Az istenhívőket miért nem védi a törvény az ateistákkal szemben?
# 78/ Figyelj, én is tanítalak:
"Lehet-e oka az antiteizmusnak az, hogy az ateisták elégedettek mindennappi világukkal, és ezért nem akarnak lelkileg fejlődni."
Igen, elégedett vagyok. Van munkám, van családom, nekem ennél nem is kell több. Nem érzem úgy, hogy még kellene valami plusz. Lehet, a te lelked üresebb, mint az enyém, ezért vagy hívő?
+ bónusz kérdés: miért gondolod, hogy lelkileg fejletlenebbek vagyunk nálad? Megin hívő masterrace?
"Lehet-e oka az ateizmusnak egy látens irigység a lelkileg fejlettebb teisták felé?"
Megint lelkileg fejlettebb. NEM. VAGYUNK. ALACSONYABBRENDŰEK. NÁLAD.
"Lehet-e oka az ateizmusnak oka irigység a lelkifejlődés miatt a teisták felé, azok becsületesebb élete láttán? "
Az ateizmus oka az istenben nem hívés, nem irígység. Megintcsak hívő masterrace. A hívő becsületes, erkölcsös, fejlett, az ateista erkölcstelen, alávaló, gazember?
Amúgy nem, nem irigyellek. Inkább sajnállak.
"Lehet-e oka az ateizmusnak a sátánizmus?"
Hihihihi. Igen. Mi ateisták éjfélkor cuki kiskutyák vérét isszuk fekete gyertyák fényében.
Az ateista Sátánban sem hisz, úgyhogy nem.....
A válaszok egy részéből jól látható az pl., hogy miért van ott ma a világ, ahol van. Akikben nincs meg a vágy az erkölcsi jobbáválásra, ott felüti a fejét az enyészet.
A válaszok egy jó részéből sugárzik a gyűlölet.
Kérdés, hogy a törvényeket kik hozzák? Ateisták vagy teisták?
"A válaszok egy részéből jól látható az pl., hogy miért van ott ma a világ, ahol van. "
Hol is? Hogy minden idők egyik legbékésebb korszakában élünk? :)
"A válaszok egy jó részéből sugárzik a gyűlölet. "
Belőled meg sugárzik az előítélet az ateisták irányába.
Nem gyűlöletből mondom, de nagyon ferde a gondolkodásod. Ezen én már nem tudok segíteni, úgyhogy kiszállok.
"Sótlan,és sónélküli,ugyanazt jelenti."
Nem!
Só nélküli pl. egy mézes sütemény, amibe nem is kell só.
Sótlan meg az, amibe kellene só, csak nincs benne elég.
A többi példád is rossz.
"Az istentelenség,valóban nem vallás,hanem az istentelen vallások gyűjtőfogalma. "
Istentelen vallás? Mutatnál egyet?
86.Hsz!
Leninizmus,maoizms,stb.
Az viszont már más, ha ezek a POLITIKAI ideológiák tagadják Isten létét.
Tudom, a legtöbb arab ország politikailag és vallásilag is átfedi egymást, az államvallás fogalmán is túlmutatólag.
Az államvallás alatt nem minden esetben kell rosszra gondolni. Mert lehet, hogy vannak jó oldalai is. Például gondolok arra, hogy mindenki egy közös értékrend szerint él. Ezért nincs széthúzás az adott társadalmon belül. Az igaz, hogy lehet, hogy azok a társadalmak, amelyeknek egy vallása van törvényileg elfogadva határaikon belül, kevésbé torelálnak más vallásokat.
Visszatérve a széthúzás eshetőségére, szerintem megoldható egy társadalmon belül az, hogy a különböző vallások megtalálják közös értékrendjeiket, amelyedket mindegyikük csoportja betart, tehát közösvevezőre jutnak imigyen.
De azt gondolom, hogy a mai világban meg van az üzenete az államvallással rendelkező nemzeteknek mifelénk, európaiakkal szemben, de felé is. Az európai társadalom züllése, mely nyugatról keletre irányul, magával hozta az erkölcsi romlást. Ez a bolygó más országainak hitesebb és erkölcsösebb felét ránk hozta. A másik, mely ebből fakad, az az, hogy fel kéne ismernünk a követendő példát. Nekünk is összetarttóbbnak kell lennünk. Na és tisztábbnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!