Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megölik a rokonomat a jehováso...

Megölik a rokonomat a jehovások. Ezt a törvény miért hagyja?

Figyelt kérdés
Van egy rokonom, aki vesebeteg. Akaratos, makacs asszony. Nagyon nincs jól, de sosem fogad el segítséget, sőt! elzárkózik. Hat éve vár donorra. Nem könnyű neki, de nekünk sem könnyű, hogy mindennemű segítségnyújtási szándékot visszautasít. Persze ez a komoly betegség nem tegnap alakult ki, sokat szenvedett és szenved miatta régóta. Idén az ovos jelezte, hogy végre van donor. Erre ő visszautasította. Nem értettük. Mire kiderült, hogy csak álca ez a nagy világtól elbújdosás. Odaszoktak a jehovások, és telebeszélték a fejét. Mondhatni velük bandázik. Na szép... persze mi, a család, a rokonok levagyunk tojva... Nekem rosszul esett. Beszéltem az orvossal, már más van a műtétre előjegyeztetve. Az észérvek hatástalanok. Tehetek feljelentést a jehovisták ellen? És mi ez a vérfóbia náluk? Persze, hibás a rokonom is, de próbálom megérteni őt, azt mondta egyre idősebb, és magányosabb.

2016. szept. 25. 17:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/74 A kérdező kommentje:

Elég probléma, hogy naponta dialízist kell csinálnia magán, és nem kevés, drága gyógyszereket szedni. De így... Aggódom. Elfogjuk veszíteni egy ostoba banda miatt. Mit tehetnék? Nincs jól. Csak 50-egykét éves, de száznak néz ki, orvos nélkül is igencsak látszik a baj. Mikor még egészségesebb volt, életvidám emberként ismerték, de magába fordult nagyon. Mi kellene ahhoz, hogy küzdjön?

Avagy: Csak én fújom fel ennyire? A saját testvére szerint megérdemli - ő amúgy haragszik rá. Értem én, hogy elkell engedni, de miért akkor mondjak le róla mikor még megmenthető lenne az élete? Fáj az nekem. Élve temetni valakit nagyon szomorú dolog.

A jehovisták meg azzal hitehetik, hogy ők majd zombivá faragják. Feltámasztják szépen a sírból és együtt Walking Dead-et játszanak. Ez még felháborítóbb számomra! Tiszteletlenség! Meg különben is, mindenkinek csak egy élete van...

2016. szept. 25. 17:47
 2/74 anonim ***** válasza:
17%

Valószínűleg a jehovások többet törődnek vele, min a családja. Bizony ebből az lesz, hogy a család előbb-utóbb le lesz tojva. Valószínűleg nem az az elsődleges szempont az életében, hogy neked semmi ne essen rosszul, és ezt meg is tudom érteni... ahogy elmondtad, megvan a maga baja. Próbáld meg elfogadni.

Feljelentést lehet tenni, de semmit nem fognak csinálni.

Úgy dönt ahogy akar, te meg elfogadhatod. Vagy nem, de ez a te bajod. Ennyihez van jogod.

2016. szept. 25. 18:00
 3/74 A kérdező kommentje:
Értem. Valóban elhanyagoltuk. Nem nyitotta ki az ajtót mikor naponta csengettünk. A telefonja is kicsörgött, hallottuk, de akkor is játszotta, hogy nincs otthon. Csak fura, hogy idegenektől kért segítséget, míg tőlünk nem.
2016. szept. 25. 18:30
 4/74 A kérdező kommentje:
Próbálom elfogadni, hogy megakar halni, csak kár, mert meglehetne menteni.
2016. szept. 25. 18:31
 5/74 anonim ***** válasza:
11%
Talán ennek is megvolt az oka. Őt kellene megkérdezni, mivel bántottátok meg. Talán egész nap piszkáltátok, és megpróbáltatok beleszólni az életébe... én is elzavarnálak. :D
2016. szept. 25. 18:32
 6/74 anonim ***** válasza:
11%

Szervusz,

Nem ölünk meg senkit.

A Tanúk hivatalos állás pontja szerint a Biblia nem szól közvetlenül a szervátültetésről. Ezért a szaruhártya, a vese vagy más szövetátültetések tekintetében a Tanúknak egyénileg kell dönteniük.

Ennél fogva, nem mondta neki senki,hogy ne fogadjon el szervet. Nem tilos.

A gyilkossággal való vádaskodással emberek millióit rágalmazod, Holott a rokonod egyénileg döntött így.

Ezért vannak az emberek feldühödött módon ellenünk mert felnagyítják vádjaikat, hogy gyűlölet keltést végezzenek, békében élő emberek ellen.

Ez a hír most elterjed, hogy tisztázod a 8.millió Tanút a vádjaid alól.

Mert nem fognak 8 millió embert letartóztatni, és megbüntetni olyasmiért, amiért a rokonod felel.

2016. szept. 25. 18:32
 7/74 A kérdező kommentje:
Egy ideig adtunk pénzt a gyógyszereire, ha már lelkileg nem engedi, akkor legalább anyagilag. De azt a pénzt beadta abba a szektába. Az autóját is odaadta egyébként. A jehovák csak elvesznek tőle, nem értem miért jobbak számára. A halálra biztatják.
2016. szept. 25. 18:34
 8/74 A kérdező kommentje:
Talán igazatok van. Ne haragudjatok! Csak nem akartam elveszíteni. Kapaszkodókat kerestem. Igen, dühös is voltam, vagyok. De akkor ideje elgondolkodnom, hogy tényleg vége.
2016. szept. 25. 18:37
 9/74 anonim ***** válasza:
64%
Kedves Kérdező, a Jehovisták, sajnos a vérátömlesztést sem engedik mikor az életbevágó lenne. Sajnálom, a rokonodat, de sajnos csak annyit tehetsz érte, hogy imádkozol érte, és hogy Jézus Krisztusra támaszkodsz. Hidd el, Ő segíteni fog, mivel Ő azt mondta, aki kér az MIND kap. Amit ne csinálj, hogy a Jehovistákra gondolsz illetve rajtuk gondolkodsz. Felesleges, csak a hamisság van náluk semmi más... Isten, megtartja a gyermekeit, ahogy írja a Biblia is, nem akarja, hogy bárki is elvesszen. Bizz és imádkozz, mást sajnos nem nagyon tehetsz. :\ Én imában tartom a rokonodat, még így ismeretlenűl is. :) Semmiképp ne hagyd, hogy egy Jehova Tanúja elszomorítson a hazugságaikkal.
2016. szept. 25. 19:26
 10/74 anonim ***** válasza:
64%
JAAAAJJJ, hát kinem hiányzott itt senkinek? :P Szasz Opidori... :) Egyébként, amit a Jehova Tanúi mondanak az 99%-ig mind hamis és átverés. :\ Erre nagyon figyelj!
2016. szept. 25. 19:28
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!