Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti hisztek Istenben?

Ti hisztek Istenben?

Figyelt kérdés

Ha igen miert? Ha nem miert?

Mit szoltok ahhoz hogy Einstein is hitt Istenben,es hogy a tudomanyi egyetemek mostmar fontosabbnak tartjak a hitet es a hittant? Nehany egyetemen tanito baratom mondta,hogy azt tanuljak hogy csak Isten tud ilyen tokeletesen felepiteni egy embert. Velemeny?

2017. dec. 29. 22:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/129 anonim ***** válasza:
46%

Én hiszek, igen.

A miértet most bonyolult lenne elmagyarázni, de nem egy és nem két napot gondolkodtam ezen... Annyi viszont bizonyos, hogy az ateizmus számomra nem logikus, minimum agnoszticizmus ami logikus.

Volt semmi, a semmiből lett minden, az atomokból kialakult az élet, az egysejtűekből meg az ember? És mindez Isten nélkül? Hogy valaki ezt elfogadja ahhoz nagyobb hit kell szerintem mint hogy én higgyek Istenben.

2017. dec. 29. 23:15
 12/129 anonim ***** válasza:
35%

@10 vagyok

Sokan azért nem hisznek, mert csak a szemmel látható dolgokat tudják elfogadni.

A levegőt se látjuk mégis van. ;)

2017. dec. 29. 23:18
 13/129 Mojjo ***** válasza:
80%
@10: Ha van sivatagnyi mennyiségű homokszemed, megdöbbensz és Isten létének bizonyítékát látod abban, ha két homokszem épp xy meghatározott távolságra van egymástól? Nem rossz :D
2017. dec. 29. 23:22
 14/129 anonim ***** válasza:
27%

Nem láthuk de tudjuk, hogy van a levegő, és azért mert kémiailag ki lehet mutatni

És ha isten teremtett mindent akkor őt ki teremtette?é isten teremtőjét?és ezt folytathatnám a végtelenségig, kedves hívők, erre adjatok választ, de értelmeset, ne olyat, hogy neki nincs mert ő mindig is volt meg stb.

2017. dec. 29. 23:24
 15/129 Mojjo ***** válasza:
84%
@12: Szerintem nem létezik egy szem olyan ember sem, aki azért nem hisz istenben, mert csak a szemmel látható dolgokban hisz. Komolyan, te hány éves vagy? Előbb ez a Nap-Föld tökéletes távolság érv, most meg ez...
2017. dec. 29. 23:27
 16/129 anonim ***** válasza:
100%

10-es

Azt mondod hogy tökéletes távolságra vagyunk a naptól stb..

De ez csak egy pillanatnyi állapot kozmikus időkeretek között, nem lesz ez mindig így.

A Földet nem ide tették ahol van, hanem itt alakult ki, ahogy az élet is..

De mindenki azt hisz amit akar..

2017. dec. 29. 23:32
 17/129 anonim ***** válasza:
33%

"Nem láthuk de tudjuk, hogy van a levegő, és azért mert kémiailag ki lehet mutatni

És ha isten teremtett mindent akkor őt ki teremtette?é isten teremtőjét?és ezt folytathatnám a végtelenségig, kedves hívők, erre adjatok választ, de értelmeset, ne olyat, hogy neki nincs mert ő mindig is volt meg stb."

Ha tényleg szeretnél értelmesen beszélgetni, és nagyon szívesen beszélgetek...

Két elméleti lehetőség van

1) A semmiből lett minden, nincs teremtő

2) Van egy teremtő aki a világot teremtette

Mi a 2)-eshez ragaszkodunk, tehát a teremtőnek nem kell hogy legyen teremtője. Én őszintén szólva az 1)-es verziót nem tudom elképzelni hogy hogy lenne lehetséges...

A levegős felvetésedre... A levegőt kémiailag megismerhetjük ez igaz. Istent meg a cselekedeteiből láthatjuk, ismerhetjük meg. Legközvetlenebb pedig olyannak amilyennek Jézusban megmutatkozott.

2017. dec. 29. 23:37
 18/129 anonim ***** válasza:
70%
A 2-es állításod akkor semmiben nem különbözik az egyestől mert akkor isten is véletlenül lett, de ha isten jezusban jelent meg akkor jozsef az apja nem?es az anyja hogy leheg szuz maria ha gyereket szul?logikatlan az egesz
2017. dec. 29. 23:41
 19/129 Mojjo ***** válasza:
86%

@17: Nem csak ez a két lehetőség van. Sőt, konkrétan az 1-es lehetőség nem létezik és soha senki nem is gondolta úgy, hogy létezne. Amennyit tudnk, aszerint a világegyetem _jelenlegi formája_ az ősrobbanáskor alakult ki, egy ősrobbanáskori, másféle, egyelőre nagymértékben ismeretlen formából. De a lényeg az, hogy nem a semmiből lett.

Tulajdonképpen az egyetlen különbség, hogy ti egy értelmes teremtőt vizionalizáltok, míg mások puszta természeti folyamatokat.

2017. dec. 29. 23:44
 20/129 anonim ***** válasza:
59%

Ez mindegy. Lehet rosszul fogalmaztam, de elméleti síkon az a két lehetőség van hogy a semmiből lett minden, vagy mindig is volt valami, ez a két elméleti lehetőség van.

Azt nem értettem hogy ha az utóbbi esetet vesszük alapul, akkor miért lenne szükség valakire aki Istent megteremtette.

2017. dec. 29. 23:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!