Ha keresztény létetekre homoszexuális fiatok születne kitagadnátok?
"az egészséges személyt te mostantól arra ítéled, hogy élete végéig olyan gyógyszeres kezelésben részesüljön ami megzavarja a normál agyműködést"
Ezek a jelenlegi lehetőségek. Olyan helyen, ahol egyébként kivégeznék, valószínűleg jobban jár ezzel.
Viszont, ha jobban felderítjük ennek a hátterét, akkor lesznek más lehetőségek is, és akkor megint meg lehet kérdezni, hogy ki vállalja?
Mondjuk a "kell"-t én is kihúznám. Ez önmagában nem káros jelenség, nem kell küzdeni ellene.
"Egy perverzió, akárcsak a szadizmus vagy a pedofilia, a hullák vagy állatok iránt vonzodók."
"Minden bizonnyal egy tragédia lenne, akárcsak egy nyomorék gyerek."
"Kívánom, hogy minden szülő legyen normális, s ne legyen homoszexuális gyereke. Szörnyű tragédia lehet."
A legfőbb problémát nem a homoszexuálisok jelentik, hanem az olyan emberek létezése, akiknek ilyen gondolataik vannak. A homoszexualitást a pedofiliához, vagy a nekrofiliához hasonlítani; vagy a fogyatékossághoz? Az igen! Tragédia inkább az lenne, ha a gyerekem felvágná az ereit, mert a fejébe sulykolom, hogy tagadja meg önmagát, és ezzel súlyos lelki, és mentális traumát okozok neki. Amúgy meg, előbb engedném a gyermekem, bármelyik normális meleg ember közelébe, mint bármelyik, ilyen abnormális hívő közelébe!
Én, speciel ateista vagyok. De ha a gyerekemről kiderülne, hogy a saját neméhez vonzódik, engem is zavarna, bizonyos tekintetekben. Zavarna a gondolat, hogy lehet nem lesz vér szerinti unokám, zavarna a gondolat, hogy mennyi támadást kell majd elviselnie a gyerekemnek, és bevallom, a családi vacsoráknál, biztosan baromira kellemetlenül érezném magam, ha előttem turbékolna a párjával. (Még a gondolattól is kiráz a hideg).
Csak oda akarok kilyukadni, hogy megértem azokat az aggályokat, amik felmerülnek ilyen szituációkban, a vallásos szülőkben; és hogy nem csak a hívő embereket akaszthatja ki, ez a dolog. Minden, nem neo-liberális gondolkodású embert megvisel egy ilyen helyzet, vagyis a nagy többséget, minden bizonnyal.
De, 1: sem én, sem semmilyen normális gondolkodású ember, biztosan nem tagadná ki a saját gyerekét, csak azért mert kiderült hogy meleg!
2: A gyerekem pótolhatatlan, mint bármilyen emberi élet, amíg az ideológiákat úgy lehet cserélgetni, mint a zoknikat. Ha kell, bármikor megváltoztatom, bármelyik nézőpontomat, csakhogy a gyerekem éljen, és boldog lehessen. Semmilyen emberi gondolat nem ér annyit, mint az ember gyermeke! Főleg, hogy az ideológiák, torzítják az ember józan ítélőképességét (mint ahogy az pár hozzászólón látszik is). Az, hogy a gyerekem él, és boldog, az igaz, az meg, hogy mindenféle marhaságokat gondolok, csak rombolja a pozitív, szerető légkört.
3: Mivel (akár tetszik, akár nem) a szexuális identitás már az anyaméhben kialakul, így azért már vannak jelei a gyerek korai éveiben is. Aki nem veszi a jeleket, nem figyel oda, vagy nem akar odafigyelni, aztán majd 15-20 év múlva döbben meg, és háborodik fel, az magára vessen! Mert nem attól lesz valaki rossz szülő, hogy meleg lesz a gyereke, hanem attól, hogy szarik odafigyelni rá, hogy ki, és mi fog belőle válni felnőtt korában.
