Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti hisztek Istenben?

Ti hisztek Istenben?

Figyelt kérdés

Ha igen miert? Ha nem miert?

Mit szoltok ahhoz hogy Einstein is hitt Istenben,es hogy a tudomanyi egyetemek mostmar fontosabbnak tartjak a hitet es a hittant? Nehany egyetemen tanito baratom mondta,hogy azt tanuljak hogy csak Isten tud ilyen tokeletesen felepiteni egy embert. Velemeny?

2017. dec. 29. 22:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/129 anonim ***** válasza:
80%

#37-es Süttürüttü

Nem szó szerint mondtam ami a Bibliában van DE A LÉNYEGED mondtam.

"Boldogok a tisztaszívűek, mert meglátják az Istent."

Akik nem látják meg Istent PONTOSAN AZÉRT nem látják meg Istent mert a Bűn erősebb bennük.

Isten utálja a bűnt.

„A gőgös tekintet és a kevély szív a bűnösök mécsese: vétek.”

2017. dec. 30. 14:32
 42/129 Mojjo ***** válasza:
90%
Az amúgy leesett nektek, hogy ez nagy valószínűséggel egy szimpla troll kérdés, aminek semmi más célja nincs, csak, hogy vitát szítson?
2017. dec. 30. 14:34
 43/129 anonim ***** válasza:
85%
Igen, eléggé olyan "szaga" van. Ha már 20 fölött vannak a válaszok, mindig ez van. :D
2017. dec. 30. 15:06
 44/129 Mojjo ***** válasza:
100%
@43: Az, hogy 20 fölött vannak a válaszok egy dolog. Viszont a kérdező a kérdésében abszurd dolgokat állított, amik tökéletes vitaalapot is jelentenek egyben, majd eltűnt, ahogy kell.
2017. dec. 30. 15:09
 45/129 anonim ***** válasza:
100%

Einstein nem volt hívő, a tudományegyetemeken nincs hittan, és az ember felépítésében semmiféle tökéletes dolog nincs.

A többi stimmel :-)

Trolloknak nem kéne ide (sem) írni.

2017. dec. 30. 19:56
 46/129 anonim ***** válasza:
77%
Gyermekkoromban hittem isten létezésében, elhittem, hogy egy hatalmas mindenható erő uralkodik a föld népe felett, akárcsak egy mindenható király. De ez mellet hittem a Télapóban, a húsvéti nyúlban, a tündérekben..... Aztán elmondták a szüleim ,hogy a télapó nem létezik, majd azt , hogy a húsvéti nyúl sem. De Istenről nem szóltak semmit... Szóval elkezdtem gondolkodni istenről, olvastam a bibliából és olvastam a másik oldalról. És szépen lassan felnőttem. Most 30 éves vagyok és mosolyogva nézek azokra az emberekre, akik ámulattal beszélnek az istenükről, vagy allahról, vagy krisnáról. Sokszor nem szólok közbe mikor szóba hozzák, de néha nem bírom megállni, hogy ne kérdezzek párat. Nagyon könnyű dolog ráhárítani a felelősséget, és az ítélethozást, egy mindenható lényre... Szerintem, ha bármelyik vallás fanatikus hívőjét rá tudnánk venni, hogy egy hétig gondolkodjon függetlenül a szent könyvétől, akkor rá döbbenne, hogy ez az egész tündérmese....
2017. dec. 30. 22:54
 47/129 anonim ***** válasza:
100%
Egy vallásos ember se tudok olyan érvvel szolgálni amit ne a Bibliát alapozna mert úgy vannak vele hogy ami le van írva egy könyvbe az igaz akkor pl Harry Potter is igazi?
2017. dec. 31. 00:02
 48/129 anonim ***** válasza:
68%
Vallás = manipuláció
2017. dec. 31. 00:03
 49/129 anonim ***** válasza:
100%

Ha van Isten (véleményem szerint nincs) akkor hol van most, mit csinál?

Emberek millióit hagyja szenvedni, ártatlanul meghalni, holott elméletileg ő jó és igazságos.

És nehogy azzal válaszoljátok, hogy Ádám és Éva bűne miatt eredendően bűnösök vagyunk és szabadakaratot kaptunk.

Ha nem segít azokon, akiknek kell, akkor a halálunk után nincs joga ítélkezni felettünk.

De mindegy is, hiszen lehetek bármilyen jó, ezek szerint "hitetlen és bűnös" vagyok, így úgy is Pokolra jutok. XD

2017. dec. 31. 09:59
 50/129 imakommandós ***** válasza:
100%
De ez azért van mert Ádám és Éva bűne miatt minden ember bűnbe születik és Isten csak annak az életét menti meg aki elfogadja az ő szövetségét és betartja annak feltételeit.
2017. dec. 31. 10:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!