Ti hisztek Istenben?
Még az ateistáknak is megéri hinni :D
Ha nincs Isten te meg hiszel akkor elvesztegetsz heti 1 órát amíg a templomban vagy
Ha van akkor meg ha nem hiszel akkor egy örök életet :D
Én úgy vagyok vele hogy mindenki hisz valamiben.De ilyenkor érdemes leírni hogy te mit értesz "isten" alatt mert ez nem egyértelmű.Én például abban a klasszikus bibliában lévő istenben akire te gondolsz nem hiszek.
Te mért hiszel benne ?
Istenben hinni nem választás kérdése. Ez kicsit olyan, mint ha te nem szereted a spenótot, akkor hiába akarod, hogy szeresd, attól még nem fogod szeretni.
Persze egy-egy élethelyzetben, egy-egy jól irányzott érvrendszer megtéríthet, vagy éppen kiábrándíthat a hitedből, de ez ritkán fordul elő. Nota bene a kereszténység eléggé inkonzisztens, belső ellentmondásoktól hemzsegő vallás – és itt elvi, filozófiai ellentmondásokról, és nem a Bibliában fellelhető ellentmondásokról beszélek –, illetve rengeteg kérdés nyitott benne. Kellő mennyiségű érveléssel nem kizárt, hogy ki tudnálak ábrándítani a hitedből. De minek tenném? Egyrészt nem lenne etikus, ha nem tudom, hogy a hit nélkül megtart-e bármi is. Másrészt hogy miben hiszel az a te személyes magánügyed.
Ezért nem is tetszik a kérdés, hiszen nem kérdésről van szó. Egy véleményes témában eldöntendő kérdést kiírni, az nem ad neked semmiféle információt, a kérdésed nem valós problémán, ismerethiányon alapul. Pusztán arra jó, hogy térítsen, de annak szerintem ez az egyik legvisszataszítóbb formája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!