Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megölik a rokonomat a jehováso...

Megölik a rokonomat a jehovások. Ezt a törvény miért hagyja?

Figyelt kérdés
Van egy rokonom, aki vesebeteg. Akaratos, makacs asszony. Nagyon nincs jól, de sosem fogad el segítséget, sőt! elzárkózik. Hat éve vár donorra. Nem könnyű neki, de nekünk sem könnyű, hogy mindennemű segítségnyújtási szándékot visszautasít. Persze ez a komoly betegség nem tegnap alakult ki, sokat szenvedett és szenved miatta régóta. Idén az ovos jelezte, hogy végre van donor. Erre ő visszautasította. Nem értettük. Mire kiderült, hogy csak álca ez a nagy világtól elbújdosás. Odaszoktak a jehovások, és telebeszélték a fejét. Mondhatni velük bandázik. Na szép... persze mi, a család, a rokonok levagyunk tojva... Nekem rosszul esett. Beszéltem az orvossal, már más van a műtétre előjegyeztetve. Az észérvek hatástalanok. Tehetek feljelentést a jehovisták ellen? És mi ez a vérfóbia náluk? Persze, hibás a rokonom is, de próbálom megérteni őt, azt mondta egyre idősebb, és magányosabb.

2016. szept. 25. 17:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 anonim ***** válasza:
0%

törvény?

van olyan ebben az országban?

minden vallás gyilkos örülök hogy végre rájöttél de megint 1 ember életébe került

2016. szept. 26. 10:09
 32/74 anonim ***** válasza:
47%
Atmostak az agyat...undoritoak amugy. Az ember rajukvagja az ajtot aztan bemasznak az ablakon. Nagy vallasos maszlag aztan ver nemkell..fujj haljon meg az ember...na felidegesitettem.mgam. Kitartast ..kovessetek el mindent a rokonod erdekeben. Jobbulast neki
2016. szept. 26. 10:10
 33/74 anonim ***** válasza:
28%

Nem másolom be a válaszokat , feltételezem ,anélkül is tudja itt mindenki értelmezni a gondolatmenetet.

25/-Na azért ne tedd már a fejedbe a homokba . Igen azért van különbség egy tanu élete meg a nagy átlag között. Vagy tévedek? Mert a más felekezet tagjai nem tűrnék meg maguk között a dohányosokat, a szabados nemi élet élőket, vagy a nyíltan trágálkodókat stb?

Van egy erkölcsi norma amit betartanak. Tedd a szívedre a kezed, ez nem igazán mondható el más felkezet tagjairol, ez tény.

Hány pap pedofil? Hány hívő él együtt házasság nélkül? Hány dohányzik, drogozik? Rengeteg. Ez sajnos igaz, bár ne lenne az. Szúrja a szemüket az embereknek az elvárás..akkor ne legyen tanu. Nem kötelező, de nem is kell elferdíteni ezeket a dolgokat.

Bulinhun! Kedves álnével író válaszoló!

Nem értelmezted a válaszomat jól. Én nem érzem személyes ügyemnek ezt a kérdést, de néha tényleg sok zagyvaságot összeírnak már itt egyesek. Mondatam én olyat hogy elfogadom amit mondanak? Sajnálom hogy nem érted ezt a részt" de ahogy látom mássban sem jeleskedsz. Vannak olyan emberek akik élik amit mondanak, meg vannak akik csak szövegelnek. A tanukat az előbbiek közé sorolom. Na és erröl beszéltem egyébként a tudatlanság címén. Gondolkodj el kicsit: Vajon telebeszélték a fejét ? Biztos vagy ebben? Nem lehet hogy a kérdező csak erre fogja mert fogalma sincs a döntés okárol?

A tanuk nem ilyenek érted? Tapasztaltam, hogy egyik családtag a másiknak sem mondhatja meg hogy ilyen kérdésekben hogyan döntsön. Nem hogy telebeszélték a fejét dolog. Ez egyszerűen nem igaz. Nem szeretem ha tényként vázolnak fel valamit ami nem úgy van. Legyen tanu, vagy bárkivel kapcsolatos dolog, amiröl volt szerencsém, lehetőségem esetleg tappasztalat útján meggyőződni, az mellett nem megyek el szótlanul. Ennél már nem tudom hogy mondjam el érthetőbben . Gonoszak meg hazudnak? Nem igaz. A munkáltatók is kifejezetten KERESIK a tanukat pont azért mert becsületesek, nem hazudnak senkinek!

