Ti hisztek Istenben?
Ha igen miert? Ha nem miert?
Mit szoltok ahhoz hogy Einstein is hitt Istenben,es hogy a tudomanyi egyetemek mostmar fontosabbnak tartjak a hitet es a hittant? Nehany egyetemen tanito baratom mondta,hogy azt tanuljak hogy csak Isten tud ilyen tokeletesen felepiteni egy embert. Velemeny?
Már három ember írt rám privátban, hogy elmondja az "érveit" Isten létezése mellett.
Az első kettőnél rákérdeztem a vírusos, keresztes hadjáratos témára, azóta se válaszoltak. :D A harmadik úgy írta, hogy "Isten teremtett, nyilván"
Ha a Biblia mást írna, mást hinnél. A tudományos tények viszont tények, ezeket tudni vagy nem tudni lehet, nem hinni.
90-es
Maskepp nehez lenne😅
Nem akarok amugy semmit se bizonygatni. Ha van van,ha nem akkor nem. Ez a te dontesed. En senkit nem akarok meggyozni semmirol. Koszonom amiert ennyi kotekedo ember ugrott ide csak mert megkerdeztem a velemenyet.☺
Szerintem itt mindenki normális hangnemben kérdezett, mindegy.
Isten teremtett mindent, nem? Köztük a vírusokat, a baktériumokat, halálos növényeket stb., és ezeket még az ember előtt. Erre mi oka lehetett?
Utolsónak:
Én pedig tényleg, szívből sajnálom hogy így látod. Hidd el, ez rossz Istenkép.
Volt egy bölcs ember, aki azt ma, hogy ha nincs Isten, akkor az az isten, aki a Bibliát kitalálta, megírta. Miért? Mert akkor tanitás van benne, olyan dolgok, amit egy ember elképzelni nem tud.
Mit gondolsz, mi a szeretet, ha nem az, hogy Isten az Ő egyszülött Fiát, aki Uralkodásra rendeltetett, elküldi, emberré válik a Messiás, mint Jézus Krisztus, majd pedig 3,5 év múlva Istenaz, mint Atya, hagyja szenvedni a Fiát olyan lényekért, akik nem szeretik, fellázadtak? Ha apa vagy, tudod milyen érzés. Ő mégis elfordult azért, hogy TE éljél. (Meg én :D )Fel tudod ezt fogni? Úgy, hogy még mindig ezt nem ismerted fel, és azt mondod , hogy utálod, még így is. Valóságosan. Képzeld, Ő jobban szeret téged, mint bárki. És nyilván mindenkit, de a lázadás által a Sátánnak is van hatalma a világ felett, ezért van a szegénység, az gyülölet, halál, stb.
De ettől még ha elfogadod Őt, mint Megváltót , Jézus Krisztust, örök életed lehet.
Arra viszont még nem láttam a választ a kedves válaszolóktól, hogy mi a helyzet a kémiai evolúcióval, mi a helyzet azzal, hogy a termodinamika első és második főtétele cáfolja mind két Világegyetem "létrejöttét", stb stb stb.
Nincs válasz. Szükségképpen van Teremtő, van Izraelnek Szentje, Ábrahám, Izsák, Jákob Istene, létezik, él és dinamikusan dolgozik a Megváltó! ;)
'Volt egy bölcs ember, aki azt ma, hogy ha nincs Isten, akkor az az isten, aki a Bibliát kitalálta, megírta"
Ennek a mondatnak nincs semmi értelme mert ha nincs isten akkor nincs isten aki megírja a bibliát azt a könyvek emberek irtak csak fikció kitaláció
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!