:

43.Èn tettem fel egy hasonló kèrdèst ès azt gondoltam annál vagyunk."

"Krisztus után 300-ban bevezetik a halottakèrt való imát........,"

2019. júl. 19. 16:32
 46/64 anonim ***** válasza:

Hol tiltja a Szentírás a halottakért mondott imát? Idéztél néhány verset, egyik sem tiltja, hogy elmondjak egy imát egy meghalt emberért.

Azt hazudtad (igen, hazudtad, mert nem vagy képes alátámasztani), hogy az Ószövetség, az Újszövetség és Jézus is megtiltotta, hogy imádkozzunk elhunyt emberekért. Erre még nem hoztál fel semmit, hogy alátámaszd.

Kérném azokat az ószövetségi, újszövetségi verseket és Jézustól vett idézeteket, amik tiltják a halottakért való imát.

2019. júl. 19. 16:38
 47/64 anonim ***** válasza:

Hat akkor imádkozz a senkihez,semmihez,szobrokhoz,Máriához ès amihez akarsz Hitlerhez,ezekèrt lehet ès meg is teheted,de Jèzus ilyen baromságot nem tett,sem az apostolok.

Imádkozhatsz szent Antalhoz,a Krisztus utáni szenteknek mondott emberekhez,a villanyoszlophoz ès mindezekèrt csak èppen Istenhez ne.

Ne tedd amit Jèzus tett aki Istenhez imátkozott az èlőkèrt a testvèreièrt.

Tölem imádkozhatsz a Piusz pápához is,mert közülük is sokan ègbekiáltó bünöket kővettek el pld.az inkvizició.

Megrögzött komolytalan ember vagy*az ellentmondások hamis hőse*

Csak te vagy olyan csökönyős,hogy nem az igazság èrdekel hanem az,hogy ellenkez.

Sátán azt jelenti ellenálló.

Ördög=rágalmazó.

2019. júl. 19. 17:09
 48/64 anonim ***** válasza:

Úgy látszik, hogy valóban a sátán és a hazugság embere vagy. Sehol sem írtam, hogy szobrokhoz imádkozom, sem Piusz pápához. Te pedig mégis ezt hoztad fel ellenem. Azt kérdeztem, hogy hol tiltja a Biblia a halottakért való imát. Ilyen egyszerű dologra képtelen vagy válaszolni.

Vagy kórosan hülye vagy és nem érted mit jelent halottakért imádkozni, vagy hazug vagy, aki folyamatosan terel. Ezt döntsd el te.

2019. júl. 19. 17:16
 49/64 anonim ***** válasza:

50.Mièrt nem idèzel Isten szavából, amikor valamit állitasz

Az a sok szöveg amit írsz,addig amíg a bliábol nem támasztod alá èrvènytelen,főleg azoknak akiket laikusnak mondanak.

Az,hogy Istennel beszèlsz,imán kívűl,ez biblia szerint lehetsèges-e?Erre kèrnèk bizonyitèkot Isten szavából,hogy megtudj győzni.

2019. júl. 19. 21:23
 50/64 anonim ***** válasza:
ezeknek beszélhetsz ! modern farizeusok .
2019. júl. 19. 21:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!