Vagy mindenki téved...csak azok nem akik nem veszik a fáradságot a tájékozódásra? És még a tanuk általánosítanak..ez egy butaság . Félnek egyesek az ismeretlentöl,ennyi az egész. Ülj le egyel , kérdezd meg miben hisz. Igaz ez amit gondolok rólad? A hitetekröl? Ha ez nem megy akkor hiába adja itt elő xy (te is) az ész osztó rágalmakat. Értelmetlen . Az emberi élet a legfontosabb a földön. Ki vitatja ezt? A rokoné is ugyanúgy. Csakhogy: Van önrendelkezési jog ! Valamint a tanuk szentnek tartják az életet. Föl birod ezt fogni? Tapasztaltam hogy nem buta emberek, sok orvos stb támogatja a vér nélküli kezeléseket hitnézettöl függetlenül. Ezt kellene felfogni!.Ne feltételezzük már kapásbol hogy a tanu gonoszak stb, a rokon meg olyan aki nem tudna döntéseket hozni. Ez nagyfokú butaság , részemröl ennyit tartok érdemlegesnek. Nem megfegyelmezlek" csak mint ember az embernek felhívnám a figyelmed kedves véleményt alkotó társam, hogy gondolkodni kell néha ,előtte pedig tájékozódni! Ha ez lemaradt akkor legaalább ne bölcselkedj, csak a tudatlanság bizonyítványát loboggtatod. Köszöntem

2016. szept. 26. 10:48
 34/74 anonim ***** válasza:
81%
Na ez már azért kicsit pofátlan azért kedves névtelen válaszoló. Nem tudok úgy elolvasni egy bejegyzésedet, hogy 1, teljesen fel ne huzzam magam, 2, hogy ne azt olvassam, hogy a Jehova Tanúi mennyire jó fejek szerinted. Akkor most elmondom mégis mi a tény és mi nem az a Tanúk részéről, rendben? Tény: A Jehova tanúi kitagadják a saját gyerekeiket vagy választás elé állítják, ha a fiúk vagy lányuk egy katolikus vallású egyénnel próbál meg össze jönni vagy csak beszélnek egymással. Nem tény: Az emberek életét mint ahogy láthatod is, nagyon-nagyon nem veszik komolyan, olyan számukra egy ember, mint a fogyó eszköz. Tény: Én megsem akarom érteni őket, főleg ha ilyen ember gyűlőlők, vagy ember életellenesek. Én a Kérdező rokonát szeretném megérteni, mert ő van a halálán nem a Jehova tanúi. Érted eddig azt, amit írok neked, kedves névtelen Válaszoló? Nem tény: A Jehova tanúi az igazságot mondják el, és nem beszélik tele az ember fejét a hülyeségeikkel. Nos, ez nem igaz, mint láthatod a kérdező kérdésében is, a Jehova tanúi odaszoktak a Kérdező rokonához és minden hülyességgel tele beszélték a fejét. Tény: Valószínüleg az orvosok álltal próbálna azon az emberen segíteni úgy, hogy van donor, elő van (illetve volt mostmár csak) jegyeztetve, és készen áll/állt a műtétre. Már vitték is volna, ha a "kedves" Jehova Tanúk hagyták volna ezt az egészet. Így most valószínüleg a beteg/páciens a Tanúk jó voltából meg is halhat, mert egyszerüen annyira telebeszélték minden hülyeséggel a fejét az illetőnek, hogy lassan saját gondolata sincs csak: "Jehova tanúi éljen soká!". Nem tény: A Jehova tanúi csak segíteni próbálnak, és az sem tény hogy a nevem: Bulinhun (!!!de ez most mellékes!!!) Tény: A Tanúk megrögzötten gyűlölik a katolikusokat, tehát ha te nem is vagy Jehova Tanú, akkor is nagyon jó úton haladsz, hogy az légy. Ostoba vagy, hazudsz is, és embertelen dolgokat csinálsz egy még ÉLŐ, ÉRZŐ EMBERREL! Emberről beszéltél egész idáig le esett? Tény: Aki tudja, hogy mi az, hogy orvos tudomány nem mond olyat, hogy akinek kell vér és nem adnak neki az él tovább úgy mint ha misem történt volna, vagy hogy egy beteg szervet nem vesznek ki időben. Ha te értenél valóban az orvosláshoz, akkor kedves nem megnevezett Tanú barát, ilyen zagyvaságot nem hordasz össze. Mindenki tud valamennyit az orvolás dolgairól, aki nem az is utána nézhet. DE! Vér szükség esetén mindenképp kell vér átömlesztés, hogy a kedves páciens bele ne haljon a vér szegénységébe. Nekem kivették a jobb vesémet, még időben mert ha nem vették volna ki, cukorbeteg lettem volna, és a vérnyomásom is kicsi lett volna már 20 éves koromra. :) Szóval, kicsit tanúlgattam az anatómiát, és megismertem (NEM TELJESEN) az orvoslás alapjait. Nem tény: Te nem vagy tanú, valószínüleg az vagy vagy az leszel. :) Sajnálom, hogy ilyen Ostobasággal tömöd már te is az emberek fejét, és sajnálom, hogy annak idején a te fejedet is ezekkel tőmték... EZ NAGYON NAGY BAJ... :P Tény: Amit kint látsz, az egy becenév avagy Nickname amit én kitaláltam magamnak. :) Valószínüleg álnév igen, de elég kevesek használják INTERNETEN a SAJÁT nevüket. :) Neked nincs neved, akkor én is beléd köthetek? Vagy OPENDOOR nem álnév? Nem találtak a szülei más nevet, mint hogy nyitott ajtó? Bár a mai világban már... :)
2016. szept. 26. 12:40
 35/74 anonim ***** válasza:
77%

