Ti hisztek Istenben?
Ha igen miert? Ha nem miert?
Mit szoltok ahhoz hogy Einstein is hitt Istenben,es hogy a tudomanyi egyetemek mostmar fontosabbnak tartjak a hitet es a hittant? Nehany egyetemen tanito baratom mondta,hogy azt tanuljak hogy csak Isten tud ilyen tokeletesen felepiteni egy embert. Velemeny?
98-as:
Azzal, hogy eljött jézus (igen, direkt irom kis betűvel a nevét), meghalt a kereszten és feltámadt, attól még egy keresztény hivő hajléktalannak nem lesz fedél a feje felett. Mindenki csak saját magára és a családjára számithat (már akinek ugyebár megadta isten), de magára istenre nem! Azzal, hogy elkezdek hinni egy hazug istenben, attól nekem mivel lesz jobb? Örök életem lesz! És a földi életben akkor szenvednünk kell? Hány hivő gyerek éhezik a világban? Őket miért nem tudja csodásan megetetni jézus, ahogy az 5000-el tette? Látszik a világban, hogy isten nincs sehol. Ha valóban szeretne bennünket, akkor segitő kezet nyújtana, sőt az övéit már rég magához vette volna!
98 as ezt magyarázd el légyszíves.
Ez nem cinkelés csak segitsetek megérteni.
1. létezik egy Isten, kezdetektől fogva, aki mindenható hatalommal bír, bármit megtehet és előre lát valószínüleg az időben, hisz mindenható.
2 megteremti a világegyetemet, mert jónak látja.
Na most itt kérdeznék, hogy ha jól tudom a hét napból, négy napon foglalkozik a földel és egy napon a világmindenség többszázezer milliárd galaxisának minden más bolygójával. ezt a részt a bibliában ,hogy kéne értelmezni, itt nem értem, hogy mégis miért kellett rá ennyi nap, mármint a földre. De rendben megteremti a földet állatokat..... .majd az embert. Szóval , puszta gondolatával megteremti a világot, milliárdnyi galaxissal, elképzelhetetlenül hatalmas , 250 000 000 000 km átmérőjű csillagokkal, valószínű megannyi értelmes civilizásiókkal, olyan elképzelhetetlen távolságokkal, amiket el sem tudunk képzelni :D
3 Írat egy könyvet
4 megíratja a könyv másik felét
5 teherbe ejteti Máriát, aki megszüli az Ő fiát, Jézust.
6 Jézus csodákat tesz a földön, Vízből bort varázsol, ételt a semmiből, gyógyit...
7 Isten fia meghal a bűneinkért, hogy késöbb mi a menyországba kerülhessünk.
8 2000 éve nem jelentkezik
ÉS itt kérdezném meg. Ha Isten előre látta a jövőt és nem csak olyan embereket akart híveknek, akik feltétel nélkül hisznek benne és nem várnak ésszerü döntéseket, akkor miért nem tervezte meg jobban ezt az egészet???
Kérlek ezt válaszoljátok meg, mert komolyan zavarba jövök ettől. Nyilvánvaló rengeteg embernek, hogy Isten létezik. De MIÉRT????? MIRE ALAPOZZáTOK A HITETEK????
#102: A Bibliára.
"Arra viszont még nem láttam a választ a kedves válaszolóktól, hogy mi a helyzet a kémiai evolúcióval,"
Mármint az abiogenezisre gondolsz?
"mi a helyzet azzal, hogy a termodinamika első és második főtétele cáfolja mind két Világegyetem "létrejöttét""
Mindjárt kettőét is? :D Én csak egyről tudok. Azt, amelyikben helyet foglalunk mi, a Föld, meg minden más, ami körülveszi a bolygónkat, ameddig csak a Hubble szeme ellát. Meg igazából azon túl is. Én ezt az egyet ismerem, melyik a másik?
Amúgy hogyan is cáfolná a termodinamika első és második főtétele az univerzum létrejöttét? Hiszen az univerzum itt van, körülöttünk, amolyan bizonyíték-szerűségként... Nem elég meggyőző, vagy mi vele a baj? Vagy mire gondoltál egyáltalán?
Kicsit pontosabban is fogalmazhatnál, hogy ne kelljen találgatni, mire is gondolhatsz.
Nem cáfolja, mert csak zárt rendszerre vonatkozik.
Ezt valahogy mindig elfelejtik a hívők.
102.Hsz!
Végre egy istentelen,aki intelligens módon ír,és nem nemecsekezik,mint a gyökerek!
Megérdemli,a korrekt választ!A gyökereknek marad némi fuvallat,a sólet utániakból.
1.A Mindenható nem tehet meg mindent,mert szeretete szabad akaratot biztosít minden értelmes teremtményének,s annak tiszteletben tartása korlátot jelent számára.
2.A Biblia,egy könyvgyűjtemény címe,remélem nem gyökérségből,hanem tévedésből rontottad el a címét"
A galaxisokat,és élőlényeit,valamikor,a kezdetben teremtette Isten,s nem a 6 nap egyikén.
3-7-ig helytálló.
8.Isten kommunikációja,csodái mindennap észlelhetők,ha az ember nem süket,vak,és tapintani is tud.Aki nem érzékeli,baj van az érzékeivel,vagy érzékszervei központjával.
Isten,a lehető legjobban megalkotta a világot,benne értelmes lényei szabadságával,ami természetesen értelmetlen akkor,ha CSUPÁN jót tehet.
A hitemet,elsősorban a józan elmémre,másodsorban megtapasztalásaimra alapítom.
Egy józan elme tudja,hogy a létező mögött mindig van,egy létrehozó,aki intelligensebb,mint a létező.
Isten létének tényét megtapasztalásaim is igazolják,amik nem látomások,vagy álmok,hanem kézzel fogható események,megtörtént esetek.
Te úgy látom nem hallottál még az ősrobbanásról vagy a kémiai reakciókról
Tudod amire van bizonyíték neked feleslegesen magyarázna bárki bármit mert te csak vakon követed a kitalált hűtését aminek semmi alapja :D a húsvéti nyusziban is hiszel ugye?
Szóval az egész hitetek egy könyvön alapszik. Nekem több nem kell, hogy népbutításnak tartsam az egészet, de kérem ezt ne vegye senki sértésnek.
Nálam ott bukik az egész vallás, hogyha a Biblia mást írna, te is mást hinnél.
A tudományos tényeknek azonban alapja van, nem hit kérdése.
"Egy józan elme tudja,hogy a létező mögött mindig van,egy létrehozó,aki intelligensebb,mint a létező. "
Tudjuk, ezt már nagyon sokszor elmantráztátok. És azt is tudjuk, hogy ez a teremtő nem lehet létező, hiszen nem áll mögötte létrehozó.
Na jó én voltam a hülye hogy beszáltam a vitába ugyanis megszállottakkal nem érdemes vitatkozni semmi értelme a saját kis világunkban élnek nem látják a valóságot és nem is akarják egy könyv szerint élnek és elméletek szerint
És logikus gondolkodásban gazdag és vallásban mentes boldog új évet kívánok mindenkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!