4: Ahogy már írták, a "meleg"-kérdés, olyan mint a "balkéz"-kérdés. Az idők folyamán voltak olyan társadalmak, ahol egyiket-másikat, erőszakkal akarták kinevelni az emberekből, aminek kb mindig az lett a vége, hogy az illetőben olyan súlyos személyiségzavart okoztak, hogy az végül öngyilkos lett. Ha bele akarod verni egy melegbe, hogy ő hetero, valószínűleg előbb-utóbb át fog lépni az ablakpárkányon. Én viszont amondó vagyok, hogy inkább éljen a gyermekem, bármilyen identitással, vagy formában, minthogy halott legyen!
5: Amúgy pedig, hogy akar bárki is megváltoztatni egy embert, hogy kihez-mihez vonzódjon? Tegyük fel, férfi létedre találkozol egy nővel, életed szerelmével. Azonnal beleszeretsz, külsőre, belsőre, mindenhogyan összeilletek. Már tervezitek egymással a jövőt, tervezitek egymással leélni az életetek... Majd egyszer csak odajön valaki, és azt mondja neked, hogy őt nem szeretheted, mert a bűn - nem illik hozzád! Inkább szeresd azt ott, mert az nem bántja a szemem! ... Hát, nem azt mondanád neki, hogy "Elmész te a jó büdös .. anyádba!" ? Milyen jogon jön oda bárki, és akar két lábbal belelépni az én magánéletembe? Senkinek, semmi joga hozzá, még egy szülőnek sem! Valamiért már két-három évezrede szeret az emberek többsége Barátok Köztöset játszani, és csúnyán beleállni más emberek magánéletébe, és pálcát törni felette. Csakhogy senkinek semmi joga hozzá. Főleg nem a saját, felnőtt gyerekeddel nem játszhatod el, hacsak nem akarod, hogy egy életre megutáljon téged.
Szóval, én amondó vagyok, hogy élni, és élni hagyni! Azért van pár jó dolog a Bibliában is, de az sem maradéktalanul makulátlan. Bár a kérdés nem konkrét esetről szól, hanem általánosságban, de mindenki gondolkodjon el, hogy mit akar szembe állítani, a saját gyermekével, egészségével, és boldogságával! Mert a jó szülő áldozatot hoz, nem pedig feláldoz...
Előzőleg már írtam, az ember nem születik annak kitagadni nem tagadnám ki, viszont lehet rajta segíteni hogy megszabaduljon és normális életet élhessen.
A Bibliából röviden erről:
A vízözön ezért következett be
1Móz 6:12 Tekinte azért Isten a földre, és íme meg vala romolva, mert minden test megrontotta vala az ő útját a földön.
A megrontotta jelentései:
H7843 שָׁחַת (šáḥat)
1) lerombol, rombadönt, megsemmisít, elpusztít
tönkretesz, elront.
2) megromlik, elvetemedik
elfordít, eltorzít, kiforgat
3) megrontja (ti. a saját útját), tévelyeg, visszásan viselkedik, „kificamodik”
4) megromlik; megrothad
5) megrongálódik, megsérül,
tönkremegy, elrontják
Útját jelentései:
H1870 דֶּרֶךְ (derek)
1) út, utca, ösvény
2) utazás
3) (út)irány, irányultság, beállítottság
4) (élet)mód, életvitel, (meg)szokás
5) vallási szokás, istentiszteleti mód
6) életút, sors
Jézus beszélt erről a korról és az utolsó időkre vonatkoztatja:
Máté 24,37-39:
37 Amiképpen pedig a Noé napjaiban vala, akképpen lesz az ember Fiának eljövetele is.
38 Mert amiképpen az özönvíz előtt való napokban esznek és isznak vala, házasodnak és férjhez mennek vala, mind ama napig, amelyen Noé a bárkába méne.
39 És nem vesznek vala észre semmit, mígnem eljöve az özönvíz és mindnyájukat elragadá: akképpen lesz az ember Fiának eljövetele is.
Vajon Istennek a normális étkezésekkel van a baja?????
vagy a normális házasságokkal
van a baja????? (férfi és nő)
A liberálisoknak ajánlom a logikus gondokodást míg meg lehet térni és meg lehet szabadulni a homoszexualitásból!!!!
Jelentkezzen aki érti, hogy mit akarsz írni, mert egyik igében sincs szó homoszexualitásról. Azért a Biblia nem szokott ennyire kertelni, ahol arról szól, akkor érthetően leírja.
