Ti hisztek Istenben?
Ha igen miert? Ha nem miert?
Mit szoltok ahhoz hogy Einstein is hitt Istenben,es hogy a tudomanyi egyetemek mostmar fontosabbnak tartjak a hitet es a hittant? Nehany egyetemen tanito baratom mondta,hogy azt tanuljak hogy csak Isten tud ilyen tokeletesen felepiteni egy embert. Velemeny?
101-esnek:
Érdekes, millión beszámolnak róla, hogy Isten nélkül sehol se lennének. Max az ibolyát szagolnák alulról. Valóságos Istenélménnyel rendelkezők ezek. Drogtól, piától, szex, szerencsejáték és egyéb halálba vagy összeomlásba vezető függőségekből szabadultak meg úgy, hogy nem emberi segítség volt! Nem volt elvonó, stb. Most pedig boldog családos emberek. Nem egy ilyen van, hangsúlyozom. Hogy csak egy ismertet mutassak: Gera Zoltán.
Nem, pont ez a lényeg, hogy nem kell szenvedni a Földi életben. Nem kell szegénynek lenni, nem kell betegnek lenni, stb. Épp ebből váltott meg Jézus Krisztus. Hit kérdése az egész. Tömérdek sort lehetne erről írni, élőszóban egyszerűbb, de rám írhatsz, ha szeretnéd, hogy kifejtsem.
6 nap a teremtés, a Biblia csupán a látható égi testekből számol be, nyilván mindenre nem tudom a választ. A Földre miért kellett ekkora időt fordítani? Hát biztos nem azért, mert nem tudta volna 1 nap alatt véghezvinni. :D De ez nem akkor, 6 nap alatt lett teremtve. A Föld jóval régebbi hely, csupán a tereprendezés volt ez a 6 nap, plusz az élővilág megteremtése. Talán azért, mert a Föld az Univerzumban központi szerepet játszik, és a képmása is ide lett teremtve. Illetve az ember teremtése előtt, ahogy említettem, volt már Föld, és mindenbizonnyal már akkor is fontos helyszín volt, már csak az ős-lázadás miatt is. (Ez csak erős feltételezés, nem csupán részemről :) )
Jobban? Hogy érted, hogy jobban? :D Hisz a legtökéletesebb az egész. Csupán a Sátán uralma miatt ilyen a jelenlegi világ amilyen. De ennek vége lesz, lesz egy 1000 éves Királyság, uralkodás Jézus Krisztus, mint teljhatalmú Úr részéről, egy új tereprendezés, a "békesség" időszaka. De ez már a Bibliaismeretet súrolja, ez nem az alap :)
Ésszerű érvek vannak, tökéletes rendszerek, az Igével és Vele összeegyeztethető tudomány, törvények. De ha konkrétabban megmondod, mit nem értesz, akkor válaszolok rá. Már ha tudok, én se vagyok se tudós, se zseni, se tökéletes hívő személy. :D
Így van, a Bibliára, meg a saját tapasztalataimra és értelmemre alapozom a hitemet. De leginkább mint meggyőződést az első kettőre. :)
Igen, pontosan, mondhatjuk így is. Előbbi válaszomat visszakeresheted, próbáltam nem szakszavakat használni. Ugyanis minden kísérletezés, meg hamis, fals "mérések" ellenére máig nem jöttek rá, hogy hogy is van ez.
Bocs igen, rosszul fogalmaztam, fáradt voltam. Sorry, a mistake :D Arra értettem, hogy van két feltételezés: Nem volt semmi és önmagát létrehozó, vagy mindig is létezett.
A létrejöttét, mint szót egy történést kifejező igeként írtam. Tehát a feltételezés szerint nem létrehozták, hanem létrejött. Így értettem :) A körülöttünk lévő gyönyörű univerzum megvan, igen, a szeretett Hubble jó messze ellát, csak a kezdetet még máig nem tudták megmagyarázni. Érdekes dolog...
"Érdekes, millión beszámolnak róla, hogy Isten nélkül sehol se lennének"
Ez pont olyan mint ha 2 embert bezárnának a pincébe az egyik imádkoznak de másutt nem csinál a másik meg szépen megbutykölné és kinyitná az ajtót... A vallásos azt vallja hogy amitatt nyílt ki az akit mert imádkozott és isten meghallgatta pedig ha a másik ember nem lett volna ott nem jönnek ki.... Vagyis a ha elérték valamit az az én érdemem és ugyan ez fordítva ha valamit elkovetek valamit az én vétkem nem isten büntetése pl: a törvény elé visznek
A szex is baj?
Az a baj hogy istent tényszerűen kezelitek pedig csak elmélet és nincs rá bizonyíték
Fejezzetek mar be
Tiszta gyerekes mar tenyleg
Tartsuk mar meg magunkba a velemenyunket (tudom hogy itt 10-9 embernek nehez) es tiszteljuk a masikat. Nem vagyunk egyformak,ugyse fogjuk tudni meggyozni a masikat.😂
Mar atvaltottunk ilyen eroszakos modba.
A válaszadás, intelligencia kérdése.
Ha valaki megkérdezi tőlem mennyi az idő,nem kerzdek papolni a mennyei időtlenségről.
A kérdező megkérdezte,hogy te hiszel-e Istenben.
Senki sem kérdezte,hogy miért nem.
Ha istentelen vagy,jelentkezz be két néven,és kérdezd meg miért vagy istentelen,s a másik skizofréneden válaszolhatsz 500 válasszal is magadnak.
Ez csak okoskodás :D játszod az agyad
Egy ilyen témában nyilvan megszólal a másik fél is csak nem bírod elviselni
116
Pontosan☺
Gondolni lehetett hogy ez lesz,irta valamelyik. Hat igen gondolhattam volna hogy ti igy oldjatok meg. Vagyis sehogy😂
117.Hsz!
Ugye,hogy megírtam:A válaszadás IQ kérdése.Neked lehet belőle akár 30 is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!