Ti hisztek Istenben?
Ha igen miert? Ha nem miert?
Mit szoltok ahhoz hogy Einstein is hitt Istenben,es hogy a tudomanyi egyetemek mostmar fontosabbnak tartjak a hitet es a hittant? Nehany egyetemen tanito baratom mondta,hogy azt tanuljak hogy csak Isten tud ilyen tokeletesen felepiteni egy embert. Velemeny?
Igen hiszek benne! És hogy miért? Mert megváltoztatta az életem!
És mi a hit? A hit a remélt dolgok valósága és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés (Zsid 11,1)
A Biblia nem hagy félreérthető dolgokat arról hogy mi az... Nem mondja azt hogy a vallás üdvözít. Higyj! Szeress! Cselekedj!
Hamár kitertunk az evoluciora akkor én is azt tudnám mondani hogy van benne valami- a kapcsolatokban- de a kezdettől és kialakulasrol csak elnezni tudok.
Es ha már felhoztam a hitet akkor még ezt tenném hozzá.
Itt van Pl: Mojjo( mert csak az ő nevet es tevékenységét ismerem) ha megnézitek ő is hisz. Hisz az evolúcióban pedig nem ő találta ki. Nem kapott értelmes magyarázatot az evolúcióra de ő ezt fogadja el. Mert ha belegondolunk azt a tudománnyal bizonyították be de az nem jelenti a tökéleteset sőt...
Honnan tudjátok hogy mennyi az a kg? Vagy mennyi az a cm? Ezek mind egy meghatározott sémára helyezik a dolgokat de semmi következtet nincs. Km/ H ott pedig végképp zavarodás van( de most ebbe ne utkozzetek meg nem errol szól a kérdés.
Végezetül egy elgondolkodtató "vicc":
Régen
A keresztyének: A föld gömbölyű( geoid) benne van a Bibliában.
Akkor élő emberek: Nem! A föld lapos. Ti egyszerű buta emberek vagytok nem tudhattok ilyeneket
Most:
Keresztyének: A világot Isten teremtette benne van a Bibliában
Most élő emberek többsége: Nem! A vilag az evolúció alapján jött létre! Ti egyszerű buta emberek vagytok nem tudhattok ilyeneket
:)
Nem. Valóban jó lenne, ha lenne az emberi életnek külső célja, egy felettünk álló lény, aki odafigyel ránk stb., de az, hogy ez jó lenne, még nem jelenti azt, hogy így is van.
Istenben azért nem hiszek, mert nincs rá semmiféle objektív bizonyíték. Ha lenne, nem kéne hinni benne.
Mindemelett nem zárom ki Isten létét, lehetges, hogy létezik. Engem ilyen tekintetben csakis pozitív csalódás érhet :)
Einsteiről meg annyit, hogy folytonos viták zajlanak róla, hogy miyen vallási nézetei voltak. De abban biztosak lehetünk, hogy egy emberképű Istenben nem hitt. Amennyiben tényleg hitt valamiféle Istenben, az eseteg valamilyen panteista istenfelfogás lehetett.
De mindez lényegtelen: miért kéne nekem Einsteint követnem egy ilyen filozófiai kérdésben?
Isten létezik.
Egy egyértelmű dolog.
Jézus elmondja hogy keresni kell:
„Keressétek először Istennek országát és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek”
Isten létezése
„Keressétek először Istennek országát és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek”
„Mert mindenki, aki kér, kap, aki keres, talál és aki zörget, annak ajtót nyitnak.”
És valóban aki keres az talál:
„Mert mindenki, aki kér, kap, aki keres, talál és aki zörget, annak ajtót nyitnak.”
Isten létezéséről sok dolgot lehetne irni én teljesen röviden csak annyit szeretnék irni hogy A tiszta szivű
ember elfogadja Isten létezését és úgy él ahogy mondja.
A gőgös, hazug sziv, nem fogadja el soha amig haraggal, gyűlölettel van teli a szive.
A Biblia Isten szava, minden benne van az Ő igazságával és értelmével.
"A keresztyének: A föld gömbölyű( geoid) benne van a Bibliában.
Akkor élő emberek: Nem! A föld lapos. Ti egyszerű buta emberek vagytok nem tudhattok ilyeneket "
Ezt nem tudom, honnan szedted, de már a görögök is tisztában voltak azzal, hogy a Föld gömbölyű.
Eratoszthenész árnyékok alapján még a kerületét is viszonylag jól megbecsülte, amikor Biblia még sehol nem volt.
Ellenben ami ma az evolúció ellen megy, az inkább ahhoz hasonlítható, mint amikor az egyház inkább letagadta a tényeket is, minthogy beismerje, hogy a geocentrikus dogmája nem valós.
Azzal a különbséggel hogy ma már az egyház is eljutott addig hogy felfogja, hogy az evolúció tény, csak egyes hívők fogják be még mindig a szemük.
Nem hiszek. Jézus csak egy ember volt (ha létezett). Abban az istenben nem hiszek akiben a keresztények.
Lehet hogy van valamilyen nálunk nagyobb technológiával rendelkező faj egy nagyon messzi bolygón aki nagyon pici lényeket küldött szét az űrben és ha egy lakható bolygóra érnek ott kifejlődnek emberré.
Minek teremtette isten a fát amin a tiltott gyümölcs volt ha nem ehetnek belőle? Hogy tud a kígyó beszélni? Hogy fért rá egy kis bárkára a világ összes állatából 2? Tudnék még mit kérdezni...
Keresztény suliba jártam, a hittan tanár mindig azzal fenyegetett hogy megszáll az ördög ha nem hiszek istenben. Keresztény szeretet...
"A tiszta szivű
ember elfogadja Isten létezését és úgy él ahogy mondja.
A gőgös, hazug sziv, nem fogadja el soha amig haraggal, gyűlölettel van teli a szive. "
Tehát akkor szerinted a hívő tiszta szívű, míg az ateisták és a más vallásúak mint gőgös, hazug emberek, akik haragban és gyűlöletben élnek?
És egy ilyen gőgtől csöpögő kijelentést el kéne fogadnunk, mint igazságot? :D
A Bibliából olvasod ki az ilyen előítéleteket, vagy ezeket magadtól találod ki? :)
De most komolyan, ilyen és ehhez hasonló kinyilatkoztatások után még csodálkozol, ha valláskárosultnak tekintenek téged az emberek?
Nem baj, egyszer majd talán te is rájössz, mit jelent Krisztust követni. Mert szerintem nem azt, hogy látatlanban, ismeretlenül is legőgösözöd, legyűlölködőzöd azokat, akik másként gondolkodnak, másként élnek, mint te.
Keresztények! Ha törökök lennétek akkor Allahban hinnétek és ő lenne az istenetek.
És azzal nem bizonyítjátok Isten létezését ha idéztek a Bibliából...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!