Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha keresztény létetekre...

Ha keresztény létetekre homoszexuális fiatok születne kitagadnátok?

Figyelt kérdés

2018. jún. 30. 22:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/159 anonim ***** válasza:
90%

szp72.

Mindenre amit írtál megvan már a cáfolat a korábbiakban. Lényegében leírtad ugyanazt még egyszer. Ehhez nem tudok mit hozzátenni.

csak egy kérdésem lenne hozzád és a többiekhez:

Keresztények vagytok? (feltételezem, hogy igen, hisz vallás témában válaszoltok.) Akkor tudjátok, hogy a Pápa Isten földi helytartója. Az Ő szava Isten szava. Ő mondta 2013-ban a melegekről:

"Ha egy meleg Istent keresi, ki vagyok én, hogy megítéljem őt?"

"A probléma nem az, ha valakinek ilyen beállítódása van; nem, testvéreknek kell lennünk, ez az elsődleges."

Ide teszem az egyik cikket is a sokból:

[link]

Nem én találtam ki ezt sem. 2013-as hír. 5 év alatt sem ért oda? Vagy a Pápa is meleglobbi szeinted? Magyarázd meg...

2018. júl. 2. 06:47
 42/159 anonim ***** válasza:
12%

Tényleg csak egy kérdés azok felé, akik kardoskodnak amellett, hogy a homoszexualitás nem a neveléstől függ, hanem csak a genetikától:

Mi a helyzet az egypetéjű ikerkutatásokkal?

Itt a cikk: [link]

2018. júl. 2. 08:55
 43/159 anonim ***** válasza:
100%

#44 Láttál te már egypetéjü ikreket? Én ismerek két párt is és tanusíthatom hogy ők sem 100% ban egyformák példának okáért az idősebbik párnál az egyik balkezes míg a másik jobb stb, nem értek a génekhez meg hogy most mi az alláspont de lehet ez a változás olyan szinten ami az egypetéjüeknél is eltérő.

És a cáfolatom a nevelésre (kb azon a szinten "hogy dehát az egypetéjüek..") egy háztartásban ha minden gyereket ugyan úgy vagy közel ugyan úgy nevelnek és az egyik meleg lesz akkor a többi miért nem?

2018. júl. 2. 10:16
 44/159 anonim ***** válasza:
94%

Dr. Neil Whiteheadről a neten kb semmit sem találtam. A Wikin van egy Neil L. Whitehead, csakhogy ő antropológus volt és a munkái közt nem tartják számon a fenti művet. A könyvvel kapsolatos videóban is ő szólal meg szerintem, már ebben nem vagyok biztos.

Mindenhol a könyvét reklámozzák ahol szó van róla. Ez a bizonyos "My Genes Made Me Do It!". Nem olvastam végig de meg fogom tenni.

Egyenlőre annyit tudok mondani, a kivonatok alapján, hogy az általa említett ikerkutatások (amiket nem ő végzett, hanem "átvett") pont, a genetikai hajlam örökletességét támasztják alá. Csak persze félre is lehet magyarázni.

Az általa említett 11% az 20% és az eredmény az általános ikerterhességre vonatkozik, ahol az egy és kétpetéjű ikreket együttesen vizsgálták. A kétpetéjű ikrek genetikai állománya NEM azonos (egyébként az egypetéjűeké sem 100%-ban azonos) Az egypetéjű ikerterhességekre MINDEN eddigi kutatásban közel azonos eredmény jött ki. És ezkörülbelül 50%. Tehát ha az egyik iker homoszexuális akkor 50% esély van rá, hogy a másik is az lesz (ami ugye a hajlam meglétének bizonyítéka). Ezek az eredmények tudományosan igazoltak, visszakereshetőek.

A fenti könyvvel kapcsolatban csak blogokat és a könyvet reklámozó oldalakat találtam. Tudományos cikket nem.

Eddig ti mondtátok, minden érvemre, hogy propaganda; Hadd éljek ennek vélelmével most én is...

2018. júl. 2. 10:47
 45/159 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy, én sosem értettem, a homofób embereket. Az ő nézőponjukból akkor két barna hajú, vagy két barna szemű, különböző nemű sem lehetne együtt, hisz ugyan az a haj vagy szem, színük. Ha meg az utód nemzést vesszük, arra rögtön 3 ellen érvem is, van:

1. Akkor, az olyan emberek is bűnösök, akik biológiailag, gyermek nemzésre, képtelenek.

2.Az árvaházba adott gyerekeknek, tudjátok, hány százaléka, küzd tinédzser kortól kezdve, depresszióval, vagy épp magába fordul, esetleg még másokra is veszéllyes lesz, csak azért mert nem voltak szülei. Ehez képest nem kerülhetnek azonos nemű párhoz, még rengeteg országban, sőt még itt is csak a pár egyik fele lehet, jogilag a gondviselő.(Mellesleg, a béranyás megoldás is létezik ám, amivel, meg ugyanúgy nő az emberiség.)

