Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Krisztus után 300-ban bevezeti...

Krisztus után 300-ban bevezetik a halottakèrt való imát. Jèzus nem tette ès nem tanította erre a követőit. Ez eretneksèg?

Figyelt kérdés

2019. júl. 1. 22:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/173 anonim ***** válasza:
93%

"Szögezzük le, a Biblia Isten Szava, nem a Római Katolikus Egyházé, vagy valamelyik pápáé."

Hát akkor kié, a pénzimádó szektavezéredé, Németh Sanyié? Az Ószövetség az a zsidóké eredetileg (majd átvették a keresztények), az Újszövetség pedig a katolikus Egyházé. Az Újszövetséget egyes egyedül a katolikus Egyház kanonizálta a katolikus Egyház gondoskodott az apostoli szövegek épségéről, fennmaradásáról stb... Nektek annyi közötök van hozzá, hogy sajátok eretnek értelmezésetekkel, szektáitok révén megpróbáltátok Krisztus Szent Testét, az Egyházat, sok ezer darabra szakítani. De csak annyiban sikerült, hogy az Egyházon kívül rekedtetek.

2019. júl. 2. 20:19
 22/173 anonim ***** válasza:
88%
Ha lenne időm , utánanéznék mert tudom hogy van nem 1 , igehely , ami egyértelműsíti azt , hogy már az Ó szövetségben is , és az ÚJ - ban is , ( természetesen ) imádkoztak az elhunytakért , ... most egyszerűen nem jut eszembe , de van tényleg sok ige erre ... tudjátok ti is biztosan milyen az mikor tudod jól hogy van rá sok variáns , de hirtelen nem jut eszedbe egysem , ... leblokkolsz .. de azért egyet tudok mondani : Makkabeusok második könyve 12 , 43 - 46 !
2019. júl. 2. 20:51
 23/173 Potyondi Gergely ***** válasza:
100%

Szerintem nincsen semmi baj azzal ha valaki a halottakért imádkozik

Ha jól tudom akkor a Biblia sehol nem tesz utalást arról hogy bűn lenne imádkozni azért hogy a halottak üdvözüljenek.

2019. júl. 2. 20:59
 24/173 anonim ***** válasza:
94%

Én írtam 2 ilyen igehelyet is, de a kérdezőt nem hatotta meg. Ő nem igazán törődik a tényekkel és ész érvekkel, egyedül az Egyház, rajta keresztül pedig Krisztus szidalmazásával.

Egy másik kérdésnél lelkesen azt bizonygatta, hogy a bűnbánó asszony, aki Jézus lábát megcsókolta, a Szűz Mária, Krisztus édesanyja. Na kb ilyen szinten van.

