Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti hisztek Istenben?

Ti hisztek Istenben?

Figyelt kérdés

Ha igen miert? Ha nem miert?

Mit szoltok ahhoz hogy Einstein is hitt Istenben,es hogy a tudomanyi egyetemek mostmar fontosabbnak tartjak a hitet es a hittant? Nehany egyetemen tanito baratom mondta,hogy azt tanuljak hogy csak Isten tud ilyen tokeletesen felepiteni egy embert. Velemeny?

2017. dec. 29. 22:21
 71/129 anonim ***** válasza:
91%

69es pont erről beszeltem. Szerinted nincs Isten de rossz.

70es miért is kell szolgálni. Isten szolgalata az emberek szolgálata. A szolgasagot nem úgy kell érteni mint rabszolga. Mi az ige szolgálók vagyunk.De mivel hiszünk Istenben igazán szabadok vagyunk mert az igazság szabaddá tesz benneteket. Mondok egy példát Lengyelország van is megjelent a kommunista diktarura de az nem tudott gyökeret verni mert az emberek Istent választották és legyőzték a gonosz eszmét. Az egyház ma tevékenyen jelen van ott de hol van a kommunizmus?. Vagy ugyanez volt nálunk amikor a török ellen harcoltunk, sokszor győztünk mert volt miért győzni.

Volt mit megvédeni.

Akik nem hisznek azok nem szolgák? Dehogynem,mindenki szolga hiszen mindenki szolgal valamit. A munkahelyeden a főnököt a céget szolgálók, ha katona vagy a házat szolgalod. Ha pap valaki Istent szolgálja az emberek között

2017. dec. 31. 18:35
 72/129 anonim ***** válasza:
100%

Én szabadnak tartom magam anélkül, hogy valami "megmentőt" szolgáljak, köszönöm.

Én azt írtam, hogy szerintem nincs, de ha lenne borzalmas személy lenne.

És a kérdésemre nem érkezett válasz: amikor a világot teremtette, minek teremtett olyan vírusokat, amikről tudta, hogy könnyen emberek millióinak a halálát eredményezik majd?

2017. dec. 31. 18:39
 73/129 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek nemIstent, hanem a szabadságot váalsztották, a jobb életet.

Szerinted a kettő ugyanaz?

2017. dec. 31. 18:39
 74/129 anonim ***** válasza:
100%

A vallás miatt gyilkoltak meg rengeteg ártatlan férfit nőt gyereket mert azt hitték boszorkány

A vallásháborúban is több millióan haltak meg ártatlanul

Ha nem lenne vallás és papok nem itt tartana a világ megakadályozták a fejlődést a hazugságaikkal-szerencsére az emberek tudatta ébredt (néhány kivételével te is beletartozol)

A nőket is a vallás miatt kezelték embertelenül (valahol még most is)

Ha Isten létezne akkor ugye mindenkit szeretne és mindent megbocsátana ebből kötelezik hogy megbocsátja ha bűnösek vagyunk vagy ha nem hiszünk benne akkor miért vannak betegségek ? Szenvedések?

2017. dec. 31. 19:13
 75/129 anonim ***** válasza:
100%

"69es pont erről beszeltem. Szerinted nincs Isten de rossz. "

Igaz, nem nekem címezted, de ha megengeded, rámutatnék a gondolatmeneted hibájára.

Egy egyszerű példa, szerintem Darth Vader a rossz. Ez szerinted most azt jelenti, hogy én hiszek a Star Warsban?

Ha neked van egy istenképed, és az istenképed alapján az Istened rossz, akkor erre rá tudok mutatni anélkül, hogy valaha egy pillanatra is hittem volna bármiféle istenségben. Ez egyszerű logika.

2017. dec. 31. 21:28
 76/129 A kérdező kommentje:

Nem akartam vitat inditani.

Egyetemen tanulo barataim,ezt elirtam.orulnek ha tartanank annyira tiszteletben a masikat hogy nem kotunk bele. Nem vagyunk egyformak,es neha jo is ugye?:) akit erdekel,igen en hiszek.

2018. jan. 1. 18:40
 77/129 A kérdező kommentje:
Valamelyik nap lattam a Tv-ben edesapammal,aki real gondolkodasu es nem a legvallasosabb ember a vilagon,tehat vele egy ismeretterjeszto filmet amiben feltartak jezus sirhelyet.Pontosan nem emlekszem ra,valami templom korul volt talan. De a vegen ki tudtak ra kovetkeztetni hogy logikus hogy oda temettek. Apu azota mar inkabb jobban hisz ha lehet igy fogalmaznom.
2018. jan. 1. 18:44
 78/129 anonim ***** válasza:
100%
#77 a temetőben is több száz ember sírhelye van ;)
2018. jan. 1. 19:05
 79/129 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgy temettetem el magamat hogy hogy isten lánya és megtalálják akkor azt is elhiszed ? Te amúgy mindent elhiszem amit hallasz?
2018. jan. 1. 19:07
 80/129 anonim ***** válasza:
100%

MÉG NEM KAPTAM RÁ VÁLASZT

A vallás miatt gyilkoltak meg rengeteg ártatlan férfit nőt gyereket mert azt hitték boszorkány

A vallásháborúban is több millióan haltak meg ártatlanul

Ha nem lenne vallás és papok nem itt tartana a világ megakadályozták a fejlődést a hazugságaikkal-szerencsére az emberek tudatta ébredt (néhány kivételével te is beletartozol)

A nőket is a vallás miatt kezelték embertelenül (valahol még most is)

Ha Isten létezne akkor ugye mindenkit szeretne és mindent megbocsátana ebből kötelezik hogy megbocsátja ha bűnösek vagyunk vagy ha nem hiszünk benne akkor miért vannak betegségek ? Szenvedések?

2018. jan. 1. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!