Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet szeretni Isten törvényét...

Lehet szeretni Isten törvényét? Ha nem, melyiket nem?

Figyelt kérdés

#Erkölcsi törvény #ceremóniális törvények #a testi egészség törvényeit #Isten polgári törvényei
2017. máj. 5. 02:55
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
51%

Igen, sőt a Biblia írói és maga Jézus is örömet találtak benne, és olyan fontosságot tulajdonítottak neki ami elengedhetetlen az élethez, mint például az étel.

(Zsoltárok 119:97) 97 Ó, mennyire szeretem törvényedet! Egész nap azzal foglalkozom.

(Zsoltárok 40:8)  8 Akaratod cselekvésében gyönyörködöm, ó, Istenem, És bensőmben van törvényed.

(Zsoltárok 37:31) 31 Istenének törvénye szívében van, Nem inognak meg léptei.

(János 4:33, 34) . . .” 34 Jézus ezt mondta nekik: „Az én eledelem az, hogy cselekedjem annak akaratát, aki küldött engem, és elvégezzem a munkáját.

(Példabeszédek 3:1, 2) 3 Fiam, a törvényemről el ne feledkezzél, és parancsolataimat őrizze meg szíved, 2 mert napok hosszúsága, életévek és béke adatik neked.

2017. máj. 5. 06:43
 2/43 A kérdező kommentje:

Ki pontozta le?

Nem a nevet kell pontozni,hanem a gondolatokat!

2017. máj. 5. 08:08
 3/43 A kérdező kommentje:
Aki lepontozta,indokolja meg!
2017. máj. 5. 08:09
 4/43 anonim ***** válasza:
100%

Egy törvény van, a szeretet és lehet szeretni:)

János

13,34 Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.

2017. máj. 5. 09:07
 5/43 anonim ***** válasza:

"Igen, sőt a Biblia írói és maga Jézus is örömet találtak benne, és olyan fontosságot tulajdonítottak neki ami elengedhetetlen az élethez, mint például az étel."

Azért tisztázzuk,mit nevezünk Isten törvényeinek.Mert attól,hogy Jézus sokban örömet talált,nem ismerte el mindet,mivel egyesek nem egyeztek az ő felfogásával.

2017. máj. 5. 10:12
 6/43 anonim ***** válasza:

Két parancsolatunk van:

Szeresd Istened és szeresd a másik embert. Nekem a másodikkal vannak problémáim. Igaza van Istennek, ha mindenki szeretné a másikat nem lenne ennyi probléma, de néha borzalmasan nehéz.

2017. máj. 5. 10:26
 7/43 A kérdező kommentje:
Azt hiszem,Jézus elég világosan kifejezte,hogy mi nem tartozik Atyja parancsolatai közé,amikor átrendezte a templomot,és vitára szállt a farizeusokkal,szadduceusokkal.
2017. máj. 5. 15:49
 8/43 A kérdező kommentje:

6.Hsz!

A keresztelőt átvészelő "ÉN"-nek nehéz szeretni az embereket,vagy a benned megszületett Megváltónak?

2017. máj. 6. 01:07
 9/43 A kérdező kommentje:

Jézus,Isten melyik fajta parancsolatát vetette meg a 4 közül?

1.Erkölcsi törvényét?

2.A ceremóniális törvényeket?

3.Az testi egészség törvényeit?

4.Isten polgári törvényeit?

Jó lenne példát is idézni a válaszhoz.

2017. máj. 6. 01:11
 10/43 anonim ***** válasza:
@9 kérdező, adventista vagy? A szombatot akarod propagálni? Csak kérdezem ...
2017. máj. 6. 07:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!