Az istenhívőket miért nem védi a törvény az ateistákkal szemben?
Rendkívül korrekt iszlám fundamentalista vagy.
Már van ilyen törvény, sariának hívják. Költözz oda, kedvelik a magad fajtát. Muszlim országokban NEM lehetsz ateista, nyilatkoznod kell valamilyen vallásról, amit gyakorolsz, különben kampec.
Amit itt a 34-ben leírtál a színtiszta gyűlölet. A te vélt lelki fejlődésed (van még hova ezzel a hozzáállással) érdekében mindenhonnan pateroljanak ki mindenkit, aki szerinted nem méltó a te magasztos létezésedhez, ahol te megfordulsz. Szép, keresztényi hozzáállás, van még mit olvasgatni, abból a könyvből:
"Mert mindenki, a ki magát felmagasztalja, megaláztatik; és a ki magát megalázza, felmagasztaltatik."
Ha antiszociális vagy költözz ki egy lakatlan szigetre!
Szerintem az ilyenek ellen kellene valami törvényt hozni, mint TE, mert baromi káros a hozzáállásod hívőkre és ateistákra egyaránt, a terrorizmus előszobája, amit itt fejtegetsz.
A TE 10 parancsolatod több sebből vérzik (azon felül, hogy már többször átfogalmazták, mert az eredeti vállalhatatlan), pl. legalizálja a rabszolgatartást (felebarátod ... rabszolgáját ... meg ne kívánd), ahogy Krisztus eléggé érdekes tanítása: adjátok meg Istennek, ami Istené, a császárnak, ami a császáré. Egy rabszolgatartó császárnak...
"Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!" Ez megint a rabszolgaságról szól, nem úgy hangzik, mintha egy apa, inkább, mintha a főnök irodája felett olvasnám, vagy szovjet propagandában: szeresd Sztálin elvtársat, mert ő a góré. Olyan kis orwelli feelingje van.
Arról nem beszélve, hogy a szeretet vagy jön magától, vagy kiérdemlik, a többi verzió nem szeretet, hanem valami más...
Egyébként, ami, abban a könyvben le van írva az atya és a gyermekei viszonyáról, ha valaki ezt realizálná a hétköznapokban a kölykeit elvinné a gyámügy a fatert meg a rendőr.
Aztán van ez a móka benne a szombatról (én mindig megtartom, mert xarul jönne ki, ha péntek után kimaradna a hétvége, bár a MUOSz biztos támogatná), amit a muszlimok pénteken, a keresztények, meg vasárnap tartanak. Tehát TE már kapásból elkárhoztál, ha nem zsidó vagy. Ha meg az vagy, akkor az iszlám terjeszkedés miatt tartós tejet már ne vegyél.
Vagy az "én, az Örökkévaló, a te Istened, féltékeny Isten vagyok", régen rossz, ha egy korlátlan hatalmú entitást az érzelmei vezérelnek.
A gyilkolászást, lopászatot, paráznaságot már a kőkorban sem tolerálták, nem egy nagy felfedezés.
A kormány tényleg mindenkit egyformán szeret, csak vannak, akiket egyformábban, pl. Lőrinc barát, Vajna papi. És, nem kérek a Sorosból (akinek, szintén ez a kormány az egyik mesterműve) meg a migránsaiból és a CEU-jából sem (ami egy leendő Orbán képző), meglepő módon Fletóból sem, a hozzád hasonlókból meg főleg nem és nem vagyok libsi, valamint komcsi sem (van abból elég a kormányodban).
Rendkívül figyelemreméltó,hogy az istentelenség vallása követői milyen nagy arányban vannak jelen,a"Vallás"rovatban!
Ez fényes bizonyíték arra,hogy ők is vallásnak(vagy legalábbis egy vallási irányzat fő kategóriájának) tekintik az istentelenséget(ateizmust).
Az viszont kérdés,hogy mi jogon verik a nyálukat az istenhívők kérdéseinél?Mi közük ezekhez?
Más családjának dolgaiba nem szokott intelligens ember belepofázni.
- az ateizmus nem vallás
- az ateizmus isten nélküli, nem istentelen
- a kérdés részben az ateistákról szól
- nyílt fórumon vagyunk, egy nem vallásosnak pont ugyanannyi joga van itt véleményt nyilvánítani, mint egy vallásosnak
- vélemény kifejtése nem belepofázás
- feltett kérdésre válaszolni pláne nem belepofázás
Majdnem sikerült egy értelmes kommentet összehoznod...
