Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet szeretni Isten törvényét...

Lehet szeretni Isten törvényét? Ha nem, melyiket nem?

Figyelt kérdés

#Erkölcsi törvény #ceremóniális törvények #a testi egészség törvényeit #Isten polgári törvényei
2017. máj. 5. 02:55
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

Én nem sugalltam,hanem kérdeztem.

És Mózes 4;15 32-36-tal megadtam neked a választ a kérésedre,amely így szólt:

"Nem emlékszem,hogy Isten hanyadik prancsolata rendelte el a vérfürdőt bármilyen eshetőségre.Kérlek segíts megtalálni!"

Állítottad,hogy nem fogok ilyet találni a Bibliában,mert nincs.Pedig találtam.

Továbbá ezt is írtad:

"Isten parancsolata,hogy "Ne ölj!",s az Jézus cselekedeteiből is nyilvánvaló,hogy nincs kivétel ez alól a parancsolat alól sem."

Ha állítod,hogy nincs kivétel,azzal elismered azt,hogy a Biblia hazudik.Hiszen ott a kivétel Mózes 4;15 32-36-ban.

Ha elolvastad,akkor tudod,hogy igazat mondok.

Én egyenes voltam veled,te miért terelsz?

2017. máj. 8. 16:43
 32/43 anonim ***** válasza:
Vagy ha a Biblia mond igazat,akkor te hazudsz.
2017. máj. 8. 16:46
 33/43 A kérdező kommentje:

Szerintem nem hazugság,hanem félreértés Mózes,vagy a történetet lejegyző részéről.Emberi tulajdonság.

Ugyanez történt,amikor a nyulat kérődzőnek írta le,vagy a Vöröstengeren való átkelésnek két különböző változatát írták le.

2017. máj. 8. 17:15
 34/43 anonim ***** válasza:

Ilyen nincs,ez nem szimpla emberi félreértés.

Mégis,hogyan történhet az meg,hogy a Bibliában olyat állít valaki Istentől való sugallatnak,amit nem ő sugallt???

Ha a Biblia Isten szent könyve,és hitelesen mutatja be Istent...(Jó,hát Timóteus is tévedett,na...egyel több,vagy kevesebb)Végül is csak emberek milliói olvassák és hisznek benne.De hát ilyen "apró" fordítási hibák beleférnek,senki sincs ettől még félrevezetve...

Ha nem Isten adott Mózesnek parancsot,akkor a sötétség beszélt belőle,és cselekedett...Mert:

"Senki se mondja, amikor kísértésbe jut: az Isten kísért engem, mert az Isten a gonosztól nem kísérthető, és ő maga sem kísért senkit a gonosszal. 14Mert mindenki saját kívánságától vonzva és csalogatva esik kísértésbe. 15Azután a kívánság megfoganva bűnt szül, a bűn pedig kiteljesedve halált nemz. 16Ne tévelyegjetek, szeretett testvéreim: 17minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása."

Szóval ne mentegesd azt,amiről te is tudod,hogy hamisság.Így nem leszel hiteles gyülekezet vezető.

2017. máj. 8. 19:05
 35/43 A kérdező kommentje:

Isten parancsa,hogy "ne ölj",nincs feltételhez kötve.

Ő sohasem mont ellent önmagának.Aki tévedhet,az az ihletett EMBER.

2017. máj. 9. 01:21
 36/43 anonim ***** válasza:

A keresztények szerint a Biblia hitelesen mutatja be Istent.Ha te is ebben hiszel,akkor megmagyaráznád,hogy kerülhetnek bele az alábbi sorok?

"És monda az Úr Mózesnek: Halállal lakoljon az a férfi, kövezze õt agyon az egész gyülekezet a táboron kivül.

Kivivé azért õt az egész gyülekezet a táboron kivül, és agyon kövezék õt, és meghala, a miképen parancsolta vala az Úr Mózesnek."

Két opció lehetséges:

1.)Isten képmutató,és hazudik magáról.

Te ezt az opciót elveted,szerinted emberi tévedésről van szó.

2.)Istennél valóban nincs változás,nem mond ellent önmagának.Akkor viszont kizárólagos módon az ember az,aki téved/hazudik/visszaél Istennel kapcsolatban.Rendben,nevezzük tévedésnek.

Azonban,ha a Biblia hitelesen mutatja be Istent,

és ISTEN SUGALMAZTA A SZÖVEGET,hogyan kerülhet bele az emberi tévedés?

2017. máj. 9. 17:11
 37/43 A kérdező kommentje:

36.Hsz!

A"sugalmazta"kifejezés nem pontos,mert azt sugalmazza,hogy Isten,a fülébe diktált,s ez nem igaz.

Az ihlet,igaz nem magyar szó,de legalább pontos,ugyanis az ihletésnek 3 fajtáját különböztethetünk meg:

1.Verbális ihletettség(Diktálás)

2.Szelektív(Csak azt diktálta,ami így kezdődik:Szólt az Isten.A többi szöveg irodalmi mű.

3.Perszonális ihletettség.Itt a személy ihletettség alatt írt műveltsége,ismeretei szerint.

Én,az utóbbit fogadom el.

2017. máj. 10. 08:15
 38/43 anonim ***** válasza:

Rendben,akkor melyik perszonális ihletettség hiteles a te szemedben?

Amit Jézusról írnak,vagy amit Mózesről?

Mert a kettő üti egymást.

2017. máj. 10. 16:21
 39/43 A kérdező kommentje:

Látom,nem érted mi a "perszonális ihletettség".

Megmagyarázom mégegyszer,mint egy gyermeknek.

Látsz egy gyönyörű naplementét,s erőől eszedbejutnak az öregség szépségei,és írsz arról egy verset.A személyed volt ihletett a naplementtől,s nem az diktálta a verset,de az ihletettségben írtad.Az hozta elő belőled a gondolatokat.

Az Isten Lelke ihlette a személyt,s a személy ihletettségében fogalmazta meg a bibliai könyveket.

Így lehetséges,hogy az egyik ihletett személy,aki ihletettségében leírta ugyanazon eseményt 3000 megtért emberre,míg a másik ihletett személy 5000 megtértre emlékszik.(Egyik sem végzett összeírást a megtértekről.)

2017. máj. 10. 16:46
 40/43 anonim ***** válasza:

Rendben.Hiába terelsz.

Melyik verziót tartod hitelesnek?

Az egyik ihletett személy azt írja,Mózesnek parancsolta az Úr,hogy a parázna nőket,a szombaton fát szedő embert halálra kell kövezni.

Egy másik azt írja,Jézus ezeket megtagadta.Ám a Biblia szerint mindkét parancs helytálló.Ennyire eltérő ihletettségük,hogy lehet,ha Istennél nincs változásnak árnyéka?

2017. máj. 10. 20:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.