3. Az is különös számomra, hogy több a homofób ember, mint az abortusz ellen küzdő.Pedig az egyik a szerelem utálata, míg a másik (lehet erősen fogalmazok, de) a gyilkosság ellenzése.

Amúgy az egypetéjű ikrekről. Én ismerek személyesen, egypetéjű ikreket, és nagyon sok belső tulajdonságuk más, sőt az eggyikük jobb, míg a másik ballkezes. De amúgy nagyon sokan vannak olyan egypetéjű ikrek, akik ugyanolyan szexualitásúk. Pl.:Rhodes ikrek, Coyle ikrek,Zakar ikrek.

Bármelyikükre keressetek rá angolul, ha nem hisztek nekem. Egy szóval tény, hogyha, egyik iker meleg akkor (ahogy valaki elöttem írta) 50%, hogy a másik is az.

De, hogy a kérdezőnek, is feleljek. Én keresztény vagyok, valmint meleg. A szüleimnek, nem mondtam még el, de lehet nem is fogom. Ha a kérdésed elméleti akkor az mondanám, hogy egy rendes szülő nem tagadja, ki a gyermekét, még akkor sem ha valami bűnt követ el, pláne akkor ha még csak semmi rosszat sem tett, egyszerűen meleg. Ha a kérdésed gyakorlati, akkor még annyit, hozzáfűznék, hogy ha elmerte neked mondani, az órijási bizalomra utal a részéről, ami például nekem az én szüleim felé nincs meg. Ha viszont valakiben megvan, akkor az feltétel nélküli szeretetre, és elfogadásra, számít amit egy jó szülő egész biztosan megad.

2018. júl. 2. 12:15
 46/159 szp72 ***** válasza:
7%

@ Keresztények vagytok? (feltételezem, hogy igen, hisz vallás témában válaszoltok.) Akkor tudjátok, hogy a Pápa Isten földi helytartója. Az Ő szava Isten szava.

Az látszik, hogy a vallási kérdésekhez abszolút nem értesz, sőt kifejezetten ostoba vagy benne, mégis osztod az észt. Könnyen lehet, hogy akkor a homoszexalitás problémáját is csak ilyen felületesen ismered és ez alapján véled okosnak magad.

Egyrészt a keresztények jelentős része nem katolikus, nekik a pápa szava semmit nem jelent. Másrészt a pápa a katolikusok szerint is tévedhet, kivéve akkor, amikor a tévedhetetlenség igényével ünnepélyesen kihirdet egy dogmát. Harmadrészt a pápa szavai, amivel egyébként maximálisan egyetértek nem azt jelenti, amit te gondolsz.

@ "Ha egy meleg Istent keresi, ki vagyok én, hogy megítéljem őt?"

A katolikus egyház tanítása a homoszexualtáéssal kapcsolatban stabil és világos, s a pápa egyáltalán nem írt át a hivatalos katekizmusból semmit. A pápa akárcsak a katolikus katekizmus nem tekinti a homoszexualitást normálisnak, csak nem ítéli el a homoszexuális embereket, mert ehhez nincs joga. Egyedül az ítélkezhet, aki kellően ismeri az embert és a helyzetét. Nem tudhatjuk, hogy egy konkrét ember, egy konkrét "meleg" vagy akármilyen más bűnös mennyire felelős az állapotáért. Ez végső soron Isten dolga.

A katolikus egyházban a paráznaság bűn, senkinek nem lehet szexuális kapcsolata, aki nem házas. A homoszexuális hajlam, a katolikus tanítás szerint önmagában még nem bűn, csak egy bűnös vágy, egy bűnös kívánság, egy beteges irányultság. Ha valaki kiéli vagyis homoszexuális aktusba kerül az viszont bűn, ahogy a heteroszexuálisok nem házasságban elkövetett szexuális aktusa is.

Rengeteg ember van, aki akármilyen ok miatt nem házasodott meg, például csak nem talált megfelelő párt vagy pedig olyan betegsége, sérülése van, hogy alkalmatlan a házasságra. Az ilyen emberek, ha nem akarnak vétkezni, akkor önmegtartóztatásban élnek egész életükben. Számtalan ilyen ember van. A homoszexuális hajlamú emberek semmivel sem rosszabbak, mint a más problémával küzdők.

Egyébként az általad linkelt cikkben ez világosan le van írva. Egy jó tanács: ne linkelj olyan cikket a saját igazad alátámasztására, amit nem olvastál.

2018. júl. 2. 13:21
 47/159 anonim ***** válasza:
100%

Kedves szp72

"vallási kérdésekhez abszolút nem értesz, sőt kifejezetten ostoba vagy benne, mégis osztod az észt."