"Sajnos van egy rossz hírem számodra! A ti vallási törvényeiteket egyelőre nem fogják beiktatni az állami törvények közé, így nem kötelező templomba járnom, gyónnom meg tudom is én, még mit. Vagy legyen nálunk is az, mint az iszlámban, aki nem hisz, azt nyilvánosan kövezzük meg, meg nyomjuk a netre a lefejezős videókat?
Amúgy ki mondta, hogy az ateisták a teisták miatt szenvednek? Egyáltalán ki mondta, hogy szenvednek? "
Hát ezek a sorok is megmutatják azt, hogy szükséges a világ erkölcsi helyreállítása.
Kérdező, látszik, hogy el se olvasod az érveket.
A sariát azért ajánlották PONT NEKED, mert AZ a törvény az, amire te vágysz.
Kellemetlen, hogy ez éppen muszlim, nem a te vallásod - de a kereszténységnek utoljára az újkorban voltak ilyen törvényei, inkvizíciónak hívták.
Ezt már megírtam, erre se reagáltál.
Menj vissza 200 évet, az a te világod. Ott nem lesz sok ateista, mert eltüzelik mind.
Felmerült bennem egy kérdés. Az, hogy mi lehet az oka a kérdésnek? Én tettem fel. Ez igaz. Tehát a kérdésem másik változata az, hogy erkölcsileg, lelkileg mi a különbség egy ateista és egy teista közö?
Lehet-e oka az antiteizmusnak az, hogy az ateisták elégedettek mindennappi világukkal, és ezért nem akarnak lelkileg fejlődni.
Lehet-e oka az ateizmusnak egy látens irigység a lelkileg fejlettebb teisták felé?
Lehet-e oka az ateizmusnak oka irigység a lelkifejlődés miatt a teisták felé, azok becsületesebb élete láttán?
Lehet-e oka az ateizmusnak a sátánizmus?
"A TE 10 parancsolatod több sebből vérzik (azon felül, hogy már többször átfogalmazták, mert az eredeti vállalhatatlan), pl. legalizálja a rabszolgatartást (felebarátod ... rabszolgáját ... meg ne kívánd), ahogy Krisztus eléggé érdekes tanítása: adjátok meg Istennek, ami Istené, a császárnak, ami a császáré. Egy rabszolgatartó császárnak...
"Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!" Ez megint a rabszolgaságról szól, nem úgy hangzik, mintha egy apa, inkább, mintha a főnök irodája felett olvasnám, vagy szovjet propagandában: szeresd Sztálin elvtársat, mert ő a góré. Olyan kis orwelli feelingje van.
Arról nem beszélve, hogy"
Ahhoz hogy értelmezni tudj tanításokat ismertre van szükséged. Történelmi viszonyok stb. De inkább korabeli viszonyokról van szó. De az üzenet az üzenet. Akár az eredetit vesszük alapul, akár az újra írottat,hiszen az utóbbi az előző magyarázata,hogy érthetőbb legyen a jelnkor olvasóinak.
Egyébként Orwell is az állatfarmra hívta fel a figyelmet, ahol már nem juhokról van szó, hanem emberek által irányított tudatlanokról.
A lényeg: az istenkövetők nem arra vágynak, hogy emberek elvárásainak feleljenek meg, hanem arra, hogy megfeleljenek az Úr elvárásainak, azért, hogy hazaérjenek.
Tehát az istenkövetők a Teremtőhöz igyekeznek. Ez egy magasabb dimenzió. Megértjük, ha valaki ezt nem érti meg, mivel tudjuk,hogy ez nem adatott meg neki.
"Kövérítsd meg e nép szívét, és füleit dugd be, és szemeit kend be: ne lásson szemeivel, ne halljon füleivel, ne értsen szívével, hogy meg ne térjen, és meg ne gyógyuljon."
Tehát átok van azokon, akik Isten ellen fordulnak.
Mert az ateizmussal magukra vonták,vonják.
"Lehet-e oka az ateizmusnak egy látens irigység a lelkileg fejlettebb teisták felé?
Lehet-e oka az ateizmusnak oka irigység a lelkifejlődés miatt a teisták felé, azok becsületesebb élete láttán?
Lehet-e oka az ateizmusnak a sátánizmus?"
Az ateista nem hisz a sátánban, nem is létezik számára. Sátán csak az istenhívőben jelenik meg a lelki fejlettség magasabb fokán!
Innen a partvonalról azt látom, hogy a lelki nyomorékok azon mérik le fejlettségüket, hogy melyiküknek van nagyobb púp a lelkén...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!