2019. júl. 2. 20:59
 25/173 anonim ***** válasza:
100%
Testvérek ! Írogattok így , írogattok úgy , próbáljátok bizonygatni az igazatok , holott az önmagában hazugság , ha valaki azt vallja : Amit ÉN elgondolok , az az igaz ! Inkább próbáljátok meg értelmezni a SZENTLÉLEKBEN a Bibliát , és kérjétek ŐT hogy vezessen el az igazságra ! Higgyétek el , ha hisztek , tudjátok majd követni . De ha az eszetekre hallgattok csupán , akkor megvezet titeket továbbra is a sátán , ez biztos ! Nem látjátok mit csinál ??? Úgy játszik veletek mint macska az egérrel . Úgy vet közétek széthúzást ahogy akar ! Miért ? Mert nem fogadtátok be a SZENTLELKET . Eléggé biztos nem . És most mielőtt bármit diktálna visszavágásból az egótok , gondolkozzatok el , és figyeljetek JÉZUSRA ! Hogy Ő mit mond ! ! ! Egyébként megkérdezem melyik undorítóságra van bizonyétéka annak aki ezeket írta a Katolikus Egyházról ? Jó igaz hogy vannak tisztázott dolgok amik valóban megtörténtek ,példa az inkvizíció , meg sok gusztustalanság , de azért nem kell folyamatában elhinni mindent , mert egyszer valami kiderült akkor könnyebb elítélni ! Minden ilyen cselekedet megvetendő , és bizonyos hogy elnyeri büntetését mindenki az ítéletkor ! Ez biztos , de a bűnbánat csodákra képes !!!!!!!!!!!!!!! Én kokóztam hernyóztam , egoista voltam , parázna nőkkel hetyegtem , úgy járkáltam a villágban mint ha legalább is az enyém lenne , és rengeteg borzalmat követtem el ! Míg nem egyszer JÉZUS azt mondta hogy stop ! Most válassz , én vagy az Ó ember ! És én JÉZUST választottam , és jól ismerem ŐT , egyre jobban , de a sátánt is ! Ne adjatok teret neki az egóból fakadó bűneitekkel , küzdjetek , alázattal szeretettel hittel , van hogy rohadt nehéz küzdeni , de muszáj , feltéve ha Keresztények vagytok , mert a Kereszténység nem más mint küzdelem , életfogytig , nem más mint a hit és a szeretet útján követni JÉZUST , és ez sokszor szenvedéssel jár , dehát aki nem veszi föl a Keresztjét mindennap , az mit akar ? Egyéb iránt hogy JÉZUS leborult e szobor előtt azt te honnan tudod ? Ne viccelj már ! Most éppen mosolygok a balgaságodon ( ha most megsértődsz , akkor az is a sátántól van , mert a sértődés forrása nem más mint az egó torzulása ) szeretetből írok , hogy megfeddjelek titeket , és megtérésetekre váljon !!! Hatalmas különbség van a között hogy leboruslz egy szobor előtt , és bálványként imádod , és a között hogy jól esik néha ránézni egy szép szoborra , és úgy imádkozni , és igen , leborulva , de hogy nem egy kő vagy fa darabot imádok , ezt hidd el nekem , vagy ne hidd el nekem az is mindegy . Van hogy az ima szárazabba időszakaiban nehéz belemélyedni az imába , ilyenkor van hogy egy szent képet vagy szobrot nézek és elmélkedek , és ha úgy érzem letérdelek és imádkozom , de könyörgöm , nem a szoborhoz !!! Ne viccelj már :) Egyébként vigyázzon mindenki , mert nem látsz bele a másik szívébe , hogy benn mi vagy ki van ! És mentsd meg magad attól hogy megítéled embertérsad , főleg vakon ! Ha JÉZUS felszólít hogy menj oda egy valakihez és mond meg neki hogy ne imádja azt a bálványt , legyen az szobor vagy bármi , vagy bárki , akkor odamész és prófétálsz , az más , de hogy te vakon ki tudja milyen forrásból származó egyszerű benyomásra hallgatsz ... ezt nem ajánlom ha szeretnél a Mennybe kerülni ! Aztán tegyük fel meghal egy szeretted , és mondjuk hogy a fényképét magaddal hordod , és időnként előveszed , és megcsókolod , akkor te bálványimádó vagy ? ... Érted már ? Azok az emberek egyáltalán nem biztos hogy bálványimádók ! Nem a képet szeretik , hanem az elhunytat ! Jó reggelt ! De ezt csak egy hasonlat képen írtam le . Továbbá kérdezem : Vajon , mégis szerintetek , mit támadna a gonosz lélek a legjobban a világon , ha nem az Egyházat , amely KRISZTUS teste ! Hogy megfertőzze bűnökkel , és eltántorítsa , és megszégyenítse ! El akarja pusztítani , de ez nem fog sikerülni , mert JÉZUS maga ígérte hogy a pokol kapui sem fognak győzni felette , mert JÉZUS már győzött a Kereszten !!! :) A papok , a püspökök , a pápa , a hívek , ők mind egytől egyig emberek ( új infó ! :) ) ezért ugyanúgy el tudnak esni a bűnökben és el is esnek sajnos , ezt már cipeljük az ős bűn óta ! De kérdezem ennyire vak a szívetek értelme ??? Tényleg nem látjátok a fától az erdőt ?! Lökd félre ó balga ember a sátánt az orrod elől azzal a fatörzzsel amit előtted tart , és íme eléd tárul az a csodálatos panoráma , a hegy tetejéről , amit igazságnak nevezünk , és meglátod milyen pitiáner hazugságban tartott idáig ! Vajon a pékek , tanárok , kukások , tudósok , orvosok , satöbbi között nincsenek pedofilok , gyilkosok , hazugok , csalók , ilyen - olyan bűnösök , csak a vallási elöljárók között ? Vajon a sátán válogat , hogy kit vegyen rá bűnre ? Nem kell válaszolni , csak költői kérdés volt : Nyilván hogy nem válogat . Aki el akar ítélni mást másokat , az azt teszi és ennyi , soha nem fogja meglátni a msáik oldalt , ami az igazság , mert szemellenzős ! De ez nagy veszély faktor az ilyen ember üdvösségére nézve ! Keresd az igazságot , az életed árán is ! Ha ezt teszed és szívből teszed , garantálom JÉZUS nevében hogy megtalálod !!! Az ÚR JÉZUS kegyelme legyen mindnyájunkkal !
2019. júl. 2. 22:08
 26/173 anonim ***** válasza:
0%
A Biblia Isten szava, nem a Római Katolikus Egyház szava, és nem az egyik pápa szava. És nem is a protestánsok szava. A kanonizációt az ősegyház végezte el. A Római Katolikus Egyház a konstantinuszi fordulatkor született, onnantól virágzik a hazugság, a pápai dogma gyártás, a babonasag, a barkaszentelés, a Gyumolcsolto Boldogasszony, az Eketilto Boldogasszony, a Madonna kultusz, a papok római császári udvarból áthozták a liturgikus ruhákat, a mise liturgia, papok erkolcstelensege. Kegytargyipar beindul, tessék Krisztus keresztjéből egy darab! Bucsucedula: 100 Ft az örök élet, tessék, tessék! Ez a Római Katolikus Egyház, ezeknek a szerzője, nem pedig Isten Beszédének a szerzője, az ugyanis Isten.
2019. júl. 2. 22:46
 27/173 A kérdező kommentje:

22.A makkabeusok könyve,nem tartozik a bibliához.

Továbbá ha K.vallás tette volna rendbe a biblia szerkezetèt,a szentháromság is benne volna,a Máriaimádat stb.

Mèg az akkori szentjeitek is benne volna,szobrokkal bálványokkal.

Azt tudd meg,hogy Jèzust az apostolokat ès a Ku-utánni hüsègeseket felhasználjátok ürügyül arra,hogy azt állitjátok,hogy ezek a hüsègesek azt tettèk mint ti.

2Teszalonika 2:3-8"Necsaljon meg titeket senki semmikèppen.mert nem jön el addig mígnem előbb bekövetkezik a szakadás,ès megjelenik a bűn embere a veszedelemnek fia.

4.A ki ellene veti ès fölèbe emeli magát mindannak,ami Istennek vagy Iste tiszteletre mèltonak mondhatók,annyira,hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába,Isten gyanánt mutogatván magát.

6.Ès most tudjátok mi tartja vissza,amièrt csak a maga idejèben fog az megjelenni.

7Müködik a törvènytelensèg titkos bűne:csakhogy annak aki azt most visszatartja,fèlre kell az útból tolatnia.

8Ès akkor fog megjelenni a törvènytaposó,akit megemèszt az Úr az ő szájának leheletèvel,ès megsemmisíti az Ő megjelenèsènek feltünèsève.

Itt a szakadást aki előidèzte az aki a bibliát ugyan olvassa de a tantètel cselekmèny eltèr,olyannyira,hogy a hibákat nem lehet felsorolni.

Szakadást jelent a szentháromság,lábcsok,Mária imádat 431-ben,ima a halottakèrt,gyertyák használata,angyalok halottszentek tisztelete,500èv császári ruha viselèse,Józsefnek tiszteletadás 890èv.

Csak ennyit izelitőnek.

"fèlre kell az útból tolatnia"itt az apostolokről van szó.

Amikor az apostolok meghaltak lassan a Kv.elinditotta a szakadást ès ezèrt nemtetszik nektek a biblia vers.

A kèrdèsem ha a Kv.kanonizálta a bibliát,mièrt van annyi tantètel ami eltèr a bibliátol?

Èn megmondom,az akkori hüsègesek,mindegy,hogy minek nevezed azokat,de az biztos,hogy nem az 1900 èv alatti katolikusok voltak,csak kisajátitottátok.Mert ha azok volnátok úgy a biblia szerint èlnète ès keresztènyek volnátok .

2019. júl. 2. 22:48
 28/173 anonim ***** válasza:
47%
A Károli-bibliában nincs halottakért mondott ima.
2019. júl. 3. 09:40
 29/173 anonim ***** válasza:
91%

"A Károli-bibliában nincs halottakért mondott ima."

Nem tudom, hogy tudod-e, de a Szentírás kb. 2000 évvel ezelőtt keletkezett, a Károlyi-Biblia pedig a 16. század legvégén, cirka 1600 év eltérés van közte.

Egyébként Károlyi lefordította és beletette az un. másodkanonizált könyveket is, azokat csak holttestén át, jóval később vették ki belőle. Tehát még ilyen formán se igaz a kijelentésed.

De amit Pál apostoltól idéztem, az a mai, megcsonkított Károlyi-Bibliában is benne van. Szóval még ebben a formában se igaz a kijelentésed.

2019. júl. 3. 10:44
 30/173 anonim ***** válasza:
77%
Végül még az is kiderül, hogy igazából az őrtorony vagy Németh Sanyi végezte a kanonizációt és ők az igaz egyházatyák... :))
2019. júl. 3. 10:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!