Nem, nem tagadnám ki. A sajnát szememben is vannak gerendák...
Ui: el kéne felejteni azt is hogy valaki homoszexuálisnak születik, meg a másik végletet is, hogy választás kérdése. A HAJLAMOT öröklöd.
"Előzőleg már írtam, az ember nem születik annak"
Én meg azt írtam, hogy de. És tudományosan alá is van támasztva. Te meg el sem olvasod mert az úgy egyszerűbb, hogy te azt mondtad és akkor az úgy van.
Látom az idézgetés az megy. Akkor Máté9:9-13 megvan? Lukács 18:9-14? Lukács 6:37-42?
Ne ítéljetek és nem ítéltettek... Ismerős?
Jézus azt mondta Szeress! Nem azt hogy Ítélj! Az az Isten dolga nem a tiéd!
"Előzőleg már írtam, az ember nem születik annak kitagadni nem tagadnám ki, viszont lehet rajta segíteni hogy megszabaduljon és normális életet élhessen."
Most őszintén, mit remélsz egy ilyen válasszal? Gondolod ha minden tudományos kutatás eredményének ellentmondva kitartóan mantrázod a tévedésed, akkor majd igazabb lesz?
@ A homoszexualitást a pedofiliához, vagy a nekrofiliához hasonlítani; vagy a fogyatékossághoz? Az igen!
A ferde hajlamnak, a perverziónak vannak fokozatai. Én egyáltalán nem állítottam, hogy a homoszexualitás ugyanolyan súlyú perverzió, mint a nekrofilia, de mind a kettő ferde hajlam, egy téves irányultság, vagyis akkor perverzió. A "perverzió" kifejezés ugyanis azt jelenti, hogy elhajlás a normálistól.
A pedofilia annyiban súlyosabb a homoszexualitásnál, hogy ott legalábbis egyenlőre egyértelműbb a társadalmi kár. De ki tudja, lehet hogy az LMBQT mozgalom újabb betűvel bővül, s megmagyarázzák a gyerekeknek és a társadalomnak, hogy felnőtt-gyermek szexuális kapcsolat elfogadgató s a meghittség egyik szép példája.
@ Tragédia inkább az lenne, ha a gyerekem felvágná az ereit, mert a fejébe sulykolom, hogy tagadja meg önmagát, és ezzel súlyos lelki, és mentális traumát okozok neki.
Valóban egy kicsit érzékenyebben és megértőbben kell a betegekhez fordulni. De a betegség az betegség, a perverzió az perverzió. A pedofilok között is lehet olyan, aki tisztába van irányultsága káros és kóros voltával és küzd ellene. De nem hiszem, hogy a pedofil embereken úgy kéne segíteni, hogy megmagyarázzuk nekik, hogy a pedofilia valójában normális és szép dolog.
@ Amúgy meg, előbb engedném a gyermekem, bármelyik normális meleg ember közelébe, mint bármelyik, ilyen abnormális hívő közelébe!
Szabad akaratod van.
@ bevallom, a családi vacsoráknál, biztosan baromira kellemetlenül érezném magam, ha előttem turbékolna a párjával. (Még a gondolattól is kiráz a hideg).
Miért? Hiszen ez egy csodaszép dolog és legtermészetesebb a világon. Nos, minden normális érzi, hogy a homoszexualitás nem normális. A homoszexualitás nyilvánvalóan betegség. S ha lehet rajta segíteni, s ha valaki szeretné, hogy segítsenek rajta, akkor ezt lehetővé kell tenni. Én hiszek abban, hogy lehet segíteni, mert vannak rá példák. A perverz LMBQT lobbi azt akarja, hogy senki ne segítsen senkinek, hanem mindenki fogadja el, hogy ez a szép és a normális. Én nem hiszek nekik. Ha te hiszel, az a te dolgod.
Itt szeretném megjegyezni, hogy jelenleg 12 év a beleegyezési korhatár és még nem hallottam egyik egyházat sem tiltakozni ez ellen.
Felnőtt embereken, akik egymás mellett megtalálják a boldogságukat mégis segíteni próbálnak.
Nem értem miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!