Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet szeretni Isten törvényét...

Lehet szeretni Isten törvényét? Ha nem, melyiket nem?

Figyelt kérdés

#Erkölcsi törvény #ceremóniális törvények #a testi egészség törvényeit #Isten polgári törvényei
2017. máj. 5. 02:55
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
vagy a disznóhús evés tilalmát?
2017. máj. 6. 07:55
 12/43 A kérdező kommentje:

Keresztény,tehát Krisztus követője vagyok.

Egyébként,egy amerikai református közösség lelkésze.

Célom pedig megtudni,hogy mások hogyan viszonyulnak az Ígéhez,mely testté lett,és köztünk lakott.

2017. máj. 6. 07:59
 13/43 anonim ***** válasza:
Értem. Nos, szerintem Jézus egyiket sem vetette meg, mivel azért jött, hogy betöltse a Mózesi Törvényeket. Betöltötte, így a kőbe vésett parancsolatoknak vége, jött helyette a szeretet törvénye. A halál, a betű szolgálata helyett a szabadság, az élet, a lélek törvényének a szolgálata. Az első testi volt, a második szellemi
2017. máj. 6. 08:02
 14/43 A kérdező kommentje:

10,11.Hsz!

Neked,csak a szombat,és a disznóhús Isten törvénye?

2017. máj. 6. 08:02
 15/43 anonim ***** válasza:

"Egyébként,egy amerikai református közösség lelkésze. "

Érzetem, hogy presbiter vagy, a kissé parancsoló stílusból. Ne feledd, nekünk nem vagy a felettesünk! A presbiter nem főnök, hanem példamutató az alázatban, szelídségben, szolgálatban.

1 Péter 5. fejezet

2017. máj. 6. 08:04
 16/43 A kérdező kommentje:
Jézus,-szerinted-hogyan viszonyult a Mózes 5 könyvében leírt törvényhez?Szerette,megvetette,eltörölte,megtartotta!
2017. máj. 6. 08:06
 17/43 anonim ***** válasza:

"Neked,csak a szombat,és a disznóhús Isten törvénye?"

Próbáld elolvasni a teljes válaszom. Az adventista szó mire enged következtetni? Vajon ezeket tartom csak Isten törvényének, vagy más okból kérdeztem. A 4 éves lányom már rájött:) Ajánlom figyelmedbe a 4. válaszomat is.

Kötekedni akarsz? Furcsa persbiter vagy...

"Jézus,-szerinted-hogyan viszonyult a Mózes 5 könyvében leírt törvényhez?Szerette,megvetette,eltörölte,megtartotta!"

Á, törvénykező vagy! Minden jót kívánok! A válaszokat megtalálod a Bibliában. Isten áldjon gazdagon

2017. máj. 6. 08:08
 18/43 A kérdező kommentje:

15.Hsz!

Nem vagyok presbiter.A gyülekezetem lelkésze vagyok.

2017. máj. 6. 08:08
 19/43 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy ha nem érted a mózesi és a krisztusi szeretet törvény viszonyát, olvasd el többször a Római levelet. Minden jót!
2017. máj. 6. 08:09
 20/43 A kérdező kommentje:

Mint már írtam,én Krisztus követője vagyok,

s így érdekel az is,hogy a testté lett Íge,hogyan viszonyult Atyja ihletett szavához.

2017. máj. 6. 08:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!