De egyszer töri (filozófia) órán a tanár adott rá egy logikus magyarázatot, hogy isten és a menyország létezik. Ami tényleg olyan logikus volt, hogy elkezdtem elfogadni, hogy van. A probléma az, hogy ez már régen volt és nem tudom felidézni a szavait.
Miért nem hiszek? Tőlem aztán létezhet isten. Ahogy létezik Brad Pitt is. De az én életemre semmi befolyása nincsen egyiknek se. Isten foglalkozzon a saját dolgaival, én is foglalkozok az enyémmel. Én a társadalom azon szintjén vagyok, ahol a mindennapi legnagyobb problémám, hogy mit eszek ma. Nincs időm, akaraterőm, kedvem ilyen felsőbbrendű dolgokkal foglalkozni. Mintha nem értenék hozzá, ahogy az atomfizikához sem.
Meg amúgy: hiszem ha látom elven működök. Ha valamiben hiszek, akkor magamban. Hiszek abban, hogy a pozitív gondolkodással előrébb vagyok, mint egyéb más hozzáállással az élethez.
2012. szept. 7. 19:51
2/12 A kérdező kommentje:
Mivel nem érdekel isten,isten se törődik veled.Pedig hidd el nem lenne nehezebb dolgod ha elfogadnád és hinnél teljesen benne.(Tapasztalat):)
2012. szept. 7. 21:42
3/12 anonim válasza:
Nézd, mindenki hisz valamiben. Elképzelhető, hogy igazad van, de nálam így is többé-kevésbé jól működik minden, amíg magamban hiszek. Ha már magamban nem tudok bízni, akkor majd lehet, hogy Istenhez fordulok.
2012. szept. 7. 21:46
4/12 anonim válasza:
Isten léte egy nehéz filozófiai kérdés. Úgy értem nehéz felfogni, hogy mégis mit gondoljunk, ha kimondjuk a szót: Isten. Ha egy tőlünk külön álló, felettünk lévő hatalom lényre gondolunk, akkor bizony azt nehéz elhinni. De ha Istenre úgy gondolunk, mint a mindent beindító eredendő erőre, eredendő létezőre, eredendő értelemre, ahonnan minden élet, minden értelem, minden erő származik, tehát a sajátunk is, akkor azt kell éreznünk, hogy mi magunk Isten részei, tagja vagyunk, bibliai hasonlattal élve: szőlőszemek vagyunk egy szőlőfürtön, amelynek a szőlőtőkéje, tehát az egész növény velünk és más szőlőszemekkel együtt Isten. Én így gondolok Istenre. És így hiszek benne.
2012. szept. 7. 23:57
5/12 anonim válasza:
A mennyországban is hiszek, úgy képzelem, hogy a tudatunk, vagy lelkünk a testünk nélkül is létezik, és ott dekkol a többi lelkek között, amíg újra a földre jöhet.
2012. szept. 7. 23:59
6/12 Hitchens válasza:
Nem!
De te melyikben hiszel az emberi történelem több száz vagy több ezer istene közül?
3 eset lehetséges:
1, egyik se igaz
2, mindegyik igaz - ez nyilván nem lehet
3, csak az egyik igaz
Akkor mi alapján választod ki azt az egy istent? Csak nem az alapján, hogy hova születtél? Ha egyikben hiszel akkor az összes többiben nem hiszel, őket mi alapján veted el?
2012. szept. 8. 11:55
7/12 anonim válasza:
Az utolsó válaszoló nagyon adja. Én egyikben sem hiszek, mert nem csapom be, nem hagyom becsapni magam. Ettől függetlenül nem zárom ki, hogy valamelyik létezik. Ha akár, "megszólít", én nem keresem, mert nem hiányzik.
2012. szept. 8. 12:14
8/12 anonim válasza:
Nem hiszek benne, kitalált mese, amit régen elhitettek az emberekkel, és azóta szinte természetes dolog lett, de a tudomány egyre inkább elnyomja ezt. Egyébként jó dolog egyrészt, mert reményt ad azoknak, akiknek amúgy nem lenne. De a vallás miatt sokan megis haltak már. Ha tényleg lenne isten, akkor a világ nem ilyen hely lenne. Egyébként szerinted a pápa miért vastag golyóáll üveg izében vonul mindenhol ha isten úgyis megvédi? minek megy a rongyrázás az egyházban ha úgyis a túlvilágon leszünk csak boldogok, és a földi lét csak átmeneti vmi?
Szoval szerintem kitaláció az egész, és eddig semmi bizonyítékot nem láttam ennek ellenkezőjére, de bárcsak hinnék benne :)
2012. szept. 8. 18:46
9/12 anonim válasza:
Isten ugyanaz, bárhogy nevezzük is. Nyílván minden nyelven más az elnevezés, de a valóság ugyanaz. Isten az, amki maga a valóság. Jézus is azt mondta: "Ti is Isten vagytok". Az egyéb égi szereplőkben is hiszek. Őket nevezhetnénk kozmikus lényeknek, vagy intelligens energiáknak, az emberénél ritkább halmazállapotú tudatoknak, vagy lelkeknek. Ilyeneknek gondolom az angyalokat, tündéket, tündéreket, meg más hasonlókat, akiket néha esetleg "istenek" vagy akár "isten" néven neveznek.( pl. a mitológiák szereplői.)És persze ufónauták is léteznek szerintem.
2012. szept. 8. 21:20
10/12 anonim válasza:
Nem! miért higgyek benne? Látta valaki is? Nem. Tett valami kézzelfoghatót? Nem. akkor meg. Nem hiszek olyan dologban ami nem képes megmutatni magát!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!