Ti hisztek Istenben?
Ha igen miert? Ha nem miert?
Mit szoltok ahhoz hogy Einstein is hitt Istenben,es hogy a tudomanyi egyetemek mostmar fontosabbnak tartjak a hitet es a hittant? Nehany egyetemen tanito baratom mondta,hogy azt tanuljak hogy csak Isten tud ilyen tokeletesen felepiteni egy embert. Velemeny?
10-es vagyok.
Isten Örökkévaló, mindig volt van lesz.
Jelenések könyve 22,13
Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az első és utolsó.
Jó éjt!
@20: Nincs szükség rá. Isten eredetének firtatása általában egy reflexió az első eredet elve nevű istenérvre, de itt most ez nem került elő, szóval félre is tolhatjuk.
Amúgy igen, vagy lett valami a semmiből, vagy mindig is volt valami - első naiv megközelítésben, ami az időt abszolút létezőnek veszi. De mindegy, maradjunk ennél a verziónál. Ez esetben a mindig is volt valami pont ugyanúgy lehet élettelen természeti környezet, aminek természetes folyamatai vezettek a mostani állapothoz, mint egy istenség.
Úgy került elő, hogy valakinek (nem neked) a válaszára reagáltam. De szerintem is toljuk félre.
Én mondhatnám hogy persze természeti folyamatok következményei vagyunk, de mi van ha a természet törvényeit is Isten alkotta... Felkészültnek tűnsz, szóval biztos nem újdonság neked a "fine-tuned universe" érv se, miszerint ha a Planck-állandó, gravitációs állandó, vagy a fénysebesség értéke kicsit is más lenne, nem jöhetett volna létre a világegyetem.
De pusztán ilyen szemszögből legfeljebb az agnoszticizmusig fogunk eljutni. Tulajdonképpen vakvágányra futottunk, miszerint nem tudjuk Istent 100%-osan bizonyítani vagy cáfolni...
Szerintem sokkal érdekesebb az a kérdés, hogy mi történt az ókori Izraelben ami megváltoztatta a világtörténelmet. Annyi a biztos hogy egy marék ember ment hirdetni a feltámadt Jézust. Most vagy ezek mind egyszerre őrültek meg, vagy életük végéig egy hirdettek (amiből semmi hasznuk nem volt, hanem az életükkel játszottak egész konkrétan), vagy tényleg látták Jézust...
@23:
"Tulajdonképpen vakvágányra futottunk, miszerint nem tudjuk Istent 100%-osan bizonyítani vagy cáfolni..."
Tökéletesen egyetértek.
A többivel már nem. Elég sokszor elég sok ember hirdetett már elég sokféle istent, szóval nem túlzottan szokatlan ez a jelenség. Azt megértem, hogy van akinek ez kifejezetten érdekes, de ebben bizonyítékot látni felesleges.
Nagy Bumm-ra cáfolat: Termodinamika főtételei.
A helyzet az, hogy mindent szinte ki tudnak magyarázni.
Egyet azonban nem, és nem is fognak tudni a kedves ateista barátaink, akik a tudományt a hülye érveik bizonygatására, és az ideológiájuk bizonygatására használnak - sokszor hamisan. Pedig a tudomány egy szép dolog... És összeegyeztethető a hittel! Azzal azonban egyet értek, hogy nem bizonyítható Isten létezése, de az se, hogy nincs Isten. Ezért hit a hit. Ha be lenne bizonyítva, nem kéne hinni. Ehhez nem kell érettségi...
Lényeg: A kedves evolucionista és materialista társaink addig arra nem jöttek rá, hogy mégis az élettelenből -
egy pillanat, vagy folyamat alatt, lényegtelen - de hogy lett élő...
Felvázooják a kémiai evolúciót, hogy a fehérje így meg úgy egy levesben, és akkor onnan már elkezdődhetett. De hogyan? Képtelenség. Ugyanis a fehérje szintézishez sok elem szervezett, tervezett közreműködése kell. DNS, RNS, aminosavak, ezek megfelelő összedolgozása. Ha valami hiba van a rendszerben: vége. Véletlenszerűen ilyen nem jön létre, és az élettelenből nem lesz csak úgy élő. Beavatkozás kell, és ezt meg is tette egy intelligens tervező, akit mi Istennek, Ábrahám, Izsák és Jákób Istenének, Izrael Szentjének, Seregek Urának, Atyának (stb) hívunk.
Ennyi. Ezen túl (hisz ez még csak a kezdet, és már itt megbukott) még sok ezer más tényező van, ami hiteltelenné teszi a materializmust, evolucionizmust. Mondhatná valaki, hogy igen, de van olyan is, ami Isten létezését cáfolja. - Persze, hogy van. Látszólag. Valamire nem tudunk választ adni, és már itt jön be a teológia és a hit is... De nem azért, mert ez csupán egy "mankó". Sokkal többről van szó.
"Azt mondja a balgatag az ő szívében: Nincs Isten." - Zsoltárok 14:1.
Butaság, bolondság ezt állítani. Nézz magadra, nézz a körülötted lezajló megmagyarázhatatlan folyamatokra, nézz azokra az emberekre, akik döntöttek Jézus Krisztus mellett. De et "csupán" a jelen.
Igen hiszek benne.
Nagyon egyszerű hogy miért.
Bizonyára sokan feltették magukban a kérdést.Miért vagyunk? Miért élünk? Mi az élet értelme és célja? Van-e élet a halál után? és még sorolhatnám.
Az ember kérdez mert ezekre nem tud választ adni tehát bizonyára lenni kell egy olyan valakinek aki ezekre választ ad.És a válaszoló Isten, aki nem fog hozzád szólni, hanem a szívedbe vési gondolatait és te ezen keresztül tudsz vele kommunikálni.
Isten nem egy öreg bölcs ember, hanem egy felfoghatatlan szellemi lény akit nem tudunk elképzelni maximum a Biblia alapján körbeírni.
Isten a mi teremtőnk, de Krisztus fellazitotta ezt a kapcsolatot, olyan értelemben hogy az addigi Istenképet közelebb hozta hozzánk, azáltal hogy Istent a saját és a mi Atyánknak nevezte. Apa-gyemek viszonyra formálta a teremtő és teremtett kapcsolatát és ezzel megadta annnak a lehetőségét hogy mint szülővel mint barátjával beszéljünk vele.
És ezáltal a vallásosságnak is sok szinezete van a tekintetben hogy én mint teremtett én mint az Atya gyermeke hogyan látom Istent.Hogy én és Isten között a félelem vagy a bizalom lép-e előtérbe
És a kereszténység azért is különleges mert Isten maga tárul ki az emberek felé. Saját magáról ad hírt nekünk kinyilatkoztatja magát és ezzel a kinyilatkoztatással kitárul az ember felé. Jelek és csodák útján beavatkozik az emberi történelembe.Mert Isten irányítja az egész történelmet akkor is ha hatalm folytán az embernek mint saját képére és hasonlatosságára teremtett lénynek biztosított a saját szabadságából és szabad akaratot adott minden embernek.Isten tehát saját dicsőségét osztja meg az emberrel és nem azért teremtette a világot hogy erejét bemutassa mert AZ Ő léte több mint amit a világ adhat neki
Akkor Allah is létezhet nem gondolod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!