Az istenhívőket miért nem védi a törvény az ateistákkal szemben?
Jó olvasgatást.
Amit leírtál (tisztelni ezt, tisztelni azt).... Mivel szankcionálnád azt, aki nem tartja be? Milyen büntetèseket szabnál ki?
"Esküszöm degenerált vagy..."
Íme! Tessék! Bár nem tettlegesen, de szavakban mindenképpen igen erősen él a hogyományos értékrendekhez ragaszkodók bántalmazása. Most nem rugdosással,hanem bélyegragasztással.
Visszatérve. Szerintem azért nem látjuk a dolgokat tisztán, mert a kérdéssel kapcsolatban beszűkültünk a beszélgetés folyamán.
Szerintem meg kéne azt vizsgálni, hogy honnan erednek azok a dolgok, amelyek erős zavart keltenek a társadalom mindennapjaiba. Vagyis kik azok, akik gerjesztik az újabb és újabb áramlatokat, és azt miért teszik?
Idő hiányába sajnos most nem tudok többet írni, de este folytatom.
Bélyegragasztás....ühüm....
Az ateistákat egyetemesen tisztátalannak, erkölcstelennek hívni nem az?
"Íme! Tessék!"
Kérdező!
Hogy lehet az, hogy semmire nem reagálsz, amit írunk neked - csakis és kizárólag arra, ha valami sértésnek tűnik a számodra?
Arra viszont azonnal, és már mutogatsz is, hogy "Íme, én megmondtam" ?
TUDSZ egyáltalán reagálni a többire, vagy csak a mártírt szeretnéd itt játszani?
Kérdező! Tisztelettel!
Lennél szíves válaszolni a 109;110-es hszeimre?
Természetesen válaszolok:
109.
Nem akarok belefolyni a vitába, de ez azért böki a csőröm.
Múlt századi keresztényüldözések, munkatáborok stb, mi?
Az előtte levő századokat miért nem említjük meg? Inkvizíció? Boszorkányüldözések.
Vaaaagy.
Azt mondtad, hogy minden vallást ugyanúgy támogatsz mint a sajátodat. A közel-keleti iszlám enyhénszólva elfogultságának az ateistákkal szemben?
Nem?
Semmi?
Oké...
Boszorkányöldözések, invizíció.
Igen, magam is olvastam ezekről az eseményekről, amelyek viharos századokban történtek. Ezek az évek akkoriban sajnos nemcsak az érintett boszorkányoknak, inkvizíció által perelt embereknek voltak szenvedéssel teliek. Hanem az egyháznak is. Mivel egyesek felhasználták saját elképzeléseiknek megfelelően úgy, hogy az egyházat használták arra, hogy üldözzék a boszorkányokat. A történelemből is tudjuk, hogy a boszorkányokat nem az egyház kereste, hanem a pórnép adta fel őket hamis vádakkal. Az áldozatul esett boszorkányokat a saját szomszédjuk, rosszakarójuk, írigyük jutatta a sorsukra. Az egyház félre volt vezetve. Az egyházba beépültek olyanok, akik az egyházra való hivatkozás által elítélhessenek boszorkányokat. igen, ezért meghaltak boszorkányok. De az egyház felismerte azt, hogy egyesek nem úgy használják hatáskörüket, mint ahogy azt kéne, ezért az egyház meg is tette azt, hogy megszüntette ezeket a sajnálatos dolgokat.
Vártam ezt a kérdést, tudtam, hogy jönni fog. Az egyházba beépült inkvizítorok és szomszédjukat boszorkánynak bélyegző embrek pedig az ateisták előképei voltak. De az egyház megtisztította magát.
Az, hogy az iszlám miért nem lehet toleráns az ateistákkal szemben? Ezt talán tőlük kéne megkérdezni.
De szerintem az iszlám az azért nem szereti az ateistákat, mert tanultak a keresztények szenvedésteli példájából és ők azt mondják, hogy ebből nem kérnek. Tehát az iszlám az megelőzi a problémákat.
110.
"Na azt még hozzátenném.
Te most ezekkel a "törvényekkel" el akarod nyomni az ateistákat. Állítólag mi is ezt csináljuk, ami mint tudjuk bűn stb stb.
Gratulálok! Erkölcsileg fejlett, felsőbbrendű teistaként lesüllyedtél a csúnya rossz gonosz ateisták szintjére.
A te istened erről most mit gondolhat?"
Nincs szó elnyomásról. csupán egészségvédelemről (betegségmegelőzésről) van szó. Az pedig nem lesűllyedés, hanem felemelkedés.
Tisztázzunk valamit, kérdező.
Az, hogy az ateistákat alacsonyabb rendűnek, bűnösnek, rossznak, stb. tartod - RÁGALMAZÁS.
Ezt bünteti a törvény.
Ezen gondolkozz el.
A válaszod pedig (hogy a rossz, gonosz hívők azok tulajdonképpen már szinte ateisták) - na, ez meg egyenesen nevetséges. Hívők voltak azok, ne félj! Csak gonosz lelkűek... de attól még ugyanúgy hittek, mint a jó hívők.
Ja, és még az előző bocsánatkérésedet sem hallottam, de most ezért az írásodért újból bocsánatot kell kérned minden jó érzésű ateistától.
És ők a többség: jó, ha tudod!
Ezen kívül: ahogy más is mondta: ezzel a viselkedéssel MEGTAGADOD JÉZUST!
Ez egy kicsit sem zavar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!