Eredeti: "Valószínüleg az orvosok álltal próbálna azon az emberen segíteni úgy, hogy van donor, elő van (illetve volt mostmár csak) jegyeztetve, és készen áll/állt a műtétre."

Javított verzió: "Valószínüleg az orvosok álltal próbálna Isten azon az emberen segíteni úgy, hogy van donor, elő van (illetve volt mostmár csak) jegyeztetve, és készen áll/állt a műtétre."

2016. szept. 26. 12:50
 36/74 lilla64 ***** válasza:

Kedves kérdező!

Probálj meg beszélni a rokonoddal és eltávolitani a tanúkat tőle.Ahogyan irtad,már az autóját is odaadta nekik.Sajnos közöttük nőttem fel,bizony volt olyan,hogy az idős néni vagy bácsi a szervezetre iratta mindenét,csakhogy megússza az armaggedont és az új földön élhessen.Hazudtok tanuk,engem nem tudtok megtéveszteni.

2016. szept. 26. 12:50
 37/74 anonim ***** válasza:

Mégegy elírásom volt:

Eredeti: "Nem tény: Az emberek életét mint ahogy láthatod is, nagyon-nagyon nem veszik komolyan, olyan számukra egy ember, mint a fogyó eszköz."

Javított verzió: Tény: Az emberek életét mint ahogy láthatod is, nagyon-nagyon nem veszik komolyan, olyan számukra egy ember, mint a fogyó eszköz.

2016. szept. 26. 12:53
 38/74 anonim ***** válasza:
0%

Írjam ki a nevem?

Egyszer meg tettem. a facebook oldalam látta kárát, amit le kellett tiltanom, újra kellett kezdenem az ismerőseimmel felvenni a kapcsolatot, új név, új oldal alatt- olyan gyorsan kellett megtenni, sok emléket fényképeket veszítettem.amit soha nem tudok újra vissza kapni.

Így bízzál meg emberekbe./tisztelet a kivételnek/

Nos ezért nem írom ki a nevemet

2016. szept. 26. 12:54
 39/74 anonim ***** válasza:
0%

A szüleimről csakannyit, hogy ez már túl megy a határon.

Több mint 20 éve meghaltak, milyen jogon mocskolod be a szüleim emlékét, az ide írogatásoddal?

Nem voltak vallásos emberek, mint Te, de különbek voltak nálad, az biztos.

2016. szept. 26. 12:58
 40/74 Kései Sirató ***** válasza:

Kérdező, hallottál-e már a vallásszabadságról? HA a rokonod Jehova tanúja akar lenni, akkor az is lesz.

Ami a szervátültetést illeti, a rokonod mondta vissza, nem más. Kit akarnál feljelenteni.

Amúgy meg az imént írta egy Jehova tanúi egyház tagja, hogy nem is tilos ez náluk.

De azt én is úgy tudom, hogy vért nem kaphatnak. Vagyis nem fogadnak el.

A rokonoddal való kapcsolatod kettőtök ügye, ne keverj bele másokat.

2016. szept. 26. 13:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!