Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Krisztus után 300-ban bevezeti...

Krisztus után 300-ban bevezetik a halottakèrt való imát. Jèzus nem tette ès nem tanította erre a követőit. Ez eretneksèg?

Figyelt kérdés

2019. júl. 1. 22:06
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/173 A kérdező kommentje:

Ha kimbilikiti nyelven volna mèg jobban èrtenèm,de megkaptam magyarul és.

Mar többször kèrdeztem,de mèg egyszer megkèrdezem.

Jèzus földi èlete idejèn,volt-e a Katolikus vallás?

2019. júl. 3. 21:48
 52/173 anonim ***** válasza:
100%

Nem ismerem az általad említett nyelvet, viszont az angol elég alap manapság, ha nem érted, az a te hiányosságod.

Természetesen létezett, maga Jézus alapította:

"én is mondom neked: Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat, s az alvilág kapui sem vesznek rajta erőt"

Katolikusnak viszont kicsit később, az I. század végén kezdték nevezni, amikor még élt János apostol. Erre hoztam is neked forrást, nem pedig valami youtube videót.

Továbbra is várom, hogy bármilyen korabeli, ókori forrással alátámaszd állításaidat, egy youtube videó nem forrás, csak ócska vicc.

2019. júl. 3. 22:00
 53/173 A kérdező kommentje:

Nem akarom az álmodat elvenni,de akkor a Kv.rèszes volt Jèzus kivègzèsèben is,amennyiben lètezett a Római Egysèges vallás.

De megnyugtatlak,hogy nem volt rèszes a kivègzèsben mert akkor mèg nem volt a Kv.Ugyanis a szakadás idejètől van.

2019. júl. 3. 22:15
 54/173 anonim ***** válasza:
100%
Feladtam öreg, van az a szint, ami alá már én sem megyek. Elkezdtem írni egy hozzászólást, de jobbnak láttam törölni, így maradjon itt csak ennyi. Valószínűleg a 4. osztályos unokaöcsém is alkalmasabb és értelmesebb vitapartner lenne.
2019. júl. 3. 22:21
 55/173 A kérdező kommentje:
Ne add fel mert mèg a bibliábol nem bizonyítottál csak a tantètelből,ami nem hiteles ès ezèrt nivoja nincs.
2019. júl. 3. 22:37
 56/173 anonim ***** válasza:
77%
Az ilyen kérdések kiírói, csakis azért tudnak láthatónak maradni, mivel van, aki ellenállást tanúsít. Teljesen felesleges bármit is mondani ennek a kérdezőnek, ahogyan a többi hozzá hasonló mentalitású személynek is. Ezek éltetik őket. Imádják a saját igazságérzetüket hangoztatni, és azt várják, mikor érkezik egy újabb cáfolást tartalmazó válasz, amire lehet válaszként azonnal egy ellencáfolást írni. Ha az emberek nem válaszolnának az ilyen kérdések alá, ezek az emberek, mint ennek a kérdésnek a feltevője is, otthon magába roskadva robbanna fel az idegtől, mivel senkit nem érdekelne a jelenléte. Amíg válaszolgattok nekik, addig éltetitek őket.
2019. júl. 3. 22:59
 57/173 anonim ***** válasza:
54%
Valószínű, hogy a Jézus által alapított őskeresztény egyházra használták az egyetemes jelzőt (amely egyház Jeruzsálemben lett Isten által megalapítva a Szent Lélek kitöltetése által), de ha azt nézzük, hogy a RÓMAI katolikus Egyház mikor alakult, süveges pápával az élen, aki a római császári udvar ruháit hordja, rituáléit használja, nos ilyen nem volt Jézus idejében. A Rómában a hét dombon ülő pápa és szervezete később alakult ki, a IV. században. Ennek a római szervezetnek (Római Katolikus Egyház) a növekedése máshogy zajlott, mint a Krisztus által alapított egyházé. Ők már tűzzel és vassal, erőszakkal és büntetéssel "térítettek", hasonlóan egy másik hamis valláshoz - amely körülbelül 600 évvel később tűnik fel -, az iszlámhoz.
2019. júl. 4. 00:38
 58/173 A kérdező kommentje:
Nincs amit vitatni,mert itt a felelet.users.atw.hu/elizeus
2019. júl. 4. 06:48
 59/173 A kérdező kommentje:

Vagy:

elizeus.atw.hu

2019. júl. 4. 06:56
 60/173 anonim ***** válasza:
100%
Nem jöttök rá hogy ítélet napig lehet vitázni ??? Mondom a lényeget : Ha olyan nagy Keresztények vagytok , és tudtok imádkozni , nyilván kapcsolatban vagytok JÉZUS KRISZTUSSAL !!! Fogd magad te ember aki kételkedsz , és kérdezd meg azt , Aki biztosan tudja a jó választ hogy jó dolog e a halottakhoz imádkozni ! Kérdezd meg JÉZUST ! Ha pedig nem hallod a hangját , nincs miről beszélni ! Mert az ő juhai ismerik a hangját és nem mennek a sátán után !!! Ahogy azt a János 10 elején olvassuk . Én mindennap beszélgetek JÉZUSSAL és nem csak JÉZUSSAL hanem megkaptam nem egyszer azt a kegyelmet , hogy Szentekkel beszélhettem , például a SzűzAnyával is . Ezzel elmondtam mindent ! De ha nem lenne világos : Szabd , lehet és ÜDVÖS dolog a halottakért imádkozni , és beszélgetni is lehet velük ! Nem őrültem meg , nem vagyok skizofrén sem , hanem Keresztény , aki lélekben és igazságban imádom ISTENT ! Katolikus Keresztény ember vagyok ugyanolyan bűnös mint bárki más ! De tudom hogy JÉZUS meghalt értem és mindannyiunkért és erre az áldozatra én igent mondok és ez elég ... elég az Ő kegyelme !!!
2019. júl. 16. 02:51
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!