Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az istenhívőket miért nem...

Az istenhívőket miért nem védi a törvény az ateistákkal szemben?

Figyelt kérdés

2017. máj. 30. 23:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/236 anonim ***** válasza:
100%

Egy hithű kereszténynek nem szabad panaszkodni, zúgolódni, ha a hite miatt bántják. Világi törvény védelmére nincs szükség, hanem hitben kell erősödni.

Hiszen a Biblia írja:

"Ímé én elbocsátlak titeket, mint juhokat a farkasok közé",

"Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak és üldöznek benneteket és hazudozva minden rosszat rátok fognak énmiattam."

2017. jún. 2. 06:30
 42/236 anonim ***** válasza:
86%

Kedves Kérdező.

Te sajnos nagyon fordítva ülsz a lovon. Megint csak fordítsunk rajta egyet. Engem miért nem véd meg a törvény, hogy ne kelljen olyan emberekkel olyan közösségben élnem, aki sérti az elveimet, ne kelljen olyan munkahelyen dolgoznom, ahol Istenimádó, Bibliát szajkózó emberek dolgoznak?

„Nem kelljen olyan munkahelyen olyan emberekkel együtt dolgozniuk, ahol nemileg liberális emberek dolgoznak, hiszen ez sérti őket és gátolja őket a lelki fejlődésben.”

??? Te ennyire könnyen befolyásolható vagy? Pl. rendesen van férjed/feleséged, gyerekeid, de ha ránézel egy olyan valakire, aki együtt él valakivel, de nincsenek összeházasodva, már elferdülsz? Nagyon egyszerű a megoldás. Ne törődj azzal, más mit csinál a magánéletében, meg az ágyában, cserébe minket sem érdekel, felőlünk gruppenbe is nyomhatjátok.

„Senki nem mondta az ateistáknak, hogy ne éljenek Törvényesen. Nem a teisták miatt szenvednek.”

Sajnos van egy rossz hírem számodra! A ti vallási törvényeiteket egyelőre nem fogják beiktatni az állami törvények közé, így nem kötelező templomba járnom, gyónnom meg tudom is én, még mit. Vagy legyen nálunk is az, mint az iszlámban, aki nem hisz, azt nyilvánosan kövezzük meg, meg nyomjuk a netre a lefejezős videókat?

Amúgy ki mondta, hogy az ateisták a teisták miatt szenvednek? Egyáltalán ki mondta, hogy szenvednek?

„Senki nem akadályoz meg abban, hogy támogass karitatív szervezeteket akár tízezer forinttal.”

Az eredeti szöveg arról szólt, hogy KÖTELEZŐEN, büntetésből fizessen-e az, aki sérti a vallásos ember üntyüm-püntyüm kis lelkét, nem támogatásról!

2017. jún. 2. 08:00
 43/236 anonim ***** válasza:
83%

a kérdező láthatóan sérült elméjű

tulajdonképen egy vallási diktatúrára vágyik ahol aki nem az ő mesevilágát éli annak mennie, pusztulnia, szenvednie kell

amikor utoljára európába a vallások uralkodtak és nem az államvezetők tömegmészárlást végzett az egyház

ENNEK ELLENÉRE te ma hihetsz bármiben DE nem erőszakolhatod a másikra a saját hited

isteni törvények? na kicsit járj utána ha ennyire okoska vagy, még a Vatikánba is elsődlegesen Vatikán állam törvényei szerint van eljárás és nem az isteni törvényeid szerint

ha egy vallásállam előbbre helyezi a polgári törvényeket akkor hogy gondoltad hogy egy állam mint MO. majd boszorkányüldözést tart a kedvedért?

nyugodtan elköltözhetsz senki nem tart vissza

amúgy is jehova vagy menj Orosz országba!!!

majd megtudod mi az ha nem védenek a törvények

2017. jún. 2. 08:18
 44/236 anonim ***** válasza:
81%
Most esett le, kérdező! Esetleg olyan helyen dolgozol, ahol vannak ateisták, ezért kérdezed? És kiközösítettek a vallásod miatt, vagyis nem járnak le veled kávézni, stb.?
2017. jún. 2. 09:32
 45/236 changename ***** válasza:
100%
A kérdező nem ül fordítva a lovon, a ló van fordítva alatta.
2017. jún. 2. 11:58
 46/236 gnoomage ***** válasza:
100%
Mert hülyeség az ilyen törvény. Egyenjögúság van, ha veled mégis kivételeznek így jártál, menj amerre akarsz. Keleten biztos van valami elcseszett fanatista falu ahol befogadnak, sajnos arrafele még nem nagyon kezdődött el a fejlődés.
2017. jún. 2. 15:25
 47/236 A kérdező kommentje:

"Kérdező, az eddigi megnyilvánulásaidból azt szűrtem le, hogy te NAGYON nem az egyenjogúságra vágysz.

SZÓ NINCS ERRŐL!

Te egy olyan törvényre vágysz, ami CSAK a keresztényeket védi - MINDENKI MÁS ELLEN. Ezen belül is csak a te felekezeted, minden más hívő ellen is."

Nem csak a keresztényekről van szó. Nyilván azokról is, akik valamilyen más vallást követ. A világvallások bármelyikére is gondolhatok. Az igaz, hogy keresztény vagyok. De például vannak olyan keleti vallások amelyek követőit lenézhetik, azért mert vallásosak. A vallásokat gyakorlók életcélja az, hogy tökéletesedjenek. Bármelyik vallás elfogad egy magasabb lényt, értelmet, amelyhez közeledni kell. Az ateizmusnak nincs célja. Nihilista. Tudom, hogy van olyan vallás, amely azt mondja, hogy nincs Isten, de azt is vallják követői, hogy létezik egy magasabb tudat. És ők arra törekednek, hogy hozzá jussanak el.

Tehát én nem mondom azt, hogy nincs egyenjogúság. Mindenkinek joga van jobbá válni.

2017. jún. 2. 21:00
 48/236 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen törvènyt, hogy ne lehessen valakit lenèzni, nem fognak hozni senki kedvèèrt, mert elèg tág fogalom. Konkretizálni kellene, hogy mit szeretnèl, mi legyen a törvèny szövege. De megint csak azt tudom mondani, hogy szólásszabadság van, tehát egy törvèny nem írhatja elő, hogy egy adott dologról mi lehet, vagy nem lehet a vèlemènyem.
2017. jún. 2. 21:30
 49/236 Ay carramba! ***** válasza:
100%
Túl sok a közhely. Nemde?
2017. jún. 4. 07:39
 50/236 Szabó Elemér válasza:
100%

Én nem hiszek egy nálam magasabb rendű lény létezésében. Nem hiszek a bibliában sem. Mégis az a célom, hogy jobb ember legyek. Ezt a világ és saját magam megfigyelésével törekszem elérni. Nem vagyok nihilista, bár csak a világot figyelve, könnyű azzá válni.

Nem azért nem lopok, vagy ölök ember mert a biblia tiltja. Egyszerűen azért, mert alapvetően ez a normális. Ez annyira egyszerű, csak éld magad bele, a másik ember érzéseibe. Szeresd a másikat.

Azt hiszem ez neked sem ártana, ideológiától, vallástól függetlenül.

Ne veszekedjetek állandóan, mindenkinek igaza van, bizonyos szemszögből. Ez a legszebb ebben a világban.

2017. jún. 5. 06:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!