Ahol elfogynak az érvek ott még mindig lehet személyeskedni. Ez is jelent valamit :)

Nézd, én Római Katolikus Keresztény vagyok. Ezt a vallást ismerem és mivel az általam leírtak szerintem ennek megfelelnek nem értem mi a problémád ezzel. Az én úgy tudom, hogy a mindenkori Pápa Szent Péter (az első pápa) utódja, akire Krisztus bízta az Egyházat (tudomásom szerint ez benn van a Bibliában). Nekem ezt tanították, így az Ő szava számomra értékkel bír és azt feltételeztem (ezek szerint ostoba módon), hogy ezzel más keresztény felekezetek is így vannak, még ha az egyházfői mivoltát nem is fogadják el. De ezek szerint "felétek" csak akkor kell a Bibliát alkalmazni amikor nekünk az úgy megfelel. Hát legyen. Ezúton kérek elnézést ostobaságomért.

Nagyon úgy tűnik, hogy a linkelt cikket nem nekem nem sikerült elolvasni. Sikerült megint odafigyelni a szöveg lényegére. Ami az lett volna, hogy igen, tudjuk, hogy mi az egyház álláspontja a melegekkel szemben. Igen tudjuk, hogy bűnnek tartja a homoszexualitást, ahogy bűnnek tartja a házasságtörést, lopást, gyilkosságot, stb (neked magyarázzam, hisz te ebben sokkal tájékozottabb vagy).

Azon viszont ismételten sikerült egy az egyben átlépni, hogy mire hívja fel a figyelmet a Szentatya:

"Tisztelettel, együttérzéssel és gyöngédséggel kell fogadni őket. Kerülni kell velük kapcsolatban az igazságtalan megkülönböztetés minden jelét. Az ilyen személyek arra hivatottak, hogy valósítsák meg életükben Isten akaratát, és amennyiben keresztények, egyesítsék az Úr keresztáldozatával az állapotukból adódó esetleges nehézségeket. részlet a Katekizmus, 2358. pontjából".

És Szerintem igenis erre utal a két belinkelt idézetem, ami szerinted ostobaság.

Nyilván én nem tudhatom, mert ostoba vagyok, de ezeket az embereket a pedofilokhoz, szadistákhoz hasonlítani, őket betegnek nevezni, azt bizonygatni, hogy ők tehetnek az állapotukról vagy legalábbis a szüleik (neveltetésük) és a többi korábban elhangzott hozzászólás mind-mind csupa együttérzésről és gyengédségről ad tanúbizonyságot. Szó sincs igazságtalan megkülönböztetésről, hisz ugyanúgy kezelitek a kérdést, mintha valaki lopna, hazudna, vagy ráfeküdne a szomszéd asszonyra unalmában. Ezek mind bűnök, valahogy a hazugság ellen mégsem ekkora az indulat. Pedig több a hazug mint a homoszexuális.

Javítsatok ki ha tévednék.

2018. júl. 2. 14:51
 48/159 anonim ***** válasza:
10%

Nem rosszabbak ezek az emberek, hanem az életmódjukból fakadóan nem tudunk egyettérteni velük néhány dologban!!!!

pl a szexualitás, házasságkötés vagy az őrökbefogadás.

2018. júl. 2. 14:54
 49/159 anonim ***** válasza:
63%
Szerencsére nem születtem ilyen debil családba. :D Aki kitagadja a gyerekét, az egy szadista állat. Undorítóak vagytok, ahogyan képesek vagytok fröcsögni. Ezért fogok foggal-körömmel harcolni a vallás ellen. Több Dawkins kellene. :P
2018. júl. 2. 15:04
 50/159 Lacás1976 ***** válasza:
89%

Na látom itt is megy az ész osztás. 51 es tökéletesen egyetértek veled.

Szp72 te egy igazi gyökér vallási fanatista vagy ha a középkorban élnél és inkvizítor lennél tuti megégetnél mindenkit aki egy kicsit is másképp gondolkodik.

Hol van a nagy keresztényi szeretet???bűnösözni az megy!

Muterom azt mondta akármlyen lennék akkor is szeretne. Mikor elmondtam neki meleg vagyok csak meglepődött majd azt mondta ugyanúgy fog szeretni eztán is mint eddig.... azóta páromat is megszerette.

Aki ezért kitagadja a gyerekét nem jobb egy állatnál!

Minden vallási fanatikus fogja fel már nem a sötét középkorban élünk. És ne akarjatok minket "meggyógyítani"!! más nevében nem nyilatkozok de én szeretek meleg lenni nekem igy jó! És ha lenne egy tabletta amitől heteró lennék akkor se kérnék belőle.

2018. júl. 2. 17:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!